Bu akşam cıngar çıkacak

bi kere sen gelmezsen gelme ben gidicem ne demek? eşin karar vermiş zaten sonrasında seni de yanına almayı.
Aynı şehirde ki ailenizi 1,5 aydır görmeyip, eşinizin ailesini haftada 2-3 görüyorsanız onlarda kendilerinde böyle bir hak görür.
Kusura bakmayın hata sizde.

İçimden bir ses bayramda kuzu kuzu köye gideceksiniz diyor, inşallah yanılıyorumdur.

bi kere sen gelmezsen gelme ben gidicem ne demek? eşin karar vermiş zaten sonrasında seni de yanına almayı.
Aynı şehirde ki ailenizi 1,5 aydır görmeyip, eşinizin ailesini haftada 2-3 görüyorsanız onlarda kendilerinde böyle bir hak görür.

İçimden bir ses bayramda kuzu kuzu köye gideceksiniz diyor, inşallah yanılıyorumdur.

Bundan öncede hep böyle olduğu için gider tabi. çünkü hep gidecem der gider.
aynen öyle ben birşeyi yapıyorsam karşımdaki almayı bekler.
kim olsa bekler bende olsam yapsın derim.
hata benim ama ben her zaman adaletli ölçülü olmaktan yanayım ben yapıyım oda yapar diye düşünenlerdenim.
ama maalesef öyle olmuyormuş? tecrübedir baki kalan.
bende inadıma güvenirim bir şeye inat ettiysem kessen yapmam.
ben içimden gelerek bişeyleri yaparım allah için yaparım kul bilse de olur bilmese de.
ama şuan yapmıcam dediysem yapmam.
eşimde huyumu bilir. keçisin der damarıma basarsa iyi olduğumda ne kadar iysem pisliğine de en pisliğini yaparım.

sanki banada öyle geliyor .... ama konu sahibi arkadaşım işallah köye gitmezsin..eğer gidersen onca şeyden sonra emin ol seni asla iplemicekler..kuzu kuzu geldi dicekler..

sen kendini paraladığınla kalıcaksın..seni saymadıkları gibi ailenide saymıcaklar...

sakın gitme arkadaşım..sonu ne olursa olsun sakın gitme...
senin hissettiklerinin düşüncelerinin kırılıp kırılmadığının kocan için hiç bir önemi yoksa
onlarında senin için önemi olmasın..

hem dengesiz herif sana nasıl der ya eşek gibi geleceksin diye..bu lafa fena takıldım..kendini ne sanıyor bu adam..1,5 aydır senin ailene gitmemişsiniz o gitsin önce eşek gibi..

karısının yanında karısına inat canım anam.güzel anam..ana gibi yar bağdat gibi diyar olmaz diyen adam, karısına bir öpücük kondurmayıp anasını öpücüklere boğan adam..

len anneciğinin bu ilgiye sevgiye ihtiyacı varda karının yokmu..sokaktanmı aldın sen bu kızı..bu senin yaptıklarını oda babasına yapsa senin yanında ne hissedersin...ben koca bir hiçim demekki dersin öyle değilmi...

senin ne hakkıın var dangalak bunları karına hissettirmeye..kadıjn 1,5 aydır annesine gitmiyor..oturda alnından öp bu kadının sana bu fedakarlığı yaptığı için...bu kadının hiçmi içi acımıyor ..
kendini kaf dağında güvercinmi sanıyorsun..senin kanadına bir kurşun sıkarsam göklerde uçarken kendini yerde buluverirsin.çakılıverirsin yere..dengesiz..

sana bunları diyesim var ..bağıra bağıra...eşek herif

Son düzenleme:
bencede gitme sudefne arkadaşım.. yoksa bunlar böyle böyle çıkacaklar tepene.. hadi diyelim ki gittin inadından hiç bi iş yapmasan bile ki olamaz böyle bişey kaynanan: heh benim oğlumla baş edebileceğini sandı.. bak tıpış tıpış nasıl geldi. diyecek..
gıcık bu erkeklerin hepsi yaa.. bide lafa bak ne demek eşek gibi ayy..

Buna benzer birşeyi ben de yaşadım, tabi şartlarım sizin ki kadar zor değildi.
Siz kendi ailenizle bile görüşemiyormuşsunuz neredeyse.
Biz de de her sene kurbanda bütün sülale köyde toplanırlar, ben de sıkılıyorum açıkçası.
Ben de o sene gitmek istemedim, eşim ısrarla gideceğiz dedi, her sene gitmek zorundaymışız.
Hatta bu konu sonrasında mevzu olduğunda, ben bizim şartlarımız önemli, şartlarımız el verdiği sürece geliriz, demiştim,
kayınpederim tabi öyle demişti, kayınvalidemde hemen, o zaman ben niye senelerdir gidiyorum, diye kıyaslamıştı hemen.
Ve o sene ben inatla gitmedim, ama çok kolay olmadı, eşim çok bozuldu, bayağı kavgada ettik, ailesi çok kızdı, aramız açıldı,
bayram bayramlıktan çıktı, soğuk davrandı, bir de üstüne herşeyde var bir hayır ya, iyi ki yola çıkmamışız
hamile olduğumu öğrendim bayramda, bebeğimizin olucağı haberine bile sevinmedi desem yeridir,
hep aklı ailesindeydi ve bu benim çok zoruma gitmişti, bebeğimin sevincini bile eşimle yaşayamıyorum diye.
Sonuç olarak benim duruşumu eşim kabullendi, bu arada eşim beni hiç birşekilde yalnız bırakıp bir yere gitmedi gitmez de,
şimdi bu mevzuları daha kolay hallediyoruz, ilk duruş çok önemli, o duruştan sonra karşıdaki de alışıyor artık duruma.
Size cidden bayağı haksızlık ediyorlar, izin vermeyin, sağlam durun inş.

ailemle aynı şehirdeyim 1,5 aydır görüşmedik düşün.
ama onun ailesiyle haftanın2-3 günü beraberiz.
artık bende hafta sonları gidicem anneme kalıcam bakalım nasılmış?

canım sen de kusura bakma ama adaletliyim dedesine acıdım her bayram gittim diyorsun
peki ailene karşı adaletin nerede?
ailene bayramlarda gitmediğin gibi bir de 1.5 aydır da görüşmemek hangi adalet anlayışına sığıyor
sen ailene yakın olacaksın düşüneceksin ki eşin ve ailesi de senin bir ailen olduğunu onlara karşı görevlerin olduğunu hatırlasınlar

Son düzenleme:
ay her bayram aynı muhabbet...benim eşimin ailesi de köye gidecek...
1 tane araba var dedim X(eltim) gitsin gezsin hiç görmedi o köyü...çok severim eltimi kıyamam...:27:
elti de diyomuş ki mai gitsin çocuklarla yalnız kalmasın benim ailem burda nasılsa ben onlarla kalırım...
çok düşünürüz birbirimizi...:27:
bakalım sonunda kim kazanacak... :9:

"öpmedi beni görüşmedik.
odaya geçti anam da gelmiş gel anacım öpeyim seni anam ya ana gibi yar bağdat gibi diyar olmaz.
ne varsa anamda var. gel anacım bi kere daha öpeyim. kaynanamda ay nasıl kasılıyo."NE GICIK YAA. BENM EŞİMLE K.V.de de yapar bunu, tüyerim ürperir o anda. neyse bu çok önemli değil de. benim eltim tam 8 sene ne ramazan ne kurban bayramında babası evine gitmemiş:( bu arada burdan elticiğime selamlar, onu çok seviyorum...;)) geçen sene kurbanda gitti zorla kadın resmen kaçar gibi gitti 2 oğlunu alıp, eşim bıraktı otogara. neyse babası annesi de köydelermiş, evde değil ama babası çok sevinmiş, kızım abileriyle ablalarıyla bayram geçircek diye. baya mutlu olmuş anne babası. sonra ne oldu biliyor musunuz?? bayram sabahı kurban keserken eltimin babası kalp krizi geçirip vefat etti:((
k.v.me içten içe çok kızarım bu yüzden, kendi kızları yanında, kız yeğenleri annelerinin yanında, gelinler de onların yanında... gelin bizim, damat bizim ayağında bunlar. pis vicdansız kadın yaa, aklıma geldikçe kızıyorum. yani sanki kimsenn anası babası yok bi sizsiniz ana baba olan, terbiyesizler. bana yapamazlar, yemez, o ayrı mesele....

"öpmedi beni görüşmedik.
odaya geçti anam da gelmiş gel anacım öpeyim seni anam ya ana gibi yar bağdat gibi diyar olmaz.
ne varsa anamda var. gel anacım bi kere daha öpeyim. kaynanamda ay nasıl kasılıyo."NE GICIK YAA. BENM EŞİMLE K.V.de de yapar bunu, tüyerim ürperir o anda. neyse bu çok önemli değil de. benim eltim tam 8 sene ne ramazan ne kurban bayramında babası evine gitmemiş:( bu arada burdan elticiğime selamlar, onu çok seviyorum...;)) geçen sene kurbanda gitti zorla kadın resmen kaçar gibi gitti 2 oğlunu alıp, eşim bıraktı otogara. neyse babası annesi de köydelermiş, evde değil ama babası çok sevinmiş, kızım abileriyle ablalarıyla bayram geçircek diye. baya mutlu olmuş anne babası. sonra ne oldu biliyor musunuz?? bayram sabahı kurban keserken eltimin babası kalp krizi geçirip vefat etti:((
k.v.me içten içe çok kızarım bu yüzden, kendi kızları yanında, kız yeğenleri annelerinin yanında, gelinler de onların yanında... gelin bizim, damat bizim ayağında bunlar. pis vicdansız kadın yaa, aklıma geldikçe kızıyorum. yani sanki kimsenn anası babası yok bi sizsiniz ana baba olan, terbiyesizler. bana yapamazlar, yemez, o ayrı mesele....

eltine çok üzüldüm inanki içim acıdı..yazık kadına....ne hakları varki o kadında böyle bir vicdan azabı bırakmaya..eltin annesine babasına gidemediği zamanlar için hep vicdan azabı çekecek..kaynanan nasıl ödeyecek bunun günahını...kocası nasıl ödeyecek..kocasınada pes doğrusu..niye göndermemiş onca sene..8 sene dile kolay..ahh bacım ah yazık vallahi..

benim eşimin ailesi burda..benim ailemde burda..hepimiz aynı şehirdeyiz..uzak yerlerde olsak nasıl olurdu acaba diye düşünüyorum bayramlarda..bi bayram bizimkilere giderdik bi bayram onlarınkine heralde..hak geçmezdi..kimsenin diyecek lafıda olmazdı..ee niye böyle olmuyor ozaman anlamıyorum..
bir bayram senin ailen bir bayram benim ailem ziyaret edilecek dendiğinde ne var bunda..kocalar niye izin vermiyor..gerçekten anlayamıyorum ben yaa..normali doğrusu bu değilmi zaten..

benim eşimin ailesi burda..benim ailemde burda..hepimiz aynı şehirdeyiz..uzak yerlerde olsak nasıl olurdu acaba diye düşünüyorum bayramlarda..bi bayram bizimkilere giderdik bi bayram onlarınkine heralde..hak geçmezdi..kimsenin diyecek lafıda olmazdı..ee niye böyle olmuyor ozaman anlamıyorum..
bir bayram senin ailen bir bayram benim ailem ziyaret edilecek dendiğinde ne var bunda..kocalar niye izin vermiyor..gerçekten anlayamıyorum ben yaa..normali doğrusu bu değilmi zaten..

aaa gelinler ağaç kavuğundan çıkar ne ailesi...

Tombik çok üzüldüm şu mübarek günler allahım şifa versin.
nasıl peki iyimi baban.
sakın bırakma destek ol,git kal,bak yanında ol.
bende buna sinir oluyorum aylar önceden kendi başına plan yapıyo ya ben neciyim?
ama ban sende annene gidersin diyodu şimdi ne oldu?
anasına hizmetçi lazım oldu veya annesi doldurdu.
tatsızlık çıkacak çıkıyo bile yavaş yavaş.
akşam patlayacaktım eve dönerken laf attı tam ağzımı doldurdum hani 365 gün benle konuşulmaz ya niye konuşuyosun diyecektim
neyse boşver dedim sustum yine.
bende adaletli olmaktan yanayım.ama ne eşim ne kaynanam vicdan sahibi değiller.
bide yeri gelsin gör onlardan çok vicdanlı,inançlı,allah korkusu olan yok.
allah korkusu olsa bana bunları yaşatmazlar.

hayır zaten daha yeni düzeldiniz insan azcık rahat bırakır ki karşısındaki biraz huzur bulsun bu nedir böyle. canım babam ocak ayında mide kanseri olduğu anlaşıldı ve şubatta midesi alındı.haziranın son haftasından temmuzun sonuna kadar bizdeydi burada kemoterapi ve radyoterapi aldı.ağustos başında o süreç bitti ama kontrolleri var.geçtiğimz pazartesi kontrolu vardı, pazar günü izmire gelirken arabayla kaza yapmış bir de :( araba takla atmış kendisi içinden sağlam çıkmış otobüse bindi geldi.şimdilik iyi 2 ay sonra tekrar kontrolu var ama biz hiç bir bayramda babama gitmedik,bunda benim de payım var.aramız çok kötüydü hiç niyetlenmedim gitmeye.ama annemle de geçirmedim ki bayramı hiç.bunların eve bi tıkılıyoruz ben annemi anneannemi dahi zor görüyorum. aynı yerde yaşıyolar düşün. sen sakin ol canım ya kendi kararını bildirmişsin bırak ister konuşsun ister konuşmasın. o annem bitaneler öpmeler koklamalar bilmem neler de seni vazgeçirmek için kıskandırmak için yapılan şeyler ki sen de bunu biliyorsun. şu erkekler ne salak oluyo bazen ya biz böle bişeyi kıskanmıyoruz ki, sadece yaptıkları salaklıkları görünce ne kadar çocuk olduklarını düşünüp daha da sinirleniyoruz.çocuklar işte. gitme köye falan, az yiyip hizmetçi tutsunlar kendilerine.

bence söz ağızdan bir kere çıkar gitmeyecem demşişsin sakın tükürdüğünü yalamaaa yoksaa bir daha hiç kaile alınmazsın..:50:

sanki banada öyle geliyor .... ama konu sahibi arkadaşım işallah köye gitmezsin..eğer gidersen onca şeyden sonra emin ol seni asla iplemicekler..kuzu kuzu geldi dicekler..

sen kendini paraladığınla kalıcaksın..seni saymadıkları gibi ailenide saymıcaklar...

sakın gitme arkadaşım..sonu ne olursa olsun sakın gitme...
senin hissettiklerinin düşüncelerinin kırılıp kırılmadığının kocan için hiç bir önemi yoksa
onlarında senin için önemi olmasın..

hem dengesiz herif sana nasıl der ya eşek gibi geleceksin diye..bu lafa fena takıldım..kendini ne sanıyor bu adam..1,5 aydır senin ailene gitmemişsiniz o gitsin önce eşek gibi..

ayy sağolun varya sizin sayenizde asla gitmem :)
aynen zaten şuan bu durumda olmamın nedeni her seferinde ben hep gelmicem dedim amaaaaa yola çıkarken hop gittim.
aynen ama yok artık varsa yoksa benim ailem.
bitti onun ailesi kusura bakmasınlar.

bana biri GELECEKSIN derse bende ters teper inada gitmem kim olursa olsun.esinin dusunmesi lazim dusuncesiz demek

karısının yanında karısına inat canım anam.güzel anam..ana gibi yar bağdat gibi diyar olmaz diyen adam, karısına bir öpücük kondurmayıp anasını öpücüklere boğan adam..

len anneciğinin bu ilgiye sevgiye ihtiyacı varda karının yokmu..sokaktanmı aldın sen bu kızı..bu senin yaptıklarını oda babasına yapsa senin yanında ne hissedersin...ben koca bir hiçim demekki dersin öyle değilmi...

senin ne hakkıın var dangalak bunları karına hissettirmeye..kadıjn 1,5 aydır annesine gitmiyor..oturda alnından öp bu kadının sana bu fedakarlığı yaptığı için...bu kadının hiçmi içi acımıyor ..
kendini kaf dağında güvercinmi sanıyorsun..senin kanadına bir kurşun sıkarsam göklerde uçarken kendini yerde buluverirsin.çakılıverirsin yere..dengesiz..

sana bunları diyesim var ..bağıra bağıra...eşek herif

çoook güzel yazmışsın.
bu akşam ve bundan sonraki akşamlar gitmicem kaynanama.
yok artık o verdiğim değerler.
ya ben ne salak,aptal kas kafalıyım. kendime okadar çok kızıyorum ki anlatamam.

Buna benzer birşeyi ben de yaşadım, tabi şartlarım sizin ki kadar zor değildi.
Siz kendi ailenizle bile görüşemiyormuşsunuz neredeyse.
Biz de de her sene kurbanda bütün sülale köyde toplanırlar, ben de sıkılıyorum açıkçası.
Ben de o sene gitmek istemedim, eşim ısrarla gideceğiz dedi, her sene gitmek zorundaymışız.
Hatta bu konu sonrasında mevzu olduğunda, ben bizim şartlarımız önemli, şartlarımız el verdiği sürece geliriz, demiştim,
kayınpederim tabi öyle demişti, kayınvalidemde hemen, o zaman ben niye senelerdir gidiyorum, diye kıyaslamıştı hemen.
Ve o sene ben inatla gitmedim, ama çok kolay olmadı, eşim çok bozuldu, bayağı kavgada ettik, ailesi çok kızdı, aramız açıldı,
bayram bayramlıktan çıktı, soğuk davrandı, bir de üstüne herşeyde var bir hayır ya, iyi ki yola çıkmamışız
hamile olduğumu öğrendim bayramda, bebeğimizin olucağı haberine bile sevinmedi desem yeridir,
hep aklı ailesindeydi ve bu benim çok zoruma gitmişti, bebeğimin sevincini bile eşimle yaşayamıyorum diye.
Sonuç olarak benim duruşumu eşim kabullendi, bu arada eşim beni hiç birşekilde yalnız bırakıp bir yere gitmedi gitmez de,
şimdi bu mevzuları daha kolay hallediyoruz, ilk duruş çok önemli, o duruştan sonra karşıdaki de alışıyor artık duruma.
Size cidden bayağı haksızlık ediyorlar, izin vermeyin, sağlam durun inş.

yok bu anneler ne istiyo,oğulları evlenince neden bu kadar kıymetli oluyo anlamıyorum.
kıyamam üzüldüm senin adına.
ama neyse bak en azından eşin seni bırakmıyo.
valla beni işten eve kim bırakırsa bıraksın evli bekar erkek eşim asla umursamaz.

Kusura bakmayın ama eşinizin tepkileri tavırları çok terbiyesizce. Siz çok alttan alıp ona çok yüz vermişsiniz.
Kayınvalide de çekilecek gibi değil.
Hizmet bir yere kadar anlarım ama fazlası bünyeye zarar. Asıl kötü olan sizin ailenizi yok saymaları hiç adlarının anılmaması.
Şimdi gitmem diyorsunuz ama bence eşiniz ne yapıp edip götürecek sizi. Emir büyük yerden gelmiş çünkü

Back
X