Bu cesaret bende olsa

ben öğretmen(d)im arkadaşlar,
doğuda çalıştım
ve öğrenciler en az 5-6 kardeşti
o yoklukta nasıl yaşadıklarına şahit oldum.
tek gelirleri devlet yardımı olan aileler, ilgilenilmeyen ilgi çekmek için aşırı hareketler yapan ergenler...
öğretmen arkadaşlar bana katılacaktır bence, çok çocuğa malesef aileler yeterince ilgiyi gösteremiyorlar.

Sorunlu bir ailede doğru çocuk yetiştirileceğine inanıyor musunuz?

Konu sahibi bundan da bahsetmiş ne cesaret derken bu da dahil olaya

Nego bak sen de özeli tercih etmişsin, çünkü tercih şansın var, ikisi aynı kefeye olsa devlete gönderirdin
Önce devlete yaptırdik kayit, eşim özel zorlar dedi, bende araba alabiliyorsan kreş parası da verebilirsin dedim, benim icin önemli olan gercekten evde boş vakit gecirmesini istemememdi yani devlette olurdu, cok zeki ve ben verimli olamıyorum diye uzülüyordum, eşim son anda özele karar verdi daha küçük ezerler vs, diye pimpiriklendi, evet zorluyor maddi olarak ama şurda bu sene gidecek belki seneyede gider sonra zaten okulu baslayacak inşallah

Nego bak sen de özeli tercih etmişsin, çünkü tercih şansın var, ikisi aynı kefeye olsa devlete gönderirdin
Özel kreşlerde bir değil ama işte. Bu sene başında ben kızımı özel bir kreşe verdim. Ve berbat bir yerdi. 3 gün sonra aldık çocuğu. Uyuyan cocuğun yüzüne su sıkılıp uyandırılan bir kreş sen düşün gerisini. Oraya çocuk veren aileler özel kreşe verdim diye seviniyor. Minimum 600 tl veriyor. Ama burada bir uygulama anaokulu var mükemmel. Ortam yemekler,temizlik,öğretmenler.

Demek.istediğim tercih şansın vardı yani, asgari ücret dedik ya hep, sizin okula çocuk gönderebilir mi sence asgari ücretli kişi

Katılıyorum sözlerinize kesinlikle çok çocuklular genelde saldım çayıra ,mevlam kayıra diyorlar.Ben kendim 2 kardeşiz eşim 4 kardeşler biz sevgiyle büyüdük ve birbirimize düşkünüz.Eşim ve kardeşleri kadere 45 büyümüşler birbirlerine düşkün değiller ne kardeşlerine ne de ailelerine sevgiyle,ilgiyle ve de en önemlisi huzurlu bir evde büyüyen çocuk bambaşka oluyor.

O çocuğun gözünü kör edenin aylık kazancı 15000tl epey başarılı bir öğrenciymiş ama annesi yeterince sevgi vermemiş demek ki erkek çocuklarınızı iyi yetiştirln be kadınlar

Batman'da benim gördüğümde bu, 4 yaşında bebenin kucağında 1 yaşında bebe düşe kalka büyüyolar

Sorunlu ailede çocuk yetiştirelemez..
Konusahibine katıldığım bir nokta da bu..
Ya sorunlar çözülecek ya da bitirilecek..
Konusahibinin haklı olduğu konular çok..
Sadece cümleleri kırıcı..
Ve insanlar yanlış yapabilirler, hata yapabilirler onları zavallı görme hakkına kimse sahip değil..
Mesela kazara oldu diye alay eden bir cümlesi var..
Benim ikinci çocuğum gerçekten kazayla oldu..

Kazara oluyodur ama bu %1 2 dir, kk da herkes böyle kalıyor bu mümkün mü, ben inanmıyorum buna

bizim gelirimiz maksimum 3000 olur sanırim 10000 i göremeyiz gelir meselesi bizim elimizde degil ama sevgi elimizde onu demek istedim.

bende kresi çok istiyorum ama gönderemedim malesef
Devlete verebilirsin, enistemin iyi bir işi vardi su an issiz, yegenim oglumla yaşıt devlete verdi ablam
Ankarada kreş bakıyorum şimdiden, 800 1000 tl arası değişiyor al sana kaya neresi dayarsan daya,3 yasa kadar annem bakacak ankarada, sonrası kreş insallah
Oo cok fazla bizim burda en fazla 400
Evet maalesef oyle ilgilenen aile çok nadit

Inanmiyorum, bak konu sahibinin yazdıklarında haklı olduğu taraflar var ama üslubu yanlış kırıcı
Nasıl insanlar var ya oğlumu bırakıyorum ama aklım hep orda kalıyor zor bir durum
Demek.istediğim tercih şansın vardı yani, asgari ücret dedik ya hep, sizin okula çocuk gönderebilir mi sence asgari ücretli kişi
bizimkine gönderebilir ücreti çok değil, amkara da çokmuş

Kazara oluyodur ama bu %1 2 dir, kk da herkes böyle kalıyor bu mümkün mü, ben inanmıyorum buna

Böyle bahaneler elbette ki var..
Konu dağıtmak istemiyorum ama hani evliliği mutsuz gidenlerden bazılarının karşılarına iyilik timsali adamlar çıkıyor ya..
Sadece tümü genellenmesin..
Ve yaşanmadan bu kadar kırıcı olunmasın..
Ben sadece yaşadığım ve başardığım şeylerde net konuşabiliyorum..
Gerçekten de insanın başına herşey gelebiliyor ve büyük konuşmamak gerekiyor..
Konusahibi bence %80 haklı..
Ama sadece tarzı şık değil..

O çocuğun gözünü kör edenin aylık kazancı 15000tl epey başarılı bir öğrenciymiş ama annesi yeterince sevgi vermemiş demek ki erkek çocuklarınızı iyi yetiştirln be kadınlar

Proje çocuk diye birşey çıktı ya o adam onun cortlamış hali. Maddiyat elbette önemli bunu inkar etmek akla uygun değil. Ama çocuğun en büyük ihtiyacı karşılıksız anne-baba sevgisini hissedebilmektir. Çocuk sayısı fazlalaşınca sevgi bölünmez ama ilgi ister istemez bölünür. Ve ben sevgimi ilgimi hissettiremedikten sonra istediğim kadar seveyim neye yarar.

Ankara Çakırlar Batıkent civarı daha uygun varsa lutfen yazsın bana

Ayrıca Nego sizinkine de gönderemez yahu, 950 falan değil mi asgari ücret, nerdeyse yarısı bu para, kira faturalar falan nasıl olacak

devlette yas sınırı var 3 yasını geçmiş olması gerekiyormuş

Ankara Çakırlar Batıkent civarı daha uygun varsa lutfen yazsın bana
Maalesef bilgim yok, benim gönderdiğim dini eğitimde veriyor sen istemezsin:) ama ankarada vardır subesi gül bahcesi egitim krumları, tüz atölyeleri var tüzder ankarada okulu var. Tüz atölyeleri çok iyi.

Ben kara kara dusunuyorum
devamli bir ilgi alaka sefkat fedakarlik nasil olucak diye
Hic alisik olmadigim duygular....
anac bir kadin hic olmadim....
ben de cesaretime hala inanamiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…