Bu akşam cıngar çıkacak

Sakın gitme kız her sene onlar yapiyo bayram bu senede ben yapicam de,az yesinlerde bi uşak tutsunlar kendilerine her sene ordayim diyorsun hizmetlerini yapiyorum bayramdan bir sey anlamiyorsun bu kadar fedakarliga eminim bir takdir bile görmüyorsundur ,sakın kararindan dönme bakalim kaynana bi dahaki bayrama köy köy diye tuttururmu?

kaynanan oğlunu doldurmuş gözüküo... araya girmeseydi, eşin kendisi gider gelirdi... 2 seçeneğin var, gitmem die diretirsen, kavga çıkacak... kaynanaı geçtim, eşinle aran bozulacak, bayramın zehir olacak... gidersen de, kaynanan bak ben kazandım, işte böle getirtirim gelini moduna girip, ölene kadar ipleri elinden bırakmayacak...2 türlüde canın sıkılacak cnm, hangisini göze alıosan onu yap...

aynen ben bekarken kahvaltıya uyanır giynir süslenir başlardık gezmeye.
şimdi gör bide orda elime şalvar veriyolar giy diye.
E haklılar tabi ne giysem pislik içinde kalıyo. Banyo bile yapamıyorum kazanda kaynatıp yıkanmam gerek.
O zamanda laf sokacaklar ne oldu diye.

amaann o şalvar muhabbetini hiç sevmiyorum bizimkide öleydi akşam 1 saat giderdik hal hatır sormaya hemen tutuştururdu elime giy kızım şunu die sanki çıplak geziyorum ala ala... Bende inadına giymicem diyip geçiştiriyorum mümkünse en dar kıyafetleri giyiyorum delirsin sinirden :37: Banane bana anam baban karışmıyo kimse karışamaz

ve bu kazan işi ne ya hangi devirde yaşıyoruz o şartlarda çok zorlanırsın canım ya kocanı ikna et ve gitme gerekiyosa en güçlü silahını kullan 'cazibe':1: Kavga ederek çözme bence bu sorunu

Kavgada cikarsa ama bir daha ayni şekilde davranabileceklermi 2 şekildede canin ssıkılacak demissin bari tavrini koysunda hep ayni emirler verilmesin sesleri kesilsin,

Sakın gitme kız her sene onlar yapiyo bayram bu senede ben yapicam de,az yesinlerde bi uşak tutsunlar kendilerine her sene ordayim diyorsun hizmetlerini yapiyorum bayramdan bir sey anlamiyorsun bu kadar fedakarliga eminim bir takdir bile görmüyorsundur ,sakın kararindan dönme bakalim kaynana bi dahaki bayrama köy köy diye tuttururmu?

millete iki sofra kuruyorum hadi slaata da yap,cacıkta yap,bahçeye git soğan sarımsak topla.
ay daha neler neler 100 yıl önceye gidiyoruz. kabus ya ev fare dolu,her yerden kocaman böcek çıkıyo,sabah uyanıyorum her tarafım ısırık kırmızı kırmızı nal nal ısırıklar.
böyle enayi varken gider tabi ama yooook gerçekten çok kararlıyım gitmicem gelin inadı yenecek o cadı kaynanayı.

sen de bir insan evladı olarak bayramı bir kere de istediğin yerde geçirme hakkına sahipsin, bir zahmet yani...

eşin sinirli biri mi? akşam konuşucaz demiş

sen yine sakin sakin konuş...

kaynanan oğlunu doldurmuş gözüküo... araya girmeseydi, eşin kendisi gider gelirdi... 2 seçeneğin var, gitmem die diretirsen, kavga çıkacak... kaynanaı geçtim, eşinle aran bozulacak, bayramın zehir olacak... gidersen de, kaynanan bak ben kazandım, işte böle getirtirim gelini moduna girip, ölene kadar ipleri elinden bırakmayacak...2 türlüde canın sıkılacak cnm, hangisini göze alıosan onu yap...

aynen zaten eşim 1 aydır hep gitçem gitçem sen gelme dedi.
sofrada da 3 gün için gelme yazık dedi. ne olduysa sonra oldu.
ikisiyle de aram bozulabilir. ne zehir olacak anneeeeem ya balım benim ona gitçem kalcam.
bana bi o kıyamıyo :):9::38:

amaann o şalvar muhabbetini hiç sevmiyorum bizimkide öleydi akşam 1 saat giderdik hal hatır sormaya hemen tutuştururdu elime giy kızım şunu die sanki çıplak geziyorum ala ala... Bende inadına giymicem diyip geçiştiriyorum mümkünse en dar kıyafetleri giyiyorum delirsin sinirden :37: Banane bana anam baban karışmıyo kimse karışamaz

ve bu kazan işi ne ya hangi devirde yaşıyoruz o şartlarda çok zorlanırsın canım ya kocanı ikna et ve gitme gerekiyosa en güçlü silahını kullan 'cazibe':1: Kavga ederek çözme bence bu sorunu

sorma ben zor yürüyorum bide o dolanıyo ayaklarıma giymedim çoğu zaman ama hep aynı terane

Gitme bacım gitme olsun üzül canın sıkılsın ama gitme her şekilde stres olacaksın zaten neden ezilen susan susturulan hep biz oluyoruz bizim ailemizin canı yokmu bizimki ana baba kadreş degilmi niye her bayram gözümüz bugulu bogazımız düğümlü olsun , bu ne bencilliktir ya allah böyle insanları islah etsin bayram degil sanki zulum zamanı hep bi zorbalık hep bir dayatma ezdirme kendini sen onlara köle gitmedin kv istiyor diye eşin de agız degiştirmiş ayıp yani karaktersizlik örnegi üzüldüm senin adına inş.gönlünce bir bayram geçirirsin...

Kavgada cikarsa ama bir daha ayni şekilde davranabileceklermi 2 şekildede canin ssıkılacak demissin bari tavrini koysunda hep ayni emirler verilmesin sesleri kesilsin,

haklısın. çıksın gerekirse kavga çıksın ama benim 30 yaşından sonra napacağıma onlar karar vermesin.
eşim en baştan gelcen dese tamam eyvallah yine giderdim. amaaaa son anda bana böyle yaptığı için inat oldu isterse dövsün gitmicem.

sen de bir insan evladı olarak bayramı bir kere de istediğin yerde geçirme hakkına sahipsin, bir zahmet yani...

eşin sinirli biri mi? akşam konuşucaz demiş

sen yine sakin sakin konuş...

merak etme ateş olsa cürüm kadar yer yakar.
öyle korkak değilim ben. keşke tartışsa benle huyudur yine küser yatağını ayırır.
bu defa da ben defterini dürerim. çünkü son şansı olduğunu biliyor.

Gitme bacım gitme olsun üzül canın sıkılsın ama gitme her şekilde stres olacaksın zaten neden ezilen susan susturulan hep biz oluyoruz bizim ailemizin canı yokmu bizimki ana baba kadreş degilmi niye her bayram gözümüz bugulu bogazımız düğümlü olsun , bu ne bencilliktir ya allah böyle insanları islah etsin bayram degil sanki zulum zamanı hep bi zorbalık hep bir dayatma ezdirme kendini sen onlara köle gitmedin kv istiyor diye eşin de agız degiştirmiş ayıp yani karaktersizlik örnegi üzüldüm senin adına inş.gönlünce bir bayram geçirirsin...

sağol ya allah razı olsun hepiniz okadar iyisiniz ki iyiki varsınız.
üzsün,kırsın,incitsin ben onun pinpon topuyum zaten.

merak etme ateş olsa cürüm kadar yer yakar.
öyle korkak değilim ben. Keşke tartışsa benle huyudur yine küser yatağını ayırır.
Bu defa da ben defterini dürerim. çünkü son şansı olduğunu biliyor.

aman ayırırsa ayırsın çok mu kıymetli ..... Var yatmasada paşa gönlü bilir sen tavrını koy 30 yaşında insanı da emir altına almasınlar artık bence yatagını ayırısa hiç oralı olma umrunda olmasın çok ta fifi de geç
:52:

Her bayramı hizmetçi gibi geçirmektense, bırakın küsen küssün.
Sizinde ailenizle Bayram geçirmeye hakkınız var ve bunu kimse elinizden alamaz, almamalı.

cesaretli ol tatlım..niye onun borusu ötüyormuş sadece..senin isteklerin senin beklentilerin hiçmi yok..onun anası varda senin yokmu?
herşey kocanın hakkımı ?senin isteklerine saygı duymuyorsa o halde saygıyıda haketmiyor..

sallaaaa..isterse yine küsüp yatağı ayırsın.umuruna bile takma..ve takmadığınıda görsün..gelmicem de okadar..benim aileme gidilmiyorsa ben hiçe sayılıyorsam kimse kusuruma bakmıcak..istersen aylarca konuşma benimle bundan sonra yok arkadaş..ben kimsenin malı değilim de..

bildir haddini kocaya

öpüldün

kararlılığına ve gözü karalığına hayran kaldım

demek ki sabrını iyi zorlamışlar

gitme sakın pes etme

haklısın. çıksın gerekirse kavga çıksın ama benim 30 yaşından sonra napacağıma onlar karar vermesin.
eşim en baştan gelcen dese tamam eyvallah yine giderdim. amaaaa son anda bana böyle yaptığı için inat oldu isterse dövsün gitmicem.

Ne demek isterse dövsün.. Size vurmasına sakın izin vermeyin. Kimse kusura bakmasın ama geliniz diye kölede değiliz. Gitmeyin ve sakın kendinizi dövdürmeyin.
Benim babam ile annem bayramlarda önce annemlerin tarafına giderdik orada 2 gün kalırdık arifeden giderdik çünkü sonra babamın tarafına giderdik orada da 2 gün yada 1 gün kalırdık dönerdik hiç öyle sorun yaşamadık.

Şimdi nişanlıyım evlenince eşimin ailesi ile aynı binada oturacağım ilk gün onların ellerini öpüp İstanbul' a ailemin yanına geleceğim.

Son düzenleme:
Şöyle söyleyim köydeki dede ve babaennenin kayın pederimden başka 5 çocuğu bilmem kaç torunu bilmem kaç gelini damadı var.
ben 4 yıldır her bayram gittim bir gün kimse gelmedi.
şimdi onlarda geliyomuşlar.
anlayacağın ev dolacak banane gittiklerime saysınlar.

ev dolacak ya sen gitmezsen kim onların hizmetini görecek...????
böyle kaynanaları duyunca tek bişey çıkıyo ağzımdan
inşallah kızı kendi gibi bi kaynanaya rastlar...
ne olursa olsun haklıyken kendini haksız yere koyma önce eşin gelene kadar sakinleşmeye bak. sinirli olursan ağzından çıkanlara dilkkat edemezsin. o zamanda haksız olursun..
sana bağırıp çağırsa bile sen sakin ol ve kararlılığını sürdür.

arkadasım akşam sakin ol..bu adam sana daha yeni sensiz yaşayamam diyip biz sürü söz vermedimi..

sakin olarak ona hatırlat bunları..umarım aklı başına döner

Back
X