Btn ablalarmdan yardm istiyorum

Okypete abla ve diğer büyüklerim ve ayrıca küçüklerim lütfen fazla tepki göstermesin çünkü gerçekten moralim çok bozuk..

Bugunkü olay (tabi ben burda okuduklarımdan etkilenmiş olmalıyım ki ) işte sen benim yanımda olucak mısın?Bana baskı yapıcaklar mı?Ben seninle neden yemek yiyemiyorum annenlerleyken bunun mantığı ne vs. sorular sorarken tabi iş tartışma boyutuna geldi ve bana dediki ' bunlar bizim kurallarımız uyanı içimize alırız,uymayanı almayız' a benzer bir laf etti sonra dedi ki 'sen düşün yapabilir misin? Eğer yapamam diyorsan sen 6 ay üzülürsün,ben 6 ay üzülürüm sonra geçer gider dedi' Ben tabi ŞOK,okadar kötü oldum ki,ağladım ağlıcam,gözümden yaşlar geliyor,kenardan kenardan siliyorum,başka yerlere bakıyorum,kafamdan atmaya çalışıyorum..

Sonra konuyu değişti,tabi benim surat gitti şekil şemal kalmadı,işte bozuk bozuk cevap verdim falan normal şeylerden konuşmaya devam ettik ama tabi ben çok kötü olduğumdan ne oldu,ne oldu neden böylesin,bişey mi dedim,bişey mi yaptım,moralin neye bozuldu demeler başladı.

Ben yok bişey falan diye geçiştirdim ama ben seni tanımıyor muyum bişey var anlat,hani herşeyimizi paylaşıcaktık vs. vs. tabi bu kadar üzerime gelince ben duygu patlaması yaşadım,bir ağlamaya başladım bişey yok diyorum neden hala soruyosun diye bağırdım.Ağladım ağladım...Sessizce durdu

Sonra biraz kendime gelince dedi ki sana ağlamak yok demedim mi,sen hiçbir zaman ağlamıcaksın,hep mutlu olucaksın,sorun ne söyle çözelim dedi.

Tabi bende söyledim ne demek bu kurallara uyanı içimize alırız,sen beni bir kalıba mı sokmaya çalışıyosun,demek uymazsam ayrılırız 6 ay ben 6 ay sen üzülürsün olur biter,okadar kolay yani,beni okadar seviyorsun,hiç orta yolu bulalım demek yok,senin kurallarına uymak zorundayım öyle mi,bu kadar yani sevgin dedim...Bu sefer başladı ben öyle demek istemedim,çözmeye çalışırız,halletmeye çalışırız,ayrılalım demek istemedim falan falan falan

Sonra yanımıza arkadaşlar geldi fazla konuşamadık,ayrılırkende yalnız değildik ve öyle kaldı konu.

Açıkcası o ettiği laf ondan hiç beklemeyeceğim bir laftı sonra düzeltmeye çalıştı ama ailesinin kuralları olduğunu anladım yani yıkılamayacak tabular var...

Şimdi sadece düşünmek istiyorum,yorum yaparsanız tabiki okurum ama moralim bozuk nolur kırıcı olmayın,herkese teşekkür ederim.

canım şimdi durumlar nasıl?üzülme bak sakın a.s
hepimiz Allaha inanıyoruz peygamberimizi yaşamımızda örnek almaya çalışıyoruz.
hepimiz ailemize önem veririz.Peygamberimiz kendi kızını sırtında taşımış birgün çok hasta olduğunda ve herkes şaşırmış Peygamberimiz kadına çok değer verirmiş eşitlikten yanaymış...Atatürk ruhu şad olsun Peygamberimiz (sav) kitaplarını okumuş onun görüşleriyle ülkemize kadın erkek eşitliğini getirmiş.hayla bu tür insancıklar Peygamberimizi anlamadan iş yaparlar vay biz kaplıyız bizden dindarı yok havalarına girerler yok öyle hava civa...Allaha nasıl hesap verecek bu ve bunun gibiler...hayla güzel dinimizi ve gül kokulu Mustafa Muhammed ( sav ) fikirlerini anlamaya çabalamadan kulaktan dolma fikirlerle gelip gidecekler yazık acıyorum bu tür insanlara...

cnm bnm bende senın yasındayım sana sunu yap bunu yap dıye söleyemem bızde kapalı ınsanlarız dınımıze duskunuz ama abım bı kızı sevıyo suan oda acık askerden geldıkten snra evlenıcekler ve bnm abım benım gıyımıme o kadar karsı cıkan bırı acık bırıyle evlenıyoo bız buna ASLA karsı degılz o sevdıkten snra bızım için kapalı acık olması hıc önmli degıl ınsan olsun yeter bence sevgılının aıleısde böle dusunmelı egerkı böle dusunmuyosa cok zor arkadasımm ıns orta bı yolu bulursınz ama sevgılın sımdıden cok katı hıc yavız vermıyo evlendıkten snra hıc vermez ii dusun derım ben....

cnm senin fikrin ama kesinlikle kesinlikle karşıyım!
neden dersen ayrı kültürden olmanız aşkınızı engellemez karşılıklı saygı we hoşgörüye dayanırsa,ama eğer senin hayatına da karışacaklarsa ne yap et kopar bu ilişkiden kendini,bizde doğuluyuz 5 kardeşiz hepimiz kolej okuduk allah için ailem çok ileri görüşlüdür ama akrabalarımın çoğu maalesefki geri kafalı anlattığın insanlar gibi ordan yaşadıklarımdan biliyorum evliliğinde mutlu olamazsın kaç gelinimiz evini terketti boşandı,eğerki erkek arkadaşın sana diyosaki senin hayatın ewlenirsek ben sana laf ettirmiycem diye işte o zaman bırakma aşkını,
sen onun annesine desenki kafanı açıcaksın benimle tatilde bikini giyeceksin,kadına ne kadar ters gelir dimi,ama onlar için ne kdr kolay olabiliyo başkalarının hayatına karışabilmek çok sinirlendim şimdi!!

Ben ailem Manisa da,onun ailesi Bursada.Evlenirsek muhtemelen ya ıstanbul ya Bursa da olacağız.

Benim ailem herşeyi biliyor ve babamla annem zorla evlendirildiklerinden ^sen sevdiğinle evlen kızım ama biz bu evliliği tasvip etmiyoruz^ diyorlar.Çünkü anlaşamayacağımızı düşünüyorlar,üzüleceğimi düşünüyorlar,hele halalarım...Tamamen karşı onlara göre hiç oluru yok bu işin.

Evet okuldayken kapalı değildim,beni açık sevdi.Açık derken çok açık giyinen biride değilim ama kapalıda değilim.Fakat kapanmazsan evlenemem seninle diyor,ben ilk açık olarak ailesine giremem,doğulu olduğundan sanırım babaya saygı çok fazla,sesi titrer babasıyla telefonda konuşurken ve ben açık bir kızla evlenicem asla diyemez,kaldıki zaten o da kapalı bir eş istiyor.Kapanmak zorundayım,çalışsamda kapanmak zorundayım,kamu kuruluşlarına girerken tabiki açılmak zorunda kalıcam.

Aile ortamını bana en başında anlattı herşeyi biliyordum ama sevdiğim için ayrılamadım ve zaman öylece geçti,şimdi iş ciddiye bineceği için kara kara düşünüyorum.Tek çocuk olduğum için ailemi evliliğimle üzmek istemiyorum ve iyi bir kara vermek istiyorum ama yüreğim ayrılmaktan yana hiç değil sadece beynim beni düşündürüyor..

Yorum yapıp yardımcı olan ablalarıma teşekkür ederim[/QUOT

Çok zor durumdasınız.Allah yardımcınız olsun.Daha fazla bir şey yazmama gerek yok çünkü siz kararınızı vermişsiniz.''Çalışsamda kapanmak zorundayım,kamu kuruluşlarına girerken tabii ki açılmak zorunda kalacağım''' diyorsunuz.Bu verilmiş bir kararın oylanması gibi geldi bana.

Size çok kırıcı gelebilir ama kusuruma bakmayın;madem gerçekçi görüş istiyorsunuz:bence evlenirseniz pek mutlu olamazsınız.Çok taviz vermeniz,arka planda kalmanız ve Allah korusun ailenizle nadir görüşebilmeniz gibi tehlikeler görüyorum bu potansiyel evlilikte.

Yanlış anlaşılmasın arkadaşınızın ailesi kapalı ve kapalılık benim hoşuma gitmiyor ve siz bu yüzden mutlu olamazsınız demiyorum.Asla böyle bir çıkarım olmasın.Bende emekli olunca dini vecibelerin tamamını yerine getirebilirsem başımı örtmeyi düşünüyorum;ama bunu ben istiyorum.Bende sosyal demokrat bir ailede büyüdüm.Neler hissettiğinizi gayet iyi anlıyorum ve sevginize sonsuz saygı duyuyorum.
Yinede derim ki çok iyi düşünün çok çok çok taviz vermeniz ve bambaşka bir insan olmanız istenecek sizden.
Yine de sevgi gerçekse her zorluğu aşar;ama kayalarıda dalgalar ve rüzgar oyar,oyar,oyar bakarsınız ki kayalar kuma dönüşmüş.

Size bol şans ve mutluluklar diliyorum.

Son düzenleme:
mutlu olablceğini mi sanıyorun canım...bence asla oalmıcaksın..çnkü onun ailesi hep kötü gözle bakcak sana ve bu yüzden eşinle ister istemez sorun yaşıcaksın...bir izmirli olarak bu hatayı asla yapma diyorum..ayşe armanın yazısına gelince,kadın yazmış dinle işte olmaz !!

ızmir ,Ankara illerle bunun ilgisi yok bence ...
kötü gözle bakacak olduklarından da değil mesele burada angelin erkek arkadaşının ailesinin sözünden çıkıp kendini birey gibi hissedip hissedememesi önemli ; karşılarında dik durup eşinin savunamayacak biri gibi görünüyo ve de şimdiden altı ay üzülürüz unuturuz deyip ayrılmayı savaşmaya tercih ediyo sorun bu...

İzmir ,Ankara illerle bunun ilgisi yok bence ...
kötü gözle bakacak olduklarından da değil mesele burada angelin erkek arkadaşının ailesinin sözünden çıkıp kendini birey gibi hissedip hissedememesi önemli ; karşılarında dik durup eşinin savunamayacak biri gibi görünüyo ve de şimdiden altı ay üzülürüz unuturuz deyip ayrılmayı savaşmaya tercih ediyo sorun bu...

insanların illere göre yargılandığı bir ülkede yaşıyourz bence çok ilgisi var..ünv de okuyorum ve kendi şehrimde izmirlisin gavursun sözleryle karşılaşıyotum ben...

ıleride ağlamaktansa şimdi ağla canım benim...bu işi yol yakınken bitir.Kim ne derse desin aileler çok ama çok önemli.ailelerin birbirine denk olması çiftlerin birbiriyle uyumlu olması kadar önemli.Daha meslegine yeni başlayacaksın kimbilir kimleri tanıyacaksın..Dilerim hakkında hayırlısı olur

bunlar bizim kurallarımız uyanı içimize alırız,uymayanı almayız' a benzer bir laf etti sonra dedi ki 'sen düşün yapabilir misin? Eğer yapamam diyorsan sen 6 ay üzülürsün,ben 6 ay üzülürüm sonra geçer gider dedi'

bu çok çirkin bi laf. şimdi sana aşık, dediğinden iki dakka sora pişman olmuş hatta salağa yatmış. ama aşk kalıcı değil, evlilikte geriye sevgi kalacak, kendince mantığı kalacak, o zaman bu kabadayı çok işler açar başına senin.. ne demek ya 6 ay üzülürüm sonra geçer, madem nie 10 dakka sora 180 derece dönüyo, dediği şeyin arkasında duramayacak kadar da aciz. ne biçim karakter bu ya?

kesinlikle ileride size sorun olacak bir ilişki
bir evlilikte aile çok önemli
siz nekadar mutlu olursanız olun işin içerisine aileler girip sorun çıktığında sizin ilişkinizde illaki zedeleniyor
bence başındayken bişileri oturun düşünün
ben onlara uyum sağlarım diyorsanız olabilir
fakat ben onlara tamamen tersim diyorsanız bence tek şey var acıda olsa bitirmek:1no2:

ben bu formu anlayamadım gerc insanların yapıısnda var sanrım..insan sevioo sevdiğini buluoo herseyi ile mükemmeliz ama bir sorun var söle söle dioo cvplarda suda geçioo yaşın daha 23 erken haytını yaşa diolarr, sonra bi bakıon forma biri yeni baslık acmıs evde kaldım napcam dioo formdakiler aşkı sevgiyi unutuolar koca bulmak niçin git kendini kurslara at söle yap böle yap die koca arama yöntemleri veriolarr ee netice de ne olmus oluoo insan tamamen mantık evliliği yada aman bari şuna varıım kısmetim de bu varmıs moduna giriooo ya walla arkadslar yorumlarınıza dikkat edin kimimiz burda elinde cay ile vakit gecsin die yasıos kimimiz gercekten yardımcı olmak için ama biraz tutarrlı olalımyasakkelime

SELAM
Ben 23 yaşında bir ailenin tek çocuğuyum.Annem ve babam ömürlerinin yarısından fazlasını izmirde geçirmiş,modern görüşlü solcu insanlar.Beni ellerinden gelen herşeyi yaparak özel unv. de okuttular ve bu eylülde inşallah hukuk fakültesinden mezun olmuş olucam.Ve konuya girmek gerekirse,kısacası unv.den tanıştığım,4 senedir birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var.

SORUN ŞU Kİ,onun ailesi kapalı görüşlü,öyle ki sülalesinde 1 tane açık yok,bayanların çalışması onlara ters,gelinler kayınbabalarıyla aynı sofrada yemek yemez,hatta çoğu zaman ayrı odalarda otururlarmış.Ve tabiki alacakları gelin kapalı olmalı.Babası senede 1 kere hacca 2 sefer ümreye giden biri,kız kardeşleri ilk okul,orta okul ve lise mezunu,abileri açık öğretim mezunu ve toplam 7 kardeş olmakla birlikte Diyarbakırlılar.

Erkek arkadaşımsa Bilgisayar mühendisliğini bitirdi ve unv.de okumanın vermiş oldugu bazı şeylerle ve benim çabalarımla benim çalışmama sıcak bakmakta ama kapalılık konusunda taviz vermemekte.Bana karşı son derece iyi ve anlayışlı,4 senelik okul hayatımda başım her sıkıştığında yanımda oldu,yeri geldi beni üzen arkadaşlarını
karşısına aldı,beni çok fazla sevdiğini,benim üzülmeme dayanamadığını,sen gül ben başka hiç birşey istemiyorum dediğini söyleyebilirim.Hatta onun sevgisinin benim sevgimden daha büyük olduğunuda itiraf edebilirim.Bende onu çok seviyorum ve yakın zamanda evlenmeyi düşünüyoruz ama gelecek beni korkutuyor..

Ayşe Armanı okuyan varsa geçenlerde benim durumumda olan bir kız 'Karşı mahalleden birini sevdim' diye bir yazı yazmış..Bende aynı durumdayım..iki ayrı kültürden gelen ve biri solcu bir ailenin kızı diğeri ise sağcı bir ailenin oğlu.Evlenirsek mutlu olabilir miyiz?Ben onun hayatına alışabilir miyim?Böyle evlilik yapmış ablalarım var mı aranızda?LÜTFEN bana yardımcı olun.

Canım benden sana tavsiye uzak dur.Bende senin gibi el bebek gül bebek büyütüldüm.Ailem çok moderndi.Üniversiteyi bitirip gazeteci olarak çalışmaya bşaldım İstanbul'da.Kısa bir süre sonra eşimle tanıştım.Eşimde senin arkadaşının ailesi gibi bir aileden geliyordu.Ailesinde ki bayanların hiç biri açık değil hepsi kapalı.Çok tutucu ve abuk sabuk adetler işte.İlk başta önemsemedim.Beni olduğum gibi kabul eder ve ısrarcı olmazlar diye düşündüm.Herks beni uyarmıştı.Dışardan bakılınca herşey çok açık ama ben aşık olduğum için gözlerim kördü işte. Eşimle evlenene kadar hiç bir problem yokdu.Onların kültürsüz ve geri fikirlerine sadece gülüyordum.Ancak ne zaman ki nikahlandık işte o zaman başta kaynana olmak üzere her şey değişti. Eşim anlayışlı olmasına anlayışlı.Kendini yetiştirmiş.Bazen o aileden nasıl böyle biri çıkmış diye düşünüyorum ama 2. yılımızı doldurduk hala anlaşmazlıklar yaşıyoruz.Kültür çatışması çok kötü birşey.Bende Çanakkale'De büyüdüm.Belki bilirsin çok modern bir şehirdir. Küçük bir İzmir.Şimdiki aklım olsa inan kendi yöremden kendim gibi düşünen bir insanla evlenmek isterdim.Çünki eşin ne kadar anlayışlı olursa olsun aileside çok önemli.Bu evlilik.Tatili var,çocuk yetiştirmesi var.Hep bir çatışma içerisinde oluyorsun.Ben hep kayınvaldemin annem gibi çok okuyan,bilgili,güncel olaylarla ilgili,çağdaş ve hoşgörülü olmasını istemişitim.Ama kader işte.Kaynanamla denize girmek yada bir cafede oturup kahve içememek inan çok garip geliyor bana.Sana tavsiyem ne kadar sevsende uzak dur sonra çok yıpranırsın.Ailene yazık....

bu konuya çok benzeyen bi kitap okumuştum.adını tam olarak hatırlamıyorum.aşkık olmak birine bağlanmak bunlar çok güzel duygular ama ileriyi görerek kararını ver..sevmek maalesef herşeye yetmiyo.herşeyi kabullenebileceğini sanıyosun şuanda herşeyin üztesinden gelebileceğini ama maalesefki öyle olmuyo hiçbişey.çok iyi karar ver. ve neden sen onun hayatına alışmak zorundasın orasınıda hiç anlamış değilim.ortak bi hayat yaşanacaksa iki tarafta birbirine ayak uydurmak zorunda..pişman olacağın kararlar verme.

anaksunamoon arkadaşıma katılıyorum arkadaşım sanki benim evliğimimden basketmiş gibi ama benimkiler sewninkilere daha çok yakın 2 sene nişanlı kaldım 6 sene evliğim var ve hala beni benimsemediler kültür farkı çok önemli en basidi çok gülmem bile kaynanama batıyor ben sesinlikle olmaz diyorum aşk sevgi biyere kadar en önemli faktör aileler ben eşimin ailesi ve akrabaları yüzünden depresyona girdim sinir hastası oldum bence iyi düşün iyi düşün ileride evenip yıpranıp ayrılşacağına şimdiden bitir bence nazcizane fikrim

Evlenirsen çok zorluk yaşayacağın malum. Zor bir aile biri benzer kızı istemezler. Ama şunu diyeyim sen kapalı olsaydında kabullenmeleri zor olurdu. Genelde o tarz ailelerde daha çok kendi çevrelerinden kendi kültüründen kızları istiyorlar. Şimdi bende kapalıyım bana ne ailem ne başkası kapan dedi hatta çevremde de kimse yoktu diyen. Ortaokuulda ihl ye gitmek istedim içimdende istedim hiç öyle örtü bana ağırlık yapmadı şimdiye kadar. Annem açıktı ben kapandığımda düşünün yani. Teyzelerim açıktı bilmiyorum nasip işi o yaşta nasıl istediysem gönülden gelmeli. Gelmezse sonra o örtü sana eziyet verir. Bundan dolayı kimseye kapan filan demem asla içindekini yaşa ha dinin emri olduğunu derim ama zorla olmaz. O yüzden eğer kapanmak ve bir takım zorunlulukları göze alabiliyorsan evlen. Bence ne yap biliyormusun? Bir örtü al ve bir kaç gün örtülü bir gez ne hissediyorsun. Ama kimsenin seni tanımadığı bir çevrede dene. O zaman hislerin sana yol gösterecektir. Sırf sevgi içinde lütfen kapanma çünkü hiç memnun olmayaksın isteyerek severek kapanan insanlara da bu yolla söz geliyor işte mahalle baskısı vs.. Bir de şunu diyeyim Kadınların en büyük problemi dini kesinlikle bilmemeleri bilseler var ya öyle haklarını bilirlerki kimse ezemez. Misal erkek kuma getireceğim diyor Allah'ın emri 4 e kadar izin var razı olacaksın diyor. Ben dinin kurallarını çok iyi bilirim kandıramazlar beni. Ne alaka kadın istemedikçe rıza göstermedikçe erkeğin nikahı geçerli olmaz hatta tehditle ya da zorla kabul ettirse bile o evlilik geçersiz Allah katında. Kadın çocuğa bakmakla evi temizlemekle çalışmakla yükümlü değildir. Kadının tek sorumlu olduğu şey eşine bakmaktır onunla ilgilenmek başkada bir şey istenmez. Bakın diğer en fakir diyebileceğimiz müslüman ülkelere kadınlar çalışmıyor çamaşır bulaşık yemek çocuk bakım dertleri yok. Şimdi onlar mı modern yoksa biz her alanda çalışan ve ezilen kadınlar mı?

cnm seni ailesine nekadar kabul ettirsede evlndikten sonra hep bişiler oluyor eğer kapanmasanda evlensenizde yani en başta seni kabul etmiş gibi görünselerde kabullenemezler ben kendi kaynanamdan biliyorum en güzel anlarımda hep beni mutsuz edecek bişeyler bulabiliyor ayrıca anneni babanıda düşün tamamı cnm bunlar kolay şeyler değil onlarıda çok üzeceksin kapalılık zorlada olmuyor insanın içinden gelmeli bende kapandım zorla değil kendi isteğimle ama ne yazıkki yapamadım keşke yapabilseydim bilmiyorum aşk uğruna hayatını mahfetme çok iyi düşün....

canım bende 23 yaşındayım kendi yaşıtından tavsiye olmasada görüşümü belirtmek istedim.:olmaz:

eğitimli birisin ailende medeni cmhuriyetci anladığım kadarıyla. sevdiğini anlıyorum ama öle bi aile ile nasıl yapıcaksın yani onların yaptırımı olucak emin ol sen eşinle anlaşabiliyo bile olsan sorunlar çıkıcak. huzur kalmaz ,huzur kalmadımı evlilik çok dayanamaz. sen şu an aşıksındır ve göremiyosun bazı şeyleri anlıyorum ama bu senin hayatın ve önemli bi karar. iyi düşün ailenide düşün. birileri evlenince 2 kişi evlenmez aileleriyle de evlenirsin. gerici bi aile ile yapailecekmisin. gerici dediğim için kimse alınmasın bu arada arkdaşımın anlattığına göre öle.
sositososito öptüm canım ii düşün hayat senin sadece senin

SELAM
Ben 23 yaşında bir ailenin tek çocuğuyum.Annem ve babam ömürlerinin yarısından fazlasını izmirde geçirmiş,modern görüşlü solcu insanlar.Beni ellerinden gelen herşeyi yaparak özel unv. de okuttular ve bu eylülde inşallah hukuk fakültesinden mezun olmuş olucam.Ve konuya girmek gerekirse,kısacası unv.den tanıştığım,4 senedir birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var.

SORUN ŞU Kİ,onun ailesi kapalı görüşlü,öyle ki sülalesinde 1 tane açık yok,bayanların çalışması onlara ters,gelinler kayınbabalarıyla aynı sofrada yemek yemez,hatta çoğu zaman ayrı odalarda otururlarmış.Ve tabiki alacakları gelin kapalı olmalı.Babası senede 1 kere hacca 2 sefer ümreye giden biri,kız kardeşleri ilk okul,orta okul ve lise mezunu,abileri açık öğretim mezunu ve toplam 7 kardeş olmakla birlikte Diyarbakırlılar.

Erkek arkadaşımsa Bilgisayar mühendisliğini bitirdi ve unv.de okumanın vermiş oldugu bazı şeylerle ve benim çabalarımla benim çalışmama sıcak bakmakta ama kapalılık konusunda taviz vermemekte.Bana karşı son derece iyi ve anlayışlı,4 senelik okul hayatımda başım her sıkıştığında yanımda oldu,yeri geldi beni üzen arkadaşlarını
karşısına aldı,beni çok fazla sevdiğini,benim üzülmeme dayanamadığını,sen gül ben başka hiç birşey istemiyorum dediğini söyleyebilirim.Hatta onun sevgisinin benim sevgimden daha büyük olduğunuda itiraf edebilirim.Bende onu çok seviyorum ve yakın zamanda evlenmeyi düşünüyoruz ama gelecek beni korkutuyor..

Ayşe Armanı okuyan varsa geçenlerde benim durumumda olan bir kız 'Karşı mahalleden birini sevdim' diye bir yazı yazmış..Bende aynı durumdayım..iki ayrı kültürden gelen ve biri solcu bir ailenin kızı diğeri ise sağcı bir ailenin oğlu.Evlenirsek mutlu olabilir miyiz?Ben onun hayatına alışabilir miyim?Böyle evlilik yapmış ablalarım var mı aranızda?LÜTFEN bana yardımcı olun.
canım halını cok ıyı anlaıyorum ama aıleler ne kdar zıt olursa olsun ıs kocanda bıter senı aılesıne karsı tutarsa ezdırmezse sorun olmaz snde sık sık gorusmezsın mesafe koyarsın calısırsın zaten aynı sehırdemısınız bılmıyorum ama baska sheırde olursan super olur aynı sehrde oturacaksanda aynı ama ayrı mısalı gorunuste yakın ama aslen uzak olabılırsın mesafe koyarak haftada bır gıdersınız az durup gelırsınz mesala esınde ıs bter kısacası ta bı senınde onların tavırlarına karsı sabırlı anlayıslı olman lazım herkes ınandıgı gıbı yasar belkıde kul hakkından kalp kırmaktan korkan ınsanlardır esın senı dınlıyorsa ezdırmeyıp o cızgıyı koruyacak olan esın dengeyı koruyacak olan senınde bıraz saygı göstermen yetıerlı olacaktır brence

SELAM

kültürlü bir bayansınız.. içinde bulunduğunuz durumun farkındasınız. gayet iyi de analiz etmişsiniz. insan önce "kendini" tanımalı demiş mevlanın yoldaşı şems daha sonra hayat akışına varır zaten kendinize sorunuz böyle bir yaşam size ağırmı gelir yoksa uyum sağlayabilirmisiniz. salt sevgi evliliklerde yeterli değildir. aynı yaşamı paylaştığınızda sadece sevgi ve aşkla ömrün geçmediğine görürsünüz. insanın kişiliği evlenince bir yere gitmez olduğu yerde durur. ama insanın sevdiğinden ha deyince vaz geçmesi de mümkün değildir. eksileri artıları tartacak ve sonuca varacak yine sizsiniz..

canım eğer ki ailesine karşı çıkamayacak bi insansan 4 yılı bir dakikada harca ve sil derim. kapalı olmanı neden istiyor önemli olan bu. bence kapanmanı isteyen kişi kendi görevlerini dört dörtlük yapan bi kişiyse eğer insanları zorlamak değil onları zorlamadan onlara dinini sevdirerek ona örnek olarak ne yapmasını gerektiğini öğretir. senden bunu istemesi kötü bir davranış deil ama dediğim gibi bunu neden istiyor Allah için mi senin için mi kendi için mi yoksa en kötü olan şık çevre için mi. canım bence bunları açık açık konuş lütfennnnnnnnnn. çünkü çevrede o mutsuz insanları görmek gerçekten çok üzücü bi de bu insanla bir ömür yaşayacaksın bunu düşün.umarım doğru kararı verirsin Allah yılunu açık etsin

öncelıkle zor bı mesele bıyerde duygular dıger yerde mantık
ama mutlu olamazsınız kendını atese atma evlılık cok zor bır iş evlenınce dönüşü cok zor oluyor

Back
X