Bu adam mı anormal ben mi anlayamadım.

Ben ondan 11 yaş gencim ve çok güzel bir bayan olduğumu söyler herkes, boyum da uzun (boy kompleksi var onda). Ben öğretmenim o da öğretmen olmak istiyor fakat devlet okulunda çalışamıyor tüm haklarını kaybetti, ben devlet okulundayım. Valla dediklerinizdoğru aşağlık kompleksi var adamda çünki epey bi aşağılanmış çok şey yaşamış hep haksızlıktan bahsediyor. Hepp haklı çıkacak sanki bir savaş içindeyiz. Bu böyle giderse sonlandıracağım çünki beni çok yıpratıyor.
Bende uzman değilim ama aşağılık kompleksi var. O yüzden fazla takılmayın.

Nişanlım bana bir şey sorar. Herhangi bilgi olabilir mesela balık vs balina veya araba ile alakalı. Sonra ben de bildiğimi söylerim genelde doğrudur çünki belirli kaynaklardan almışım zaten veya zaten bilip emin olduğum bir şeydir. Ama o o kadar dikkafalı ki. Hem bana soruyor cevabı alıyor. Sonra da neti açıp yok bık bık bık böyleymiş diyip benim zaten söylediğim şeyin aynısını okur benimle tartışır. Ben de bu huyunu hiç sevmiyorum. Eğer sorgulayacaksan neden soruyorsun yahu? Dır dır eder resmen...neymiş araştırıyormuş ama cevabı zaten benden aldı hadi başka bişeye baksa neyse ama aynısını yazıp sen şöyle böyle demiştim ama burada böyle böyle diye vıdı vıdı eder. Beni acaip yoruyor bu...

Bi diğer konu da dil konusu. Ona Almanca öğretiyorum yani onunla Almanca konuşuyoruz ve onu düzeltiyorum çünki çok zayıf ve işi gereği sınava da girecek. Düzelttiğim şeyleri benimle tartışır, artık her şeye he he deyip geçesim gelir. Bazen teşekkür eder devam eder ama birkaç düzeltmeden sonra (ağır hatalarda) eleştiriye mi gelemiyor artık bilmiyorum ama dır dır etmeye başlar. Mesela demin telefonda sırf onun söylediği cümleden bir şey anlamayıp efendim dediğim için bişeyler tartıştı ama ne demek istediğini anlamadım bile. “O sözcüğü şu şekil telafuz et yoksa yanlış anlaşılırsın” dedim..

İşte demin maalesef bir saat tartıştık. Neden böyle yapıyorsun dedim kendi yaptığını normal buluyor. Bir de hiç anlayış yok. Bugün kanal tedavisi yaptırdım ve başağrısı ve dişağrısı var geçici dolgu var. Bak bu halde sana hayır demedim ama sen de beni lütfen yorma dedim neymiş efendim ben başına kakmışım bidaha Almanca konuşma şevki kırılmışmış. Arkadaşlarından kimse onu eleştirmezmişmiş. O bilgiyi sorup hemen araştrma konusunu git bide babana sor kim haklıymış dedi...ay valla napcamı şaşırdım size sorucam bu normal mi? Ne yapayım?
Yalniz en kötü erkek modellerinden biri bu. Bildiğin kendine güvensiz, aşağılık kompleksi olan biri. Endini ezik hissediyor senin yaninda ve bunu bastirmaya, guya erkeklik egosunu kurtarmaya calisiyor. Inşallah senin için hayır olur sonu ama yarın en ufak başarını kıskanacak. Kendi yanlışlarını asla kabul etmeyecek. Hep üstün çıkmaya çalışacak.

Sizin ondan üstün olmanızı kendine yediremiyor bence ve hep ezmeye çalışıyor. bu arada burcu nedir nişanlınızın ?

Kendı eksikliği karsındakınden fazla olan insanlar genelde bu tip arızalar çıkarır. Bu bir bastırma duygusudur. Çünkü sızın üstünlüğünüzü kabul edemez.Fırsat bulmuşken sizden faydalanabilir tabiri caizse boynuz kulağı geçebilirdi.
Ama o bu elindeki fırsatı degerlendırıp işi ile ugrasmaktansa vezir olmayı bırakmış, kişi yanı sizinle ugrasıp rezil olmayı tercih etmiş karşınızda.

Nişanlım bana bir şey sorar. Herhangi bilgi olabilir mesela balık vs balina veya araba ile alakalı. Sonra ben de bildiğimi söylerim genelde doğrudur çünki belirli kaynaklardan almışım zaten veya zaten bilip emin olduğum bir şeydir. Ama o o kadar dikkafalı ki. Hem bana soruyor cevabı alıyor. Sonra da neti açıp yok bık bık bık böyleymiş diyip benim zaten söylediğim şeyin aynısını okur benimle tartışır. Ben de bu huyunu hiç sevmiyorum. Eğer sorgulayacaksan neden soruyorsun yahu? Dır dır eder resmen...neymiş araştırıyormuş ama cevabı zaten benden aldı hadi başka bişeye baksa neyse ama aynısını yazıp sen şöyle böyle demiştim ama burada böyle böyle diye vıdı vıdı eder. Beni acaip yoruyor bu...

Bi diğer konu da dil konusu. Ona Almanca öğretiyorum yani onunla Almanca konuşuyoruz ve onu düzeltiyorum çünki çok zayıf ve işi gereği sınava da girecek. Düzelttiğim şeyleri benimle tartışır, artık her şeye he he deyip geçesim gelir. Bazen teşekkür eder devam eder ama birkaç düzeltmeden sonra (ağır hatalarda) eleştiriye mi gelemiyor artık bilmiyorum ama dır dır etmeye başlar. Mesela demin telefonda sırf onun söylediği cümleden bir şey anlamayıp efendim dediğim için bişeyler tartıştı ama ne demek istediğini anlamadım bile. “O sözcüğü şu şekil telafuz et yoksa yanlış anlaşılırsın” dedim..

İşte demin maalesef bir saat tartıştık. Neden böyle yapıyorsun dedim kendi yaptığını normal buluyor. Bir de hiç anlayış yok. Bugün kanal tedavisi yaptırdım ve başağrısı ve dişağrısı var geçici dolgu var. Bak bu halde sana hayır demedim ama sen de beni lütfen yorma dedim neymiş efendim ben başına kakmışım bidaha Almanca konuşma şevki kırılmışmış. Arkadaşlarından kimse onu eleştirmezmişmiş. O bilgiyi sorup hemen araştrma konusunu git bide babana sor kim haklıymış dedi...ay valla napcamı şaşırdım size sorucam bu normal mi? Ne yapayım?
Bu kadar fazla olmasa da eşimde de var bu huydan.Şimdiden söyliyeyim çok zor. Çok yıpratıcı oluyor. Hatta açıkca sormuştum fikirlerimi mi önemsemiyorsun diye. İnsanın psikolojisini bozuyor. Aradan yıllar geçti şimdi daha iyi.
Sizin olay çok daha vahim çünkü özgüveninizi yerle bir etmeye çalışıyor. Böyle sevgi olmaz. Yol yakınken tekrar düşünmenizi öneririm.

Teşekkür ederim...yerden göğe kadar haklısınız ben inanın bunları buraya yazana kadar farkında bile değildim...yani hep tartışıyor hep o haklı olacak. Beni sürekli eleştiriyor ve hep hata bendeymiş gibi nasıl da savunuyor kendimi. Sanki bir savaş /yarış içindeyim...bir de her şeyi, benden bekliyor. Hiçbişe yapmıyor paşa hazretlerine ben hizmet edeceğim sanki hakkı. gidip yarın diyeceğim kusura bakma da sana hiçkimse hak vermiyor diye
İnanı on çok zor bu tarz bir insanla yaşamak. Her gün her an tartışma ortamı oluşabilir ve insan kendini çok aşağılanmış hissediyor.

Ego..

Sizin karşınızda kendini ezik hissediyor bence nişanlınız sizden üstün olduğunu ispatlamaya çalışıyor anladığım kadarıyla hiç çekilmez bir tip. Evlenme işini iyi düşünün böyle bir insanla hayat nasıl geçer bilemeyeceğim

Back
X