- 16 Haziran 2015
- 403
- 305
- 23
- 40
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
eşiniz çocuklarına ilgi göstermeli çünkü özellikle kız çocuk babanın ilgisine ekstra ihtiyaç duyuyor, 1,5 yaşında olanın da yürüme, keşfetme, yaramazlık çağları o durdan anlamaz ki, evi ona göre ayarlayacaksınız, bibloları ona zarar verecek çekmeceleri vs ona göre ayarlayın...
ödev için ayırdığınız süre çok değil mi? bebek öğlen uykusuna yatınca abla ile ödev yapsanız?
kendinizi sıkışmış hissediyorsunuz, belki de değersiz hissediyorsunuz ama inanın bu anlattığınız dertler pek çoğu için nimet.
ev hep temiz olmak zorunda değil ki, iki çocuk yaşıyor elbette yeri gelecek dağınık olacak, mükemmel olamaz kimse... ama annenin ruh hali çok iyi olmalı, çocuklar güven ve sevgiyi hissetmeli, kendinizi teskin edin, yavrular büyüyecek sizin da bu sıkıntılı günleriniz bir gün bitecek... çalıştığı halde 2 çocuğa yetişmeye çabalayan insanları, ya da bi evlat sahibi olmak için yananları düşünün pek çok şükür bulacaksınız, allah büyük.
Öncelikle Allah şifalar versin , inşallah sorunlarınız çabucak biter, ilaçlar şifa olsun.Esim cok sabirli ilgileniyo zaten ama o geldikten 1 saat sonra yatiyo cocuklar..evet babaya cok duskunler
Kizim uyuyunca yaptirmayi bende deniyorum kucuk kizim sadece 1 saat uyuyo odevler 7 saatte anca bitiyor sure cok fazla ama biraz kucuge biraz buyuge parca parca vakit ayirmam gerekiyo hem kizimda uzun sure yapip dikkatini veremiyor mola vermeyince yanlis yapiyo karalamaya donuyo
Sukretme konusuna gelince her gece her sabah sagliklarina varliklarina sukrediyorum bakmaya ogretmeye yuksundugumden degil bu yazduklarim dedigim gibi sorun zaten cocuklarimda degil bende ilacta kullaniyorum
Benim de annem baska ilde oturuyor kardesim yok.Yani kisaca destek olacak kimsem yok.40 derece atesle surune surune cocuguma baktigimi bilirim.Lohusayken buyuk oglum kusmesin diye yerli mali etkinligine gittim bazi veliler igneledi lohusayken niye ciktin diye.Ben lohusayken hic yatmadim ki zaten.Oglum 10 aylik 10 aydir gunde 3 saat anca uyuyorum.Kisaca yasamayan bilemez.Bu konularda destek olacak kimseniz yoksa insan gercekten ablanizin yasadiklarini yasiyor...Ne kadar da acımasızsınız çocuğunuz var mı acaba çok merak ettim.Kadın hiçbir şeylerini eksik etmiyor ki tek sorunu tahammül etmekte zorlanmak.Evli misiniz bilemiyorum ama size destek olmayan bir adamla istediğiniz kadar kavga edin hiçbir şey elde edemezsiniz.Bu kadının ne kadar paralandığını görüp de daha esek gibi yatan bi adamdan da hiçbişey olmaz yani.
Benim çocuğum yok annemle ablam yiğenim doğduğunda kavgalılardı bu yüzden ablama kimse destek olmadı ve o da konu sahibinin anlattığı haldeydi.Çalışan bir kadındı ve çocuktan sonra tüm hayatı bitti.Bunlaıma girdi ve çok mutsuz oldu.Tek başına çocuk büyütmek o kadar zor ki.Tuvalete bile çocukla giriyorum derdi.Beş dakika alıp bakacak kimse yok derdi.İnsan ne hallere düşebiliyor.Herkesin destek olacak biri olmayabilir etrafında.
Herkesin yükü kendine göre ağırdır diyip konu sahibinden daha kötü durumda olanları örnek göstermeniz de çok ironik olmuş.Sen nesin ki ailen ne olsun gibi laflar hiç hoş değil.O kadın da isterdi bi bakıcı bi temizlikçi tutmak.Ama durumu yok belli ki.
Davulun sesi uzaktan güzel gelirmiş ne kolay dimi boşan o zaman kocan baksın devlet baksın demek.Bu kadın bunları hakedecek bişey yazmadı.Sadece sıkıntısını paylaşmış bi de dövseydin.Destek olmuyosunuz köstek de olmayın bari.
Buda yeni moda! Kim burda derdini uazsa icini dokse bi kisim insan cikiyo sukret simariklik etme neler neler var diye basliyo..ya arkadasim nerden bikiyosun sukretmedigimi..100 kere belirttim halime de cocuklarimin varliginada bin sukur..sadece cok yalnizim aile akraba yardimci olacak kimse yok iki kucuk cocuk arti hastayim hasta. Yani bunalmam dert etmem bu yuzden allah dert vermesin herkesin derdi kendine buyuk ruhsal problemlerim var ondan hersey agir geliyo kendimi yalniz hissettigimden yetisemedigimden bu gerginligim napiyim iste bende boyleyim etrafta mukemmel insan mutlu anne cok bende sorunlu oluyum dedim ..!keşke benm derdmde sadece uyumak dinlenmek olsaydı gel bakalım huzurm yerinde olsn bi kab yemek buluym çocuğumu bu kış nasıl ısıtacam diye kahrolan anneler var sen gelmşsn herşey iyi ama uyuyamıyor çock ders anlamıyo yok çocuğumu boğmak istiyorm diyosn pes valla ne diyim
Ahh canim yaa !valla anacim bende senin durumundayim hayattan beziyorum bazen,bende 4 cocuk,ev temizlik,yemek,camasir vs vs adam desen bi pazari var,yogun calisiyor o eve geldiginden en fazla 2 saat sonra cocuklar uyuyo ayni sende ki durum anlicagin,hafta iclerinden nefret ediyorum valla,cumarteside cocuklar basimin etini yiyorlar,her hafta cuma dip kose temizlik,cumartesi alisveris,pazar okula hazirlik oyy anacim tencere dibi kara,seninki benden kara valla ben artik balatalari siyirdimAslinda disardan bakinca hersey fazla iyi..evimdeyim istedigim evde oturuyorum esim yillar sonra kadroya gecti cocuklarim saglikli iki kizim var gel gelelimki kendimi unuttum gun icinde 1 saat uyumak icin canimi veririm ama yok yemek ti utu supur sil cocuklarin pesini topla ..hic birinden yuksunmuyorum alistim kabullendim takiii okul acilip yogun tempoma birde odevler eklenene kadar
Bu odev mevzusu azcicik olan yasam hevesimide aldi iyice karamsar oldum kaygili oldum cocuk cok zorlaniyor bu sene 1.sinif..elyazisi bildigin bi zulum mizlaya aglaya odev yapiyoruz hergun 10 sayfa..yetismezse eksik olursa ogretmen okulda kiziyo...vee oglen 1 de odev basina oturuyorz kizim o kadar yavas okadar cok bunaliyoki ha bire mola verdi dinlenmesi derken alsam 9 a kadsr odev bitmiyo buraya kadar normal...beni cileden cikaran bu saatler suren odev sirasinda kucuk kizimi zaptedememem daha 1,5 yasinda yeni yuruyo tv unitesine sehpa sandalye peteklerin borusu heryere nerdeyse duz duvara tirmanan bi cocuk birde dis cikariyo surekli beni istiyo e ben hangisine yetisiyim valla becereni taktir ediyorum ben kiviramiyorum yetisemiyorum sinir hastasi oldum dislerimi sıkmaktan cenem yamuldu mideme strese girince sisip kocam oluyor zaten sabirsiz gergin bi tip olan ben iyice herseyden nefret eder oldum 8 saatte bitmeyen odev aglayan iki cocuk ev zaten savas alani gibi ve uykusuz bi anne!!!
Yardimima yetiscek kimse yok esime gelince; bi kocam var ama aslinda yok niye yok cunku o osten gelince 1 saat sonra cocuklarin ikiside uyuyo cocuklarla ayni sofraya oturmak disinda bisey yaptigi yok vakitte yok zaten..haftasonu esim yardimci olmak istiyo ama kizim dedigim gibi cok zorlaniyo odev tum gunumuzu aliyo surekli mizik mizik istemiyorum odev diyo okulu seviyo odevi sevmiyomus! Sinirlerim oyle yiprandiki kizima tahammul edemiyorum bogazini sıkasım geliyo gosteriyorum 100 kere bak boyle diyorum tavana bakiyo saga sola bakiyo hic istek yok daha onjmuzde kac sene var omrum odevle streslemi gececek benim degil bu yili bitirmeye 2 gun daha sabrim yok sanki hayatin tum tatsiz isleri benim ustumde..tum sorumluluk bende esime ne varki uykusuz kalan gece 4 kez kalkan ben okula kucagimda cocukla cantalarla git gel ben yemek utu camasir temizlik ben tukendim tek istedigim olum uykusuna yatip bi daha kalkmamak insanligim kalmadi kadinligim kalmadi ben kalmadim
Kimine gore cok abarti gelebilir ama bende gucsuz bi kadinim demekki demekki biri 20 kg agirligi tasirken kimi 5 kg tasiyamaz herkesin sabri siniri farkli demekki vallaha olmek istiyorum yakamdan dussunler yatiyim uyuyum yataktan cikmayim istiyorum
Bak bugun hafta sonu her hafta sonu nasil oluyo bilmem herif hasta .. yatak dosek yatiyo cocuklarin karnini doyurdum dersler bi dunya..oturcaz ama kucuk kiz durmuyo ne yapayim ha ne yapayim hadi soyleyin
O yorumlari yapanlarin etrafinda anneleri,kardesleri,kaynanalari fir dönüyor genelde.Sizin,benim gibi insanlar cok nadir.Destek olacak kimsesi olmasin,bakkala,pazara,doktora,okula,eve,cocuklara tek basina yetissin,hasta olsun corba yapani olmasin,gun icinde yuz yikamak haric aynaya bile bakacak firsat bulamasin görürüm o gevrek gevrek yorum yapanlari...Buda yeni moda! Kim burda derdini uazsa icini dokse bi kisim insan cikiyo sukret simariklik etme neler neler var diye basliyo..ya arkadasim nerden bikiyosun sukretmedigimi..100 kere belirttim halime de cocuklarimin varliginada bin sukur..sadece cok yalnizim aile akraba yardimci olacak kimse yok iki kucuk cocuk arti hastayim hasta. Yani bunalmam dert etmem bu yuzden allah dert vermesin herkesin derdi kendine buyuk ruhsal problemlerim var ondan hersey agir geliyo kendimi yalniz hissettigimden yetisemedigimden bu gerginligim napiyim iste bende boyleyim etrafta mukemmel insan mutlu anne cok bende sorunlu oluyum dedim ..!
nerdn biliyosn fır döndüğünü herşeyi o kadar abartıyosnz ki kul böyledr işte herşey mükemml olsn ister hiç bi zmn gözü doymz gel baklm bnm ne sorunlarm var biliyomsn 21 yaşında başmdaki dertlr sorunlar ne kadr çok bnde öyle bi bunalıma girdm ama yinede kızıma bakdm hamd ettm ölüceemm artık ders çalışmakdn yorgunlkdn demedm buraya bi sayfa açılmş herkzn yormuna açık böyle sayfa açılınca olumsuz yormlarda gelebilir bunu bilip açıyosnz yinede bin laf o zamn konuya olumsuz yorum yapacaklar gelmesn yazn gelirsm namerdimO yorumlari yapanlarin etrafinda anneleri,kardesleri,kaynanalari fir dönüyor genelde.Sizin,benim gibi insanlar cok nadir.Destek olacak kimsesi olmasin,bakkala,pazara,doktora,okula,eve,cocuklara tek basina yetissin,hasta olsun corba yapani olmasin,gun icinde yuz yikamak haric aynaya bile bakacak firsat bulamasin görürüm o gevrek gevrek yorum yapanlari...
Buda yeni moda! Kim burda derdini uazsa icini dokse bi kisim insan cikiyo sukret simariklik etme neler neler var diye basliyo..ya arkadasim nerden bikiyosun sukretmedigimi..100 kere belirttim halime de cocuklarimin varliginada bin sukur..sadece cok yalnizim aile akraba yardimci olacak kimse yok iki kucuk cocuk arti hastayim hasta. Yani bunalmam dert etmem bu yuzden allah dert vermesin herkesin derdi kendine buyuk ruhsal problemlerim var ondan hersey agir geliyo kendimi yalniz hissettigimden yetisemedigimden bu gerginligim napiyim iste bende boyleyim etrafta mukemmel insan mutlu anne cok bende sorunlu oluyum dedim ..!
Ben doğrudan size bır sey demedim.Farkindaysaniz genelde demisim yorumumda.Sizin gibi istisnalar olabilir.Benim cevremde gorduklerim hep bu yonde acikcasi.Bebegi kac aylik olup hala yikamak için anneyi,kardesi cagiranlar var.En basiti alisverise giderken cocugunu birakacak yerleri var kafa dagitip gelebiliyorlar.Yoksa cocuk bakmak tabiki isyan edilecek bir şey değil ama tek olunca insan bunalabilir yani sonucta konu sahibi de robot degil insan...nerdn biliyosn fır döndüğünü herşeyi o kadar abartıyosnz ki kul böyledr işte herşey mükemml olsn ister hiç bi zmn gözü doymz gel baklm bnm ne sorunlarm var biliyomsn 21 yaşında başmdaki dertlr sorunlar ne kadr çok bnde öyle bi bunalıma girdm ama yinede kızıma bakdm hamd ettm ölüceemm artık ders çalışmakdn yorgunlkdn demedm buraya bi sayfa açılmş herkzn yormuna açık böyle sayfa açılınca olumsuz yormlarda gelebilir bunu bilip açıyosnz yinede bin laf o zamn konuya olumsuz yorum yapacaklar gelmesn yazn gelirsm namerdim
kb ben üstüme alınmışm o zamn şu dönmler çock istiyorm olmuyo ve o kadar şey yaşadm ki hayatm alt üst oldu konu sahibine sinirlndm başlığı okuyunca çok kötü oldm acaba sorn ne diye açınca bi an sinirlendm işte sorn bumuymş en çokda kzıımı boğacam lafı beni şoke etti yormmda o yüzdn öyle sert oldu allah şifa versn ne diyimBen doğrudan size bır sey demedim.Farkindaysaniz genelde demisim yorumumda.Sizin gibi istisnalar olabilir.Benim cevremde gorduklerim hep bu yonde acikcasi.Bebegi kac aylik olup hala yikamak için anneyi,kardesi cagiranlar var.En basiti alisverise giderken cocugunu birakacak yerleri var kafa dagitip gelebiliyorlar.Yoksa cocuk bakmak tabiki isyan edilecek bir şey değil ama tek olunca insan bunalabilir yani sonucta konu sahibi de robot degil insan...
Allah yardimciniz olsun hepimizin dertleri farkli farkli maalesef...kb ben üstüme alınmışm o zamn şu dönmler çock istiyorm olmuyo ve o kadar şey yaşadm ki hayatm alt üst oldu konu sahibine sinirlndm başlığı okuyunca çok kötü oldm acaba sorn ne diye açınca bi an sinirlendm işte sorn bumuymş en çokda kzıımı boğacam lafı beni şoke etti yormmda o yüzdn öyle sert oldu allah şifa versn ne diyim
saoln teşlekrler kimininki ağır kiminnki hafif ama dersiz oln yok maalesefAllah yardimciniz olsun hepimizin dertleri farkli farkli maalesef...
Yok ya 1.sinifta kendi kendine yapamaz cunku yeni ogreniyorlar harflri bir de el yazisi birlestirmeleri falan unutuyorlar mutlaka yardim lazim.Benim oglum 3. sinifta simdi sadece odevi yapti mi diye kontrol ediyorum ama ilk sene bildiginiz perisan olduk.Anneler benmi yanlis dusunuyorum bilmiyorum ama 1.sinifa giden bi cocugun butun odevine yardim etmek bana sacma geliyo.bizim odevlerimize kimse yardim etmezdi valla essek gibide yapardik.
Ogretmeniyle konussaniz ben yardim edince yapmiyo odevini yardim etmeyi birakicam bi hafta idare edin bizi haberiniz olsun bu durumdan deyin.
Sorumlulugu paylasiyo cunku sizinle.zaten endiselenen birisi var ben niye kendimi zorliyim diye bi mantik gelistirebilir.
1 tapmaz 2 yapmaz 3.de ogretmenlerine ve arkadaslarina mahcup olur ozmn el mahkum oturur basina dersinin.tabi enson kontrol edersiniz.yapamasa bile kizmayin ustelemeyin bi sure.bide boyle deneyin.
Belkide yanlis dusunuyorumdur ama ben olsam denerdim bu sekilde.
Yoksa boyle gelir boyle gider size yazik olur.
Bu odev isini hallederseniz diger isler bukadar bunaltmaz sizi.
Kolay gelsin.Allah yardimciniz olsun
E peki dusunuyorumda bizler nasil yaptik.bana sahsen evde bi cizgi bile ogreten olmadi.Yok ya 1.sinifta kendi kendine yapamaz cunku yeni ogreniyorlar harflri bir de el yazisi birlestirmeleri falan unutuyorlar mutlaka yardim lazim.Benim oglum 3. sinifta simdi sadece odevi yapti mi diye kontrol ediyorum ama ilk sene bildiginiz perisan olduk.
yanında durma tek tavsıyem buSacma sapan bi yorum yuzunden 1 gun ban yedim ondan yeni okuyabildim yorumlari cute cok tesekkur ederim yapici yorumlariniz icin
Aslinda kizimda sorun yok harfleri yazmasi guzel sadece ben sibirlenince algilamasi duruyo ben sakinken cok guzel yaziyo baya basarili ben zaten destek aliyorum ilac kullaniyorum gerilmek sinirlenmek bilincli yaptigim bisey degilki cocugumu uzmek tabiki istemem ben guzel guzel yaninda oturursam yapiyo ama dikkatini cabuk dagitiyo yoruldum mola verelim dedikce bende mola veriyorum cunku mola vermeyince kotulesiyo yaptigi kizim 70 aylik siniftaki cocuklarin velileriyle watsap gurubu kurduk herkes cocuklarinin yaptiklarini paylasiyo yani kizim geri degil sadece benim gerginlogim cok yansiyo ona ben bagirirsam donuyo kaliyo sonra sorduklarimi dediklerimi 10 bi algilayamiyo bende kendimi frenlemeye calisiyorum ama dedigim gibi psikolojik sorunlarim var aslmaya calisiyorum
bakın boyle mesajlardan cıddem sıkıldımkeşke benm derdmde sadece uyumak dinlenmek olsaydı gel bakalım huzurm yerinde olsn bi kab yemek buluym çocuğumu bu kış nasıl ısıtacam diye kahrolan anneler var sen gelmşsn herşey iyi ama uyuyamıyor çock ders anlamıyo yok çocuğumu boğmak istiyorm diyosn pes valla ne diyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?