Bu bir adet mi ? İlk kez böyle bişey gördüm :D

Canım gerçek olduğunu ne bildiniz ki, 100 liraya da tektaş var artık, swarovskiden kesme camdan pasparlak taşlar üretilebiliyor pekala.

Son düzenleme:
ayak parmaklarında olma olasılığı da yüksek tabi görememişsindir sen TariElensar keşke sorsaydın, kesin vardır

Görmemiştir...
Ciddi söylüyorum belki de daha önce görmemiştir..
Ben düğün takılarımı o kadar az taktım ki hep içimde kalmıştır. Hele ki bazılarını sadece kasaya kaldırmak için elime almıştım,hala daha öyle bıraktığım gibi duruyorlar. Şimdi de takasım yok.
Allahım bana bir daha evlilik nasip ederse tüm altınlarımı değişik tarzlarda kullanmak istiyorum.

Gercekten böyle insanlarda varmıs ya bende bir ara gördüm.Yeni evli birinde.
Yuhh dedim içimden

Gerçekten biz bir tanesini bulamıyoruz millet ikişer ikişer takıyor,bende senin gibi şok olmustum

Ama bunun herhangi bir adetle alakalı oldugunu düşünmüyorum
Bir nevi sergi ...

Üniversite hazırlıktayken sınav gözetmenimizin de o şekildeydi. Alyans+ tektaş, alyans+tektaş. Tek taşları pırlantamıydı bilmiyorum ama Pırlantadan anlayan zevkli biriyse, 2 tane ayrı ayrı pırlanta yerine daha büyük taşlı bir pılanta takar ya da bir tanesi 5 taş olabilir. Bende birçok arkadaşa katlıyorum, görmemiştir diyorum Kendi alyansımla tek taşım bile aynı parmakta daraltıyor beni, ayrı ayrı takıyorum. 2 şer 2 şer takmayı hayal bile edemiyorum

cnm şöyle olabilir...daha önce sevgililerken alyans ve tektaş almışlardır....diğeride nişanlanınca alınmıştır...kızcağız ilkinin hatırası var diye çıkarmaya kıyamamıştır :)
benimde mesela iki alyansım var :) biri nişanlanırken aldığımız altın alyans, biride eşim altın takmadığı için gümüş alyans takıyor, ona alırken ikimizinki aynı olsun diye bana da almıştı...ben günlük gümüş alyansımı takıyorum....eşimle aynı olanı....özel biyere falan giderken onu çıkarıp altın olanı takıyorum....ama asla ikisini birden takmam...zaten şıkır şıkır yüzük dolu parmakları hiç sevmem...

Yörelerinin adeti filan dicem de Allah aşkına şu tektaş modası ne zamandan beri bizim adetimizde var 30 sene önce babamız anamıza ya da dedemiz anneannemize filan tektaş mı taktı evlenirken. Tamam şimdi hepimiz istiyoruz takıyouz ben de buna dahilim de buna adet denmesi de çok saçma değil mi tektaşın geçmişi şunun şurasında kaç yıl öncesine dayanıyor?

adet değil görgüsüzlük.
söz,nişan,düğün...hepsinde ayrı ayrı takılsa bile hepsini bir arada segilemek gerçekten görgüsüzlük.
hepsinide seviyorsa,hergün başka birini tak,parmakların ya da yüzüklerin kaçmıyor ya

Belki kız nişanlı ve sevgilisi nişanlanmadan önce ona bir yüzük hediye etmiştir.
Anlamı büyüktür o yüzüğünde, o yüzden ilk yüzüğünü sola geçirmiştir.

belkide birini kendi almıstır tek tasımı kendim aldım tek basıma kendim taktım gibisinden ötekinide nişanlısı almıstır.

hiç görmedim böyle bişey gerçekten ben bazen abartı duruyor diye tektaşımı bile takmak istemiyorum(o kadar sade olmasına rağmen) ama çıkarmayada kıyamıyorum
tercih meselesi

birini ailesi almıştır belki..mezuniyetimde ailem bana tektaş almıştı..gerçi öyle olsa bile iki eline takmasa iyi olurmuş

tektaşları neiçindir birşey diyemem ama bizim karşı komşunun kızı vardı..ona hem sözde hem nişanda hemde nikahta alyansın değişik boyutlarından almışlardı veya o aldırmıştı....bilemiyorum tabi :))söz için olan inceydi..nişandakini de onun biraz kalınını alıp üstüne takmıştı....diğer elinde de nikah için olan vardı...onun da doluydu yani...tamamen abartı.......

2 elinde 2 yüzük olabilir ama 2 tektaş garipmiş.. bende de mesela sağ elimde tek taşım ve alyansım var sol elimde de söz yüzüğüm var

kesinlikle abartı 2 tektaş bence
genelde takmam tek taşımı bile günlük hayatta kullanıslı gelmıyor bana ama biyere giderken takınca sağ elime taktıgım ince bi yüzügüm var onu bile çıkartıyorum abartılı gibi gelıyor diye ama iki elimede tek tas kuyumcuda sankı tanıtım yapıyormus gibime geldi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…