Ayrica hepimiz hayatta ister istemez her an bi seyleri kaciriyoruz. Ben senin yasinda cok ulke gormustum ama cok ice kapanik bir cocuktum gidip sokakta arkadaslarimla oynamadim hic belki o sekilde insan tanimayi kacirdim. Bir baskasi belki gencliginde hic kitap okumadi kitaplardan alacagini kacirdi. Bir baskasinin ailesi yoktu ailesinden alacagi sevgiyi kacirdi. Bir baskasinin odasi yoktu kendine ait bir dunyayi o mahremiyeti kacirdi. Bir baskasinin kardesi yoktu bana gore dunyanin en guzel duygusu olan kardesligi kacirdi. Ben simdi bir Afrika ulkesindeyim ve burda cocuklar hic kar gormemis dusunsene. Hatta peynir diye bir sey bilmiyorlar koylerinde bir suru inek var ama peynir yapan yok. Demem o ki hayatin tum yonlerini zaten gencecik yasimizda yakalamamiz imkansiz. Seyahat etme diye bir ihtiyaci yeni cikardilar. Bu bir ihtiyac bile degil hayati deneyimleme sekli, guzel bir aktivite, hosunuza gidebilecek bir sey. Firsatin olunca elbette gidersin. De yani seyahat etmemis olmak seni asla ezik deneyimsiz omrunu bosa gecirmis... Bir insan yapmaz.
Benim is arkadaslarimin neredeyse hepsi ruandali, gecen sene patronumuz bizi Kenya'ya goturdu ofis gezisine. Kocaman kocaman adamlar dedi ki "mudur bey size tesekkur ederiz. Sayenizde cogumuz ilk defa ucaga bindik." Simdi benim is arkadaslarim deneyimsiz ve bos insanlar mi? Asla degiller cok saygi duydugum insanlar. Ama burda seyahat kulturu yok yani bize de yeni yeni geldi bence. Ayrica hicbir sey icin gec degil, benim annem babam mesela hayatin tadini simdi cikariyor her yere gidip geziyorlar. Annem buraya bile geldi safariye gitti fil filan gorduk 60 yasinda kadin. Lutfen genceciksin kendini milletin lafiyla uzme. Sende kendi 10 sene onceki halimi gordum biri bana "sen soyle birisin su acidan eksiksin" der uc gece uyuyamazdim hayatim bombos gelirdi. Ozguvenli ol sekerim senden bir tane daha yok.