Bu çeyiz denilen şey çok mu gerekli?

Kısmen gerekli olabilir ama deli gibi yapanları bende anlamıyorum.

Ben patiklerimi tülbentlerimi havlularimi farkli farkli kullanmaya calisiyorum. kuzenimin nisanlisina bohcaya koydum mesela yengem bayildi en guzeli senin bohcan dedi insanin hosuna gidiyor tabii gelinin isine yarayacak şık biseylerdi:)
Ama ivir ziviri bende istemem ailemede söyledim. bizim ceyiz anlayisimiz ama soyle: havlusu patigi tamam var ama dudukli tencere takimi, catal bicak bardak taki bi mutfagi dolduracak herseym bence bunlara agirlik verilsin.modasi gecmeyen klasik parcalar severseniz ekletin. elektronik esyalari ise ben nisanliyken aldim garantisi de gecmesin diye.
Kv der senin ceyizin esyan cok diger gelinin bu kada esyasi yok hatta anneme demis bi cöple gelmedi biz yaptik diye...bana bunu soylemedi tabii:) arkadaslarin dedigi gibi kv esin aileside onemli olmasada o acidan size vurabilirler agizlarina laf vermeyin:)

Tabii ki gereksiz ama yine de insanlari kırmayin icinden geliyorsa yapsinlar.

Bos yere sandik bekleyecekler az parada degil yani bi yazmanin ucundaki igne oyasi en az 30-40 lira ki onlara verilen emegi saymiyorum bile... her gelinin ceyizinde ortalama 10 tane var 400 tl para eder ama ne gerek var ki ???

bir de düğünden önce bunları eve yayıp insanlara gösteriyorlar. Yok artık! Kriz geçiririm herhalde.

Yani o kadar alıyorlar bir de yazık ya. Görmek istemezler mi biz aldık ama kullanmıyorsun diye
Cidden gereksiz paralar döküyorlar birde. Ama dediğiniz gibi kırılma ihtimalleride var. Ben annemi şimdiden alıştırıyorum kullanmam diye. Kırılmasin diye bir iki kez kullanabilirim belki sizde öyle yapabilirsiniz

en güzeli! darısı başıma

Bence kırmak degilde bunlari kullanmayacagim bosuna ziyan diyebilirsiniz mesajimi tekrar duzenledim ve oradada yazdim. Benimkilerde merakliydi ceyize filan, hele babanem surekli patik yelek örüyordu. Ama ben begenmiyorsam, soyluyordum hani patik yerine sunu giyerim evde ben patik giymem bosuna yer kapilicak vs. Yapsalarda goturmeyecegimi bildiklerinden ugrasmadilar.

Hevesliler yapsınlar etsinler iyi hoş da, sonra dantelleri örtüleri kullanmadığında da trip atarlar. Kendi zevkine göre modern şeyler almak istediğini güzelce anlat. Kullanmayacağın gereksiz şeyleri toplamak yerine evlendiğinde kullanacağın tencere yemek kaşık bıçak seti vs alsınlar makbule geçer. :)

çalışıyorum zaten ihtiyacım yok ama kendilerine masraf işte
genele konuşuyorum
kızımız enaz 22 yaşındadır hayatı komşular ve televizyondan ibarettir ve aillenin derdi şu kızı namusuyla everelim(toplumun namus kavramınıda biliyorsunuz) birazda çeyiz dizelim olsun bu sorumluluktan kurtulalım
sizin ailenizdeki anneniz büyük annenizde bunların doğru olduğunu çünki kendilerininde öyle olduğunu kendikeri böyleyse doğru olanında bu olduğu değişimin farklı olmanın gereksiz olanı yapmanın yanlış olduğunu dünüyorlar

Ya aslında sorunun bir kısmı da orada. Alıyorlar ama nasıl alıyorlar? Gidiyorlar pazardan 2 kullanımda yapıştıran tavalardan alıyorlar. Almasınlar hiçbir şey ya istemiyorum cidden kesin trip atar benimkiler bir de

Ben bu çeyiz olayını kalktı zannederdim ama hala o kadar çok yaygınmış ki, özellikle küçük yerlerde. Kadınlar toplanıp sırf çeyiz görmeye gidiyorlar. Çeyizler seriliyor falan. Antin kuntin adetler var.

bir de düğünden önce bunları eve yayıp insanlara gösteriyorlar. Yok artık! Kriz geçiririm herhalde.

Televizyonda malum bi gelin programı var ya ondan sonra bu sorunlar artti bence. Bir kıyaslama olustu.Ceyizin olmaması ya da eksik olması sanki ayıpmış gibi davranmaları tuhaf. Yok hazır mi değil mi kaynanan mi yaptı annen mi ne yöresinin bu neden bohca yok neden su neden bu.Varsin ceyiz az olsun. Önemli olan huzur.

Pazar malı kalitesiz şeyler alacağınıza benim için bir şey yapmak istiyorsanız biriktirin, toplu şekilde kaliteli şeyler alalım de. Tabi o para hiç birikmez.
Ay çok zor ya. Benim annemin çeyiz konusunda ne yaptığını anlatsam dudağın uçuklar. :d

ama bu sefer de neden kullanmıyorsun diye trip atmasınlar. Ne işe yarıyor ki bu çeyiz? Ben hayatta onları serip evimde yabancıların görmesini istemem mesela
Evlendikten sonra karışmaz kimse :) banada diyorlar arada şunu ser bunu koy diye,sevmiyorum diyorum kapatıyorum konuyu. Evimin yerleştiği gün koydum hepsini bazanın altına orda duruyorlar hala.. kardeşime diyorum evlenirken al götür birazda sende dursun diye :)

Aaa ama çok önemli çeyiz çeyizini az bulsunlar ya da çeyizsiz evlen ne dedikodu yapar şu kadınlar bir bilsen....
Not:Bence gayet saçma :) bazı gelenekler filan eskide kalmadı zamanında kadınlar çalışmazken böyle saçma sapan danteller örerek zamanlarını geçiriyorlarmış
Hep boş zamanlarının olmasından bunlar işte :)

Benimki de hazırlıyor bişeyler. Nişanda bohça hazırlarken çok kavga kıyamet çıktı annemle aramızda çeyizde karışmıyorum. Ama minimunda tutmasını ve çok gereksiz şeyleri hazırlanmamasını söylüyorum. Mesela örgü yelek giymem, yelek hiç giymem aslında. Onlarca yelek yerine 1 2 olsun yeter diyorum gibi. Allahtan yok dantel alayım yok bütün havlu kenarlarını işleteyim, yok onlarca yazması, çetiği olsun demiyor o zaman kabul etmezdim kullanmayacağım şeylerin bi dolap yer kaplamasını istemiyorum.

Az olsun hem onun gönlü olsun hemde benim canım sıkılmasın.

Bu arada çeyize bakıp yok o eksik yok bunu koymamışlar yok az hazırlamışlar diye arkadan bıdı bıdı yapanları hiç kafama takmıyorum ya da gerekli cevabı veriyorum.

Bak bizde bir takım çeyiz var. Kim evlense göstermelik eve gidiyor, sonra geri anneannemin evine.

Biliyorum çok komik ama bazen karşı taraf "eee bi çeyiz bile getirmedin babanın evinden" gibi saçmalayabiliyor. Elalemin ağzına laf vermemek için o bir takım çeyiz 2 teyzemin evine ve benle beraber 8 kızın evine serildi. Geldiler baktılar beğendiler gittiler. Akşam topladık yine anneanneme gitti

İşte çeyiz bu kadar gerekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…