Bu bir evlilik öncesi sendromumu? Ask öldümü?

Baliklas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2016
4
2
1
merhabalar.. Ben bu forumun cok eski bi üyesiyim.. Sifremi unuttugum icin yeni bi hesap actim.. Cogu zaman gelip takip ederdim taa ki gecen sene karsima birisi cikana kadar.. O günden beridiri bütün hayatim o oldu cogu seye gözümü kapadim..
1 sene önce tanistik, cok ama cok zor günlerden gectik herkesin belki karninda kelebekler ucustugu sevgililik dönemi benim icin cok zordu, cünkü etrafimizda bizi sevmeyenlerle sürekli ugrasmak zorunda kaldik.. Cok badireler atlattik.. 25 yasindayim hayatimda hicbizaman ciddi bi iliskim olmamisti gerci ciddiyi birakin iliskim bile olmadi.. Bikac haftalik flörtüm disinda.. Hic beklemedigim bi anda sevgilim cika geldi gözüm kapali asik oldum, ilk günden iste bu dedim, gözüm kapali inanip güvenebilecegim benim bi parcam, benim aynam beni yansitan.. Cikmaya basladik hersey o kadar güzeldiki zorluklara beraber kol kanat gerdik, hicbizaman birbirmizi birakmadik, birbirimize olan inancimiz hic bitmedi, hep ilk günki gibiydik.. Bikac ay önce isteme söz nisan vs hepsini yaptik.. Bu zaman kadar hic onunla ilgili tereddütüm olmadi.. Bikac hafta önce nikahimizida yaptik ama ben son zamanlarda cok tuhaflastim.. Birbirimize alistigimiz icinmi yoksa icimdeki askmi bitti hic bilemiyorum.. Tek bildigim sey onsuz yapamam.. Ayrilamam ayrilmakta istemem.. Ama sizce neden böyleyim.. Ailem ve etrafimdaki herkes tatilde ben evde yalniz kaldim acaba bu bi yalnizlik sendromumu? Yada dügünümüze bikac ay var dügün öncesi sendromumu? Siz acaba nasildiniz nisanliyken?? Mesela yeri geliyo bazi hareketlerine takiyorum, bazi seylerine sinir oluyorum, böyle gözlerine baktigim zaman eskisi gibi defilim.. Sizce neden böyle bisey olabilir.. Yada bu nasil giderilebilir??

Tartışma yaşadınız mı son zamanlarda sık sık?
Sevgili döneminizde yaşadığınız sıkıntıların üstüne tartışmalarınız da sıklaştıysa yorulmuş olabilirsiniz

Tartışma yaşadınız mı son zamanlarda sık sık?
Sevgili döneminizde yaşadığınız sıkıntıların üstüne tartışmalarınız da sıklaştıysa yorulmuş olabilirsiniz

Evet heleki özellikle son zamanlarda.. Ama ben söyle bi insanim kimle ne sorunum olursa olsun sinirimi hep ondan cikaririm e haliyle oda bikac defa patladi bagris cagrislar oldu.. Acaba gercekten ruhsal yorgublukmu..

Sizin icin degil de bi kavram yanlışlığını gidermek adina konusuyorum..
"Dugun oncesi sendromu" diye bisey yoktur.. Insan elbette stres olabilir, yorulup telaslanabilir o donemde.. Ama sevgi, saygi, guven konularinda problem yoksa; tatli yorgunluk dedigimiz seylerdir aslinda hepsi.. Kimse mutsuz olmaz diye dusunuyorum bunlardan.. Kavga edip birbirini kirmaz.. Durum boyleyse problem baskadir zaten..
Nisan tanima surecidir.. Bu surecte yasanan ciddi sorunlar, problemler, cok şeyin sinyalini veriyor aslinda.. Ve millet 'dugun stresi/sendromu' diyerek sorunlarin uzerini örttüğü icin, mutsuz evlilikler/bosanmalar bitmiyor..
Sizin durumunuzda(bi kavga, tartisma, rencide yasanmadiysa) bi bosluk doneminde olabilirsiniz.. Evden ayrilma hüznü olabilir.. Ben evleniyo muyum simdi saskinligi olabilir.. Vs vs.. Ayirdini iyi yapmak gerekiyor..

Evet heleki özellikle son zamanlarda.. Ama ben söyle bi insanim kimle ne sorunum olursa olsun sinirimi hep ondan cikaririm e haliyle oda bikac defa patladi bagris cagrislar oldu.. Acaba gercekten ruhsal yorgublukmu..
Bir ihtimal.. Birkaç gün tatile gidip kafa dinleme şansınız varsa tatile gidin iyi gelir belki

Tam tersi düğün öncesi sendromu diye bişey vardır bence. Hayatımın en zorlu dönemiydi. Ne bir kavga ne tartışma hiç bişey yoktu ortada. Seviyor seviliyordum ama o evlilik korkusu bambaşka bişey. Hiç bir suphemin olmadığı adamla evlenme konusunda şüphe duydum. Gerildim, sinirlendim, soğudum. Düğün bittiği gibi hepsi bitti. O endişeleri ben yasamamisim gibi çok mutlu bir evlilge adim attım. Nazar değmesin dört yıldır da aynen devam etti. Beş yıl boyunca sorun yasamadigim, evlilik boyunca dört yıldır da hiç sorun yasamadigim iliskimin o bes aylik evlilik öncesi dönemi kabus gibiydi.

Iyi analiz etmek lazim diyorum ya; bu tarz seyler olabilir..
Demek istedigim, o donemde maskeler dusuyor bazi iliskilerde, adam igrenc yuzunu gosteriyor, ama kadin hala "ayy dugun stresi" modunda.. Sonrasinda da hatalar, yanlislar..

Hayatınızda çok büyük bir değişiklik olacak, evlilik bir dönüm noktası gibidir. Çünkü artık başkasıyla yaşayacaksınız. İnsan tatile bile gidince tuvaletin yerini yadırgayabiliyor, mutfağı garipsiyor. Bir başkasıyla yaşama hissi insanı tedirgin ediyor ama bence bu normal.

in vino veritas 'ya katılıyorum. Ben de nikahtan önce çok fena oldum. Hatta yatağa çarpraz yatıp saatlerce tavanı seyrettim. Deli gibi aşığım ama o an evlilikten öyle korktum ki. Bir tanudığım doğuma hastaneye gittiğinde korkup "çocuk içimde kalsın" diye ağlamıştı. Onun gibi.

Bence bir müddet sonra geçecektir, güzel şeylere odaklanın ve kendinizi boş bırakmayın. Bol kaldığında insan türlü gereksiz şeye odaklanabiliyor.

Valla bana da hayatim evlenmemle sona ericekmis sanki gibi geliyor. Halbuki standardim yukselicek. Dunyanin en berbat evliligini ben yapiyomusum hissi. Deli gibi fiziksel cekim duydugum insan su siralar cekici gelmemeye basliyor falan. Hepsi stresten. Simsiki sarilinca bi nebze geciyor tavsiye ederim dugune kadar oyle idare edin

Ben de oyleydim evlilik arefesinde. Hatta aglamali bagirmali cagirmali baya aksiyonlu kavga etmistik nikaha 4gun kala. Onu istemiyor gibiydim. O da beni. Sanki aaaa hadi gun alindi nikah kiyilcak baska.care yok artik gibi mi.hissettik..Bilmiyorum... kadermis demekki. Evlendik,ailesi sorunu haric.pek.bi sorun yok galiba..
Evlenince asiktan ziyada iyi iki arkadas oluyosun daha cok. Bizim ilskimiz 3.yilindaydi evlendigimzde..
Insan evlenirken asik degilim sanki artik, ask bitti,hani.o.karnimda kelebekler ucusan zamanlar gibi degilim falan diye dusunuyor. Is ciddiye binince yasanirmis boyle seyler. Ise aileler karisinca buyu bozuluyor heralde. Ikinizken daha iyiydiniz .. sorumluluk da articak onun da endisesi.
Evlilik de bilmedigimiz birsey ona adim atiyoruz,tedirginlik normal bukadar. Bence dugununuzden sonra tekrar mutlu olabilirsinnz.
Iliskilerin boyut degistirdigini de unutmayin. Hep karinda kelebekli iliski surecek degildi herhalde..

Çok badireler atlattık demişsiniz. Çok zorlu bir süreçten geçtiğinizi söylemişsiniz. Bence savaş sonrası gibi bir hal sizinki. Herşey bitince " eee herşey bitti mi yani, şimdi ne olacak" hissi. Zor zamanların geçmesi üzerine boşluğa düşmek gibi. Bu yüzden hala gerginsiniz ve kavga eğilimlisiniz. Çünkü uzun zaman başka türkü bir ruh halinde bulunmamışsınız ve ruhunuz sakinliğe adapte olamıyor. Fizikteki eylemsizlik prensibi gibi. Bence keyif aldığınız şeyleri yapmaya başlayın. Ya da düğünle ilgili yapılacak şeyleri keyifle yapmaya başlayın. Bünye gerginliğe alıştığı gibi bu keyife de alışır merak etmeyin. Eşinizi sevip sevmediğinizle ilgili değil gibi geldi. Birkaç günlük tatil ya da yüzme, yoga gibi şeyler de iyi gelebilir

Iyi analiz etmek lazim diyorum ya; bu tarz seyler olabilir..
Demek istedigim, o donemde maskeler dusuyor bazi iliskilerde, adam igrenc yuzunu gosteriyor, ama kadin hala "ayy dugun stresi" modunda.. Sonrasinda da hatalar, yanlislar..
Aynen bir arkadaşım evlenince düzelir evlenince düzelir diye diye gözü kapalı evliliğe gitti
sonra şiddet gördü kocasından e tabi ayrıldı...
sinyalleri iyi ayırt etmek lazım
dış kaynaklı mı içsel mi bunlar da önemli tabi
sebepsiz yere gerilip soğuyorsak da manasız şimdi ayrılmak
ama karşıdaki ya da ailesi bunaltıyorsa bir kulak vermek lazım

Muhtemelen düğün günü geçecek.

Ben son hafta evlenmek istemediğimden emindim.
Ablama istemiyorum demiştim de sallamamıştı, geçer geçer demişti.

Düğün gününden itibaren bir şey kalmadı.

Aynen.. in vino veritas ya katiliyorum, dedigi sekilde olabiliyor, dusununce bende de cok huzun vardi sevip sevildigim halde.. Evlenmek istedigim halde..
Ama senin de dedigin gibi, bariz sorunlar, kavgalar, tartismalar varken, "dugunden stres olduk, evlenince gececek" demek, kendini kandirmak yalnizca.. Stres oldum diye kimsenin kimseye saldirma, rencide etme hakki yok.. Saldiriyorsa vardir bi problem.. Saygiyi bitirir en basta.. Gerginlik baska, agresiflik veya baska cirkinlikler baska.. Cok iyi dusunmek ve ayirt etmek lazim..

Nisanlilik en güzel zamanimdi. Öyle kavga vs etmedik. Ne o ne ben düğün öncesi değişmedik. 4 yıllık evliyim duygularım daha da fazla, Ask oyle hemen bitmez hele daha evli bile degilsin, Sen ya aşık değilsin ya da ailen vs tatile gitmiş yalnız kaldın diye canın sıkıldı kendi kendine kötü şeyler düşünüp karamsar oldun.Sen de gitseydin ya.

Sen inandığın, güvendiğin, sevdiğin adamı bulmuşsun. Daha ne istiyorsun ki?

Tadını çıkar birlikteliğin! Elinden kayıp giderse yanarsın. Elindeyken kıymet bil derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…