Bu bir sorun mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar merhaba.
Uzun zamandır forumu takip ediyorum. Kararsız kaldığım bir hususta yardım rica ediyorum sizlerden.
Geçen gün nişanlımın kolideki kitaplarını kendiminkilere eklemek için aldım. Ufak bir eleme de yaptık.
Aldığım kitaplardan birinin adı eski kız arkadaşının adıyla aynı. Sanırım sevgili oldukları dönemde aldı isminden ötürü. Çok bilinen bir yazarın çok da bilindik olmayan bir kitabı.
Evimizdeki kitaplığa koymam için bu kitabı bana vermesi saygısızlık mı?
(Eski kız arkadaşının adını sonradan öğrendim)
Saygısızlık değil de düşüncesizlik olabilir akıl dememiştir rahatsız edebiliceğini sen söyle bu kitabı tutmasak olur mu diye nolcakki

Söylemeden direkt bağışlayacağım, ben de düşüncesizlik yapıp
Bu çok kötü bir davranış değil mi ama? Belki adamın gerçekten değer verdiği bir kitap. Sizde bulunmasını istememenizi anlayabilirim ama söylemeden ortadan kaldırmak çok yanlış. Derdinizi anlatırsınız, ben bundan rahatsız oldum dersiniz değer veriyorsa onun için önemliyse alır başka yerde saklar sizin gözünüz görmez çok önemli bir şey değilse de bağışlarsınız. Ama bu şekilde adamın anılarına müdahale etmek en hafif tabirle çirkin. Farkında olmadan size vermiş olabilir.

Eski sevgiliyle ilgili anı saklanmaz konu sahibi, hele de sizin gözünüzün önünde. Verin birine bence de. ( Kitabi, eski sevgilisi ile birlikte olduğu dönemde, ismi onunla aynı diye aldığını varsayarak söylüyorum )

Bu çok kötü bir davranış değil mi ama? Belki adamın gerçekten değer verdiği bir kitap. Sizde bulunmasını istememenizi anlayabilirim ama söylemeden ortadan kaldırmak çok yanlış. Derdinizi anlatırsınız, ben bundan rahatsız oldum dersiniz değer veriyorsa onun için önemliyse alır başka yerde saklar sizin gözünüz görmez çok önemli bir şey değilse de bağışlarsınız. Ama bu şekilde adamın anılarına müdahale etmek en hafif tabirle çirkin. Farkında olmadan size vermiş olabilir.
Pasif agresif bir tutum olduğunun farkındayım ama kitabın zilyetliğini bana verdiğinde akıbetinin tarafımca belirlenmesi ihtimalini de göze almış oluyor. Eski sevgilisiyle ilgili bir anıyı ben hayatındayken benden bağımsız bir yerde de saklayamaz. Böyle bir isteği varsa benim anılarımı başka bir sevgilisinden saklaması gerekecek

Eski sevgiliyle ilgili anı saklanmaz konu sahibi, hele de sizin gözünüzün önünde. Verin birine bence de. ( Kitabi, eski sevgilisi ile birlikte olduğu dönemde, ismi onunla aynı diye aldığını varsayarak söylüyorum )
Evet, o şekilde almış. Çok teşekkür ederim yanıtınız için ben de sizin gibi düşünüyorum

Ben yazarı çok merak ettim,Halit Ziya Uşaklıgil olabilir mi acaba ?

Pasif agresif bir tutum olduğunun farkındayım ama kitabın zilyetliğini bana verdiğinde akıbetinin tarafımca belirlenmesi ihtimalini de göze almış oluyor. Eski sevgilisiyle ilgili bir anıyı ben hayatındayken benden bağımsız bir yerde de saklayamaz. Böyle bir isteği varsa benim anılarımı başka bir sevgilisinden saklaması gerekecek
Böyle bir isteği olup olmadığını adama sormuyorsunuz ki, söz hakkı vermiyorsunuz adama. Belki evet o anıyı yok etmek yerine sizden ayrılmayı göze alacak, belki yav ne takmışsın kafana at gitsin diyecek. Ama siz bunu seçme hakkını karşınızdaki adama vermiyorsunuz. Çok saçma, çok yanlış. O kitap o adam için önemliyse siz atınca bitip gidecek mi sanki?

Böyle bir isteği olup olmadığını adama sormuyorsunuz ki, söz hakkı vermiyorsunuz adama. Belki evet o anıyı yok etmek yerine sizden ayrılmayı göze alacak, belki yav ne takmışsın kafana at gitsin diyecek. Ama siz bunu seçme hakkını karşınızdaki adama vermiyorsunuz. Çok saçma, çok yanlış. O kitap o adam için önemliyse siz atınca bitip gidecek mi sanki?
Akşam kitap üzerinden değil de genel olarak konuşacağım

Bir an aklıma Veronika geldi ama Elif daha mantikli 😁😁😁
Adı kadın ismi olan bütün okuduğum kitapları aklımdan geçirdim😂 Konuda çok bilinen olmayan yazar kitap falan demiş baya derin yerlere gittim ne olabilir acaba diye😂 çıka çıka elif çıktı 😂😂😂😂

Paolo Cohello'nun Elif kitabı mı 🤣 Elif'in çok yaygın olduğunu ve Cohello'nun bilindik bir yazar olduğunu farz edersek çok normal yani. Ülkede elif adında 749393874747339tane insan var. Eminim unutmuştur , haberi dahi yoktur o kitabın orda olduğundan. Yada sadece kitap bu napam atam mı demiştir 🤭Erkekler bizim gibi ince düşünmüyor.

Ben boşanma avukatıyım. Dosyalarımda nerelerden neleri bağlıyoruz bilemezsiniz. Belki mesleki deformasyon diyebilirsiniz buna ya da aşırı hassasiyet, fakat insanların sıkıntı olarak gördüğü bir konuyla dalga geçme cüretini bulan tüm arkadaşlar adına açıkçası üzüldüm.

Arkadaşlar merhaba.
Uzun zamandır forumu takip ediyorum. Kararsız kaldığım bir hususta yardım rica ediyorum sizlerden.
Geçen gün nişanlımın kolideki kitaplarını kendiminkilere eklemek için aldım. Ufak bir eleme de yaptık.
Aldığım kitaplardan birinin adı eski kız arkadaşının adıyla aynı. Sanırım sevgili oldukları dönemde aldı isminden ötürü. Çok bilinen bir yazarın çok da bilindik olmayan bir kitabı.
Evimizdeki kitaplığa koymam için bu kitabı bana vermesi saygısızlık mı?
(Eski kız arkadaşının adını sonradan öğrendim)
Bu kadar küçük şeylerle aklınızı meşgul etmeyin.. Ne güzel kitaplarınız gibi hayatınızı birleştirmeye karar vermişsiniz.. Anı yaşayın tadını çıkarın, evinizi düzenleyin.. Kitap atmaya kıyamamıştır.. Naçizane tavsiyem eskiye hiç takılmayın, kendinize güvenin, önünüze bakın.. Çok mutlu olun inşallah🤲🏻🤲🏻

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X