Bu benim kardeşimmi

Zenginliğinize dem vurmuş habire.
Bu kıskançlıktan başka bir şey değil.
Beklenti içine girmeyin bile.
Kardeş, kardeşi kıskanır mı?kötü günün de yanında olmaz mı ?
Bazı şeyleri idrak edememiş ne kötü..

Kesinlikle katılıyorum.
Benim kardeşim de benzer bir şey yapsaydı ve annem bana iletmeseydi ben başka şekilde duysaydım daha çok bozulurdum anneme de kırılırdım.
Sonuçta sizin iyi niyetle yaptığınız şeyler var,çabanız var,emeğiniz var kardeşinizse ardınızdan hem size hem ailenize kötü ifadelerde bulunuyor.
Kimin niyetinin ne olduğunu bilip ona göre tavır almanız daha mantıklı.

Aynen canım oysa ben her aklıma o geldiğinde günlerce ağlarım keşke eşimi seçmeyipde türkiyede evlenip onun yanında olsaydım diye çok ağladığımı bilirim ablam erken evlendi çoçukluğum gençliğim onunla geçti ben onun için ölürüm derken onun düşüncelerine bak o kadar üzüldümkiii bu nasıl kardeş diyorum sadece

Annem bana iletti bak unutmuşum o sinirle yazmaya bunları söylerken ablam ve çok acayip dedikoducu kuzenim varmış o kesin derdi annem ondan önce davranmış oldu şimdi hatırladım hatta annem kızmış niye kızdı diye sen zaten onları koru şımarık delileri demiş ısrarla

Yazik gercekten ayni kandan ayni candan insanlarin birbiri hakkinda boyle dusunmesi,hele de soz konusu saglikken ki boyle durumlarda el elin hatrini arayip sorarken bir kardesin bu vurdumduymazligi gercekten cok uzucu..
Yalniz soyle de bir durum var,kardesiniz kendini belli etmis,tum art niyetiniyle size ve ailenize olan fesatligini kusmus kusmasina da,anneniz boyle uzucu bir durumu size neden soylemiste iki.kardesi iyice birbiriyle yuz goz etmis onu anlamadim...yorumlarin hepsini okumadim,bu sorumun cevabini vermisseniz bile gormedim acikcasi..annenizin bu konudaki tarafini merak ettim sadece.

Evet canım doğru söylemişsin kızkardeşim canımdan can kanımdan kan nasıl böyle düşünür bir iki defa slmlaştığım insanlar bile geçmiş olsun derken kardeşimin yaptığı hiç hoş değil asla küsmeyeceğim ama eskisi gibi olmayacak annem neden söyledi bilmiyorum ama bilmeni istedim dedi artık seni enayi yerine koyduğu yeter diye söylendi sadece iyimi etti kötümü bilemedim tek düşüncem kardeşliğimizin bittiği

dedim kii acaba çocuğu hasta acısıyla ne dediğni mi bilmiyor diye... sonra aklıma eltim geldi.onunda oğlu hasta hatta 40 günlükken öğrendik epilepsiyi şuan 5 aylık yaklaşık 4 aydır sıkıntılarla üzüntülerle bocalaşıyorlar üstelik ilk çocuk ve sorun sadece epilepside değil daha büyük.ama eltim asla böyle çirkefleşmedi aksine güler yüzünü hanımefendiliğini hiç yitirmedi bize karşı bizde elimizden gelen tüm desteği veriyoruz onlara önemli olan kandan olmak değil maalesef candan olmak.allah herkesin yüreğini temiz tutsun.kardeşiniz içinde ki tüm pisliği dökmüş

Annen gercekten cok acikyurekliymis...hani kardesinin dedikleri gercekten can acitici seyler,anneninde oldugu gibi sana soylemesi,farkli geldi.baska yollardan ima edebilirdi bu sekilde olani biteni düz bir sekilde anlatmasi iki kardesin arasina nifak sokmus.simdi diyeceksin ki ne yapsin,saklasaydida kardesimin gercek yuzunu goremeseydim mi,bu dediginde cok dogru,en yanlissiz agizdan gercekleri ogrenmisin iyi yani bu,ama annene gercekten sasirdim,bu kadar acikyurekli olmasina..aman kardrsler birgun iyi iki gun kotu olur duzelirler diye dusunmemis.

Aynen canım bende çok şeyler atlattım birgün demedim aileme gurbetlerdeyim ailem üzülmesin gelmede gelemezler diye hep iyiyim dedim kimse benim için üzülmesin diye bunun çoçuklarının parmağı kanasa koptuuuu diye abarta abarta anlatıyor mesela azıcık oram ağrıyor desem aman allahım o ölmüşde dirilmiş gibi anlatıyor gündem hep onla meşgül tek dertli o gibi yinede ses etmedim ama çoçuklarıma ettiği laflar gerçekden yaraladı beni

Bende bende şaşırdım annem asla konuşturmazdı bizleri birbirlerimizin arkasından bende şoka girdim hemde öyle böyle değil bide yolladığım kıyafetler için nispet yapıp laf sokuşturuyormuşsun bari dedi annem milletin yanında ne diye ablası için böyle diyor çok zoruma gitti deliii diyor senin çoçukların için ufacık çoçuklara nasıl söyledi o lafları insan yeğenlerine kıyarmı nasıl evlat yetiştirmişim pesss doğrusu ben özür dilerim onun adına senden ben böyle olsun hiç istemedim dedi

Evet keşke söylemeseydi sanki kardeşim ölmüşde yasını tutuyormuşum gibi geliyor nerde benim için çoçukken genç kızken canını bile veren kardeşim

Belki çok üzülmüştür kendi çocuğu için. Kıyaslamıştır ister istemez. Belki sizin daha şanslı olduğunuzu düşünüyordur ve birden içindekileri annesine dökmüştür. Bence bir süre sonra oturun konuşun sakin sakin ne kadar kırıldığınızı anlatın.. Eminim o da sizi çok seviyordur.

Anneniz niye anlatıyor bunları, düşman olsa yapmaz.
Bilemedimki canım ama annem anlatmasa kuzenim eminimki üste on katıp zaten anlatırdı bana bende kardeşimi arayıp senle bitti kardeşliğimiz der keser atardım annem belkide bundan korktu yoksa daha öncede yazdım annem asla ama asla birbirimizin arkasından konuşturmaz bizi içinde gelinle damatlarda dahil izin vermez

evet muhtemelen, çünkü anneler kardeşler arası açılmasın diye toparlayıp durur.

Belki olabilir canım ama annem ablanı aradınmı diye kaçdefa sormuş duymazlıkdan gelip kocasına doğru bakıp offf der gibi hali varmış annem tekrar sorunca bi b...k olmaz o deliye şımarıga diye başlamış saydırmaya zaten sevmiyormuş benim çoçuklarımı kocamıda sevmemiş daha birsürü şeyler insan bu kadar lafı o anda söylermi içinde tutuyormuş demekki

Bence anneniz iyi yapmış, yazık iyi niyetle devamlı arayıp, hediye göndereceksin ama arkandan ton laf söylenecek senin haberin olmayacak bence bu daha kötü
Ben olsam bir daha asla aramazdım, kardeşimi de silerdim ararsa da açmazdım

Öncelikle evladın için geçmiş olsun. Daha önce de aileyle ilgili konuna cevap yazmıştım hatırlıyorum, annenin yaptığını doğrum bulmuyorum; ama ablan sürekli senin hakkında kötü konuşuyorsa, sende sürekli onlara iyilik yapmaya çalışıyorsan, annen artık senin saflığına ve seni kullanmalarına dayanamamış ve patlamış bence. Sen annenlerin yanına geldiğinde herkes bir aradayken sakin bir şekilde bu konuyu ablana aç bence, madem camı çerçeveyi indirecek kapasite de annenin sana söylediğini hissettirmeden sormaya çalış mesela abla yabancılar geçmiş olsun dediler, sen niye aramadın gibi zaten konuşmalarından anlarsın senin için ne hissettiklerini. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Annem iyimi kötümü etti yorumsuzum ama ben düşmanımı bile silip atamayan bir vicdana sahibim niye böyleyim bazen kızıyorum kendime yok kimsecikleri silip atamıyorum ne kadar canımı acıtsa bile kardeşimin dediklerinide unutmak için zamana ihtiyacım olcak o zamana kadar hiç birşey yollamam ve sıkı fıkı olmam artık üstelik zamanı geldiğinde sakin sakin konuşup soracağım şu çoçuğunun hastalığı falan düzelsin daha doktor doktor geziyor çare arıyor evladına o haldeyken soramam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…