- 10 Kasım 2016
- 13
- 7
- 1
- 33
- Konu Sahibi newyorker_
-
ay ne el öpmeye gitmesi, o ne demek ki?Karşı tarafsa cahil insan varsa lafı oluyor az çok vs
Yapsınlar kırma boşver
Ben el öpmeye giderken tekrar götürmüştüm anneme sende öyle yaparsın kullanmayacaklarını
bir de düğünden önce bunları eve yayıp insanlara gösteriyorlar. Yok artık! Kriz geçiririm herhalde.Ben de herkes diye düşünüyorum ama bugün burada bir konu gördüm. Çeyizi olmadığını sorun eden kaynana vardi sanırım. Maalesef çeyizim yok eskiden elaleme akrabalara yapmış annem ama su an biraz da rahatsız uğraşmasini istemiyorum. Yani annemin çeyizlerinden bi iki parça dışında bir şeyim yok. Bazi arkadaşlarımin evine gidiyorum sandıklar dolmus. Bana garip geliyor ama herkesin fikri cok farklı bu konuda. Özeniyorlarsa bırakın yapsınlar durur köşede.
Ailelere ziyaret gibiay ne el öpmeye gitmesi, o ne demek ki?
Cidden gereksiz paralar döküyorlar birde. Ama dediğiniz gibi kırılma ihtimalleride var. Ben annemi şimdiden alıştırıyorum kullanmam diye. Kırılmasin diye bir iki kez kullanabilirim belki sizde öyle yapabilirsinizYani o kadar alıyorlar bir de yazık ya. Görmek istemezler mi biz aldık ama kullanmıyorsun diye
en güzeli! darısı başıma
genele konuşuyorumçalışıyorum zaten ihtiyacım yok ama kendilerine masraf işte
Ya aslında sorunun bir kısmı da orada. Alıyorlar ama nasıl alıyorlar? Gidiyorlar pazardan 2 kullanımda yapıştıran tavalardan alıyorlar. Almasınlar hiçbir şey ya istemiyorum ciddenHevesliler yapsınlar etsinler iyi hoş da, sonra dantelleri örtüleri kullanmadığında da trip atarlar. Kendi zevkine göre modern şeyler almak istediğini güzelce anlat. Kullanmayacağın gereksiz şeyleri toplamak yerine evlendiğinde kullanacağın tencere yemek kaşık bıçak seti vs alsınlar makbule geçer. :)
küçük yer mi? İstanbul'un göbeğinde oturuyorum benBen bu çeyiz olayını kalktı zannederdim ama hala o kadar çok yaygınmış ki, özellikle küçük yerlerde. Kadınlar toplanıp sırf çeyiz görmeye gidiyorlar. Çeyizler seriliyor falan. Antin kuntin adetler var.
bir de düğünden önce bunları eve yayıp insanlara gösteriyorlar. Yok artık! Kriz geçiririm herhalde.
Pazar malı kalitesiz şeyler alacağınıza benim için bir şey yapmak istiyorsanız biriktirin, toplu şekilde kaliteli şeyler alalım de. Tabi o para hiç birikmez.Ya aslında sorunun bir kısmı da orada. Alıyorlar ama nasıl alıyorlar? Gidiyorlar pazardan 2 kullanımda yapıştıran tavalardan alıyorlar. Almasınlar hiçbir şey ya istemiyorum ciddenkesin trip atar benimkiler bir de
İşte küçük yerlerde bu çeyiz çeyiz olayını yapmayan yok nerdeyse.küçük yer mi? İstanbul'un göbeğinde oturuyorum ben
Evlendikten sonra karışmaz kimse :) banada diyorlar arada şunu ser bunu koy diye,sevmiyorum diyorum kapatıyorum konuyu. Evimin yerleştiği gün koydum hepsini bazanın altına orda duruyorlar hala.. kardeşime diyorum evlenirken al götür birazda sende dursun diye :)ama bu sefer de neden kullanmıyorsun diye trip atmasınlar. Ne işe yarıyor ki bu çeyiz? Ben hayatta onları serip evimde yabancıların görmesini istemem mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?