• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu adamı ne yapmalı!!!?

Bence aşırı tepki veriyorsunuz. Para isteyen babası , üstelik şu anda oğlu bekar .İhtiyacı varsa çocuğundan değilde kimden isteyecek.
Parası olduğu halde babasına hayır deseydi eğer , arkadaşınızın kişiliğinden şüphe etmeliydiniz.

Paranın miktarını bilmiyorum ama bekar ve çalışıyorken anne-babama verdiğim paraya hiçbir zaman borç gözüyle bakmadım ve geri de istemedim , almadım .Bu bile bana garip geldi.

ya arkadaşım evli yada nişanlı olsan neyse sinirlenden yuvanın rızkı gitti diye.. ama ortada bişey yok üstelik para onun

gelin ata binmiş de ya nasip demiş..dur daha nişan yok söz yok ortak hesapta para biriktimek çok saçma..ya bu evlilik hiç olmazsa o zaman ne olacak? siz önce bu para olayından vaz geçin bence.

bilmiyorum kızgınım hala. banka ile paralar birikir ve harcayamaz diye kabul ettim. başta evde altın biriktirmek istedik ama sonra bankayı o tercih etti hiç olmazsa harcamayız hemen dedi. bunları söyleyip ertesi gün böyle yapması ve önemsiz bir şey için ben buna çok kızdım. tabiki babası tabiki para verecek ama ne nişanda ne de evlendiğimizde bir yardım etmeyecek bunu erkek arkadaşımda söyledi kimseyi zorlayamam benim tek dediğim madem bir yardımları yok engelde olmasınlar.

Afedersiniz ama size ne? Nişan için, düğün için ne için olursa olsun. Nişan için atmış ihtiyaç olmuş kullanmış.Karşısında babası var, bırak parmaklığı keyfi bişey için bile isteyebilir. Babası bu yaşa getirirken siz mi destek oldunuz ki. Kaldıki daha karısı bile değilsiniz, kendi parasına bu kadar müdahele etme hakkını nerden buluyosunuz, Pes doğrusu.

Yahu insan babasına annesine borç verir mi?Hem erkek arkadasın yine iyi niyetliymişte senin böyle konuşmana izin vermiş.

Ben anneme babama para vereceğim de elin oğlu gelip biliyorum baban şimdi o parayı bize vermeyecek yararları yok zaten filan diyecek.O an ben o adama o lafların hepsini tek tek yediririm.

Hem ben çalışcam hem para biriktireceğim hemde o parada 1 kuruş emeği yokken bana karışacak.Yok öyle bedavaya konmak.

Sen biriktir he işte o zaman paranı senden habersiz harcarsa o zaman konuşmaya hakkın var.

Valla ben babası için çok üzüldüm.Sen oğlunu büyüt sonra kızın biri oğlun sana yardım ediyor diye olmayacak laf söylesin. Yazık

Birde evin korkuluklarının aciliyeti için senden izin alacaklar.Tövbe yarabbim tövbe.

acil bir durum olsa söz söyleyecek değilim bunu daha kaç kez söylemem gerek. aileden bir destek gelmeyeceği için biz herşeyi yapacağız ve kimseyi de bizi evlendireceksin diye zorlayamam.

biz bunları planlarken babası araba al bana diye zorluyordu onu erkek arkadaşımda babasına para biriktirmek istediğini söyledi. babasıdır bişey diyemem ama adamın zaten bizim paramıza ihtiyacı yok. bizim para biriktirdiğimizi duyunca bunları istediğini düşünüyorum. 2 dakikada beni de şeytan yaptınız ben ona babasını anasını kötüleyecek biri değilim ailecek tanışıyoruz zaten ama ben bu maddi konulara ailemi katmak istemiyorum.

bu da yeni cikti :31:
millet kac yillik esine güvenemezken siz nasil cesaret edipde ortak para biriktiriyorsunuz anlamiyorum :ssz:
Siz kendiniz biriktirin o da kendisi biriktirsin bence ..

Daha ortada birşey yokken,niye böyle içli dışlı ilişkiler yaşıyorsunuz anlamıyorum.Para hesapları yapmak hoş değil.arşındaki adam seni seviyorsa,gelip isteyip yüzük takacaksa,altından kalkmasını da bilmeli.Sen daha nişan için birikim yapmaya,para hesabı yapmaya başlamışsın.Düğün olunca masraflar için ne olacak ben yapamam ben alamam mı diyecek.Ailesinin onun masraflarına karışıp karışmaması kendi sorunu.Kendine güvenemiyorsa,hesabını bilmiyorsa evlenmeye niyetlenmesin.Sen ömür boyu,onun parasının heabını tutup,birikim yapması için ön ayak mı olacaksın.Bırak sorumluluklarını bilsin.Karı koca değilsiniz.Karı koca gibi davranıyorsunuz.Mesafeyi koru.

Babası konusuna gelince,evladıdır ister.Evin parmaklığıysa,o evde sevgilinizde oturuyor.İşyerinin parmaklığıysa,o işin parasıyla büyümüştür sevgiliniz.

Nisani kiz tarafi yapar benim bildigim. Ister evde ister kücük bir yer tutulur yemesi icmesi masrafi kiz tarafi karsilar. Nisanli olmus olsaydiniz, ev ve esya alinmasi icin ikiniz hesap acip para biriktirseydiniz hakliydiniz. Ama daha ortada söz nisan bir resmiyet yok ve niye babana para verdin diye kavga cikartmanizi cildirmanizi ben hakli bulmadim. Sizin babaniz acil isteseydi verseydiniz ve erkek arkadasiniz size böyle yapsaydi ne düsünürdüz? Sizin bu konuda dikkat ve takip etmeniz konu su; biz evlendikten sonrada ailesi hep böyle para isteyecek mi ve esim de her seferinde verecek mi? Hepsi ayni olmuyor, kimi mecbur kalip istiyor ve en kisa zamanda geri veriyor, dügünde dernekte de evladi icin elinden geleni yapiyor. Önce bir taniyin ölcün bicin ailesini. Tavrinizi,tutumunuzu belirler, ileriye dönelik birikim planlarinizi ona göre yaparsiniz. Müstakbel kayinvalideniz kayinpederiniz bu davranisinizi ögrenirlerse size cok önyargili olurlar.

Nisani kiz tarafi yapar benim bildigim. Ister evde ister kücük bir yer tutulur yemesi icmesi masrafi kiz tarafi karsilar. Nisanli olmus olsaydiniz, ev ve esya alinmasi icin ikiniz hesap acip para biriktirseydiniz hakliydiniz. Ama daha ortada söz nisan bir resmiyet yok ve niye babana para verdin diye kavga cikartmanizi cildirmanizi ben hakli bulmadim. Sizin babaniz acil isteseydi verseydiniz ve erkek arkadasiniz size böyle yapsaydi ne düsünürdüz? Sizin bu konuda dikkat ve takip etmeniz konu su; biz evlendikten sonrada ailesi hep böyle para isteyecek mi ve esim de her seferinde verecek mi? Hepsi ayni olmuyor, kimi mecbur kalip istiyor ve en kisa zamanda geri veriyor, dügünde dernekte de evladi icin elinden geleni yapiyor. Önce bir taniyin ölcün bicin ailesini. Tavrinizi,tutumunuzu belirler, ileriye dönelik birikim planlarinizi ona göre yaparsiniz. Müstakbel kayinvalideniz kayinpederiniz bu davranisinizi ögrenirlerse size cok önyargili olurlar.

işte anlatmak istediğim tanda buydu. nişan yeme masrafları için birikim yapmıyoruz takılar ve bohçalar için yapıyoruz ve sadece erkek tarafının harcayacağı para için biriktirmek istiyoruz. ailesi destek vermeyeceği için erkek arkadaşımın benim ailem tarafından kötü görülmesini istemiyorum. kimsenin ona bi laf söylemesini kaldıramam. biz bu para konularını erkek arkadaşım ailesine demeden önce babası bana araba al diye tutturmuştu. erkek arkadaşımda babasına planlarını söyledi ve babası vazgeçti ama şimdi de böyle şeyler çıktı. bakın para olsa neyse ama o bankada altın hesabındaydı yani altın olarak satın alınmıştı ve 1 gün önce. biz altın alarak kar edeceğimizi düşündük ama ertesi gün hepsi gitti. şimdi istiyosa yine isteyecektir benim ailem istese bende yaparım ama neden birikimimden vereyim ki. o para belli bir hedef için birikmeyecek miydi hemen çıkarıp vermesi beni çok üzdü.

allah kolaylık versin sevgilinize ve ailesine. tabi evlenirseniz! bu kadar kötü kalpli olmayın yaa biraz ılımlı olun iyi niyetli olun.

bu benim düşüncem ve gerçekten anlamıyorum sizi kocanız elinizdeki bileziği alıp önemsiz bir şey için babasına verse al tabii götür mü derdiniz. sonuçta o bileziği de kocanız almış olacak kendi parası

haklısın bence . senin hesabında dursa dicem ama bu sefer de sanki onun parasına el koyuyomuşsun gibi düşünür mü? bende erkek arkadaşımla birikim yapmamızı istiyorum benzer bir durum, ama sonuçta onun parası çok da birşey diyemiyorsun. çok lüks bir düğün olmasa da iki tarafın da desteği ile makul fiyatta güzel bir düğün ve harcamalar için birikim gerekecek...

Back
X