- 24 Kasım 2013
- 70.441
- 53.835
- 698
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
En dandik mağazada 3 liraya eşofman alır 10 liraya ayakkabı alırsın ya da başkasından küçülenleri giydirirsinBelli ki sizin de çocuğunuz yok.Gidin en dandik mağazaya çocuğa bi alt bi üst bi de ayakkabı alın ne kadar tuttuğunu da buraya yazın olur mu.Evet çocuk demek maddiyat demek paran varsa iyi bi gelecek verirsin yoksa da sefaletine ortak edersin bu kadar basit.
Ben kimsenin çocuk yapmasını engellemek için yazmadım zaten olayları çarpıtmayın saçma yerlere.Ben sadece kendi fikrimi söyledim benim gibi düşünmediğinizi anladım daha uzatcak bişey yok bence.
Beş yüz lira :)))) Konu açarken kocamla çocuğa karar veremiyorum diye başlık atsan anlarım da başkalarını yargılayarak hatta biraz küçümseyerek yazmanız bana tuhaf geldi.Çok para olunca ya da çocuğun tüm ihtiyaçları karşılanınca harika çocuk yetiştirilmiyor.Bir anne baba tabi ki çocuğunu yetiştirmek için,eğitimi için elinden geleni yapmalı ama eğitim parahlı okullarda okutmaktan ibaret değildir.
Hee diyorsan ki olsun..... başlayan bölüm için de çok şükür işim var, eşimin de işi var, imkanlarım dahilinde çocuğumu büyütürüm.(Tabi nasip olursa) Bana korkunç gelen ise eğitim olarak üst seviyelere gelmiş ama ne değerden ne ahlaktan anlayan bir çocuk yetiştirmek.
Ozaman evlenen kişi de burda kocasından dert yanmasın...
Herkesin önceliği herkesin düşündüğü farklı... çok çocuklu ailelere bakıyorum kardeşlerin birbiriyle iletişimi büyüdüklerinde birbirlerini kollamaları birbirlerine gidip gelmeleri bayram sofralarında buluşmaları böyle düşünce de para pul olanak İmkan bence değerini yitiriyor
Birde bazı kadınlar çocukların hep çocuk kalacağını sanıyor bu büyük bir yanılgı liseye geldiklerinde onlarda diğerler gibi kaliteli giyinmek istiyor iyi beslenmek istiyor , istediği kitapların alınmasını istiyor , eğer bunlar sağlanmazsa arkadaşları onu alay dahi edebiliyor ama çoğu genç bunu ailesine yansıtmıyor ve bunalıma düşüyor zaten aileler geçim derdinden farkında olmuyor sanıyorlar ki çocuğu mutlu hayatından , çoğu istekleri olmuyor gençlerin , geçim derdinden ama kadında pişman oluyor bu kadar çok çocuk doğurduğundan ama itiraf edemiyor birde hepsini üniye yollayamayacağa o an aklına geliyor , bazısınıda erken evlendiriyor
Kimseyi küçümsemiyorum sadece cesaretlerine şaşırıyorum dedim.Evet benim onca imkanım var ve yine de yüz kere düşnüüyorum çünkü amacım bi çocuk doğurmaktan önce onu yetiştirebilmek.Bunun neresi komik anlayamadım.
Çok para olunca mükemmel bi çocuk yetiştiremezsin evet ama bu ihtimal hiç paran olmadan çocuk yetiştirmeye çalışmaktan daha yüksek hiç olmazsa.
En azından sen ana baba olarak üstüne düşeni yapmış olursun paran varsa.Ahlakını terbiyesini de vermek ayrı konu.
Paran yokken ne vericeksin.Nası bi eğitim sunucaksın.Gülmektense bunların cevabını ver nesi komik merak ediyorum çünkü.Neyle yedirip içirip giydirceksin.Git bi bak devlet okullarındaki çocukların lys sınavındaki başarı ortalamalarına.Ülke ortalaması yerlerde.Çocuklar daha okuduklarını anlayamıyolar devlet okullarında verilen eğitimde.
Ne lisesi artık daha da düşük yaşlarda başlıyo o mesele.Benim 7 yaşındaki yiğenim markasız ayakkabı giymez, kotunu tshirtünü kendi seçer her markayı bilir ve etrafındaki arkadaşları da böyle malesef.Ha bu iyi bişey mi elbette hayır ama önüne geçilmiyo işte.
En dandik mağazada 3 liraya eşofman alır 10 liraya ayakkabı alırsın ya da başkasından küçülenleri giydirirsin
Çalışan anneler de çocuk yapmasınlar diyebiliriz çocukla kaliteli Zaman geçiremiyorsun kadın hem çalışıyor hem yemek hem ev işi hem çocuk bildiğin sefil bir hayat yaşıyoruz onlarda bizimle sersefil büyüyorlar yazık
Hayatta herşey maddiyat değil ben 2 çocuğa para yetiştiremiyorum komşum 4 çocuk okutuyor benim yarı maaşıyla hepsi Mutlu hepsi iyi yerlere gelecekler inşallah
Kardeş hayatta bi garanti demek değil.Yıllarca birbirileriyle görüşmeyen kanlı bıçaklı olan da bisürü kardeş var.
Hayır yazık değil herkes mükemmel şartlarda yaşamıyor herkes mükemmel şartlarda yaşayıp iyi bir gelecek sahibi de oluyorNe kadar basit anlatiyorsunuz disardan kimsenin evinde ne yasandigi bilinmez benim annemde babamda asgari ucretle calisiyorlardı.Ben tek cocugum.Elinden gelen butun sartlarini benim için kullandılar.Dandik mandik giydirmediler sukur.Cocukluk bu sen ona elalemin kuculenlerini gonul rahatligiyla giydirip pazardan aldigin 3tllik esofmanla dolastirabilirsin ama cocuk bu özenir hep cevresine hele helede ergenlik zamanında ikinkat önem kazanir yazik degil mi ? Bunlar en basit seyler :)) okulu var gelecegi var bunun .. Ama kim umursar kendi biyerlere gelebiliyosa gelsin yapabiliyorsa yapain ben dogurdum ya daha ne ..
Size komik diyen mi oldu da celalleniyorsunuz? Devlet okulunda öğretmenim ben, gayet de güzel gözlemleme fırsatım oluyor.Merak etmeyin devlet okulunda da harika çocuklar var, gerek akademik olarak gerekse değerleri kazanmış olarak.O özel okullar nerdeyse her yıl sınav açıyorlar ve devlet okulundaki başarılı öğrencileri kendilerine çekmeye çalışıyorlar. Devlet okulundaki öğretmenlerin de öğrenciyi istememe gibi bir durumu olsa görürüm o zaman başarı nasıl olacak.
Hiç dersaneye gitmemiş, sadece okul ve kendi çabasıyla fen lisesi kazanmış öğrencim var, baba asgari ücretli ve yedi kardeşler.Kardeşlerin ikisi aynı fen lisesinde, diğerler ikisi de fen liseli.Davranış olarak da harika öğrencilerdi.Siz destek bulmak için konu açmışsınız ama herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil.Siz küçümsemek için yazmamış olabilirsiniz ben yazdıklarınızda bunu sezdim açıkçası.Çünkü bir dert değil de bakın ben ne kadar akıllıyım, mesajı aralara serpiştirilmişti.
Evet bizim apartman gorevlimizin oğlu da öyle devlet okulunda okudu çocuk bi dahiydi resmen kendi kendine buluşlar yapardı. . Ve Üniv kazandı amerikadaki bi okul karsiliksiz burs vererek ordaki okula istedi. . Çocukta şimdi amerikada okuyor. Ve asgari ucretinde altında maaş alıyordu babası. Çocuğun şimdiki fikri ise daha geçenlerde konuştuk okuyunca orda mikalacaksin dedim. Hayır abla ulkeme geri donecegim ülkemin benim gibi çocuklara ihtiyacı var dedi.
Doyumsuzluk ayri bisey.Ben kardesim yokta diye hicte aglamiyorum.Ailem elinden geleni aldi ve yapmaya calisti yoksada yoktu.Yokluguda biliyorum parayla cocuk simartmak cok ayri bisey sefil dolastirmak ayri bisey. Teyzemin durumu coook cook iyi ana okuluna giden cocugun elinde kafamdan buyuk tablet var oynasin diye oda tek cocuk ben bundan bahsetmiyorum cocugun eline herseyi verirsen doyumsuz olur kimse mukemmeli beklemiyor.Hayır yazık değil herkes mükemmel şartlarda yaşamıyor herkes mükemmel şartlarda yaşayıp iyi bir gelecek sahibi de oluyor
benim arkadaşım var tek çocuk oda keşke kardeşim olsaydı diye ağlıyor ne Zaman konu açılsa
Maddi şartları iyi olan herkesin çocuğu Mutlu olamıyor hep özendikleri hep erişemeyecekleri illa bişey oluyor herşeyi elde eden çocukta Mutlu çocuktan ziyade doyumsuz çocuk oluyor
Yani herkes istediği kadar çocuk sahibi olur size ne
İşte bu aileden gelen bir eğitim bence.Sorumluluk sahibi olmuş bir çocuktan daha güzel bir şey yok.
Size komik diyen mi oldu da celalleniyorsunuz? Devlet okulunda öğretmenim ben, gayet de güzel gözlemleme fırsatım oluyor.Merak etmeyin devlet okulunda da harika çocuklar var, gerek akademik olarak gerekse değerleri kazanmış olarak.O özel okullar nerdeyse her yıl sınav açıyorlar ve devlet okulundaki başarılı öğrencileri kendilerine çekmeye çalışıyorlar. Devlet okulundaki öğretmenlerin de öğrenciyi istememe gibi bir durumu olsa görürüm o zaman başarı nasıl olacak.
Hiç dersaneye gitmemiş, sadece okul ve kendi çabasıyla fen lisesi kazanmış öğrencim var, baba asgari ücretli ve yedi kardeşler.Kardeşlerin ikisi aynı fen lisesinde, diğerler ikisi de fen liseli.Davranış olarak da harika öğrencilerdi.Siz destek bulmak için konu açmışsınız ama herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil.Siz küçümsemek için yazmamış olabilirsiniz ben yazdıklarınızda bunu sezdim açıkçası.Çünkü bir dert değil de bakın ben ne kadar akıllıyım, mesajı aralara serpiştirilmişti.
Bardağın neresinden baktığınıza bağlı birbirine tutkun birbiriyle çok iyi anlaşan da bir sürü kardeş var
Herkes hayatta tek yaşıyor kimse kimsenin garantisi değil ne koca ne ana ne baba ne kardeş napalım şimdi yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?