- 10 Kasım 2016
- 13
- 7
- 1
- 33
- Konu Sahibi newyorker_
-
Kırmak istemiyosan hepsini al. Sonra başkalarına ver yada çöpe at.Herkese merhaba. Tam olarak dert denir mi bilmiyorum ama kendimi bildim bileli annem, anneannem, babaannem bana çeyiz hazırlama peşindeler. Saçma sapan dantelleri, yelekleri, patikleri zaten söylemeye gerek duymuyorum ama kullanırsın deyip de hayatta evime sokmayacağım bardakları, fincanları hatta özel günlerde insanların herkese dağıttıkları tabakları vs de çeyizine diye saklamaya başladılar. Yaşlı insanlar kırmak da istemiyorum ama almaya devam ediyorlar. Ne zaman evlilik kararı alırız bilmiyorum ama böyle şeyler benim sinirlerimi bozuyor. Ayıp olur yapmak lazım diyorlar. Çok mu gerekli bu çeyiz olayları? Olmazsa ev olmuyor mu? Ben evime sokmam çünkü ne danteli, ne o kaşındıran yelekleri ne de zevkime uymayan tabak çanakları.
Güzel bardaklar, tabaklar alsalar yine lafım yok ama en ucuz ne varsa alıyorlar ya ona da ayrı deli oluyorum. Hepsi de çiçekli, böcekli. Ay çıldıracağım resmen.Çok gereksiz. Hiç duymadım " iyi ki bu çeyizleri yapmışız" diyenini. Hiç kullanılmaz israrla yapılır. Onun yerine gelin için para biriktirmek kimsenin aklına gelmez nedense. Neden? Çünkü insanlar kendi alışveriş heveslerini tatmin ediyorlar.
Yani o kadar alıyorlar bir de yazık ya. Görmek istemezler mi biz aldık ama kullanmıyorsun diyeHemde ne gereksiz. Bendede var çeyizci bir anne. Gitmiş pullu salon takımı örtü almış. Nefret ederim oysa puldanda bu örtülerdende. Ben takılmıyorum artık nasıl olsa kullanmayacağım. Sizde boşverin alsınlar evlenirken götürmezsiniz.
çalışıyorum zaten ihtiyacım yok ama kendilerine masraf iştegereklimi gereksizmi bilmiyorum bu insanların kafalarındaki ayrıntılar yüzünden gerçekleri göremediklerini görebiliyorum
bir kitap bir gezi bir kurs aldır dersen kızına ne gerek var diyecek insanlar bunlar
ama bu sefer de neden kullanmıyorsun diye trip atmasınlar. Ne işe yarıyor ki bu çeyiz? Ben hayatta onları serip evimde yabancıların görmesini istemem meselaKimseyi kırmaya gerek yok,özeniyor onlarda.. bırak yapsınlar. Sonra hepsi bazaya giriyor merak etme..
en güzeli! darısı başımaEvlenene kadar hicbiseyim yoktu. Ben istemedim annemlerde yapmadı. Kullanmayacagim hicbiseyide almadim evlendikten sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?