- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Bende ilk basladigimizfa yaninda oturuyorum sonra benim kizimda sen git diyo ama her yaptigini getirip gosteriyo tamam diyorum hepsini bitirip surpriz yap bana diyorum boyle boyle 2 gundur yaninda durmuyorumyanında durma tek tavsıyem bu
bende dun ılk defa a yazdırdım once 3-4 satır (elını tutmuyorum) bır kalemın ucuyla yonlerını gosterıyordum buradan don buradan cık dıye sonra bana sen gıt dedı, bende benım ısım var sen bunları bıtır cagır benı dedım. ben sınırlı bırı degılım oldukca sakın ve vurdum duymazım dıyebılırım ama ona ragmen yanında kalırsam o harfı cozdugu ıcın benımle konusmaya dalarken yazmıyor. bıtırsın sonra ıstedıgı kadar konusalım ıstıyorum. yanı sınırlenmeye fırsat kalmıyor. kızın hangı odada calısıyor?
bızımde aynıBende ilk basladigimizfa yaninda oturuyorum sonra benim kizimda sen git diyo ama her yaptigini getirip gosteriyo tamam diyorum hepsini bitirip surpriz yap bana diyorum boyle boyle 2 gundur yaninda durmuyorum
Kendi odasi var ama oyuncaklar dikkatini dagitiyo diye mutfak masamizda ders yapiyo sen sakin ve ferah yer orasi diye
Aslinda disardan bakinca hersey fazla iyi..evimdeyim istedigim evde oturuyorum esim yillar sonra kadroya gecti cocuklarim saglikli iki kizim var gel gelelimki kendimi unuttum gun icinde 1 saat uyumak icin canimi veririm ama yok yemek ti utu supur sil cocuklarin pesini topla ..hic birinden yuksunmuyorum alistim kabullendim takiii okul acilip yogun tempoma birde odevler eklenene kadar
Bu odev mevzusu azcicik olan yasam hevesimide aldi iyice karamsar oldum kaygili oldum cocuk cok zorlaniyor bu sene 1.sinif..elyazisi bildigin bi zulum mizlaya aglaya odev yapiyoruz hergun 10 sayfa..yetismezse eksik olursa ogretmen okulda kiziyo...vee oglen 1 de odev basina oturuyorz kizim o kadar yavas okadar cok bunaliyoki ha bire mola verdi dinlenmesi derken alsam 9 a kadsr odev bitmiyo buraya kadar normal...beni cileden cikaran bu saatler suren odev sirasinda kucuk kizimi zaptedememem daha 1,5 yasinda yeni yuruyo tv unitesine sehpa sandalye peteklerin borusu heryere nerdeyse duz duvara tirmanan bi cocuk birde dis cikariyo surekli beni istiyo e ben hangisine yetisiyim valla becereni taktir ediyorum ben kiviramiyorum yetisemiyorum sinir hastasi oldum dislerimi sıkmaktan cenem yamuldu mideme strese girince sisip kocam oluyor zaten sabirsiz gergin bi tip olan ben iyice herseyden nefret eder oldum 8 saatte bitmeyen odev aglayan iki cocuk ev zaten savas alani gibi ve uykusuz bi anne!!!
Yardimima yetiscek kimse yok esime gelince; bi kocam var ama aslinda yok niye yok cunku o osten gelince 1 saat sonra cocuklarin ikiside uyuyo cocuklarla ayni sofraya oturmak disinda bisey yaptigi yok vakitte yok zaten..haftasonu esim yardimci olmak istiyo ama kizim dedigim gibi cok zorlaniyo odev tum gunumuzu aliyo surekli mizik mizik istemiyorum odev diyo okulu seviyo odevi sevmiyomus! Sinirlerim oyle yiprandiki kizima tahammul edemiyorum bogazini sıkasım geliyo gosteriyorum 100 kere bak boyle diyorum tavana bakiyo saga sola bakiyo hic istek yok daha onjmuzde kac sene var omrum odevle streslemi gececek benim degil bu yili bitirmeye 2 gun daha sabrim yok sanki hayatin tum tatsiz isleri benim ustumde..tum sorumluluk bende esime ne varki uykusuz kalan gece 4 kez kalkan ben okula kucagimda cocukla cantalarla git gel ben yemek utu camasir temizlik ben tukendim tek istedigim olum uykusuna yatip bi daha kalkmamak insanligim kalmadi kadinligim kalmadi ben kalmadim
Kimine gore cok abarti gelebilir ama bende gucsuz bi kadinim demekki demekki biri 20 kg agirligi tasirken kimi 5 kg tasiyamaz herkesin sabri siniri farkli demekki vallaha olmek istiyorum yakamdan dussunler yatiyim uyuyum yataktan cikmayim istiyorum
Bak bugun hafta sonu her hafta sonu nasil oluyo bilmem herif hasta .. yatak dosek yatiyo cocuklarin karnini doyurdum dersler bi dunya..oturcaz ama kucuk kiz durmuyo ne yapayim ha ne yapayim hadi soyleyin
mutfakta olur hem sen mutfagıda toparlıyabılırsın bu sırada bızde mutfakta baslıyoruz odeve once sonra o odasına gıdıyorOdasini duzenleyip ders yapmaya uygun hale getirmeyi bende dusundum ama odasina mudahale etmemi istemedi en daginik karisik kafasina gore yasam alanj onun birde mutfak cok aydinlik ve sade ondan daha verimli geldi bana..
:)bakın boyle mesajlardan cıddem sıkıldım
sızde o zaman sızden daha kotu durumda olanlara bakıp halınıze sukredın ne bılım kocasından tekme yemeyen tokat yıyen kadın oldurulmedıgı ıcın sukretsın.
bende konu sahıbını haklı gormuyorum ne olursa olsun dırenclı olmalı net, ama cocugun ders anlamaması sızce bır problem degılmı? hepınız tutturmuşsunuz bir laf hep aynı şey cidden olay bu kadar düz mü?
ay sacım sıyah yandı ama kel olana bakıp sukredeyım yoluma bakayım eger herkes ve hepımız bu varolusa teslım olsaydık su dunyada 1 tane ınsan uzulmezdı cunku her zaman daha kotu durumda olanı var. lutfen
Yorumun icin cok tesekkur ederim suan e,l,a harflerini ogrendiler guzel yaziyo bizim sorunumuz harfleri birlestirip okuyamiyor mesela lale yaziyor ama okuyamiyor okurken lı a lı e diyor birlestirip okumada sorun var nasil yardimci olabilirim tavsiyeniz varmidirO kadar çok ödev yazmışsın ki şimdilik en büyük sıkıntın ödevler gibi geldi. :)
Kızın kaç yaşında, küçük değil umarım?
Bir de şuan hangi harfteler?
Kızın istemediği için oyalandığı için saatlerce sürüyor.
Oyunla yazdığında ne zaman bitmiş anlamazsınız.
Bana arada hangi harfte olduğunu söyleyip nasıl yazdıralım,
nasıl oyun haline getirerek yaptırabilirim diye sorarsan yardımcı olurum aslında
Sınıf öğretmeniyim..
Yorumun icin cok tesekkur ederim suan e,l,a harflerini ogrendiler guzel yaziyo bizim sorunumuz harfleri birlestirip okuyamiyor mesela lale yaziyor ama okuyamiyor okurken lı a lı e diyor birlestirip okumada sorun var nasil yardimci olabilirim tavsiyeniz varmidir
Cok guzel yazmissiniz da daha bugun ogretmenle konustum nasil durumu felan diye evde cok zorlamayla yapiyo felan dedim.benceokuldan alsaniz daha iyi olur dedi idareyle felan konusalim alin diyor.bende dedim hic yapamiyo degil ustune dusunce yapiyo devam etsin dedigimde.sanki kotu bi karar vermiscesine iyi ozmn sonuclarina katlanirsiniz ben sizi uyardim.Ben öğretmenim açılın
Arkadaşım bak hiç kimse ödev yapmayı sevmez çocuğuna çok yüklenme ödev yap diye hatta hiç bir zaman ödevin var mı hadi yap deme. Öğretmeni yle çocuktan habersiz görüş ödevleri için baskı yapmayı bıraktığını söyle, çocuk her ödevi yapmadığında öğretmen tenefuse çıkmama cezası versin bak gör nasıl peşinden koşuyor anne ödevim var yardım et diye o zaman sen tatlı dille ona yardımcı olmak istediğini ama başka şeylerle ilgilenirse yardimci olamayacağını buna da en çok kendinizin uzuleceğini söylersiniz. Ayrıca ödevler öğrencinin nerede olduğunu anlamak, ilerletmek içindir kendi başına yapamıyorsa ogretmenle görüşün özel olarak ilgilensin biraz. O zaman sizsizde ödevini yapabilir.
İşte ısrarla ikinci çocuğu isteyen eşime hayııır deme sebebim. Bazen oturup düşünüyorum 2 çocukla kendimi tıpkı sizin anlattığınız hayalin içinde buluyorum. Bende sabırsız bir tipim malesef. Oğlum 4 yaşında anaokuluna gidiyor 2 haftadır 1 yazmaya çalışıyoruz. Yüreklendirmeye çalışıyorum sana güveniyorum inanıyorum diye bu sefer de ben kendime güvenmiyorum diyor. Ve o kalemi deftere değdirmiyor. Busefer çıldırıyorum. Gösterirken yaptığıma değil etrafa bakıyor aynen. Bende bırakıp mutfağa dönüp derin derin nefes alıp kendi Çocukluğumu hatırlamaya çalışıyorum o ödev mesela ilk yan yan çizgi çizişimiz. Ne çileydi koca sayfa bitecek daha ilk satırda elim yorulur du.Aslinda disardan bakinca hersey fazla iyi..evimdeyim istedigim evde oturuyorum esim yillar sonra kadroya gecti cocuklarim saglikli iki kizim var gel gelelimki kendimi unuttum gun icinde 1 saat uyumak icin canimi veririm ama yok yemek ti utu supur sil cocuklarin pesini topla ..hic birinden yuksunmuyorum alistim kabullendim takiii okul acilip yogun tempoma birde odevler eklenene kadar
Bu odev mevzusu azcicik olan yasam hevesimide aldi iyice karamsar oldum kaygili oldum cocuk cok zorlaniyor bu sene 1.sinif..elyazisi bildigin bi zulum mizlaya aglaya odev yapiyoruz hergun 10 sayfa..yetismezse eksik olursa ogretmen okulda kiziyo...vee oglen 1 de odev basina oturuyorz kizim o kadar yavas okadar cok bunaliyoki ha bire mola verdi dinlenmesi derken alsam 9 a kadsr odev bitmiyo buraya kadar normal...beni cileden cikaran bu saatler suren odev sirasinda kucuk kizimi zaptedememem daha 1,5 yasinda yeni yuruyo tv unitesine sehpa sandalye peteklerin borusu heryere nerdeyse duz duvara tirmanan bi cocuk birde dis cikariyo surekli beni istiyo e ben hangisine yetisiyim valla becereni taktir ediyorum ben kiviramiyorum yetisemiyorum sinir hastasi oldum dislerimi sıkmaktan cenem yamuldu mideme strese girince sisip kocam oluyor zaten sabirsiz gergin bi tip olan ben iyice herseyden nefret eder oldum 8 saatte bitmeyen odev aglayan iki cocuk ev zaten savas alani gibi ve uykusuz bi anne!!!
Yardimima yetiscek kimse yok esime gelince; bi kocam var ama aslinda yok niye yok cunku o osten gelince 1 saat sonra cocuklarin ikiside uyuyo cocuklarla ayni sofraya oturmak disinda bisey yaptigi yok vakitte yok zaten..haftasonu esim yardimci olmak istiyo ama kizim dedigim gibi cok zorlaniyo odev tum gunumuzu aliyo surekli mizik mizik istemiyorum odev diyo okulu seviyo odevi sevmiyomus! Sinirlerim oyle yiprandiki kizima tahammul edemiyorum bogazini sıkasım geliyo gosteriyorum 100 kere bak boyle diyorum tavana bakiyo saga sola bakiyo hic istek yok daha onjmuzde kac sene var omrum odevle streslemi gececek benim degil bu yili bitirmeye 2 gun daha sabrim yok sanki hayatin tum tatsiz isleri benim ustumde..tum sorumluluk bende esime ne varki uykusuz kalan gece 4 kez kalkan ben okula kucagimda cocukla cantalarla git gel ben yemek utu camasir temizlik ben tukendim tek istedigim olum uykusuna yatip bi daha kalkmamak insanligim kalmadi kadinligim kalmadi ben kalmadim
Kimine gore cok abarti gelebilir ama bende gucsuz bi kadinim demekki demekki biri 20 kg agirligi tasirken kimi 5 kg tasiyamaz herkesin sabri siniri farkli demekki vallaha olmek istiyorum yakamdan dussunler yatiyim uyuyum yataktan cikmayim istiyorum
Bak bugun hafta sonu her hafta sonu nasil oluyo bilmem herif hasta .. yatak dosek yatiyo cocuklarin karnini doyurdum dersler bi dunya..oturcaz ama kucuk kiz durmuyo ne yapayim ha ne yapayim hadi soyleyin
Öğretmen misiniz. Bayıldım ben bu tekniğe.İki tane küp alın mesela.
Ya da kendiniz yapın.
Üzerine al yazısı ile öğrendiğiniz sesleri yazın.
Zar atar gibi atın.
En üste gelen sesleri birleştirerek okutun.
Şunlar gibi.
Oyunlaştırarak çalışmalısınız.
Ya da hikayeleştirmelisiniz.
Hatta kardeşi ile canlandırma yapabilirsiniz.
üç tane a 4 kağıdını alın.
Üstlerine e, l ve a yazın.
Bir gün e nin canı çok sıkılmış oynamak için arkadaşı yokmuş.
Birden bahçede bir çocuk görmüş bir de bakmış ki onun adı l imiş.
Tanışıp arkadaş olmuşlar oyun oynamak için el ele tutuşmuşlar.
eeeee lllll eeeeellllll ne oldu el
Sonra e nin kuzeni gelmiş onun adı a imiş.
O da ben de oynayabilir miyim demiş ve l nin elini tutmuş.
Ellllll aaaaaa ne olmuş Ela.
Kızın adı Ela hadi Ela top alsın.
Ela (top çizin) al.
Cümlesini dört satır yazdırın.
Sonra devam edin hikayeye.
Evet e,l ve a oyun oynuyorlardı ama.
e nin annesi onu yemeğe çağırdı ve e gitti. (E yi silin ya da kapatın gönderin)
Aaaa l ve a kaldılar. Hadi okuyalım.
llllll aaaaa lllllllaaaaaa la la oldu.
Birlikte la la la la la diye şarkı söylemeye başlamışlar..
Tıpkı şirinlerin la la la şarkısı gibi..Hadi söyleyelim kızım.
Gibi..
Devamını siz üretebilirsiniz :)
Öğretmen misiniz. Bayıldım ben bu tekniğe.
oğlu ilk okula giden bir tanıdığım ikiz doğurdu. Kadın ilaç kullanmaya başladı doktor kontrolünde. Ama refleks leri zayıfladı. Kendisi anlatıyor ikizlerden biri bir kaza geçirdi yaralandı engelliyebilirdim ama yapamadım öyle saf gibi kaldım ani hareketler yapamıyor muş. Bu ilaçları küçük çocuklu anneler de hiç sağlıklı bulmuyorum şahsen.Zor gercekten bu duruma alismak icin bir destek alsaniz ilaclar sizi biraz sakinlestirebilir. Boyle giderse ne esinize ne cocuklariniza faydaniz kalmayacak
Öğretmenim öğretmenim nolur söyleyin bu el yazısı kalıcı mı. Gitme olasılığı hiç yokmu 2 senemiz var daha ama şimdiden korkuyorumEvet öğretmenim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?