Bu benim annem mi...?

mahjo

Neler geçmedi ki....
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2011
592
334
303
Merhabalar 2 yıllık evliyim bi yaşında kızım var. Erken doğum yaptım evliliğimde çok sıkıntılı günler yaşadım . Şimdi o zor günleri atlattım. Bir yıldır doğum izninde idim.1 ay önce işe başladım bakıcı bulamadığım için çocuğuma annem bakıyor . Yani çaresiz kaldım annemi çağırdım . Bi tane bakıcı bulmuştum bi ay falan denedik olmadı . İşe de başlayınca annem geldi . Çocuğum çok hareketli diğer bebeklere göre. Ya da belki bana öyle geliyor Çünkü tam etrafı keşfetmeye başladığı zaman. Annem çocuğuma bakmaktan hiç memnun değil.sürekli şikayet halinde. Böyle çocuk görmedim ben . Çok yaramaz . Akşama kadar ayağında dönmek gerekir bu çocuğun . Senin çocuğunun başına çoban gerek. Vs bi sürü laf diyor. Yani çocuğuma bakmaktan mutsuz bizle yaşıyor ama sürekli tersler gibi cvp veriyor bana.çocuk bugün ne yedi diyorum çorba mı yapsak diyorum onu da annesi düşünsün ben mi düşüncem diyor . Yani geceleri uyurken iyi geceler demeden yatıyor. Karşıma alıp konuşmayı denedim . Tersledi beni .Yani çocuğuma bakmaktan memnun değilsen zor geliyrsa gönderelim seni memlekete dedim rapor alır idare ederim dedim.ama anlamadı beni .yani yaptıkları normal geliyor ona. O kdr üzüldüm ki bugün koskoca kadın olarak ağladım. Annesi bile anlamazsa insanı kim anlarki .
 
ay gerçekten kötü olmuş yaa
anne bu durumlarda tek destekçi
mecbur bakıcı bulacaksınız
hiç değilse bakıcı ve anneniz kalsın bir müddet sonrasında sadece bakıcıya geçersiniz.
 
Kimseye ağız eğmeyin, rapor alın ya da ücretsiz izin alın, o sırada bakıcı arayışına girersiniz, eve kamera da taktırın, işten kontrol edersiniz.

Olay çocuk yetiştirmek kısmını geçmiş, bir çorba dahi yap(a)maz mı insan?
 
Anneniz de böyle derse yani. Her anne, anne olamıyor. Benim annem uğraşır didinir bakar yine de böyle demez. Sizinki keyfine düşkün herhalde.
 
Sorun şu bence bakıcıya bugün ne yedi iyi yedi mi, iyi uyudu mu diye sorarsin ama 1. Derece akraban bu duruma alinip beni mi sorguluyor diyebilir. Kişiye kalmış. Corba yemesini istiyorsaniz yapalim degilde yapin zaten bakmaktan mutsuz biliyorsunuz. Bence ya bakıcı bulun ya işten çıkın. sonuçta çocuğun bakim yükümlülüğü sizde annenizde değil.
 
Her haliyle memnun degil ve zor geliyor ama sizin ona soruş tarziniz da önemli .Mecbur hissediyor belli ki kendini...Gercekten belli vir yastan sonra cocuk bakmak cook zor.kv niz ile dönüşümlü baksalar?
 
Anneniz zaten Çocuk yetiştirme kısmıno geçmiş , artık zor geliyordur yani belli bi yaştan sonrada haklı aslında, bence başka çözüm düşünün. Annenizi gönderin
Evet galiba zor geliyor ama ne yapayım benim çocuğum da hareketli bayağı sürekli ilgi bekleyen bir çocuk diş dönemi falan bayağı kötü geçti annem destek olmayınca ben kendimi kötü hissediyorum
 
Ben bu yüzden henüz çalışmaya başlamadım. Benim oğlum aynı sizin çocuğunuz gibi. Heryere çıkmaya çalışır. Herseyi ağzına atar. Yani ilk oglum bunun kadar değildi. Aslinda bu sene krese vereceğim. Emin değilim orda ona yeterli kadar "sahip çıkabilirler" mi. Aslinda bende tekrar işe başlamak istiyordum. Annem de pek gönüllü değil bakmaya. Bana "Evde dur evine çocuğuna sahip çık, kreşe de verme" dedi. Yani sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Başkasının dirdirini böyle çekmemek için bende kimseye baktırmak istemiyorum aslında. Ben Annem bakmak zorunda demiyorum zaten, ama bazı konularda çok desteksiz kaldım kendi ailem tarafından. Onun icin kendi işimi kendim görmeye çalışıyorum. Kreş konusunda henüz net karar vermedim bende. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
 
Ben daha 30 yaşındayım, bana bile zor geliyor çocuk bakmak. Belli bir yaştan sonra her büyükanne aynı heyecanla ya da özenle bakamayabilir bunu anlıyorum. Bir de evinden, düzeninden uzakta kadın o da etkiler muhakkak.
Yukarıda bir arkadaş yazmış, yabancı gibi bugün ne yedi falan diye sorular sorduğunuzda belki kendini sorguya çekilmiş gibi hissediyor da olabilir.
Eğer çocuğunuza karşı iyiyse, güveniyorsanız ona tamamen, biraz kulakları tıkayın bence. Onu da pohpohlayın biraz, size zor ama ona da zor bu süreç.
Ya da işten bir süre daha uzaklaşıp kendiniz bakın. Bence bakıcı için de çok minik daha yavrunuz.
 
Annenize çocuk yaparken danışmanız gerekir eğer sorumluluğu paylasacaksaniz. İnsanlar çocuk doğuruyor büyütüyor sonra büyüttüğü çocuğun cocugunu da mı büyütmek zorunda:/

Anneniz size söz vermediyse eğer yani kızım sen doğur ben bakarım demediyse ,dese bile bence başka birine güvenerek çocuk dogurulmaz, çok da anormal bir durum yok ortada. İnsanlar kendi çocuklarına bakarken bile bunaliyor da kaç yaşında kadının istememesi gayet normal.
 
Amin ellerde kadınlar var diyor iki çocuğa bakıyor diyor sen bakamıyorsun diyor bana yani bu olumsuz yorumları etmeye nasıl el veriyor anlamıyorum . Yani kim ister ki evinde mutsuz birini
 
Bakın çaresiz kaldığım için annemi çağırdım anneme sürekli baktırmak gibi bi düşüncem yok zaten annemin huyunu bildiğim için baktırmayı düşünmedim . Bakıcı bulur bulmaz annem evine gidecek
 

Ücretsiz izin iki yaşına kadar annenizi gönderip onu kullanın bence sonra da bakıcı bulun , bu kadar mutsuzken o çocuğa da adamakıllı bakamaz bence.
 
Eşinizle sorunlarınız vardı.
Hallettiniz mi?
En son boşanmayı düşünüyordunuz?

Neler oldu? mahjo
 
Amin ellerde kadınlar var diyor iki çocuğa bakıyor diyor sen bakamıyorsun diyor bana yani bu olumsuz yorumları etmeye nasıl el veriyor anlamıyorum . Yani kim ister ki evinde mutsuz birini

Anneniz size açık bakmak istemediğini söyleyemediği için başka yerlerden konuya giriyor. Mesele çocuk bakmak değil ki, iş hayatı ve aileyi aynı zamanda idare edebilmek. Ben annemin bakmak istememesini hesaba kattım zaten. Maddi açıdan işten bir süre daha ayrı kalsanız olur mu? Benimki de bir kaç içinde biraz daha "aklı başında" hareket eder diye düşünüyorum o zaman kreş işi de daha kolay olur
 
Niye hep annen sana empati yapsın anlamadım het anne toruna bakarken mutlu mesut olacak diye kural yok, kadının artık o yaşa kadar ne çektiyse tahammülü kalmamış, ama sen bunu anlamamakta ısrar edip bir de anneni günah keçisi ilan ediyorsun, kızını doğurmadan planını iyi yapsaydın annene muhtaç kalmasaydın ,
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…