bu bunalim beni olmume surukluyor

Zor tabi ki ama geçici bi dönem olduğunu unutma elindeki güzelliklerin kıymetini bil ve kendini böyle motive et. Allah sabır versin :)

Bende ilk basladigimizfa yaninda oturuyorum sonra benim kizimda sen git diyo ama her yaptigini getirip gosteriyo tamam diyorum hepsini bitirip surpriz yap bana diyorum boyle boyle 2 gundur yaninda durmuyorum
Kendi odasi var ama oyuncaklar dikkatini dagitiyo diye mutfak masamizda ders yapiyo sen sakin ve ferah yer orasi diye

bızımde aynı
calısma masasının uzerınde bır suru oyuncak kıtap raflar var onları bosaltmayı dusunuyorum bende
suprız yap dıyorum bende bu arada
sonra gelsın pıjema partısı ve danss

Odasini duzenleyip ders yapmaya uygun hale getirmeyi bende dusundum ama odasina mudahale etmemi istemedi en daginik karisik kafasina gore yasam alanj onun birde mutfak cok aydinlik ve sade ondan daha verimli geldi bana..

öncelıkle silkelenenin bir anne olmanın dışında bir kadın, bir eş oldugunuzu da unutmayın en önemlisi sizde bir bireysiniz. dinlenmeye, eğlenmeye, bazen yalnız kalmaya ihtiyacınız var..
keşkelerle devran dönmüyor ama madem evin ve çocukların yükü bu kadar ağır geliyor ikinciyi yapmasaymışınız ama olan olmuş..
bence bir işe girin, gerekirse tüm maaşınız çocuklara gitsin bakıcı, kreş vs ama siz sosyalleşin evden uzaklaşın bir süre...
eşiniz evde olduğu zamanlarda çocuklardan en az birini ona yönlendirin..
haftasonları hep birlikte dışarı çıkın, hiç olmazsa yürüyüş yapın, bir yemek yiyin bir yerlerde hatta arada cocukları bırakacak biri varsa bırakıp basbaşa zaman geçirin eşinizle...
ödev konusunda da çocugunuzu biraz kendi haline bırakın, bize ne anamız ne babamız yardım etmedi hep kendi sorumluluğumuzu kendimiz bildik zamanla alışır ve kendi başına yapar ödevlerini...
evde de titizlenmeyin bırakın ev batsın üstün körü temizleyin yeter... herşey 4 4 lük olmayı versin...
egerkı bunları yapmazsanız sonunuz su kosullarda ağır depresyon bir an önce psikolojiyi düzeltmelisiniz..
böyle ne kendinize ne eşinize ne de evlatlarınıza faydanız olmaz.

Odasini duzenleyip ders yapmaya uygun hale getirmeyi bende dusundum ama odasina mudahale etmemi istemedi en daginik karisik kafasina gore yasam alanj onun birde mutfak cok aydinlik ve sade ondan daha verimli geldi bana..
mutfakta olur hem sen mutfagıda toparlıyabılırsın bu sırada bızde mutfakta baslıyoruz odeve once sonra o odasına gıdıyor

:)

Yorumlarin tamamini okumadim ama odevler konusunda en iyi cozum bir etud merkezi. Orada tum akranlari odev yaparken o da yapmak zorunda kalacak. Hem bu sekilde motive de olacak. Bence mutlaka bir etud merkezine verin. Ogledensonra 4 saat bile gitse yeter. Emin olun orada odevleri 2 saatte biter. Hem siz biraz rahat edersiniz, hem de o odevlerini yaparken ortamdan motive olur..

O kadar çok ödev yazmışsın ki şimdilik en büyük sıkıntın ödevler gibi geldi. :)

Kızın kaç yaşında, küçük değil umarım?

Bir de şuan hangi harfteler?

Kızın istemediği için oyalandığı için saatlerce sürüyor.

Oyunla yazdığında ne zaman bitmiş anlamazsınız.

Bana arada hangi harfte olduğunu söyleyip nasıl yazdıralım,
nasıl oyun haline getirerek yaptırabilirim diye sorarsan yardımcı olurum aslında

Sınıf öğretmeniyim..

Ben öğretmenim açılın
Arkadaşım bak hiç kimse ödev yapmayı sevmez çocuğuna çok yüklenme ödev yap diye hatta hiç bir zaman ödevin var mı hadi yap deme. Öğretmeni yle çocuktan habersiz görüş ödevleri için baskı yapmayı bıraktığını söyle, çocuk her ödevi yapmadığında öğretmen tenefuse çıkmama cezası versin bak gör nasıl peşinden koşuyor anne ödevim var yardım et diye o zaman sen tatlı dille ona yardımcı olmak istediğini ama başka şeylerle ilgilenirse yardimci olamayacağını buna da en çok kendinizin uzuleceğini söylersiniz. Ayrıca ödevler öğrencinin nerede olduğunu anlamak, ilerletmek içindir kendi başına yapamıyorsa ogretmenle görüşün özel olarak ilgilensin biraz. O zaman sizsizde ödevini yapabilir.

Bir önerim de morpa kampüs ben derste kullanıyorum yıllık 80 lira gibi bişey çocuk bilgisayarla oynuyorum zannederken bi bakmışın öğrenmiş. Hadi geçmiş olsun.

Yorumun icin cok tesekkur ederim suan e,l,a harflerini ogrendiler guzel yaziyo bizim sorunumuz harfleri birlestirip okuyamiyor mesela lale yaziyor ama okuyamiyor okurken lı a lı e diyor birlestirip okumada sorun var nasil yardimci olabilirim tavsiyeniz varmidir

İki tane küp alın mesela.
Ya da kendiniz yapın.
Üzerine al yazısı ile öğrendiğiniz sesleri yazın.
Zar atar gibi atın.
En üste gelen sesleri birleştirerek okutun.

Şunlar gibi.
Oyunlaştırarak çalışmalısınız.

Ya da hikayeleştirmelisiniz.
Hatta kardeşi ile canlandırma yapabilirsiniz.

üç tane a 4 kağıdını alın.
Üstlerine e, l ve a yazın.

Bir gün e nin canı çok sıkılmış oynamak için arkadaşı yokmuş.
Birden bahçede bir çocuk görmüş bir de bakmış ki onun adı l imiş.

Tanışıp arkadaş olmuşlar oyun oynamak için el ele tutuşmuşlar.

eeeee lllll eeeeellllll ne oldu el
Sonra e nin kuzeni gelmiş onun adı a imiş.

O da ben de oynayabilir miyim demiş ve l nin elini tutmuş.
Ellllll aaaaaa ne olmuş Ela.

Kızın adı Ela hadi Ela top alsın.
Ela (top çizin) al.
Cümlesini dört satır yazdırın.

Sonra devam edin hikayeye.
Evet e,l ve a oyun oynuyorlardı ama.

e nin annesi onu yemeğe çağırdı ve e gitti. (E yi silin ya da kapatın gönderin)

Aaaa l ve a kaldılar. Hadi okuyalım.
llllll aaaaa lllllllaaaaaa la la oldu.

Birlikte la la la la la diye şarkı söylemeye başlamışlar..

Tıpkı şirinlerin la la la şarkısı gibi..Hadi söyleyelim kızım.
Gibi..

Devamını siz üretebilirsiniz :)

Cok guzel yazmissiniz da daha bugun ogretmenle konustum nasil durumu felan diye evde cok zorlamayla yapiyo felan dedim.benceokuldan alsaniz daha iyi olur dedi idareyle felan konusalim alin diyor.bende dedim hic yapamiyo degil ustune dusunce yapiyo devam etsin dedigimde.sanki kotu bi karar vermiscesine iyi ozmn sonuclarina katlanirsiniz ben sizi uyardim.
Not: okul acildigindan beri hergun okula gidiyorum. Bikere bile demedi durumunu ben sorunca soledi bunlari madem durum bu kadar kotuydu ben sorana kadar nerdeydin:)
Yada tamam devam edelim bende soyle bi gozlemleyim nasil gidiyor diyebilirdi.sonuclarina katlanirsiniz nasil bi cumle ya.

İşte ısrarla ikinci çocuğu isteyen eşime hayııır deme sebebim. Bazen oturup düşünüyorum 2 çocukla kendimi tıpkı sizin anlattığınız hayalin içinde buluyorum. Bende sabırsız bir tipim malesef. Oğlum 4 yaşında anaokuluna gidiyor 2 haftadır 1 yazmaya çalışıyoruz. Yüreklendirmeye çalışıyorum sana güveniyorum inanıyorum diye bu sefer de ben kendime güvenmiyorum diyor. Ve o kalemi deftere değdirmiyor. Busefer çıldırıyorum. Gösterirken yaptığıma değil etrafa bakıyor aynen. Bende bırakıp mutfağa dönüp derin derin nefes alıp kendi Çocukluğumu hatırlamaya çalışıyorum o ödev mesela ilk yan yan çizgi çizişimiz. Ne çileydi koca sayfa bitecek daha ilk satırda elim yorulur du.

Anlamadığım bizim öğretmenlerimiz çocuğa asla yardım etmeyin derdi. Annemler sadece beni kontrol ederdi şimdi anne yle ders çalışıyor çocuklar. Yani öyle ilk okul orta okul terk falan anne varsa çok rahat dışardan bitirir bu sayede.

2 çocuğu hakkıyla büyüten kendi başına işlerini halledip sosyalleşebilen anneler de varmı bilemem çünkü gördüklerim ya yardım alıyor yada asosyal bir hayat sürüyor. Ama yapabilenin ellerinden öperim.

Kızınız eve gelene kadar işiniz yemeğiniz bitebilse daha rahatlarsınız aslında. Bide hep ödev başında oturmayın. Gidin gelin sürekli başına yapsın. Eksik kalan olursa hiç zorlamayın. Bence okulu seviyorsa öğretmeni bir iki kere laf edrse derste yapmaya başlar. Hem kendi sorumluluğu olduğunu anlar.

Öğretmen misiniz. Bayıldım ben bu tekniğe.

Zor gercekten bu duruma alismak icin bir destek alsaniz ilaclar sizi biraz sakinlestirebilir. Boyle giderse ne esinize ne cocuklariniza faydaniz kalmayacak
oğlu ilk okula giden bir tanıdığım ikiz doğurdu. Kadın ilaç kullanmaya başladı doktor kontrolünde. Ama refleks leri zayıfladı. Kendisi anlatıyor ikizlerden biri bir kaza geçirdi yaralandı engelliyebilirdim ama yapamadım öyle saf gibi kaldım ani hareketler yapamıyor muş. Bu ilaçları küçük çocuklu anneler de hiç sağlıklı bulmuyorum şahsen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…