Selam Sudefne,
Konunu baştan beri takip ediyorum...
Sen kendinde olan yanlışların zaten farkındasın, tekrar tekrar aynı hataları yapmayacağını umuyorum (eşini maximize etmek)
Eşinin hataları ise yenilir yutulur cinsten değil...
Kaç yaşında olursa olsun, küçük bir erkek çocuğu gibi davranıyor...senle herhangi bir konuda mutabık kalıp, daha sonra kayınvalide ve türevlerinin etkisinde kalıp, belki kendisinin bile istemediği şeyleri, senden istemeye başlıyor...
Kayınvalide hakimiyet kurma çabası içinde, geleceksin....!!!! yok ya senin oğlun benimle birlikte geliyor mu? unutmuşum pardon beni leylekler getirmiş... benim annem babam, köyüm sülalem yok... terbiyesizler...
Böyle insanlara sinir oluyorum... gelini aldık, tamamdır bizim malımız artık, biz nereye o oraya...
Belki zorlu bir dönemden geçeceksiniz ama kararlı olmanızı tavsiye ederim...
Farklı bir sudefne görmeleri gerekiyor....kap gel sudefne değilde, hanım sudefne olman gerekiyor artık...
Eşinin sevgisi var, ama dış etkenler çok güçlü.... yoğun yoğun baskılar var... ailesine karşı duramazsa, evlilik içinden çıkılmaz bir hal alır...
Ailesi ona " sen erkek değil misin, karını getiremeyecek misin?, karı sözü mü dinliyosun, karıköylü mü oldun " mesajı veriyor...
O ailesine " tabi ki gelecek " imajı veriyor...
Sende gitmeyeceğim diyorsun, bu değişiklikten herkes nasibini alır, ve haddini bilir diye umuyorum... ama bu insanlar ev- evlilik- aile kavramlarının pek farkında değil...
Hele o kayın, kayırgaç gibi pardon ayırgaç gibi, nedir o öyle ya... densiz...!
Git kendi evine mübarek, kala kala çalışanın kadının evine mi tünedin...
Bir mesajınızda eşimin havlulularını kullanıyor yazmışsınız, çok dikkatimi çekmişti, ve bir o kadarda aykırı bulmuştum...
Eşinle birlikte oluyorsun, daha sonra her ikisinin kurulandığı havluda eşin kurulanıyor, böyle bir saçmalık olabilir mi? ben mi sığ düşünüyorum?
Utanmaz... git evinde yap banyonu, cartını curtunu, fazla yüz vermişsiniz, şimdi kocaman astar istiyor...
Sabrınıza hayran kaldım....
Eşiniz ya hatalarının farkında varıp, evine yuvasına sımsıkı sarılacak... ya da gaza gelip evliliğini tüketecek...
Şu mübarek günlerde, aklı yaya olan eşinize, aklı selim günler diliyorum...
Yoksa gül gibi karısını kaybedecek...