Bu bataklığa birdaha girmemek için

Elfidaa90

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2018
1.634
287
123
Arkadaşlar depresyon ilaçlarını doktor kontrolüyle yavaş yavaş bırakıcam fakat birdaha bu kabus dolu günleri yaşamamak için bu hastalığı yaşayıpta tekrarlamamış olanların tavsiyelerine ihtiyacım var

4 ayda ilaçlarını mı bırakcaksın... bence bunu yapma.. doktorun ne diyor tedavi süren hakkında? Major depresyon hastaları en az 1 yıl tedavi görür diye biliyorum

Gez dolaş hobiler edin kendini nasıl mutlu hissediyorsan onları yapmaya çalış bir kedi sahiplen bence depresyona bire bir

Ben ne rahatım ya dünyanın depresyonunu yaşadım , acının dibini buldum . Ama asla psikoloğa gitmedim .
Kendimi biliyorum çünkü . İlaçların esiri olmak istemem . Tabii kişiye göre değişir bu.
Sen de kendinin farkındasındır . İlaçlar dan öte sana iyi gelecek şeyleri bul . .sevdiklerinle zaman geçir en iyi ilaç Burdur .

Sakın ilaçları kendi kendine bırakma ben öyle bir hata yaptım
Burdan kendi başına bırakmak isteyenlere söylüyorum ilacı benim gibi birden kesmeyin cahilliğim mi diyeyim ilaçtan bıkmış olmamdanmı bilemiyorum içmeyecem beynimde bitiyor dedim
Sonum hastanede bitti çok şükür bugün beşinci günüm yeniden doğdum sanki
İlacı doktor azaltmaya başladı beşinci günüm ayın onunda tekrar gidecem

Herşeyi unuttuğun bir hobi edin kesinlikle.Bir kaç saat ona yoğunlaşıp onunla uğraşmak o kadar iyi gelecek ki.Pozitif olmaya çalış hep daha kötüsününde olabileceğini düşün.Sorunları çok fazla düşünüp çıkılmaz hale getiren bizleriz.Aman boşver demeyi öğret kendine.

Depresyonu ilaçsızmı atlattınız ağır değildim o zaman çünki ağır depresyon yaşadım intiharı bile düşündüm ilaca başlamasam şuan yaşıyor olmazdım herhalde

4 ayda ilaçlarını mı bırakcaksın... bence bunu yapma.. doktorun ne diyor tedavi süren hakkında? Major depresyon hastaları en az 1 yıl tedavi görür diye biliyorum
hayır 6 ay kullanıp bırakıcam doktor kontrolünde bana kalsa hiç bırakmak istemiyorum tekrarlamasından çok korkuyorum

Depresyon bir hastaliktir.ilaclarini dr kontrolunde birak yoksa sonun husran olur.iyilesemessin.hersey beyinde bitmez bunun hastalik oldugunu kabul et iyilesmene dr karar versin.basimdan gecti genclik yillarimda cok sukur tekrarlamadi.bos oturma calismak super bir ilac..

Ben değil ama annem depresyona girmişti. İlaç kullandı 1 sene kadar tedavi gördü. Çok zor günlerdi. Yataktan çıkmak istemezdi, yüzü gülmezdi, herşeye karamsardı felaketti. Doktoru on numara idi. Doktorun ona söylediklerini yazayım size
Açık havada her gün yürüyüş yap. Hele hele hava güneşli açık ise yürüyüşü iki katına çıkar.
Seni aşağı çeken insanlarla görüşme.
Eve kapanma
Depresif ağır şarkılar dinleme
Annemin torunları var 4 tane çocuklar insana iyi gelir onlarla beraber ol. Ama onlara bakım gibi bi sorumluluk yüklenme
Haber izleme veya okuma ( bu benim çok tuhafıma gitmişti ama gündemi düşününce normal tabi)
Hergün kendine basit plan yap (bugün kahve içmeye gitçem, temizlik yapcam, alış veriş yapcam, komşuya gitçem gibi) yataktan kalkmak için bahane oluyormuş
Muhakkak hobi edin

Geçmiş olsun Allah bi daha yaşatmasın

Çok sağolun tekrarladımı peki hastalık annenizde ne kadar süre oldu ilacı bırakalı bende ağır depresyon geçirdim çünki en büyük korkum aynı şeyleri birdaha yaşamak

Bu soylenenlere katiliyorum.

Kendinin farkinda olman lazim. Meditasyon yapmaya calis. Kendinle bas-basa kal, mantikli olmaya calis, bir arkadas gibi kendine tavsiyeler ver, baska birisi - en yakin arkadasin gibi davran kendine mesela.

Tabi durumu yasamadan bilemez insan, hormonlarin bize yaptigi seyler, bazen elimizde olmuyor, dusunceyle olmuyor. Ama inan bana, farkindalik buyuk fark yaratiyor. Yani bir nevi "kendine gel" :)

Çok sağolun tekrarladımı peki hastalık annenizde ne kadar süre oldu ilacı bırakalı bende ağır depresyon geçirdim çünki en büyük korkum aynı şeyleri birdaha yaşamak

Yok tekrarlamadı. Ama doktorun dediklerine baya uydu. İlacı bırakalı iki üç sene olmuştur. Hala kötü bi durum olunca bana anlatmayın der. Bize evliliğimizle ilgili çocuklarla ilgili sorunları sıkıntıları anlatmayız

Anladım inşallah benimde tekrarlamaz sağolun

Size mesaj attım bakarmısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…