Arkadaşlık konusunda evet kimseye yalakalik etmek ezik görünmek istemiyorum onlar atsin ilk adımı diyorum da kimse atmıyor insan ilişkilerim bi garip anlayamıyorum bir iki gün önce bende instagram da makyaj bloğu açtım :)iyi gelir düşüncesi ile birde ek iste çalışmak isterim yeni makyaj malzemeleri alabilmek için hem de psikolojik olarak da iyi gelir benceCanim yeni bir ortama girmissin hemen arkadas edinememen cok normal edinenleri de goruyoruz birbirinin arkasindan kuyu kazanlar,yuzune gulup arkasindan atip tutanlar.Bosver arkadasin az olsun oz olsun.İlla arkadasim olsun diye de kimseye yanasma guzelce okuluna git-gel makyaja ilgin varmis o konuya da odaklanabilirsin.Mesela ben o zor donemlerimde blog acmistim ben de kozmetige karsi cok ilgiliyim instagramda bir hesap acmistim bin kusur takipcim olmustu hobi olarak orada ki insanlarla yazisiyordum tavsiye veriyordum filan.Inan zor doneminde ne ailen ne akraban yabancilar daha cok destek oluyor.Bir de ek iş dusunmez misin okuldan arta kalan zamanda part time bir iş?Kendi parani kazanir yeni makyaj malzemeleri alirsin:)Şu amca meselesine de cok takilma sizofreni cok baska birsey,ergenlik caginda sen farkinda bile olmadan ortaya cikar oyle deliricem demekle delirilmiyor bak ben canli ornegiyim sana bunu dusunduren p.atak neyse cok uzattim,zaman canim zaman iyi olacaksin merak etme
O kadar kötü bi uni de okuyorum ki öğrenci kulüpleri hiç aktif değil şehirde çok kötü hiç sosyal hayatimyok ve de aile hayatim da değişik yani yapayanlizim zor zamanda arayıp dertlesecek bi dostum bile yok ne yazık ki .psikiyatrm iyidi başta ilaçlar iyi geldi son dönemde ise çok kötü oldum ve ulaşım sebebiyle başka doktora gittim aynı ilaca devam dediBence ilaçlar yetersiz de gelmiş olabilir.iyi bir psikyatriye gitmeli, duzenli muayene olmalısın. Bazı hastalıklara yatkınlık genetik ve yetişme tarzıyla ilgili olabilir. Siz kendinizle mucadele ederek basa çıkamazsınız. Ancak spor yapıp baska sekilde üretken bir yalnızlık içinde , beyninizi oyalayarak,az dusunerek yol katedebilirsin canım. Tekil arkadaslıklar yerine klublere gıt; ogrenci faaliyetlerinde buluş belli amaçlarla, daha iyi gelir
Ahaaha yorum için sağolun evet bu filmi izleyeli baya oldu tüm dediklerinizi not aldım ve uygulayacagim birşey sormak istiyorum şimdi hiç sosyal hayatim arkadaşım yok belki sosyal hayatim olsa şu durumdan çıkarım kendime güvenim gelir iyi olurum diye düşünüyorum insan ilişkilerim pek iyi degil iyi niyetliyim övünmek için demiyorum da bu konuda ne yapabilirim?O zaman şöyle düşün. Moralin iyiyken hayatın tadını çıkarmaya çalış. Bozulduğunda ise bunun geçici bir his olduğunu, iyi hissetmeye yeniden başlayacağını kendine telkin et. Kendini dünyamız gibi güneşi olan bir gezegen gibi düşün. Güneşin etrafında dönerek dansettiğin için, yüzün karanlık tarafa denk geldiğinde üzülüyorsun, ama yüzünün tekrar güneşe döneceğini biliyorsun. İnançlı bir insansın. Allahın sana bahşettiği hayatın tadını elinden geldiği kadar çıkarmaya çalış. Spor yapmanı tavsiye ederim. Özellikle afakanlar geldiği zaman yürüyüşe çık. Biliyorum o zaman insan karar vermekte, bir şey yapmakta çok zorlanıyor. Yüreğine bir ağırlık çöküyor ama sen dinleme, giy spor ayakkabılarını, tak kulağına neşeli, hızlı bir müzik yürü.. kendini iyi hissettiğin zamanlar kontrolu ele almak için, kendini yeniden depresif hissedeceğin zamanlar için plan yap. Mesela izlemekten hoşlanacağın filmlerden bir liste yap. Televizyon için aptal kutusu diyorlar ya az düşünmek için bundan daha iyi bir metot yok. 3 aptalı izledin mi bu arada, çok güzel bir filmdir. Aamir Khan oynuyor. Kendisi benim platonik aşkımdır sakın aşık olayım deme karışmam bak! Benimdir ona göre
Üniversite okuduğum için menleketimdeki psikiyatra gidiyorum orada hiç görüşmedim doktora psikolog için belli bi yerde durmak gerekiyor uzak bi yerde memleketim onun için psikoloğa gidemiyorumhap ise yaramiyo, hap nasil yardim etsin... piskologa gidiyormusun?
Ben insan ilişkilerinde iyi değilim diye bir şeye inanmıyorum. Herkesle anlaşabilmek zorunda değilsin zaten. İnsanları renklere benzetiyorum. Bazı renklerin uyum sağlayacakları renklerin çeşitliliği fazlayken mesela siyah. Siyah mavi, siyah yeşil, siyah beyaz, siyah sarı. gibi çok geniş yelpazeye sahipken, bazı renklerin o kadar seçeneği olmayabilir. Mesela mor. Beyaz ve sarı ile harika uyum sağlar. Seninde renk olduğunu düşünürsek morsun demek ki kırmızı, mırmızı ile uyamıyorsun. Yalnız ve mutsuzsun çünkü henüz beyaz veya sarıya denk gelmemişsin. Senin kankan beyaz ve sarı. Hiçbir renk mor kadar beyaz ve sarıya yakışmaz. Bu çok ayrıcalıklı bir şey. Siyah popülerse mor renkte ayrıcalıktır. Mor asildir. Hiç bir ressam içinde mor olmayan bir resim yapmak istemez. Mor belki patlamaz, ben buradayım diye bağırmaz kırmızı gibi. Ama tabloya derinlik verir. mor olmadan tablo olmaz. Bir ressam için en önemli renktir. Son dokunuştur, ressamın imzasııdır. Sende insanlarla genelde iletişimin iyi olmadığını düşünüyorsan morsun. Mor tablonun ön saflarında yer almaz. Ya dağ varsa doruğundadır. Orman varsa derinlerde gizlidir, ova varsa ufuktadır. Tablodaki kadının elbisesinin kıvrımlarına saklanmıştır.Ahaaha yorum için sağolun evet bu filmi izleyeli baya oldu tüm dediklerinizi not aldım ve uygulayacagim birşey sormak istiyorum şimdi hiç sosyal hayatim arkadaşım yok belki sosyal hayatim olsa şu durumdan çıkarım kendime güvenim gelir iyi olurum diye düşünüyorum insan ilişkilerim pek iyi degil iyi niyetliyim övünmek için demiyorum da bu konuda ne yapabilirim?
Evet çok iyi anladım bu benzetme için teşekkür ediyorum :)))Ben insan ilişkilerinde iyi değilim diye bir şeye inanmıyorum. Herkesle anlaşabilmek zorunda değilsin zaten. İnsanları renklere benzetiyorum. Bazı renklerin uyum sağlayacakları renklerin çeşitliliği fazlayken mesela siyah. Siyah mavi, siyah yeşil, siyah beyaz, siyah sarı. gibi çok geniş yelpazeye sahipken, bazı renklerin o kadar seçeneği olmayabilir. Mesela mor. Beyaz ve sarı ile harika uyum sağlar. Seninde renk olduğunu düşünürsek morsun demek ki kırmızı, mırmızı ile uyamıyorsun. Yalnız ve mutsuzsun çünkü henüz beyaz veya sarıya denk gelmemişsin. Senin kankan beyaz ve sarı. Hiçbir renk mor kadar beyaz ve sarıya yakışmaz. Bu çok ayrıcalıklı bir şey. Siyah popülerse mor renkte ayrıcalıktır. Mor asildir. Hiç bir ressam içinde mor olmayan bir resim yapmak istemez. Mor belki patlamaz, ben buradayım diye bağırmaz kırmızı gibi. Ama tabloya derinlik verir. mor olmadan tablo olmaz. Bir ressam için en önemli renktir. Son dokunuştur, ressamın imzasııdır. Sende insanlarla genelde iletişimin iyi olmadığını düşünüyorsan morsun. Mor tablonun ön saflarında yer almaz. Ya dağ varsa doruğundadır. Orman varsa derinlerde gizlidir, ova varsa ufuktadır. Tablodaki kadının elbisesinin kıvrımlarına saklanmıştır.bilmem anlatabildim mi?
Ben insan ilişkilerinde iyi değilim diye bir şeye inanmıyorum. Herkesle anlaşabilmek zorunda değilsin zaten. İnsanları renklere benzetiyorum. Bazı renklerin uyum sağlayacakları renklerin çeşitliliği fazlayken mesela siyah. Siyah mavi, siyah yeşil, siyah beyaz, siyah sarı. gibi çok geniş yelpazeye sahipken, bazı renklerin o kadar seçeneği olmayabilir. Mesela mor. Beyaz ve sarı ile harika uyum sağlar. Seninde renk olduğunu düşünürsek morsun demek ki kırmızı, mırmızı ile uyamıyorsun. Yalnız ve mutsuzsun çünkü henüz beyaz veya sarıya denk gelmemişsin. Senin kankan beyaz ve sarı. Hiçbir renk mor kadar beyaz ve sarıya yakışmaz. Bu çok ayrıcalıklı bir şey. Siyah popülerse mor renkte ayrıcalıktır. Mor asildir. Hiç bir ressam içinde mor olmayan bir resim yapmak istemez. Mor belki patlamaz, ben buradayım diye bağırmaz kırmızı gibi. Ama tabloya derinlik verir. mor olmadan tablo olmaz. Bir ressam için en önemli renktir. Son dokunuştur, ressamın imzasııdır. Sende insanlarla genelde iletişimin iyi olmadığını düşünüyorsan morsun. Mor tablonun ön saflarında yer almaz. Ya dağ varsa doruğundadır. Orman varsa derinlerde gizlidir, ova varsa ufuktadır. Tablodaki kadının elbisesinin kıvrımlarına saklanmıştır.bilmem anlatabildim mi?
yaşamayan bilemez canım.seni çok iyi anlıyorum psikolog+psikiyatri birlikte gitmelisin ozaman fayda görebilirsin. bide maneviyatını guclendir çünkü en büyük destekçin Rabbim.Siteye yeni kayitoldum iki ay sonra 21 yaşına giriyorum.Sorunum su ki yapım gereği herşeyi çok dert edinirum çok iyi yürekli merhametli bi insanım bunun getirileruni çok yaşadım hayatim boyunca hep ezildim dislanildim insan yerine konmadim.13 yaşından beri depresyondayim fakat lise yıllarımda bu daha da siddetlendi bu yıl üniversiteye başladım bolumumde iyi fakat yaşadığım sehiri hiç sevemedim alışamadım sadece 1 arkadaşım oldu o da okulu donduruyor .Tatilimi uzattım evde ne yapcagimi düşünüyorum fakat kendimi ne Bi mesleğe bölüme ait hissediyorum dondurup gelecek yıl başka uni tercih ederim ama yaşım zaten büyük uniye çok geç başladım ne yapcagimi şaşırdım ailemde sürekli sen amcanın kopyasının yakın da delirecen hiç arkadaşın da yok gecimsizsin diyorlar ailede şizofreni var ikiamcam ve halamda var bende panik bozukluğu var efexor ve de uyku ilacı kullanıyorum fakat ilaçlar ise yaramıyor gibi hiç bişey beni heyecanlandırmıyor bi an mutluysam ikinci an mutsuzum ruh halim değişiyor sürekli eskiden makyaj ve kıyafete bayilirdim fakat su an içimden makyaj da yapmak gelmiyor delirecek gibi oluyorum moralim cok çok bozuk arkadaşla r siz ne diyorsunuz.hiç arkadaşım yok iyi niyetli biriyim ama kimse bana yanaşmaz ozguvenim hiç yok mesala yurtta okulda kızlara hep ben yanasirim dostluk kurmak sosyal olmak istedim çarşıya gidince bana da haber verin de dedim fakat kimse beni yanında istemedi şunu da ekliyim ruh halim sürekli değişiyor içimden bişey yapmak gelmiyor ya kendimi çok da yorgun hissediyorum bu yüzden intihar hep aklımdan geçiyor ama ahiret inancım var
Bu yaşlarda bu dönemlerde oluyor. Geçici olduğunu bil. Üni son ve iş hayatin a atıldığında kendini tanıyamayacaksın:)) yani bu insan is hayatinxaki gozu aciklati gorunce hakkini yedirmemek icin gozunu aciyor. Burcun ne merak ettim:))) Nerden biiyorsun dersen kendimden biliyorum:)) senden bin kat daha sessiz, ice kapanik ,arkadasi olmayan, uni mezun olana kadar sevgili edinememis, kimseye guvenmeyen, antidepresanin dibine vuran, herkesin telefonu calar konusurken ben telefonda radyo dinleyen biriydim:)) su anda 32 yasindayim bir isim ailem cocugum var. Anneyle kardeşle olan iletişim bozuklukları bile düzeldi çok şükür. Donemselmis. Bizim zamanımızda buralar da yoktu kendi kendime mektup yazar 'niye böyleyim' diye okur ağlar yirtardim:))))Siteye yeni kayitoldum iki ay sonra 21 yaşına giriyorum.Sorunum su ki yapım gereği herşeyi çok dert edinirum çok iyi yürekli merhametli bi insanım bunun getirileruni çok yaşadım hayatim boyunca hep ezildim dislanildim insan yerine konmadim.13 yaşından beri depresyondayim fakat lise yıllarımda bu daha da siddetlendi bu yıl üniversiteye başladım bolumumde iyi fakat yaşadığım sehiri hiç sevemedim alışamadım sadece 1 arkadaşım oldu o da okulu donduruyor .Tatilimi uzattım evde ne yapcagimi düşünüyorum fakat kendimi ne Bi mesleğe bölüme ait hissediyorum dondurup gelecek yıl başka uni tercih ederim ama yaşım zaten büyük uniye çok geç başladım ne yapcagimi şaşırdım ailemde sürekli sen amcanın kopyasının yakın da delirecen hiç arkadaşın da yok gecimsizsin diyorlar ailede şizofreni var ikiamcam ve halamda var bende panik bozukluğu var efexor ve de uyku ilacı kullanıyorum fakat ilaçlar ise yaramıyor gibi hiç bişey beni heyecanlandırmıyor bi an mutluysam ikinci an mutsuzum ruh halim değişiyor sürekli eskiden makyaj ve kıyafete bayilirdim fakat su an içimden makyaj da yapmak gelmiyor delirecek gibi oluyorum moralim cok çok bozuk arkadaşla r siz ne diyorsunuz.hiç arkadaşım yok iyi niyetli biriyim ama kimse bana yanaşmaz ozguvenim hiç yok mesala yurtta okulda kızlara hep ben yanasirim dostluk kurmak sosyal olmak istedim çarşıya gidince bana da haber verin de dedim fakat kimse beni yanında istemedi şunu da ekliyim ruh halim sürekli değişiyor içimden bişey yapmak gelmiyor ya kendimi çok da yorgun hissediyorum bu yüzden intihar hep aklımdan geçiyor ama ahiret inancım var
Kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur bol bol rabbinin isimlerini zikir et canım kimseyi dinleme pozitif düşün sürekli kötüyü düşündüğün için bu haldesin her uyuyup uyandığında şükret bı kere kaç yaşına gelmişsin ne depresyonu bu ayrıca silkelen kendine gel her şeyden önce rabbin var senin sana şah damarından daha yakın unutma
Cok tesekkurler tatilimi uzattim suan evdeyim namazimi kilip cok dua ediyorum rabbime fakat hicbiseyde huzur bulamiyorum hicbisey heyecanlandirmiyor mutlu etmiyor evde hep kavga var sebebi oda olabilir boyle olunca intihar gecio aklimdan ama buhu yapmak istemiyorum ebedi hayatikdan olmak istemiyorumKalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur bol bol rabbinin isimlerini zikir et canım kimseyi dinleme pozitif düşün sürekli kötüyü düşündüğün için bu haldesin her uyuyup uyandığında şükret bı kere kaç yaşına gelmişsin ne depresyonu bu ayrıca silkelen kendine gel her şeyden önce rabbin var senin sana şah damarından daha yakın unutma
O kullandığın ilacı bende kullandım
Mg mi ne bilmiyorum ama beni iki seksen yere yatırırdı o kadar ağır yani ...
Okulun klüpleri vardır onlardan sana yakın olanına kayıt ol .
Tiyatro olur dans olur ,spor olur bilmem ne .
Dua etmek istiyorsan dua et ,olumlamalar oku ,
Yoga tavsiye ederim kendinde yapabilirsin
Ruhunu dinlendirir sana ıyi gelir ..
Sen iyi olunca arkadaşların da olur
Ailemde var bende böyleyim çaresizim diye düşünme,benim ailemde de var şizofreni boyutunda değil ama psikolojik tedavi gorenler
Ailecek psikopatiz yani anlayacağın
Ama sana bişey diyim mi aslolan sensin
Arkadaş falan hikaye..
Arada buraya yaz ,canın sıkıldıkça ya da sevindikçe
Biz varız işte
Hele ben ağır işsizim okurum yani[/QUOT
Okul kulupleri hic aktif degil ne yazikki sosyallik sifir zaten bu donem ne yapacagimi sasirdim gitmek istemiyorum evde kavga ortamindada kalamam seneye baska bi uniye gececegim insallah daha gencim guzel giyinmek guclu olmak civil civil olmak istiyorum ama bi turlu olmuyo eskidende ailede herkes acirdi bana simdi de otyke iki yakam bi araya gelmiyor
Ay cok tesekkurler cok guzel oneriler bunlar birseylerle ugraasmak iyi gelebilir ben tum gun bos oturuyorum namaz kiliyorum duada ediyorumSeni ruhen rahatlatacak şeyler yapmaya calis. Ailede olabilir, şu anda bir takım sorunların da olabilir. Bunlar senin de şizofren olacağın anlamına gelmez. Çok büyük sıkıntılar yaşayan insanları düşün ve kendini dinlemeyi bırak. Gözün hep kendi üstünde olmasın. Etrafta biseylere vermeye calis ilgini. 2. Bolum oku mesela, kişisel gelişim konusuna yönel, kitaplar oku seminerlere katıl. Bi de bilinç altı terapisi denen mucizevi şeyi bir araştır olur mu? Bu halinden kurtulmani bile sağlayabilir. Geceleri yatağına yattığında allahin bütün vücuduna sifa ve rahmetini yağmur gibi yağdırarak bütün hastalıklarından, sorunlarindan seni yıkayarak arindirdigini hayal et ve dua et. Bunlari yap olur mu?
Canım demek ki huşu içinde namazını kılmıyorsun yanlış anlama bana düşmez tabiki ama kendini teslim et rabbine kalbin de leke bırakmadan dua et ki feraha eresinCok tesekkurler tatilimi uzattim suan evdeyim namazimi kilip cok dua ediyorum rabbime fakat hicbiseyde huzur bulamiyorum hicbisey heyecanlandirmiyor mutlu etmiyor evde hep kavga var sebebi oda olabilir boyle olunca intihar gecio aklimdan ama buhu yapmak istemiyorum ebedi hayatikdan olmak istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?