bu bunalim beni olmume surukluyor

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.755
133
36
Aslinda disardan bakinca hersey fazla iyi..evimdeyim istedigim evde oturuyorum esim yillar sonra kadroya gecti cocuklarim saglikli iki kizim var gel gelelimki kendimi unuttum gun icinde 1 saat uyumak icin canimi veririm ama yok yemek ti utu supur sil cocuklarin pesini topla ..hic birinden yuksunmuyorum alistim kabullendim takiii okul acilip yogun tempoma birde odevler eklenene kadar
Bu odev mevzusu azcicik olan yasam hevesimide aldi iyice karamsar oldum kaygili oldum cocuk cok zorlaniyor bu sene 1.sinif..elyazisi bildigin bi zulum mizlaya aglaya odev yapiyoruz hergun 10 sayfa..yetismezse eksik olursa ogretmen okulda kiziyo...vee oglen 1 de odev basina oturuyorz kizim o kadar yavas okadar cok bunaliyoki ha bire mola verdi dinlenmesi derken alsam 9 a kadsr odev bitmiyo buraya kadar normal...beni cileden cikaran bu saatler suren odev sirasinda kucuk kizimi zaptedememem daha 1,5 yasinda yeni yuruyo tv unitesine sehpa sandalye peteklerin borusu heryere nerdeyse duz duvara tirmanan bi cocuk birde dis cikariyo surekli beni istiyo e ben hangisine yetisiyim valla becereni taktir ediyorum ben kiviramiyorum yetisemiyorum sinir hastasi oldum dislerimi sıkmaktan cenem yamuldu mideme strese girince sisip kocam oluyor zaten sabirsiz gergin bi tip olan ben iyice herseyden nefret eder oldum 8 saatte bitmeyen odev aglayan iki cocuk ev zaten savas alani gibi ve uykusuz bi anne!!!
Yardimima yetiscek kimse yok esime gelince; bi kocam var ama aslinda yok niye yok cunku o osten gelince 1 saat sonra cocuklarin ikiside uyuyo cocuklarla ayni sofraya oturmak disinda bisey yaptigi yok vakitte yok zaten..haftasonu esim yardimci olmak istiyo ama kizim dedigim gibi cok zorlaniyo odev tum gunumuzu aliyo surekli mizik mizik istemiyorum odev diyo okulu seviyo odevi sevmiyomus! Sinirlerim oyle yiprandiki kizima tahammul edemiyorum bogazini sıkasım geliyo gosteriyorum 100 kere bak boyle diyorum tavana bakiyo saga sola bakiyo hic istek yok daha onjmuzde kac sene var omrum odevle streslemi gececek benim degil bu yili bitirmeye 2 gun daha sabrim yok sanki hayatin tum tatsiz isleri benim ustumde..tum sorumluluk bende esime ne varki uykusuz kalan gece 4 kez kalkan ben okula kucagimda cocukla cantalarla git gel ben yemek utu camasir temizlik ben tukendim tek istedigim olum uykusuna yatip bi daha kalkmamak insanligim kalmadi kadinligim kalmadi ben kalmadim
Kimine gore cok abarti gelebilir ama bende gucsuz bi kadinim demekki demekki biri 20 kg agirligi tasirken kimi 5 kg tasiyamaz herkesin sabri siniri farkli demekki vallaha olmek istiyorum yakamdan dussunler yatiyim uyuyum yataktan cikmayim istiyorum
Bak bugun hafta sonu her hafta sonu nasil oluyo bilmem herif hasta .. yatak dosek yatiyo cocuklarin karnini doyurdum dersler bi dunya..oturcaz ama kucuk kiz durmuyo ne yapayim ha ne yapayim hadi soyleyin

Canım yaa valla ne desen haklısın bazı kadınlar bebde dahil olmak üzere ev işi ve çocuk bakımını kabullenemiyoruz. Bence küçüğü babasına ver hasta masta anlamam ben de. Sana da yazık. Bir de işe başlamanı öneririm kesinlikle.

Allah yardım etsin çok zor çok öyle bi bitkinlik öyle bi tükenmişlik oluyor sizi anlıyorum eşine de iş düşüyo uyarmalısın...
Tekrar sabır diliyorum kardeşim.

Zor gercekten bu duruma alismak icin bir destek alsaniz ilaclar sizi biraz sakinlestirebilir. Boyle giderse ne esinize ne cocuklariniza faydaniz kalmayacak

Zor gercekten bu duruma alismak icin bir destek alsaniz ilaclar sizi biraz sakinlestirebilir. Boyle giderse ne esinize ne cocuklariniza faydaniz kalmayacak

Seni çok iyi anlıyorum. Ben bir de çalıyorum düşün.. Akşam 7,30 da evde oluyorum. Yemek seramonisi 8,30 gibi tamamen bitmiş oluyor. Kızım Allahtan anaokulunda seneye 1 e gidecek ama bunların da tonla ödevi oluyor emin ol. Senden tek eksiğim 2. çocuk olmaması ama onun da çalışarak fitleşelim.
Zor ama yapacak bir şey yok. Zamanı idare etmeye çalışacaksın. Zevkli bir oyun gibi..
Ev işleri için bir kadınla anlaşmayı düşünsen yükün baya hafifler.

Bence kızın haklı, ödevi sevmemesi normal, zaten onun yaşında bir çocuğa odev verilmesinin hiçbir anlamı yok.El yazısı zaten ayrı bir saçmalık. Yakınında sana yardimci olacak annen , kardeşin falan da yok sanırım. Bana abartıyorsun gibi gelmedi işin zor çünkü. Ne denir bilemedim,olumlu düşünmeye çalış, kendini germe.

Yapacaginiz sey basit. Kendinize bir gunluk duzen tablosu hazirlayin. Mumkunse gun icinde yemek harici birsey yapmayin. Haftalik bir yardimci tutun ev isleri ve utu icin. Biraz da olsa rahatlarsiniz. Ufak cocukla ugrasmak cok zor benim de ikinci kiz yolda simdiden stresi sardi acaba nasil olacak iki cocuk yetebilecek miyim diye? Allah yardim etsin.

Ise baslasam iki cocuga kim bakacak birini krese birini etude verince zaten maas kalmicak hatta borclu cikicam ondan giremiyorum birde sektorum vardiyali gece calismam gerekiyo esimde istemiyor yardimci tutacak imkaanim yok esimin bana yardim etmesi sadece hafta sonu mumkun ondada cocuklar beni istiyorr beni en cok uzen kizimin odevlere kendini veremiyi resmen algayamiyo mesela bu 1 diyorum tamam diyo bir sayfa yapiyo bu neydi diyorum soyleyemiyo yani bu sene geri alsam anaokuluna versem diyorum yasi 1.sinifa uygun arti kendi anaokulu istemiyo birinci sinifi istiyo

Önce eşime gider hasta olma bencilliğini kaldıramayacağımı, hasta olmaya bile vaktim olmadığını söylerdim.
Bu tempoda yok hastayım deyip de yatmak, bu hastalık ve yorgunluk sadece erkeklere mi var?

Sizi bunalan daha çok ev işleri mi bilmiyorum da haftada 2 gün yardımcı gelse evi temizleyip yemeğini yapsa güzel olmaz mı?
Hadi yemek yapmasın, yarım gün gelsin.

Maddi durumunuzu bilmiyorum ama onu da eşiniz düşünsün bir zahmet.

Aynı aşamalardan bende geçtim yaşadıklarım aynı şeyler .bazen insan isyan noktasına geliyo .benimde iki kızım var biri 3 e diğeri 1.sınıfa başladı düşün yani.ama geçiyo zamanla biraz rayına oturuyo .1.sınıf çok zorluyo çocuğuda anneyide ilk kızımdan çok çektim.allah kolaylık versin.

Büyüğü bi etüd e falan yazdırsan. Hem madem anlamıyor diyorsun, profesyonel ellerde daha iyi çözer belki.

daha ben el yazısı ile yazamıyorken minik yavrular ne yapsın, ödevler de cabası . Eğitim sistemimizin şahaneliğini tartışmak ayrı bir konu zaten.
Seni çok iyi anlıyorum 3 aylık bebeğimle ben bile bir şeye yetişemezken durumun cok zor gerçekten Allah kokaylık versin..
Analık böyle bişey işte birde bu tarafından bak olayın :)
Haftada bir iki kez belki daha fazla durumunuza göre , bşr yardımcı şart sanki size.

Kizinizin yasi kacti? Ogretmeniyle konussaniz butun velilerin ortak sikayetidir eminim, belkide okul zamani icinde yaptirmasi gereken seyleri evde odev diye yolluyordur. Biraz daha hafifletsin ev odevlerini. 10 sayfa odev mi olurmus?

Canım biraz sabır inan ki 1.dönemin sonuna doğru ödevl sorunu biraz toparlar ama sene sonu görürsün ilk zamanların stresi geçer.ve inan ki bu durum hersene böyle olmayacak kızın daha bilinçli ve sorumluluk sahibi oldukça daha da düzelecek ve ödevlerini kendi yapacak ve siz sadece rehberlik yapacaksınız.Moralli olmalısın ve bu duruma şimdilik kendini alıştır ve herzaman derin nefes al ve sabır çek..düzelecek herşey hep böyle olmayacak kızın yeter ki biraz öğrensin annesi.. Sonra kendi yapacak ve şasırtacak seni..birde acaba imkanınız varsa öğretmeninden yardım alın ücretli ders verebilir hem ödevlerini de yaptırır bazı öğretmenler bunu yapabiliyor.Haftasonu da eşin mümkün olduğünca sana destek versin kendine zaman ayır.İşler bitmez yaptıkç çoğalır eşin o konuda da sana yardım etmeli mesela öğret ütüyü o yapsın..o zaman belki biraz nefes alırsın.

Ya yemin ederim tüylerim diken diken okudum. Yer yer gözlerim kocaman açıldı.
Allahım yardım etsin Valla çok çok zor
Destek alın en iyisi

Sanirim bende sizin gibi olurdum..daha cocuk yok ama 1 tane kafi bana..cunku kapasitem belli..

allah yardimciniz olsun..

Sizin sikayetiniz hep ayni. Yani bana garip geliyor.. acaba hic etrafimda cocuklari hakkinda bukadar sikayetci olmayan anneler yüzündenmi garipsiyorum bilemiyorum. Yoksa gercekten bukadar zor mu cocuk büyütmek? Ve her anne icine mi atiyor dillendirmiyor mu acaba.. karsidan bakinca sanki cocuklarinizi benimsemiyor gibi gözüküyorsunuz ve genclik yillariniza özeniyor cocuklarinizi sorumlu tutuyor gibisiniz. Bence psikologa gidin.. yoksa böyle sikayet ederek isyan ederek cözüme ulasamasiniz. Kendiniz üstesinden gelemiyorsunuz.. cocuklariniza da zarari dokunur bu gidiste..sonucta gerginliginizi hissediyorlar.

Kizinizin yasi kacti? Ogretmeniyle konussaniz butun velilerin ortak sikayetidir eminim, belkide okul zamani icinde yaptirmasi gereken seyleri evde odev diye yolluyordur. Biraz daha hafifletsin ev odevlerini. 10 sayfa odev mi olurmus?
Ya kizim genele gore daha agir yani okulda yapilan seyler genelde eve kaliyo yetistiremiyo okulda ogrenip bir sayfa yaziyolarsa bizimki 2 satir yatiyo e dolayisiyla okuldaki de eve kaliyo velilerde sikayetci odev cok diye ama agiz birligi yapip kimse demiyo bisey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…