bu bunalim beni olmume surukluyor

Öğretmenim öğretmenim nolur söyleyin bu el yazısı kalıcı mı. Gitme olasılığı hiç yokmu 2 senemiz var daha ama şimdiden korkuyorum

Olasılık her daim var :)
Ancak şimdilik böyle bir şey görünmüyor.

El yazısını gözünüzde çok büyütmeyin.

Yaşı küçük değilse ve el kasları hazırsa gayet öğreniyor çocuk

Henüz 4 yaşında anaokuluna gidiyor. 1 senedir beynimi yedi okula gitmek için . Bit çocuk her gece uyurken sorarmı bir yıl boyunca okula nezaman gidicem diye. O derece. 2 buçuk yaşında konuştu. Yaşıtı vs olmadığı için kitap okudum her gece. Ama sürekli hikaye yada resime değil harflere sayılara yoğunlaştı. Bu ne bu ne diye sorarak bende söyledim. Sonra bir baktık harfleri biliyor. Sayıları biliyor tanıyor. Dahasını istedi ama öğretmemem söylendi yeni teknik farklı olduğu için. Şu an tek problemimiz yazı. Onuda 2 senede anaokulunda sayıları yazma çabası ile öğrenir inşallah. 2 haftadır 1 yazmaya çalışıyoruz. Birin başlangıcı üstü ve altına 3 nokta koyup birleştirerek çüziyor inatla. Yani noktaları doğru yere koyuyor ama noktayı koymadan çizmiyor. Sanırım ben acele davranıyorum. Henüz 4 yaşında ve kalem tutmayı yeni öğrendi. Buda benim hatam hiç vermedim eline kalem.

Aceleye gerek yok 2 yılda kalem tutmayı da öğrenir, çizgi çalışmalarını da.
Yeni sisteme göre öğreniyorsa sorun yok ama eski sistemle bilmesi sıkıntı olur.
Bu nedenle okula bırakmanız sağlıklı.

Bir şey öğrensin istiyorsanız ileri geri saymaları öğretin.
Rakamları, sayıları tanıtın ve bol bol çizgi çalışması yaptırın.

Küçükmüş daha

Harfleri eski sisteme göre öğrendi ama şimdi anne bu te dediği zaman yeni sistem gibi t t t diye söylüyorum.

Sayıları 30 a kadar sayıyor takılmadan. Geri saymayı öğreteyim. Renkleri biliyor. Ara renkler dahil. Şu an açık koyu renk öğretiyorum.

Bir kitap gördüm geçen gün. Yeni müfredat a göre nokta nokta şeklinde çizgiler vs var noktaları birleştirerek yapması için sizce alsammı. Yoksa abartmasam mı.

Kalem tutmayı öğrendi bu kısa sürede çok şükür. Sürekli renk değiştirerek yeni kalem verdim eline çalışırken.

Noktaları birleştirme yaptırabilirsiniz.
Ama sıkmadan azar azar..

Bazı öğretmenler kolaya kaçıyor malesef öğretmenini degistirebilirsiniz idare ile görüşüp daha duyarlı birine verebilirsiniz çocuğunuzu ben olsam o sınıfa 1 gün daha gondermezdim umudunu kesmiş resmen.

Yalniz degilsin, cocuklar kucukler herkes bunlari yasiyor emin ol, senin durumunda herkes bunlari dillendirmese de yansitmasa da dusunuyor emin ol. Benim de iki cocugun var. Biri 3 yasinda biri 6 aylik. Yanimda yakinimda kimsem yok. Esim cok yogun calisiyor, kendine hayri yok, en son ne zaman elini tuttum onu bile hatirlamiyorum, ayni seninki gibi evde oldugu zamanlar surekli uyur. 3 yasindaki kizim her geve istisnasiz altini islatiyor. Carsaflar cis kokulari banyolar. Yalniz disari da cikamiyorum, 20 gun cikmadigimi bilirim. Gercekten zor haller. Ama gececek. Soyle dusun, ya hasta olsaydin, kalkcak halin olmasaydi, o zaman keske kalkabilsem de kizimla odev yapsak dersin, ben grip oldugumda bile oyle dusunuyorum. Saat 10 da uyuyolarsa mesela sanslisin. Benimkiler 12den once uyumaz, kucuk olan surekli uyanir. Al cocuklarini cik gez, bir gun de odev yapmasin mesela, ne olcak, ve ogretmeniyle mutlaka konus, bu kadar saat odev olmaz ki. Bi de boyle herkese anlatma, dayanamiyorum tukendim falan. O zaman sana sorunlu muamelesi yaparlar. Kendinj evden disari atman sart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…