- 25 Şubat 2016
- 5.895
- 8.675
- 198
- Konu Sahibi newyorker_
-
Dantel vs artık çok oldu ben yemek takımı vs seceyim siz sırası ile ödeyin çok çeyiz yapmak istiyorsanız diyin. Danteli vs yi bilmem de. Yemek tencere takımı günlük misafirlik. Küçük ev aleti vs si gerçekten önceden almak çok ise yarıyor.Herkese merhaba. Tam olarak dert denir mi bilmiyorum ama kendimi bildim bileli annem, anneannem, babaannem bana çeyiz hazırlama peşindeler. Saçma sapan dantelleri, yelekleri, patikleri zaten söylemeye gerek duymuyorum ama kullanırsın deyip de hayatta evime sokmayacağım bardakları, fincanları hatta özel günlerde insanların herkese dağıttıkları tabakları vs de çeyizine diye saklamaya başladılar. Yaşlı insanlar kırmak da istemiyorum ama almaya devam ediyorlar. Ne zaman evlilik kararı alırız bilmiyorum ama böyle şeyler benim sinirlerimi bozuyor. Ayıp olur yapmak lazım diyorlar. Çok mu gerekli bu çeyiz olayları? Olmazsa ev olmuyor mu? Ben evime sokmam çünkü ne danteli, ne o kaşındıran yelekleri ne de zevkime uymayan tabak çanakları.
Çok gereksiz. Hiç duymadım " iyi ki bu çeyizleri yapmışız" diyenini. Hiç kullanılmaz israrla yapılır. Onun yerine gelin için para biriktirmek kimsenin aklına gelmez nedense. Neden? Çünkü insanlar kendi alışveriş heveslerini tatmin ediyorlar.
MantikliBak bizde bir takım çeyiz var. Kim evlense göstermelik eve gidiyor, sonra geri anneannemin evine.
Biliyorum çok komik ama bazen karşı taraf "eee bi çeyiz bile getirmedin babanın evinden" gibi saçmalayabiliyor. Elalemin ağzına laf vermemek için o bir takım çeyiz 2 teyzemin evine ve benle beraber 8 kızın evine serildi. Geldiler baktılar beğendiler gittiler. Akşam topladık yine anneanneme gitti
İşte çeyiz bu kadar gerekli.
Ben de senin gibiydim...Ben göstermelik olsa da sevmem ki. Elin eltisiymiş görümcesiymiş hiç kale bile almam. Çok da umrumda sanki arkamdan ne dedikleri. Saçmalik resmen. istenmeyen gelin olayim ne olur çekmiyim kimseyi
Bence Çeyiz gerekli. Bi gelinin olmazsa olmazı Çeyiz. .Herkese merhaba. Tam olarak dert denir mi bilmiyorum ama kendimi bildim bileli annem, anneannem, babaannem bana çeyiz hazırlama peşindeler. Saçma sapan dantelleri, yelekleri, patikleri zaten söylemeye gerek duymuyorum ama kullanırsın deyip de hayatta evime sokmayacağım bardakları, fincanları hatta özel günlerde insanların herkese dağıttıkları tabakları vs de çeyizine diye saklamaya başladılar. Yaşlı insanlar kırmak da istemiyorum ama almaya devam ediyorlar. Ne zaman evlilik kararı alırız bilmiyorum ama böyle şeyler benim sinirlerimi bozuyor. Ayıp olur yapmak lazım diyorlar. Çok mu gerekli bu çeyiz olayları? Olmazsa ev olmuyor mu? Ben evime sokmam çünkü ne danteli, ne o kaşındıran yelekleri ne de zevkime uymayan tabak çanakları.
Ben göstermelik olsa da sevmem ki. Elin eltisiymiş görümcesiymiş hiç kale bile almam. Çok da umrumda sanki arkamdan ne dedikleri. Saçmalik resmen. istenmeyen gelin olayim ne olur çekmiyim kimseyi
Herkese merhaba. Tam olarak dert denir mi bilmiyorum ama kendimi bildim bileli annem, anneannem, babaannem bana çeyiz hazırlama peşindeler. Saçma sapan dantelleri, yelekleri, patikleri zaten söylemeye gerek duymuyorum ama kullanırsın deyip de hayatta evime sokmayacağım bardakları, fincanları hatta özel günlerde insanların herkese dağıttıkları tabakları vs de çeyizine diye saklamaya başladılar. Yaşlı insanlar kırmak da istemiyorum ama almaya devam ediyorlar. Ne zaman evlilik kararı alırız bilmiyorum ama böyle şeyler benim sinirlerimi bozuyor. Ayıp olur yapmak lazım diyorlar. Çok mu gerekli bu çeyiz olayları? Olmazsa ev olmuyor mu? Ben evime sokmam çünkü ne danteli, ne o kaşındıran yelekleri ne de zevkime uymayan tabak çanakları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?