ilaçsız başedebiliyorsunuz ne güzel benim ağır depresyon olduğu için ilaç kullanmama şansım yoktu hayatta tuttu o ilaçlar beni bitkisel hayatta gibi yatıyordum sadece ölmek istiyordum hatırlayınca bile kötü oluyorum üç ay önceki halimi ne illet bir hastalıkmış buben depresyonlardan depresyonlara giren biri olarak soyluyorum ilac kullanmiyorum ...artik ağlama falan da yok ...aglamamin hicbir faydasi olmadi ki .. ama şunu da farkettim kendi kendimin doktoru oldum ... niye böyle oldugumu da biliyorum... kendine inan aman demeyi bil...
ilaçsız başedebiliyorsunuz ne güzel benim ağır depresyon olduğu için ilaç kullanmama şansım yoktu hayatta tuttu o ilaçlar beni bitkisel hayatta gibi yatıyordum sadece ölmek istiyordum hatırlayınca bile kötü oluyorum üç ay önceki halimi ne illet bir hastalıkmış bu
inşallah sağoluninşallah başarırsın ...benimki orta derecede ... 5yildir işsizim ...bazen aglama krizlerine giriyorum..herseyin en kotusunu dusunuyorum ...ama artik he tamam en kotusu olacak diye kendi halimle dalga geciyorum ..bazende kendimce en kotü varsayimlari kuruyorum kafamda... onu da karsimdakine sorarak dindiriyorum...sen kendini birakma inadina savaş ... beynindeki negatf geveze teyzeye defolmasini soyle
Arkadaşlar depresyon ilaçlarını doktor kontrolüyle yavaş yavaş bırakıcam fakat birdaha bu kabus dolu günleri yaşamamak için bu hastalığı yaşayıpta tekrarlamamış olanların tavsiyelerine ihtiyacım var
Üzen kişileri asla hayatıma sokmam birdaha ama o kafaya takmama kısmını da bir başarabilsem
Teşekkür ederim kabus gibiydiÇok geçmiş olsun
Sağolun inşallahVallaha sükretmeyi,her gün kendine iyi davranmayi ve kendine deger vermeyi ögrenmen lazim ilk önce. En zor kisim da bu. Iyi olacaksin insallah
Canım daha önce de konuştuk seninle. O ilaçlar bir kaç ayda içilip, bırakılırsa hastalığın tekrarlama olasılığı şok yüksek. Doktorunun söylediği zamanda bırakmalısn. En az 1 yıl kullanılmalı dedi doktorum. Bir de yeniden bu batağa batmamak için mutlaka mutlu olduğun zamanda kendine iyi gelecek bir hobi edin. Tekrarlarsa elinde bir zevk olanağı olsun.Arkadaşlar depresyon ilaçlarını doktor kontrolüyle yavaş yavaş bırakıcam fakat birdaha bu kabus dolu günleri yaşamamak için bu hastalığı yaşayıpta tekrarlamamış olanların tavsiyelerine ihtiyacım var
bak canım sakın hiç bir şeyi kafan takma hiç bir şey senden daha önemli değil kendine iyi bak ..Arkadaşlar depresyon ilaçlarını doktor kontrolüyle yavaş yavaş bırakıcam fakat birdaha bu kabus dolu günleri yaşamamak için bu hastalığı yaşayıpta tekrarlamamış olanların tavsiyelerine ihtiyacım var
İlaçlarını bırak ama terapiyi bırakma . Hayatın her alanında seni üzecek birşeyler muhakkak olacak .. sağlam durman gerek ..Arkadaşlar depresyon ilaçlarını doktor kontrolüyle yavaş yavaş bırakıcam fakat birdaha bu kabus dolu günleri yaşamamak için bu hastalığı yaşayıpta tekrarlamamış olanların tavsiyelerine ihtiyacım var
Yanlış yönlendirme lütfen .. bazı durumlarda bu söylediklerin yetersiz kalıyor ve ilaç kullanmak gerekiyor . Hatta bazen , bazı durumlarda yatılı tedavi şart ..Ben ne rahatım ya dünyanın depresyonunu yaşadım , acının dibini buldum . Ama asla psikoloğa gitmedim .
Kendimi biliyorum çünkü . İlaçların esiri olmak istemem . Tabii kişiye göre değişir bu.
Sen de kendinin farkındasındır . İlaçlar dan öte sana iyi gelecek şeyleri bul . .sevdiklerinle zaman geçir en iyi ilaç Burdur .
Terapiyİlaçlarını bırak ama terapiyi bırakma . Hayatın her alanında seni üzecek birşeyler muhakkak olacak .. sağlam durman gerek ..
Mesela ben , bir sürü kayıp yaşadım . Benim elimde miydi ? İstesem önüne geçebilir miydim? Gidenleri hayata döndürebilir miydim ? Hayır :/ noluyo ,psikolojik çöküntü .. haydeEee gelsin avuç avuç ilaçlar .. kayıp harici üzüntüleri engellemek için terapiden bir ömür vazgeçebileceğimi sanmıyorum ..hassas bir yapım var ,bazen kendi enkazimin altında kalıyorum . Sana da tavsiyem , iyi olduğunu hissediyorsan ve doktorun da seninle hemfikirse , ilaçlarını bırak ,terapiyi bırakma ..
Tekrarlarma olasılığı bile korkutuyor beni tabii bir yıl hatta iki yıl ilaçları asla bırakmam tedavi yarım bırakılırsa daha kötü bir şekilde geri dönüyormuş hastalık okuluma devam etmeyi düşünüyorum tabi iyilesebilirsem benim depresyon baya inatçı çıktı dört ay oldu biraz toparladim ama hala içimde hayata karşı isteksizlik var bir şey yapmak gelmiyor içimden biraz daha zamana ihtiyacım var galibaCanım daha önce de konuştuk seninle. O ilaçlar bir kaç ayda içilip, bırakılırsa hastalığın tekrarlama olasılığı şok yüksek. Doktorunun söylediği zamanda bırakmalısn. En az 1 yıl kullanılmalı dedi doktorum. Bir de yeniden bu batağa batmamak için mutlaka mutlu olduğun zamanda kendine iyi gelecek bir hobi edin. Tekrarlarsa elinde bir zevk olanağı olsun.
Terapi almayı düşünüyorum ilaç bırakmak icinse henüz çok erken sizde mi depresyon tedavisi gördünüzİlaçlarını bırak ama terapiyi bırakma . Hayatın her alanında seni üzecek birşeyler muhakkak olacak .. sağlam durman gerek ..
Mesela ben , bir sürü kayıp yaşadım . Benim elimde miydi ? İstesem önüne geçebilir miydim? Gidenleri hayata döndürebilir miydim ? Hayır :/ noluyo ,psikolojik çöküntü .. haydeEee gelsin avuç avuç ilaçlar .. kayıp harici üzüntüleri engellemek için terapiden bir ömür vazgeçebileceğimi sanmıyorum ..hassas bir yapım var ,bazen kendi enkazimin altında kalıyorum . Sana da tavsiyem , iyi olduğunu hissediyorsan ve doktorun da seninle hemfikirse , ilaçlarını bırak ,terapiyi bırakma ..
Ee erkense neden bıraktın ki ?Terapi almayı düşünüyorum ilaç bırakmak icinse henüz çok erken sizde mi depresyon tedavisi gördünüz
Mesajınıza bakarmısınızEe erkense neden bıraktın ki ?
Evet şuanda tedavi aşamasındayım.
Yok birden biraktirmiycak zaten bir süre daha kullanıcam sonra yavaş yavaş birakıcaz okuluma devam etmeyi düşünüyorum inşallah tekrarlamazMajör depresyonda tedavi süresi min. 6 aydır.Bu süre artar fakat azalmaz.
Senin doktor biraz erken davranıyor.
Ayrıca bir anda kaldırıp atmazsınız umarım ilaçları öyle yaparsan eğer çekilme semptomları yaşaman %99.
Ben çoğu majör depresyonlarımda 6 ay tam doz sonraki 1 ay yarım doz sonraki 2 hafta çeyrek doz içerek toplamda 8 ayda bırakmıştı ilaçları.
Ama merak etme hayatın stresini sıkıntısını omzuna yük etmediğin sürece bence tekrarlamaz.
Kendine uğraş bul.İşe gir hayata karış.Kafanı meşgul et yani sürekli.
Sen bu tekrarlama olayını iyice taktın ya.Yok birden biraktirmiycak zaten bir süre daha kullanıcam sonra yavaş yavaş birakıcaz okuluma devam etmeyi düşünüyorum inşallah tekrarlamaz
Ben 6 ayda üzerimden kara bulutları atmıştım. Tam anlamıyla 1 buçuk yılda yeniden doğmuş gibi oldum. Biraz sabır istiyor canım benimTerapiy
Tekrarlarma olasılığı bile korkutuyor beni tabii bir yıl hatta iki yıl ilaçları asla bırakmam tedavi yarım bırakılırsa daha kötü bir şekilde geri dönüyormuş hastalık okuluma devam etmeyi düşünüyorum tabi iyilesebilirsem benim depresyon baya inatçı çıktı dört ay oldu biraz toparladim ama hala içimde hayata karşı isteksizlik var bir şey yapmak gelmiyor içimden biraz daha zamana ihtiyacım var galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?