Bu cesaret bende olsa

Çok çocuk olunca kardeşlikte eşitlik bozuluyor
biri okuyor diğeri okuyamıyor , hayat standartları farklı oluyor ve hiç kimse kendi zenginliğini başkasıyla paylaşmıyor
Ne biliyim napalım.Benim yazdığım şeylerin bu söylediklerinizle bi ilgisi yok ki zaten.Konuyu niye buraya getirdiiniz çözemedim.

Siz hiç kimseye koşulsuz guvediniz mi ? Yada sevdinizmi gözünüz kör olacak kadar yada ailem olmadı bende bir aile olayım mutlu olayım hayali kurdunuz mu

Bunlar parayla olacak şeyler paran yoksa öl

Ben de sizin gibi düşünüyorum, imkanım olduğu çlçüde en iyi eğitimi alması için uğraşırım ama onun da sorumluluk alıp kendini bir üst kademeye taşıması lazım.

Ne laf sokma çabası acaba? Benim laf falan sokmadım gayet açık yazdım ,siz celallendiniz.Siz öyle düşünüyor olabilirsiniz, ben de iki yıl bekledim çocuk için kendim hazır değildim, eşimi evli olarak da tanımak istedim, onun kendimce iyi baba olup olmayacağını görmek istedim. Ev borcuna girmedim çocuğumu iki yıl kendim bakmak için.
İstisnalar kaideyi bozmaz ama şu var ki çocuğu en başta annesi yetiştiriyor.Bir kadın asgari ücretle kocası çalışıyor diye yokluk gördüğü için yedi çocuğunu okutmak için uğraşıyorsa, en zor o yapıyordur ve bu toplumda sadece benim karşılaştığım bir şey değil.Ayrıca şunu da yazayım da akşam akşam yanlış anlaşılma olmasın, sizi bozmak için ya da size laf sokmak için yazmıyorum.Siz kendinizi hazır hissetmezsiniz, eşiniz hazır hissetmez, maddi durumunuz yeterli değildir vb. bunlarda size canı gönülden katılırım ama bu başka insanların kötü çocuk yetiştirdiği anlamına gelmez.Benim itirazım sadece buraya.Parayla çocuk yetiştirilmez demem de bu yüzden.

Bunlar parayla olacak şeyler paran yoksa öl
Çok şükür yetiyor hiç bir şey eksik değil oğlumun en büyük zenginliği ise mutlu bir bebek etrafına gülücük sacar ben param var param olduğu için çok mutluyum diyen görmedim bazı istisnalar hariç
Yazık daha doğması çocuğa para biciliyor

beni kesseler ikinci bir çocuk yapmam
hele şu çocuk kısmetle gelircilere ayrı bi hastayım
daha bu hafta kızım psikoloğa gitmeye başladı
aylık 720 YAZIYLA YAZAYIM YEDİ YÜZ YİRMİ TÜRK LİRASI terapi ücreti
hadi asgari ücretle öde bakalım
ha 7 bin lira da ödeyen vardır ben bu kadarını o da zorla yapıcam
seninki psikoloğa gitmez de allah korusun başka rahatsızlığı olur
başka ihtiyacı olur
spora sanata eğilimi olur masrafları olur
olur da olur
öle kuru soğanla 3 liralık eşofmanla çocuk büyütülmüyor artık
zaten başlı başına büyük sorumluluk ve masraf olan çocuğu bir de sorumsuz ilgisiz aldatan şiddet uygulayan eşleriniz varken yapıyorsunuz
okuldaki törende kıyafet alamayan çocuğun bakışına ben üzülürken anası üzülmüyorsa doğursun o zaman 3 de yetmez 5 tane

Bende sabahtan beri bunu anlatmaya çalışıyorum da işte olmuyo.
Bi laf vardır "ne insanlar gördüm üstünde elbise yok, ne elbiseler gördüm içinde insan yok " doğru telafuz ettim mi bilmiyorum ama

Bende sabahtan beri bunu anlatmaya çalışıyorum da işte olmuyo.
Bi laf vardır "ne insanlar gördüm üstünde elbise yok, ne elbiseler gördüm içinde insan yok " doğru telafuz ettim mi bilmiyorum ama
İnsanların bu para yarışları yüzünden çocuklar okulda eğitim almak yerine sidik yaristiyorlar
Aa anne onun adidas montu var benim neden yok
Ali sen neden aynı ayakkabıyi giyorsun ? Gibi
Biz kırmızı Kurdela yi ilk kim takacak yarısı yapardık
Ama artık çocuklarımız eğitim için yarismiyorlar ne yazikki

İnsanları yargılamayın olmuş şeyin geri dönüşü olmaz. Kırıcı cümleler kurmuşsunuz. Bizim süper gelirimiz var yapamıyoruz size ne oluyor falan ayıp. Hayatta tek bir doğrı/yanlış yoktur. Herşeyi planlayarak yaşamıyor insan kontrol manyağı olmanın da alemi yok. Eşinize güvenip evlenmiş bir hayata ortak olmuşsunuz. Ne kadar kırıcı garantiye almaya çalışıp çocuk yapmayı ertelemek. eş dünyaya kazık çakmıyor ya. yeri gelip yapayalnızda kalabilirsiniz. bu kadar düz bakmayın.

orta halli bir ailede büyüdüm hiç bir zaman marka takıntım olmadı. arkadaşlarıma özenmedim çünkü ailem beni böyle yetiştirdi. bana elimdekiyle mutlu olmayı öğrettiler. devlet okulunda okuyup hiç özel okul yüzü görmeden mühendis oldum hemde iyi bir okuldan. kardesim de aynı şekilde şu an üniversitede mühendislik okuyor.
maddi durumum şu an çok iyi değil eşimle borçlarımız var. o çok güvendiğiniz doğum kontrol haplarını kullanırken hamile kaldım. hemde günü gününe saati saatine hiç atlamadan kullandım. demekki bebeğimin doğması gerekiyor. yaşayacak ömrü var demekki.
borcum olsa da en iyi hastaneye gidebiliyorum. bir sürü kıyafet aldım şimdiden toplasan 100 lira etmezler. 15 liraya 5 yaşındaki bir çocuğun bile kullanabileceği yumuşacık battaniye aldım.
annemden kalma beşiğim var benimde yattığım. bebeğim onda yatacak. evet borcum var belki elimde hiç param yok kirada oturuyorum ama çocuğuma verecek sevgim ve şimdi doğsa giyecek bir sürü kıyafeti yatacak yatağı var.

eşimle sorunlarım tabi ki var her evlilikte olur. bebek için düşünmeye fırsatım olsaydı emin olun bi kaç sene daha hazır değilim derdim. ilk hamile olduğumu duyunca ağladım ben. istemiyorum bakamam hazır değilim diye ama o kalp atışını duydum 6. haftada dünyam değişti. daha görmeden büyük bir aşk duyuyorum. eşime daha farklı bakıyorum. hayatıma daha farklı yön veriyorum.

hala çocuk büyütmeyi kıyafete dayandıranlar var
hadi giydirdin eşofmanı
bu çocuk et yemeyecek mi meyve yemeyecek mi bal yemeyecek mi
ülkede etin kaç lira olduğundan haberiniz yok mu
bunun sağlığı yok mu
eğitimi yok mu
düğünü askerliği yok mu
bunlar hep bebek mi kalıyor

Ve bu gorgusuzlukten başka bişey değil
Görgü de aileden gelir
Bende çok lüks yasamadim ama durumu benden kötü olan birini de yermedim
Para verince babam iyiydi vermeyince kötü olmadı
Çok verdiğinde simarmadik az verdiginde cildirmadik yani
Bende evlat yetistiriryorum en iyisini de almıyorum varida bilsin yoguda

Biz çok zengindik ama annem beslenmeye asla muz koymazdi fakir akrabalara bir şeyler aldığımızda ben sorardim neden ona da aldın diye
Annem de bu hediye onlarada sana hediye almışlardı diye söylerdi bana
Hiç çocukken zenginlik bilmez dik ki biz

yeni nesil anne babalar evlatlari icin herseyin iyisini dusunuyor bir bakima iyi bir bakima kotu. neden kotu; ben bir ogretmenim soyle sinifimda analiz yaptığımda hemen hemen hepsinin ailesi elinden gelenin fazlasini yapiyor herseyiyle .ama sorun su ki istenilen gibi bir birey kac kisi derseniz 60 da 6-7kisi falan. peki ama neden? çünkü bu kadar onlar icin çalışıp çabalarken doyumsuz bireyler yetistiryoruz malesef. peki cozum ne derseniz.ilk olarak bizler onlarin sahipleri degil emanetcileriyiz.ikinci olarak aile ile gecirilen kaliteli zaman. bunu birebir ilgilenmek olarak algilamayin bu 1cocuklada olur 10cocukluda. yani soyledikleriniin kimi yerinde dogru bir teşhis yapmışsınız

kaçımız bal kaymakla dana döşlerle büyüdük. durumu olmayan insanlar anne baba olamasın mı. ha 5 10 çocuk yapanlar değil zaten kastımız.

Senin zamanındaki şartlar yok artık şartlar iyice zorlaştırıldı , eğitimin kaliteside iyice düştü , özel ders almayan iyi meslek sahibi olamıyacak , üni puanlar mühendislik tıp,hukukta yükseltildi 200bin sıradaki üstündekiler üniye alınmıyacak

Çok yeterli açıklaması var da dini konu diye uyarılirim,tek birsey diycem kendinize yüklemeyin hersey nasip ve kader meselesi yüreğinize evlat hasret ateşi düşmemesi de öyle yoksa ne kocaya ne paraya bakar...rizkimizi veren belli hamd olsun.çocuk yapanı cesur görmüyorum yapmayanı zeki görmüyorum.
OL diyor oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…