canım doktorlar öyle diyor ama bazılarında bu 14 günlük süre daha az veya daha çok olabiliyor.. 30 günde adet oluyorsan 14 gün çıkar 16 olur o zaman tahminen adetinin 16.günü ama dediğim gibi bu illa olacak diye bir kural yok..
aslında doktorlar 10. 12. 14. 16.günlerdeki ilişkileri değerlendirin diyorlar ya ondan ovulasyon sürecine girdim dedim yoksa daha yumurtam çatlamadı ovulasyon testi yapıyorum birde bu ay ateş ölçme falan ve akıntıya göre diyorum bunu.. sanırım daha birkaç gün var..
birde yumurta çatladığında spermin hazır bulunması gerekiyormuş çünkü yumurta en fazla 24 saat canlı kalıyor, tatlım birde günaşırı ilişki diyorlar ya ben ilk ayımda buna uymamıştım ve kimyasalda olsa hamile kalmıştım, sonraki aylarda hep günaşırı ilişki yaşadık ama artık buna dikkat etmicem çünkü uymadığım ilk ayda hamile kaldım buna uyduğum anlarda olmadı :)) bu ay çok çalışıcam anlayacağın :))
kesinlikle ilişkileri etkiliyor, görevmiş gibi geliyor:))
pff benim daha çoook var kızlar ama benide alın listeye 12 nisan 2012 batım...gerçi dünden sonra ara vericem diyorum psikolojik olarak iyi değilim yine çocuğum olmucak diyorum ondan başka o beni hep beklicek diyorum bazen öle bi saçmalıyorum ki mesaala bi kız çoucğu seviyorum diyorum ki ben daha öz çocğumu sevemedim üzülür belki bir daha kucağımdan bırakıyorum sevemiyorum...
pff benim daha çoook var kızlar ama benide alın listeye 12 nisan 2012 batım...gerçi dünden sonra ara vericem diyorum psikolojik olarak iyi değilim yine çocuğum olmucak diyorum ondan başka o beni hep beklicek diyorum bazen öle bi saçmalıyorum ki mesaala bi kız çoucğu seviyorum diyorum ki ben daha öz çocğumu sevemedim üzülür belki bir daha kucağımdan bırakıyorum sevemiyorum...
canım ben 8 aylık evliyim 9.denememiz olacak bu :) yani hiç korunmadım, ilk ay balayında tatil ortamında hamile kaldım ama malesef düştübende senin gibi son günlerde pek önemsemiyordum ama bu ay önemseyeceğim:))
bal-çörek-tarçın karışımını yapamadım ben ya çörek otu midemi bulandırdı bilmiyorum yanlış mı yaptım ama.. hayıt çayı aldım onuda düzenli içmedim eşime keçiboynuzu kürü uyguladım yalnızca arada da aklıma geldikçe bal-arısütü-polen karışımından bir kaşık, canım birde eşine ilişkiden önce sert bir kahve içir diyorlar spermleri hareketlendiriyormuş daha denemedim ama bu ay deneyeceğim..
ya benim çok şükür yumurtayla ilgili problemim yok hatta bir ay iki tane yumurtam olmuştu kendiliğinden ama işte ne bileyim stres sanırım.. böyle yazarak çizerek ilişkiye girmekte etkiliyor bence ama elde değil( sen gittin mi hiç doktora
1 sene 3 aylık evliyim canım doktorum ölüd oğumumdan sonra bana senlik bi durum yok sen gayet iyisin 40 ın geçtikten sonra istiyorsan hamile kalabilirsin dedi bana bende 3 ay ara verdim 2. denememizde olmadı oysaki ilk hamileliğimde hiç düşünmüyordum bile aniden oldu şimdi ise olsun diye günleri ni takip et şunu ye bunu ye şimdide olmuyoo zamanlar çok mu büyük konuştm ben ne yaptım öğrendiğimde iş hayatını düşün yeni evlen onu düşün bilmem ne bi ara neden oldu nerden çıktı öyle şeyler düşünmüştüm sonradan alıştım tabi bebeğime ilk 3 aylarımda böyle şeyler düşünüyordum
evet canım orası öylede şimdi neden olmadı ki diye kafaya taktım hadi ilkinde biraz geç kaldım ovulasyon tarihini 1 gün geçirdim ama bu ayında bütün günleri değerlendim ama işte olmadı kızlar yaaa neden olmadı diye kafaya taktım bi sorun olsa ilk bebeğim nasıl oldu normal doğumla aldılar bi sorun yok dedi sende doktor ama nie olmadı onu taktım
Hımm, çörek otu gerçekten çok acı oluyor çiğnerken, bal boğazımı yakıyordu biraz midem bulandı ama macbur yedim. Hatta sivilce yapınca bende 2 gün ara verdim. Bu kürden gebe kalan bir arkadaş bendede olmuştu sen devam et diyince 3 gün daha devam ettim :) Hayırlısı bakalım... Herşey bir sebep işte, O vermediği sürece biz ne yapsak boşSağlık sorunun olmadığına sevindim :)
Bende 6 buçuk aylık evliyim, hiç korunmadık, hiç gebelikde yaşamadım.. Vajinal akıntıdan muayene oldum. Fitil kullandım geçen ay. 10 gün ilişki yasaktı. Fitil gebeliği kolaylaştırıyo falan diyolar umutlanıyorum hayırlısı bakalım :)
Bu arada imzamdaki yazıyı gördünmü28 gün olmasada geçmemiştir herhalde Allahım inşallah bu imzayı bu kaldırmak değştirmek zorunda kalmam Amiiiiiiiinnnn
inşallah canım rabbim hepimize nasip eder.. ya bende fitil kullanmak zorunda kaldım 2 kez ama arkasından hamile kalmadım yani aslında insan hep bir neden arıyor hamile kaldığını öğrenince:)) esasında iş kafa rahatlığında yani rahat ol dediklerinde içten içe kızıyoruz ama gerçekten ne zmaan beyinden çıkarsa o fikir o zaman oluyor bence.. ama işte en büyük şey kafadan atmayı başarabilmek, ne zaman pcyi bir daha internete girip araştırmayacağım diyip kapatsam, daha da çabuk pcyi açıp araştırırken buluyorum kendimi:))
Aynı ben Takmayacağım diyorum ama olmuyo illaki bişekilde takıyosun... Aynı ay evlendiğin arkadaşların akrabaların evlendikleri ay yada 1-2 ay sonra hamile kalıyor, duyuyorsun arkadaşın adına seviniyosun ama kafanda kocaman bi soru işareti :44: NEDEN? Ben değilim Cevabı çok basit... O (ALLAH) Daha olmasını istemiyor
Herşeyin hayırlısı özelliklede evladın hayırlısını versin Rabbim. Bizleri evladlarımızla imtihan etmesin[/QU
amin canım.. çevre çok etkiliyor zaten ben yaza kadar hamile kalmak istiyorum çünkü tatile girdiğimizde memlekete gidince artık sorular başlar birşey var mı diye birde benimle birlikte evlenenlerin bebişleri doğmuş olur ki Allah uzun, sağlıklı ömür versin.. inşallah daha fazla bekletmez bebişlerimiz..
ya geçen gün doktora gittim doktor eğer çok istiyorsan adetin 3.günü gel ilaca başlayalım dedi herhalde klomen tarzı; aslında yumurta ile ilgili sorunum yok ama düşünmüyor değilim çünkü genelde ilaç kullananlar çabuk hamile kalmışlar ama bilemiyorum inş bu ay olurda hiç gerek kalmaz
amin canım.. çevre çok etkiliyor zaten ben yaza kadar hamile kalmak istiyorum çünkü tatile girdiğimizde memlekete gidince artık sorular başlar birşey var mı diye birde benimle birlikte evlenenlerin bebişleri doğmuş olur ki Allah uzun, sağlıklı ömür versin.. inşallah daha fazla bekletmez bebişlerimiz..
ya geçen gün doktora gittim doktor eğer çok istiyorsan adetin 3.günü gel ilaca başlayalım dedi herhalde klomen tarzı; aslında yumurta ile ilgili sorunum yok ama düşünmüyor değilim çünkü genelde ilaç kullananlar çabuk hamile kalmışlar ama bilemiyorum inş bu ay olurda hiç gerek kalmaz
İnşallah olur canım bu ayÖzelemi gidiyorsun? Benim fiyatlar hakkında bir bilgim yok bu yüzden hiç gitmedim.. Nasıl oluyor nerden başlanıyor hiç bilmiyorum. Hormon testi yaptırmak var aklımda. Bu ayda gelirse kırmızılar adetin 3. günü gidiceğim inşallah.
İlaçla tedavi hakkında bilgim yok canım :26: Seninde daha çok olmamış. Ama şöyle bi düşünüyoruz her ay üzerimize düşeni yaptığımız halde olmuyosa bu 6 ay çok uzun bir süre değilmi?
Sen mesela şimdiden tatilde gittiğinizde sana sorulacak sorunun bile stresini yaşamaya başlamışsınNe kadar çabuk etkileniyoruz, tam dayaklığız biz yeniler varya
evet şekerim :)) ya ben hep özel hastaneye gittim zaten ben van ercişteyim, şuan sıkıntılı erciş devlet hastanesi konusunda ben birde deprem yaşadım oda çok etkiledi hormonlarımı sanırımben daha önce hormon testi yaptırmıştım depremden hemen sonra prolaktin hormonum 17 çıkmıştı aslında 30akadar normalmiş ama doktorum ilaç verdi aslında gereksizdi ama.. sonra tekrar yaptım hormonlarım normal değerlerdeydi.. bu ay 3.günü herhalde doktor tekrar tahlil yapıp ilaç verecek istersem.. bende günlerdir araştırıyorum bu ilaçları kararsız kaldığım için, doktora gittiğimde biraz bilmiş olayım diye :)) yani aslında tedavi süreci kişiyle alakalı mesala bizim gibi takanlar için sanırm 1 yıl uzun süre.. işte doktorda bana dediki biz normalde 1 yıldan önce bişey yapmıyoruz ama çok istiyorsan gel ilaç başlayalım süreci konuşuruz dedi :)) öyle işte, ama inşallah bu ay tutarda gerek kalmaz tüm bunlara..
Geçmiş olsun canım :26: Oralımısın yoksa görev icabımı oradasın? Benim arkadaşımın öğretmen olan bir arkadaşıda ercişte vefat etti, faceden tanıdığımız kadar ile çok temiz biriydi çok üzüldükArkadaşım halâ onun etkisinde Siz oralarda gördünüz yaşadınız eminimki sizin için çok daha zor olmuştur...
Söylediğin gibi inşallah normal yollar ile gebe kalırsın ve bunların hiçbirine gerek kalmaz, sanada sadece rutin kontroller için hastaneye gitmek kalır :)
çok saol canım biz eşimle öğretmeniz burda görev icabı burdayız yani.. aslında bizde mucizeyiz yani hayatta olmamız.. bizimde çok yakın arkadaşlarımız vefat etti, Allah kimseye yaşatmasın çok acı, çok kötü bir şey( Allah herkesin mekanını cennet eylesin.. öyle birşeyki birgün unutmuş oluyorsun sonra birden pat diye o günde buluyorsun kendini.. neyse deprem yaşayan birinin depremle ilgili konuşacakları bitmez
şimdi facede bir arkadaşımın 6 aylık bebeğinin kordonu bağlanması sonucu öldüğünü öğrendim çok üzüldüm aynı dönemde evlenmiştik.. gerçekten Allah hayırlısını, sağlıklısını versin geç olsun da güç olmasın.. yine çok şükür halimize tatlım
Hadi yaaRabbim sabır versin arkadaşınıza ve ailesine... Gerçekten hayat bazen öyle zorki, istediğimiz şeyler olduğunda acaba gerçekten mutlu olacakmıyız? Rabbim kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemezmiş.
Vefat eden öğretmenin soyadı halifeoğlu'ydu tanıyormusun? Gerçi erciş çok büyük bir yer...
amin canımyok canım tanımıyorum çok fazla öğretmen var burda Allah rahmet eylesin arkadaşımızıda ( her yerden yürekler yandı ya
Allah sabır versin herkese.. bir daha da yaşatmasın
canım ben çıkıyorum eşim geldi yemek yiyeceğiz, görüşürüz sonra inşallah herşey gönlümüzce olur dua edelim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?