- 5 Ekim 2013
- 3.214
- 1.267
- 178
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
kardeşim bu sene girdi. sadece o değil çevremdeki kuzenlerim akrabalarım hepsi devlet okulunda okuyor. bu sene tıp fakültesini kazanan kuzenim dershaneye bile gitmediSenin zamanındaki şartlar yok artık şartlar iyice zorlaştırıldı , eğitimin kaliteside iyice düştü , özel ders almayan iyi meslek sahibi olamıyacak , üni puanlar mühendislik tıp,hukukta yükseltildi 200bin sıradaki üstündekiler üniye alınmıyacak
konu sahibi iyi eğitimin sadece parayla olacağını söylediği için olabilir miBu konunun zekayla, iyi üniler kazanmayla alakası nedir ben çözemedim tam olarak?
Bu konunun zekayla, iyi üniler kazanmayla alakası nedir ben çözemedim tam olarak?
Ben boyle dusunmuyorum. Malesef bilincsizce yapilan cocuklar otomatikman bizi ilgilendiriyor, toplmun gelecegini etkiliyor.İnsanlarin ne kadar cocuk yapacagi bence bizi ilgilendirmez. Herkes kendi hayatindan sorumludur. Siz yapmak istemiyorsaniz yapmazsiniz. Baskasi istiyorsa yapar.
Cocuk yapmanin belli bir sarti yok. Belki bu soylediginiz sartlar baskalari icin onemli degil..
5 binden az gelirler ne cesaret ile uruyor lar gibi bir şeyKonu Sahibi devlet okullarında okuyan çocukların başarısız özel okullarda okuyanlarin başarılı olduğunu söyledi öyle geldi bu konu taaa ordan buraya
Ben boyle dusunmuyorum. Malesef bilincsizce yapilan cocuklar otomatikman bizi ilgilendiriyor, toplmun gelecegini etkiliyor.
konu sahibi iyi eğitimin sadece parayla olacağını söylediği için olabilir mi
Konu Sahibi devlet okullarında okuyan çocukların başarısız özel okullarda okuyanlarin başarılı olduğunu söyledi öyle geldi bu konu taaa ordan buraya
O da olabilir tabiki. Belki benimkilerde hayirsiz olacak bilemeyiz. Ancak bile bile bakilamayacak, gerekli egitim, ilgi alaka gosterilemeyecek hatta belki bir yurda birakilip ustune tekrar yapilacak cocukkardan bahsediyorum ben. Ilgisiz, alakasiz, sevgisiz cocuklardan. Kaybedecek seyleri olmayan cocuklardan.Bu ihtimal bilincli yapilan cocuklar icin de gecerli. Kimin cocugu hayirli kimin cocugu hayirsiz olacak Allahtan baska kimse bilemez.. Ben katilmiyorum bu dusuncenize..
Aynen katiliyorumGörmedim o mesajını ama zeka baska bir sey eğitim başka.
Asgari ücret alanlar cocuk yapmasın mı değil olay. Herkes bakabileceği sayıda cocuk yapsın. Amannn doğsun da nasılsa büyür bir sekilde denmemeli.
Mesela 2 cocuklu bir ailenin 2 cocuguna sunacağı imkanlar yüksekken, 4 cocukları oldugunda sunacakları imkanlar kısıtlanıyorsa ben buna karsı cıkarım. İster asgari ücret kazansın ister 5 bin.
Eşinden dayak yiyorsa, aldatılıyorsa ve bile bile cocuk yapıyorsa buna da karsı cıkarım.
Nesi yanlış bulunuyor hala anlayamıyorum, uykum mu geldi nedir.
Ben size yürekten katılıyorum. Çok haklısınız. Eşim hep der benim imkanların 2 çocuğa yetecek kadar ama ha ikiz oldu üç üçüz oldu o başka. Ama iyi bir gelecek sunabilmek için istediklerini alabilmek için fazlasını bile bile yapmam diyor ki bende aynı mantıktayim. Bilinclenmeli insanlar.Görmedim o mesajını ama zeka baska bir sey eğitim başka.
Asgari ücret alanlar cocuk yapmasın mı değil olay. Herkes bakabileceği sayıda cocuk yapsın. Amannn doğsun da nasılsa büyür bir sekilde denmemeli.
Mesela 2 cocuklu bir ailenin 2 cocuguna sunacağı imkanlar yüksekken, 4 cocukları oldugunda sunacakları imkanlar kısıtlanıyorsa ben buna karsı cıkarım. İster asgari ücret kazansın ister 5 bin.
Eşinden dayak yiyorsa, aldatılıyorsa ve bile bile cocuk yapıyorsa buna da karsı cıkarım.
O da olabilir tabiki. Belki benimkilerde hayirsiz olacak bilemeyiz. Ancak bile bile bakilamayacak, gerekli egitim, ilgi alaka gosterilemeyecek hatta belki bir yurda birakilip ustune tekrar yapilacak cocukkardan bahsediyorum ben. Ilgisiz, alakasiz, sevgisiz cocuklardan. Kaybedecek seyleri olmayan cocuklardan.
olay konu sahibinin benim durumum iyiyken ben yapmıyorum asgari ücretli insan nasıl 3 çocuk yapıyor diye insanları küçümseyici tavırla konuşması. buna karşılık ilkokul çocuğunun aylık masrafının 500 tl olacağı devlet okulunda yerine özel okulda okutmak gerektiği tarzında kendini üstünmüş gibi göstermesi sorun olduGörmedim o mesajını ama zeka baska bir sey eğitim başka.
olay konu sahibinin benim durumum iyiyken ben yapmıyorum asgari ücretli insan nasıl 3 çocuk yapıyor diye insanları küçümseyici tavırla konuşması. buna karşılık ilkokul çocuğunun aylık masrafının 500 tl olacağı devlet okulunda yerine özel okulda okutmak gerektiği tarzında kendini üstünmüş gibi göstermesi sorun oldu
aynen öyle :) yoksa bende anlam veremiyorum aldatılan şiddet görenlerin çocuk yapmasına özellikle çocuğun evlilik kurtaracağına inanılan düşünceye hiç anlam veremiyorum. ama bu demek değil ki benim aylık 5000 gelirim var ben 1000 kere düşünüyorum bu insanlar nasıl çocuk yapar diye sorgulamak bizim haddimize değil.Hı sizin tepkiniz konu sahibinin tavrına yani tamam anladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?