Bu çeyiz denilen şey çok mu gerekli?

Çeyiz içinde gerekli olanda var olmayanda..
Örneğin beyaz eşya almıştık çeyizime şuan kullanıyorum, tabak çanakta sağdan soldan toplananlar değilde ozaman karaca setini almıştım tencere tabak onuda kullanıyorum..
ama danteldir patiktir bunlar gereksiz bence

Dantel vs artık çok oldu ben yemek takımı vs seceyim siz sırası ile ödeyin çok çeyiz yapmak istiyorsanız diyin. Danteli vs yi bilmem de. Yemek tencere takımı günlük misafirlik. Küçük ev aleti vs si gerçekten önceden almak çok ise yarıyor.

Ama o danteller yelekler hepsi bazanın altında bekliyor benim. Yok bide kaliteli ki 8 sene oldu eskimiyor da arkadaş kullandıklarım. Atsan atılmaz satsan satılmaz. Bu sefer insan vicdan yapıyor. 3 tane battaniye olmuş evde pardon 4. Yastık yüzü havlu başörtu derken baza gardolap üstü full. Ya usenmeyip tüm mutfağan dantel yapmış annem perde dahil. Yok kullanamıyorum. Bir masa örtüsü vardı yine kendisine verdim kullanıyor. Hatta 1 fazla battaniye daha vardı verdim.

Bunlar önemli olanlar değilki. Siz eniyisi bir tam çeyiz seti seçin ayyy çok beğendim bunu alın bana diyin. Onu alınca taksit ödemekten başka birşey yapamazlar.

Şimdi ceyiz var ceyiz var.. Senin anlattığın kadariyla biraz gereksiz alınıyor sanırım. Yani 3 tane kalitesiz alacağına 1 tane kaliteli aliyorsan tava,tencere her ne ise evet bu mantıklı. Hatta bence patik vs de mantıklı ama kararında.Öyle abartmaya gerek yok yani. Dantel salonda mutfakta ytk. od. kullanmadım ama dantelli havlularımı severek kullanırım mesela:) Yada dantel yatak örtüsü var ama kaç senedir ilk koyduğum yerde dokunmadan eskiyor ama bazı şeyler göstermelik olsada gerekiyor. Sırf o yok diye kimse laf söylesin istemezdim açıkçası. Sonuç olarak ceyiz evet kısmen gerekli ama içeriği önemli :)

Bence tek " iyiki yapmisiz ceyizleri" diyebilicegin durum, show tvdeki sacma sapan "gelin evi" ne katilmak istedginde olur. " Ceyizleri cok ayzdiiigg,puanim 2" demesinler diye. Butun odayi sagdan sola doseyip bak ne kdr cok var demek haz verse gerek. Sonra program bitiyor ve ceyizler eski bi sandikta curutulmeye birakiliyor. Hatta evde yer isgal etmesin, annesi gilin evdeki bodrum kata depolayin iste. Peh. Cokta onemli. Zaten kullanmaz gelinimiz.

Dun kisliklari ararken bi kutunun dibinde 2 tane islemeli havlu, 3 5 tane patik, bide bi namaz bezi gordum. Guzelmis namaz bezi dedigimden beri annem ceyizlik olrak saydi kenara koydu. Bunlarda benim ceyizligim..
22 yasindayim.

Havlunun birini cikardim kullanalim diye, ne gerek? Annem kullandirtmiyor o ceyizine olucak diye.

Su an onlara para harcayip hic kullanmamaktansa, parami guzelce birirtiririm" buda ceyiz param olsun" diye ve ilerde gonlumun istedigi en guzel ceyizlikleri alirim.

Geçen sene 39umda evlendim.
Annecigim ne danteller,masa örtüleri,havlu kenarları,hatta yatak örtüsü kenarı diye birsey varmış onu bile yapardı çeyizine diye diye.anne derdim ben bunları kullanmam sevmiyorum gözlerine yazık derdim.o zaman geldi mi öyle demezsiniz derdi:)ümidi de kesti,dantele olan ilgisini de kesti kadıncağız,danteller de sarardı
Aman niye örmüşüz ki ne saçma diyor şimdi.
Zamana uyamıyorlar,eski gelenekleri devam ettiriyor sizinkiler de demekki.senin zevkinin önemi yok:)

Ben çeyiz sandığının için romanlarımı , test kitaplarımı koymayı planladığımı ifade edip annesinden cimcik yemiş biri olarak gereksiz ama aileler için önemli olduğunu düşünüyorum .

Mantikli

Ben göstermelik olsa da sevmem ki. Elin eltisiymiş görümcesiymiş hiç kale bile almam. Çok da umrumda sanki arkamdan ne dedikleri. Saçmalik resmen. istenmeyen gelin olayim ne olur çekmiyim kimseyi
Ben de senin gibiydim...
Ucuk kacik marjinal. Peki sonra ne mi oldu?
Haftada en birkez gorustugum (esimin zorakisiyle) kv eltimler vs surekli ellerinde elisi ve hic bikmadan usanmadan kurduklari ceyiz muhabbetleri gibi bir batakliga dusmuscesine bunalima girdim. Triplere girdim onlarin bu dargoruslerinden ve kvnin laf sokmalarindan..

ayyy ama bn kiyamiyirum walla kullaniyorum ara ara. modern gelmese de annem onu ne emeklerle yaptı diyerek tutuyrm. hayatta da atmam. ı ııhh.

sacmaliklar silsilesi,verilen emege yazik.dozunda,evde bir iki parca guzel gozukuyor mesela dantel perde seviyorum ama,gordugun her seyin ustunu dantelle doldurmak,silsen incik boncugu yuzu jiletleyecek yeni gelin havlulari,8.kalite kumastan firfirli yatak takimlari falan facia

Bence Çeyiz gerekli. Bi gelinin olmazsa olmazı Çeyiz. .

Yok ya hemen hemen hiç biri kullanılmıyo. Ben çeiz istemedim yıllarca evleneceğim zaman gittik annemle bi kaç şey aldım yetti de arttı bile. Sonra da annem vefat edince hatıra olsun diye sadece onun ördüklerini bi hurç yaptım saklıyorum. Ben evlenirken kayınvalideme de söyledim bana bohça yapma istemiyorum gereksiz dedim, ihtiyaçlarımızı kendimiz aldık sektörü zengin edip kendimizi fakir etmedik yani.

Madem öyle gereksiz şeyler alınıyor çeyiz adı altında.. Madem yatırım size yapılıyor.. Söyleyin sizin begendiklerinizi alsınlar.. Süreci yönetin.. Benım kullanacagım seyleri almanızı yeglerim bunlara yatırım yapmanızdansa deyin..

Benim evlenme kararı alana kadar hiç birşeyim yoktu annemin en sinir olduğu şeydir daha ilk okul çağında başlıyorlar çeyize çocukların aklına evlilik fikrinden başka birşey sokulmadığını söyler hep,
O yüzden benimde kardeşiminde birşeyi yoktu sadece el işlerine hevesi olduğu için kanaviçe makina nakışı falan yapar saklar onlarda bizim zevkimize göre yapılmış şeyler, tabak çanağıda evlenmeye yakın gidip beraber almıştık,
Sizde kırmak istemiyorsanız ve onlarda illaki birşey alacağız diyorlrsa gidip biryerden zevkinize uygun birşeyler alıp taksit yaptırın onları ödesinler böylece gereksiz şeyler alacaklarına hem sizin ihtiyacınız karşılanır hemde onlar tatmin olur

Ben göstermelik olsa da sevmem ki. Elin eltisiymiş görümcesiymiş hiç kale bile almam. Çok da umrumda sanki arkamdan ne dedikleri. Saçmalik resmen. istenmeyen gelin olayim ne olur çekmiyim kimseyi

Vallahi ayni kafadayim ama etraftan kimle konustuysam "birak kizim yapalim bi gun getirip serip goturucez" dediler. Iyi ki de oyle olmus. Istenmeyen gelin olayim diyorsunuz ama malesef esiniz kendisi de cok marjinal bir damat olsa bile zamanla bundan etkilenecek. Umursamam gorusmem bile deseniz oyle olmuyor. Ben nikaha kayinvalidemi cagirmayacak kadar marjinalim. Bu sekilde evlendim. Yine de onsuz bi hayat yasayamiyoruz. Her gun her gun ayni seyleri basina kakiyor. 3 kurusluk cul cupat yuzunden elalemin agzina laf vermeye degmez. Yil 2017ye dayandi, onlar hayatin merkezine danteli koyacak kadar vizyonsuz. Ama sonra bizi etkiliyor malesef.

Tüm sülaleme bana sakın çeyiz yapmayın, eşimle mutfağıma kendime göre seçmek istiyorum illa yapacam diyorsanız parasını kenara koyun ben evleneceğim zaman alırım zevkime göre dedim. Çeyiz için ayırdığı bardak tabakları da bi güzel açtım kullandırttım. Hala pişman değilim tamm zevkim muhteşem bir tabak takımı aldım geçenlerde :)

tabii ki de değil ya, hurçlardan çıkmayan, demode, ordan oraya taşınan, ayakbağı olan, gömme dolapları bazaları boşu boşuna dolduran dolap kokan ama zaten hiç kullanmayacağınız için havalandırmak bile içinizden gelmeyen şeyler, ama inatla artık tarih olmuş gelenekleri sürdürme peşindeyiz, çeyizimden tek kullandığım ve eskittiğim patikler oldu onlarıda kullanmazdım da babaannem yaptığı için herhalde severek kullandım, o zamanın ipleri daha güzeldi tabii sıcakta tutuyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…