Bu akşam cıngar çıkacak

sudefne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
623
5
118
İstanbul
Merhaba,
daha sular durulmadan bir hafta anca oldu yine sorun.
eşim bayram tatili için köyüne gidecek. cumadan yola çıkacakmış.
daha önceden konuşmuştuk bunu sen istersen gel,istersen gelme ben gitçem demişti.
kaynanam da geçen hafta aman ne işim var ben gitmem diyodu.
dün akşam kaynanama gittik. Kaynanam bir heves köye gitçez,işte hep beraber gitçez falacalarda ordaymış bilmem ne...
bende anne ben gelmicem dedim. yok geleceksin ayıp.
anne ne ayıbı ben evleneli 3 yıl bitti ben 12 kere köye gittim ki ne ramazan bayramı,ne kurban bayramı benim aileme hiç gitmedik.
ben bu bayram gelmicem dedim. bu yok gelcen falan.
ne oldu ne bitti anlamadım az önce eşim aradı.
hangi gün yola çıkcaz falan,arkadaşı var onlarda gidecekmiş bilmem ne.
ben gelmicem daha önce konuşmuştuk dedim.
yok öyle bişey geleceksin dedi.
gelmicem-gelcen tamam kapat falan akşam konuşuruz dedi kapattık.
ne bu şimdi ne oldu da bana zoraki gitmemi şart koştu.
ayrıca mecburmuyum her bayram onun sülalesine hizmet etmeye.

Kesinlikle direnmeye devam et.
Ne bu herkezde aynı dava ya. Resmen bayram yapılmıyor karşı tarafa hizmetçilik yapılıyor.
Seninde düşüncelerin var bak ne güzel ve sonuna kadar arkasında dur pes etme
:19:

Kesinlikle direnmeye devam et.
Ne bu herkezde aynı dava ya. Resmen bayram yapılmıyor karşı tarafa hizmetçilik yapılıyor.
Seninde düşüncelerin var bak ne güzel ve sonuna kadar arkasında dur pes etme
:19:

pes etmicem umurumda değil.
inan yolda giderken bile hadi kahve yap,çay ver arabanın arkasına 3 kişi oturuyoruz 10 saat yol.
anam ağlıyo. orda hep yaşlı insanlar sabah paldır küldür kaynanam giriyo odaya hadi kalk kahvaltı hazırlayalım.
sonra kendi piyasada yok. bütün sülalelere gideriz aman kalk kızım çay koy topla yıka.
buldular enayiyi. anası yorulmasın diye beni peşine takacak.
ama yok gitmicem dediysem gitmicem.

off yine aynı dava yaa :( sırf bu sebepten o kadar çok kavgalar oluyor ki ,
ne var ki sanki şu işi adam akıllı sırayla yapabilse eşler ,
hep kendi aileleri hep kendi akrabaları ,
hiç karşı tarafı düşünen yok :(:(

sana ne desem boş şimdi , diren desem eşinle kavga etmeni istemem asla :(( ama biraz da bilsinler canım artık sadece onların ailelerinin olmadığını , aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali ...
inşallah güzellikle hallolur canım

Merhaba,
daha sular durulmadan bir hafta anca oldu yine sorun.
eşim bayram tatili için köyüne gidecek. cumadan yola çıkacakmış.
daha önceden konuşmuştuk bunu sen istersen gel,istersen gelme ben gitçem demişti.
kaynanam da geçen hafta aman ne işim var ben gitmem diyodu.
dün akşam kaynanama gittik. Kaynanam bir heves köye gitçez,işte hep beraber gitçez falacalarda ordaymış bilmem ne...
bende anne ben gelmicem dedim. yok geleceksin ayıp.
anne ne ayıbı ben evleneli 3 yıl bitti ben 12 kere köye gittim ki ne ramazan bayramı,ne kurban bayramı benim aileme hiç gitmedik.
ben bu bayram gelmicem dedim. bu yok gelcen falan.
ne oldu ne bitti anlamadım az önce eşim aradı.
hangi gün yola çıkcaz falan,arkadaşı var onlarda gidecekmiş bilmem ne.
ben gelmicem daha önce konuşmuştuk dedim.
yok öyle bişey geleceksin dedi.
gelmicem-gelcen tamam kapat falan akşam konuşuruz dedi kapattık.
ne bu şimdi ne oldu da bana zoraki gitmemi şart koştu.
ayrıca mecburmuyum her bayram onun sülalesine hizmet etmeye.

okurken resmen annem geldi gözümün önüne 28 senedir yaşadığı bu, 1 sene zaten birlikte oturmuş ben evlendim kurtuldum köy muhabbetinden eşime baştan söyledim ben köy işine doydum gerekirse boşanma sebebi olur bu diye, ama annem hala her bayram aynı stresi yaşıyo değişmez bu iş canım

Gitme bu sefer boşver burda bayram yapalım bu seferde de. Ezdirme kendini en fazla sana kızıp o gidicek sonra tıpış tıpış geri dönücek. Nasıl alıştırırsan öyle gider:ssz:

Hizmet konusunda birşey diyemem ama bir bayramıda ailenizde geçirme hakkına sahipsiniz tabiki.
İnşaallah sorunsuz halolur.

bizimde aileler dışarda önceden anşaltık biz ama ramazanda bizimkilere kurbanda onunkilere gidiyoruz böyle olmasıda gerekiyor ama erkekler hep kendi ailelerini görüyor malesefki allah yardımcın olsun ama bu huyundan vazgeçmeli sonuçta seninde bir ailen var

off yine aynı dava yaa :( sırf bu sebepten o kadar çok kavgalar oluyor ki ,
ne var ki sanki şu işi adam akıllı sırayla yapabilse eşler ,
hep kendi aileleri hep kendi akrabaları ,
hiç karşı tarafı düşünen yok :(:(

sana ne desem boş şimdi , diren desem eşinle kavga etmeni istemem asla :(( ama biraz da bilsinler canım artık sadece onların ailelerinin olmadığını , aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali ...
inşallah güzellikle hallolur canım

Eylül nasıl güzellikle olsun ki?
adam geleceksin dediysem geleceksin diyo.
ama benim pis iadımı bilmiyo.
neden geçen hafta bana gel yada gelirmisin demedi?
neden annesi işn içine girince mecbur oluyorum?
benim anneme 1 aydan fazla oldu gitmedik neden gidelim demiyo?
benimde dedem,babaannemin mezarı var niye bir gün gitmedik?
anneannem hayatta ona niye bir gün gidilmiyo?

okurken resmen annem geldi gözümün önüne 28 senedir yaşadığı bu, 1 sene zaten birlikte oturmuş ben evlendim kurtuldum köy muhabbetinden eşime baştan söyledim ben köy işine doydum gerekirse boşanma sebebi olur bu diye, ama annem hala her bayram aynı stresi yaşıyo değişmez bu iş canım

Şöyle söyleyim köydeki dede ve babaennenin kayın pederimden başka 5 çocuğu bilmem kaç torunu bilmem kaç gelini damadı var.
ben 4 yıldır her bayram gittim bir gün kimse gelmedi.
şimdi onlarda geliyomuşlar.
anlayacağın ev dolacak banane gittiklerime saysınlar.

Bende herkesten duyar oldum artık bu yüzden çıkan kavgaları
anlamıyorum yani evlenince kızın ailesi yok mu sayılıyo bi tek erkeğin ailesi var sanki
erkekler neden düşünmüyolar onlarda benim eşimin ailesi bir bayramda onlara gidelim görelim diye.
bence da kararından vazgeçme gitme yani bir bayramda ailenin yanına gitmek en doğal hakkın

bizimde aileler dışarda önceden anşaltık biz ama ramazanda bizimkilere kurbanda onunkilere gidiyoruz böyle olmasıda gerekiyor ama erkekler hep kendi ailelerini görüyor malesefki allah yardımcın olsun ama bu huyundan vazgeçmeli sonuçta seninde bir ailen var

Bizde öyle konuşmuştuk.
daha neler konuşmuştuk ama şimdi kim takar

Şöyle söyleyim köydeki dede ve babaennenin kayın pederimden başka 5 çocuğu bilmem kaç torunu bilmem kaç gelini damadı var.
ben 4 yıldır her bayram gittim bir gün kimse gelmedi.
şimdi onlarda geliyomuşlar.
anlayacağın ev dolacak banane gittiklerime saysınlar.

şimdi o gelmeyenler hizmet nedir bilmiyo bu yılda misafir gibi gelip gidecekler ama sana sen bu evin kızısın muhabbeti yapılacak, yani bu ne demek sofrayı kurup toplayacak olan çay servisi vs yapacak olan sensin, millet süslenir bayram gezmesine gider sen yemek yaparsın bu senaryoya yabancı değilim bak babam önceden gitmiş annemede cuma gününe bilet almış annem gene gidiyo şimdi ben ve kardeşim büyüdük ben evlendim babam biraz düzeldi önceki senelerde 2 gün önceden giderdik amcamlar bayram günü gelirdi misafir gibi, giderlerdi gene el gibi

bence de diren canım bu eşlere annelerinin yanında değişmemeyi öğretmek gerek
yani benimde babaannem öyle bazen illallah dedirttiriyolar :44:

Eylül nasıl güzellikle olsun ki?
adam geleceksin dediysem geleceksin diyo.
ama benim pis iadımı bilmiyo.
neden geçen hafta bana gel yada gelirmisin demedi?
neden annesi işn içine girince mecbur oluyorum?
benim anneme 1 aydan fazla oldu gitmedik neden gidelim demiyo?
benimde dedem,babaannemin mezarı var niye bir gün gitmedik?
anneannem hayatta ona niye bir gün gidilmiyo?

zaten hiç rica yok , direk emir var , bende buna sinir oluyorum ya :(((
bi kerede eşine sor bakalım dimi ya , hem belki eşin sadece ikinizin olacağı bir tatil istiyor olabilir bir kerede ..
nedir bu aile egoistliği erkeklerdeki anlamıyorum ki yaa , hep bana hep bana :50:

Bende herkesten duyar oldum artık bu yüzden çıkan kavgaları
anlamıyorum yani evlenince kızın ailesi yok mu sayılıyo bi tek erkeğin ailesi var sanki
erkekler neden düşünmüyolar onlarda benim eşimin ailesi bir bayramda onlara gidelim görelim diye.
bence da kararından vazgeçme gitme yani bir bayramda ailenin yanına gitmek en doğal hakkın

Allah aşkına dün akşam kaynanamlardayız annesiyle konuşmalarımı duydu.
gelecek dedi bende şaka sandım yok hayatım gelmicem dedim.
oda ben nereye sen oraya dedi.
bende ama sen beni hep tek bırakıp çoook gittin dedim.
hatta bir bayramda karımı gezdireyim gitmeyeyim köye desen dedim.
kaynanam aman uzatmayın gelirsin gelirsin dedi.

Bencede vazgeçme davandan...

Ilk zamanlar bizim kaynanada gel yardım edersin bayramda gelen giden çok oluyo fln diyodu en son dayanamadım 'benim adıma planlar yapmayın gelenlere bayramsa banada bayram bende gezmek sitiyorum dinlenmek istiyorum hizmet edilsin istiyorum kimseyle uğraşama ' dedim kurtludum. Bizde bide babane var herkes bize geliyo her gelene yemek hazırlanıyo fln bitmiyo hiç kur kaldır yıka daha bulaşık bitmeden bi misafir daha bi bayram dayanabildim sonra çektim resti şimdi kendi uğraşıyo hiç işim olmaz eşinle konuş ben kimseye hizmetçi evlenmedim de bence... Anamzın evinde el üstü tutulalım alemin insanına hizmet edelim yok öle bişey....

zaten hiç rica yok , direk emir var , bende buna sinir oluyorum ya :(((
bi kerede eşine sor bakalım dimi ya , hem belki eşin sadece ikinizin olacağı bir tatil istiyor olabilir bir kerede ..
nedir bu aile egoistliği erkeklerdeki anlamıyorum ki yaa , hep bana hep bana :50:

evlendiğimizden beri ilk defa bu sene tatile gittik.
telefonda bana haaa tatil desem marmaris,antalya desem hemen koşarsın demi diyo.
saf bu adam aynı şeymi?

Bencede vazgeçme davandan...

Ilk zamanlar bizim kaynanada gel yardım edersin bayramda gelen giden çok oluyo fln diyodu en son dayanamadım 'benim adıma planlar yapmayın gelenlere bayramsa banada bayram bende gezmek sitiyorum dinlenmek istiyorum hizmet edilsin istiyorum kimseyle uğraşama ' dedim kurtludum. Bizde bide babane var herkes bize geliyo her gelene yemek hazırlanıyo fln bitmiyo hiç kur kaldır yıka daha bulaşık bitmeden bi misafir daha bi bayram dayanabildim sonra çektim resti şimdi kendi uğraşıyo hiç işim olmaz eşinle konuş ben kimseye hizmetçi evlenmedim de bence... Anamzın evinde el üstü tutulalım alemin insanına hizmet edelim yok öle bişey....

aynen ben bekarken kahvaltıya uyanır giynir süslenir başlardık gezmeye.
şimdi gör bide orda elime şalvar veriyolar giy diye.
e haklılar tabi ne giysem pislik içinde kalıyo. banyo bile yapamıyorum kazanda kaynatıp yıkanmam gerek.
o zamanda laf sokacaklar ne oldu diye.

Back
X