• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu adamı ne yapmalı!!!?

AnlatmayaGerekYok

Ekspresko sıcak içilir lütfen.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
2.182
2.122
333
Evett bir derdim var ve tecrübelerinizi, fikirlerinizi bekliyorum.
Eski yazılarımda sevgilimle nişanlanmayı düşündüğümü ve para biriktirdiğimizi yazmıştım. Bankaya ilk ay para koyduk. Ama bu ay koyduğumuz paranın hepsi sevgilimin parasıydı. Tek amacımız nişan için para biriktirmek idi! Parayı bankaya attık ve ertesi gün sevgilimin babası eve parmaklık yaptırmak için oğlunu aramış bana acil para gönder demiş ve benimkide hemen bankadaki parayı babasına havale etmiş. Tabi çıldırdım. Bu paranın hiçbir kuruşu bana ait olmasa bile nişanımız için birikiyor neden verdin dedim. Biz en başından ailelerin bu konuda bi bilgisi olmasını istemedik çünkü erkek arkadaşımın ailesinin bize 1 kuruş bile bir yardımı olmayacağını biliyorum erkek arkadaşımda biliyor.

Ben ailesine yardım etmesin ya da onlar çok kötü insanlar demiyorum. Kızdığım şey zaten sizin bir desteğiniz yok neden bizim yaptıklarımıza da engel oluyorsunuz? Erkek arkadaşım neden basit bir parmaklık için hemen babasına benim için biriktirdiği parayı anında verdi? Tabi tartıştık günlerdir kötüyüz. Çünkü düşündükçe daha çok kızıyorum. Erkek arkadaşımda o benim babam dolandırıcı değil bana bayramdan sonra parayı ödeyecek dedi ama biliyorum ödenmeyecek o para. Hadi bu ay böyle geçti diyelim eee peki 2 ay sonra yeniden babası para isterse. Çok önemli bir şey olur sesimi çıkarmazdım ama konu bir parmaklık olunca daha çok sinirleniyorum!

haklı oldugun noktalar var ama onun parası sonucta ,babasına vermek istediyse buna senın karısman bana göre dogru olmaz.ha birde ortak heapta biriktiriyorsanız paranızı bu da cok büyük yanlış

Son düzenleme:
acil para dense tabiki veririm hastalıktır başka bişeydir sesim çıkmaz. ama eve takılacak bir parmaklık için neden benim hayallerimden çalınıyor? bu ay sadece onun parasını koyduk bende kendi paramı koycam

acil para dense tabiki veririm hastalıktır başka bişeydir sesim çıkmaz. ama eve takılacak bir parmaklık için neden benim hayallerimden çalınıyor? bu ay sadece onun parasını koyduk bende kendi paramı koycam

bence gereksiz hassaslık gösterıyorsun,parmaklıklara ödenen parayla kimsenin hayallerı calınmaz ,hem zaten benim bildiğim nişan kız tarafına aittir

acaba sevgiliniz bunu bahane yapıyor olabilir mi? belki bu fikirden vazgeçmiştir. ama doğruysa da ben olsam ses çıkarmazdım herhalde. cünkü yeni baslamıssınız para biriktirmeye ve o paranın da tamamı ona aitmiş. ortak bir hesaptaki parayı size sormadan cekse kızmanız normal ancak bu durumda pek diyecek bi sey yok. söz konusu babası çünkü herhangi bir arkadası değil.

bence sevgilinizi bi zarflayın, istersen biriktirmeyelim böyle olmayacak gibi kibar bi yolla deneyin hemen kabul ederse bu para biriktirme olayından vazgeçmiş ve bahane yaptığını düşünebilirsiniz. ama hala olumlu bakıyorsa ortak bir hesap yerine, birikiminizi ayrı hesaplarda yapmanızı tavsiye ederim

hayalleriniz mi çalındı?

kardeş kardeşten borç para almış
paraya da ihtiyacınız yok şu aşamada
adı üstünde borç, ödenir

nedense bunun sadece bu parayla kalmayacağını düşünüyorum :/ biz aile arasında nişan yapıcaz erkek arkadaşım erkek tarafının masrafları için para biriktiriyordu

bende çok kızardım yerinde olsaydım...
kıytırık bir parmaklık yüzünden beni ezip geçebiliyorsa nasıl onla bi ömürü paylaşırım diye düşünürdüm...
kızmakla haklısınız...fakat küs kalmanız bir işe yaramayacaksa hala kendini haklı sayıyorsa boş yere canınızı sıkmayın derim...zaten giden gitmiş...
ama eğer hatasını anlarsa aranızın limoni olması iyidir...en azından senin kararlı ve hassas olduğunu öğrenir bu konularda...

tek düşüncem bu paranın sadece bununla kalmayacağı. bana erkek arkadaşım babam ödeyecek dedi ama sanmıyorum. para konusunda erkek arkadaşımın kaçtığını düşünmüyorum ben sert çıkıp hesabı kapat dediğimde çok ısrarlıydı devam etmek için

Babası sonuçta canım büyütme bence... Daha çok gayret eder yine birikir aynı para. O günler gelmeden ailesin destek olup olamayacağını da bilemeyiz. Kaldı ki bir babanın gölgesi bile yeter. Bence maddi konularda ortaklık kurmanız için erken ve yersiz. Mantıklı ve sağlam adım atmaya çabaladığınızın farkındayım ama inanın bu işler bu şekilde olmuyor.

şöyle bir durumda var para altın hesaptaydı yani biz altın almıştık bu parayla. paraya 3 5 ay dokunmayacağız ve kar edeceğiz diye konuştuk en başından.

ama seni ilgilendiren bir şey yok,daha nişan bile olmamışken bu kadar tepki gösterip küs durmak yanlış, bırak o düşünsün,sen birikimini yap ama ayrı hesaplarda henüz evli değilsiniz ortak hesap yapmak şu aşamada doğru olmaz zaten ,evli olsan böyle bir şey yaşasan bir nebze haklılık payın olur ama şu durumda bana göre tepkin gereksiz olmuş

5.yılımıza gircez para konusunda direten bir insan değilim sadece parasının değerini pek bilmez harcar oraya buraya. böyle bişey yaparsak birikir diye ben ona söylemiştim

para sevgılınızın parasıymıs babasına hayır dıyememıstır o onun babası tabıkı destek olucak parmaklık vs.sonucta gereksızce tepki yapmıssınız evlı nısanlı olsanız haklısınız dicemde su durumda diyemiyorum.senın baban aynı sekıl yapsa ve para senın paran olsa vermezmıydın.demekkı parlaklık yaptırmasının acelesı varmıs malum hırsızlık olayları arttı adam belkı bır an önce guvenlık olsun dıye yaptırmak ıstedı.ailesindende nişanlancagı zaman alır parasını aileside ona destek olur o zaman.

yani seni de anlıyorum sevgilin sözünde durmadığı için de bozulmuşsun sonuçta bu adamla bir gelecek planlıyorsunuz. şimdiden böyle yaparsa ilerde nasıl olacak diye soru işaretleri düşmüş aklına. bi de parayı çekme sebebi çok önemli bi sey değil. ama işte babasını kıramamış demek ki onu da anlamak lazım. bence sen şu an biraz sabır göster. belki parayı en kısa sürede yerine koyar. eğer senin tahmin ettiğin gibi geri gelmezse o para o zaman bu konuyu sevgilinle bi konuşursun daha dikkatli olması konusunda.

5.yılımıza gircez para konusunda direten bir insan değilim sadece parasının değerini pek bilmez harcar oraya buraya. böyle bişey yaparsak birikir diye ben ona söylemiştim

Bundan sonra altın hesabı yerine gram altın alın sende dursun. Aynı durumla karşılaştığınızda ortak karar verirsiniz verip vermemekte:34:

Nişan yok bi'şey yok yarın öbür gün Allah göstermesin ayrılık olsa yine sorun. Bence ortak biriktirmeyin herkes köşesine koysun parayı tadınız tuzunuz kaçmasın böylece.

Evett bir derdim var ve tecrübelerinizi, fikirlerinizi bekliyorum.
Eski yazılarımda sevgilimle nişanlanmayı düşündüğümü ve para biriktirdiğimizi yazmıştım. Bankaya ilk ay para koyduk. Ama bu ay koyduğumuz paranın hepsi sevgilimin parasıydı. Tek amacımız nişan için para biriktirmek idi! Parayı bankaya attık ve ertesi gün sevgilimin babası eve parmaklık yaptırmak için oğlunu aramış bana acil para gönder demiş ve benimkide hemen bankadaki parayı babasına havale etmiş. Tabi çıldırdım. Bu paranın hiçbir kuruşu bana ait olmasa bile nişanımız için birikiyor neden verdin dedim. Biz en başından ailelerin bu konuda bi bilgisi olmasını istemedik çünkü erkek arkadaşımın ailesinin bize 1 kuruş bile bir yardımı olmayacağını biliyorum erkek arkadaşımda biliyor.

Ben ailesine yardım etmesin ya da onlar çok kötü insanlar demiyorum. Kızdığım şey zaten sizin bir desteğiniz yok neden bizim yaptıklarımıza da engel oluyorsunuz? Erkek arkadaşım neden basit bir parmaklık için hemen babasına benim için biriktirdiği parayı anında verdi? Tabi tartıştık günlerdir kötüyüz. Çünkü düşündükçe daha çok kızıyorum. Erkek arkadaşımda o benim babam dolandırıcı değil bana bayramdan sonra parayı ödeyecek dedi ama biliyorum ödenmeyecek o para. Hadi bu ay böyle geçti diyelim eee peki 2 ay sonra yeniden babası para isterse. Çok önemli bir şey olur sesimi çıkarmazdım ama konu bir parmaklık olunca daha çok sinirleniyorum!
arada söz yok,nişan yok,hatta isteme bile yokken içinde senin 1 kuruşun olmayan paranın ne kavgasını yapıyorsun.kimbilir belki de ayrılacaksınız.bırakında işler sırasıyla olsun.:34:

ayrıca birikiminizi birlikte değil ayrı yapın.birlikte birikim işini evlendikten sonra yaparsınız....

Son düzenleme:
Back
X