Bu cesaret bende olsa

kardeşim bu sene girdi. sadece o değil çevremdeki kuzenlerim akrabalarım hepsi devlet okulunda okuyor. bu sene tıp fakültesini kazanan kuzenim dershaneye bile gitmedi

Bu konunun zekayla, iyi üniler kazanmayla alakası nedir ben çözemedim tam olarak?

Konu Sahibi devlet okullarında okuyan çocukların başarısız özel okullarda okuyanlarin başarılı olduğunu söyledi öyle geldi bu konu taaa ordan buraya

Ben boyle dusunmuyorum. Malesef bilincsizce yapilan cocuklar otomatikman bizi ilgilendiriyor, toplmun gelecegini etkiliyor.

Komşumuz askari ücretle tüp bebek diye helak oluyor evlat diyor demekki evlatları olmasına
Konu Sahibi devlet okullarında okuyan çocukların başarısız özel okullarda okuyanlarin başarılı olduğunu söyledi öyle geldi bu konu taaa ordan buraya
5 binden az gelirler ne cesaret ile uruyor lar gibi bir şey
Artık özel okullar mahalle okulu gibi oldu zaten ki özel uni de okuyup mimar olan bir arkadaşım is bulamıyor
Devlette okuyan mimar istemişlerdi is yerindekiler

Dünden başka bir konuda yazmıştım. Yine yazayım kaza ile çocuk olmaz. Çok saçma bir mantık bu. Ne bu yere çekirdek düştü erik ağacı mi çıktı. Kaza ile çocuk olmaz. Bile isteye olur. Korunduğu halde olanlar var tabi o ayrı bir konu. Ama kaza ile çocuk olmaz.
Neyse konuya gelirsek insanlar kötü giden evliliği düzeltmek için çocuk yapıyo ama çocuğu değil kendini düşünüyor. Yada çocuk sorumlulugu gelene kadar giden iyi evlilikler sorumluluklar arttıkça terse dönüyo. Bunlar gibi sebepler var. Çocuk doğduktan sonra değişen durumlara ben çok takılmiyorum da şiddet hariç. Çocuk olmadan da aynı olan adamı değiştiremezsiniz. Bende neden zırt pirt doğurduklarini anlamıyorum. Benm 1 kızım var ve ikinciyi maddiyati Düzeltme den istemiyorum. Kusura bakmasın kimse ama ben 5-10 çocuk yapıp maddiyatan kocadan şikayet edenlere acimiyorum üzülmuyorum.

Ben boyle dusunmuyorum. Malesef bilincsizce yapilan cocuklar otomatikman bizi ilgilendiriyor, toplmun gelecegini etkiliyor.

Bu ihtimal bilincli yapilan cocuklar icin de gecerli. Kimin cocugu hayirli kimin cocugu hayirsiz olacak Allahtan baska kimse bilemez.. Ben katilmiyorum bu dusuncenize..

konu sahibi iyi eğitimin sadece parayla olacağını söylediği için olabilir mi

Görmedim o mesajını ama zeka baska bir sey eğitim başka.
Asgari ücret alanlar cocuk yapmasın mı değil olay. Herkes bakabileceği sayıda cocuk yapsın. Amannn doğsun da nasılsa büyür bir sekilde denmemeli.
Mesela 2 cocuklu bir ailenin 2 cocuguna sunacağı imkanlar yüksekken, 4 cocukları oldugunda sunacakları imkanlar kısıtlanıyorsa ben buna karsı cıkarım. İster asgari ücret kazansın ister 5 bin.
Eşinden dayak yiyorsa, aldatılıyorsa ve bile bile cocuk yapıyorsa buna da karsı cıkarım.
Nesi yanlış bulunuyor hala anlayamıyorum, uykum mu geldi nedir.

Bu ihtimal bilincli yapilan cocuklar icin de gecerli. Kimin cocugu hayirli kimin cocugu hayirsiz olacak Allahtan baska kimse bilemez.. Ben katilmiyorum bu dusuncenize..
O da olabilir tabiki. Belki benimkilerde hayirsiz olacak bilemeyiz. Ancak bile bile bakilamayacak, gerekli egitim, ilgi alaka gosterilemeyecek hatta belki bir yurda birakilip ustune tekrar yapilacak cocukkardan bahsediyorum ben. Ilgisiz, alakasiz, sevgisiz cocuklardan. Kaybedecek seyleri olmayan cocuklardan.

Aynen katiliyorum

Ben size yürekten katılıyorum. Çok haklısınız. Eşim hep der benim imkanların 2 çocuğa yetecek kadar ama ha ikiz oldu üç üçüz oldu o başka. Ama iyi bir gelecek sunabilmek için istediklerini alabilmek için fazlasını bile bile yapmam diyor ki bende aynı mantıktayim. Bilinclenmeli insanlar.

O ayri tabiki. Ona ben de katiliyorum..

olay konu sahibinin benim durumum iyiyken ben yapmıyorum asgari ücretli insan nasıl 3 çocuk yapıyor diye insanları küçümseyici tavırla konuşması. buna karşılık ilkokul çocuğunun aylık masrafının 500 tl olacağı devlet okulunda yerine özel okulda okutmak gerektiği tarzında kendini üstünmüş gibi göstermesi sorun oldu

Hı sizin tepkiniz konu sahibinin tavrına yani tamam anladım

Hı sizin tepkiniz konu sahibinin tavrına yani tamam anladım
aynen öyle :) yoksa bende anlam veremiyorum aldatılan şiddet görenlerin çocuk yapmasına özellikle çocuğun evlilik kurtaracağına inanılan düşünceye hiç anlam veremiyorum. ama bu demek değil ki benim aylık 5000 gelirim var ben 1000 kere düşünüyorum bu insanlar nasıl çocuk yapar diye sorgulamak bizim haddimize değil.
kendinden eşinden eminsen bakabileceksen yaparsın çocuğunu başkasının fikrine şeyine karışamazsın ki

Bosandim. Bir de cocugum var. Sanirim konuda bahsedilenlerden biri de benim. Cocugum oldugu hic de pisman degilim. Oglum ve ben gayet de huzurlu ve mutluyuz. Iyi ki anne olmusum. O duyguyu da herkesin yasamasini isterim. Oglum da cok mutlu, kendisiyle barisik ve sevgi dolu. Konu sahibinin anlatimlarina katilamayacagim maalesef. Yasadigim icin biliyorum, yasamayanlar gibi boru boru atamayacagim: kimse yuvasinin yikilmasini istemez. Hic bir kadin da bicak kemige dayanmadan bosanmaz. Dilerim herkes mutlu olur.
Evlendigim icin pisman degilim. Oglumu dogurdugum icin de pisman degilim. Bosandigim icin de. Yasanmasi gerekiyordu ve yasandi. Hayatta insanin basina hersey gelebiliyor. Buyuk konusmamak lazim.
Bence bu tip seyleri kafaniza takipbos yere dert edinmeyin. Sevgiyle kalin.
Bu arada evliligimi kurtarmak icin cocuk yapmadim. Cocuk istedigim icin cocuk yaptim. Sorumluluklarimin farkindaydim yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…