- 21 Nisan 2011
- 1.495
- 1.178
- 333
- Konu Sahibi Temiznevresimkokusu
-
O zaman borcunuz varmış gibi düşünüp maaşınızı alır almaz hemen altın hesabı yapıp parayı oraya atın zaten ordan kolay kolay çekemezsiniz hatta ben yıllar önce otomatik ödeme vermiştim. K.kartına borcum var gibi mecbur ödüyordum.Limitinizi siz belirleyerek otomatik ödeme yapın mesela ayda 500 tl maaş hesabınızdan otomatik altın hesabınıza aktarılsın para böylece mecbur birikim yaparsınız.Ailemle yaşıyorum. Elime fazlaca para kalıyor fakat hiç birikim yapamadan ay sonu geliyor. Maaşım çok yüksek değil zaten ama bekar biri olarak birikim yapabilecek iken yapamıyorum
Herkese merhabalar, geçeniz güzel olsun
Ben özel bir firmada aydır mühendis olarak çalışıyorum. Yılbaşından önce 2050+ mesai olan maaşım, yılbaşından sonra 2700+mesai olarak arttı. Bu 10 ay içerisinde 6 küçük altından başka birikimim yok ve çevremdeki herkes birikim yapamıyor isem borçlanmam gerektiğini söylüyor.
Benim de aklıma araba almak geldi. 30-35 bin lira bandındaki bir arabayı 2 ila 3 yıl taksit ile ödemeye çalışsam çok zorlanır mıyım ? Maasim mesai ile 3200-3500 civarlarında olacak.
Veya 6-7 ay birikim yapıp 10 bin tl civarında birikim ile daha az kredi çekerek bu işe kalkışmalı mıyım ?
Bu arada Mayıs ayında başlayacak öğrenim kredim var.
Araba yatırım değildir ama. Sürekli sizden götürür.Herkese merhabalar, geçeniz güzel olsun
Ben özel bir firmada aydır mühendis olarak çalışıyorum. Yılbaşından önce 2050+ mesai olan maaşım, yılbaşından sonra 2700+mesai olarak arttı. Bu 10 ay içerisinde 6 küçük altından başka birikimim yok ve çevremdeki herkes birikim yapamıyor isem borçlanmam gerektiğini söylüyor.
Benim de aklıma araba almak geldi. 30-35 bin lira bandındaki bir arabayı 2 ila 3 yıl taksit ile ödemeye çalışsam çok zorlanır mıyım ? Maasim mesai ile 3200-3500 civarlarında olacak.
Veya 6-7 ay birikim yapıp 10 bin tl civarında birikim ile daha az kredi çekerek bu işe kalkışmalı mıyım ?
Maaşın yüksek değil! Bekarsın ve fazla giderin yok diye de, kalkıp banka kredisi falan çekerek araba almaya kalkışma. Böyle birikim olmaz. BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ nden haberin var mı eğer yoksa bi araştır. %25devlet katkısı var.Aman ha ülke bu halde sakın kredi faiz işlerine bulaşma.Herkese merhabalar, geçeniz güzel olsun
Seçim geçsin bi önünüzü görün ama ben olsam borç yapmam onun yerine paramın bir kısmını Yok saylarım. 2700 tl maaşın mesela 1100 tl Sini unutur ona 3 altın alırım. Neticede 35.000 tl kil araba için kredi çeksen olacak sana en en az 43000. Ne gerek var faiz ödemeye. Borç yapayım diye de o kadar para bankaya veya sektöre yedirilmez bence. Üstelik öğrenim kredisi başlıyorsa o araba borcu iyice çıkmaza girer. Aman borç yapmayın bu ekonomideHerkese merhabalar, geçeniz güzel olsun
Aynen katılıyorum. Vergisi sigortası benzini bakımı derken kaç çeyrek altın parası gidiyor her yıl. Ayrıca bir iki kaza olsa ki Allah korusun. Değeri de düşüyor arabanınAraba yatırım değildir ama. Sürekli sizden götürür.
Maaşım yüksek değil !! Napalım sizin kadar şanslı değilizMaaşın yüksek değil! Bekarsın ve fazla giderin yok diye de, kalkıp banka kredisi falan çekerek araba almaya kalkışma. Böyle birikim olmaz. BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ nden haberin var mı eğer yoksa bi araştır. %25devlet katkısı var.Aman ha ülke bu halde sakın kredi faiz işlerine bulaşma.
Evet yüksek değil. Banka kredisine girecek kadar yüksek değil. 8bin TL geliri olan, kredi çekmek için 8bin kez düşünüyor.Maaşım yüksek değil !! Napalım sizin kadar şanslı değiliz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?