- 10 Ağustos 2009
- 26.199
- 18.342
- 823
- Konu Sahibi newyorker_
-
Ben göstermelik olsa da sevmem ki. Elin eltisiymiş görümcesiymiş hiç kale bile almam. Çok da umrumda sanki arkamdan ne dedikleri. Saçmalik resmen. istenmeyen gelin olayim ne olur çekmiyim kimseyiBak bizde bir takım çeyiz var. Kim evlense göstermelik eve gidiyor, sonra geri anneannemin evine.
Biliyorum çok komik ama bazen karşı taraf "eee bi çeyiz bile getirmedin babanın evinden" gibi saçmalayabiliyor. Elalemin ağzına laf vermemek için o bir takım çeyiz 2 teyzemin evine ve benle beraber 8 kızın evine serildi. Geldiler baktılar beğendiler gittiler. Akşam topladık yine anneanneme gitti
İşte çeyiz bu kadar gerekli.
ne vitrini ya vitrin falan da istemem benbencede saçma çok fazla dantel olmasına gerek yok bi vitrinlere kafidir yelek patik kullanılır ama birşey alınacaksada sorularak alınmalı bu devirde mesela yatak yorgan süsleyeceklerine avize alsınlar süs eşyası alsınlar bunlar daha gerekli değilmi artık
Kirmadan aldiklari seylerin modasinin gececegini falan soyleyebilirsin. Benim annem de hevesleniyordu ama ben daha cok onceden onunu kestim :) modasi gecer benim evlenmeme cok var diye sagolsun israr etmedi. Ama arkadaslarin dedigi gibi kaynana kisisi dikkat edebilirler laf sokmustu benimki de ablam da agzinin payini vermisti. Ama cok gerekli mi dersen cok da gereksiz denmez aslinda. Hadi dantel falan kullanilmaz evet ama zevkine uygun birkac mutfak esyasi fena olmaz cunku calisan biri de olsan illa ki mutfagini kullanicaksin. Temel malzemelerin alinmasi gerekli bence. He bi de bu cok erken yapilmasa da olur tabi acelesi yok.Güzel bardaklar, tabaklar alsalar yine lafım yok ama en ucuz ne varsa alıyorlar ya ona da ayrı deli oluyorum. Hepsi de çiçekli, böcekli. Ay çıldıracağım resmen.
kaynana kisisi cok da umrumda degil acikcasi istedigini soyleyebilir. bu sekilde insan yargilamaya musait insanlar beni sevmesin, uzak dursun zaten ben de agzimi acip tek kelime etmem bileKirmadan aldiklari seylerin modasinin gececegini falan soyleyebilirsin. Benim annem de hevesleniyordu ama ben daha cok onceden onunu kestim :) modasi gecer benim evlenmeme cok var diye sagolsun israr etmedi. Ama arkadaslarin dedigi gibi kaynana kisisi dikkat edebilirler laf sokmustu benimki de ablam da agzinin payini vermisti. Ama cok gerekli mi dersen cok da gereksiz denmez aslinda. Hadi dantel falan kullanilmaz evet ama zevkine uygun birkac mutfak esyasi fena olmaz cunku calisan biri de olsan illa ki mutfagini kullanicaksin. Temel malzemelerin alinmasi gerekli bence. He bi de bu cok erken yapilmasa da olur tabi acelesi yok.
Kimse zaten umrunda olmasin. Su an evlenmeyi dusunmuyorsun sanirim, dugun zamanin yaklastiginda ceyize dantele yelege olmasa bile ufak tefek seylere bile kendin heveslenceksin. Cunku ben de dugun tarihim belli olana kadar tam olarak senin gibi dusunuyordum :)kaynana kisisi cok da umrumda degil acikcasi istedigini soyleyebilir. bu sekilde insan yargilamaya musait insanlar beni sevmesin, uzak dursun zaten ben de agzimi acip tek kelime etmem bile
ne vitrini ya vitrin falan da istemem beniki koltuk iki masa iki sandalye olsun yeter sus mus istemiyorum ki
Çok lazım değil bence insanlar biraz da zevk alıyor bundanHerkese merhaba. Tam olarak dert denir mi bilmiyorum ama kendimi bildim bileli annem, anneannem, babaannem bana çeyiz hazırlama peşindeler. Saçma sapan dantelleri, yelekleri, patikleri zaten söylemeye gerek duymuyorum ama kullanırsın deyip de hayatta evime sokmayacağım bardakları, fincanları hatta özel günlerde insanların herkese dağıttıkları tabakları vs de çeyizine diye saklamaya başladılar. Yaşlı insanlar kırmak da istemiyorum ama almaya devam ediyorlar. Ne zaman evlilik kararı alırız bilmiyorum ama böyle şeyler benim sinirlerimi bozuyor. Ayıp olur yapmak lazım diyorlar. Çok mu gerekli bu çeyiz olayları? Olmazsa ev olmuyor mu? Ben evime sokmam çünkü ne danteli, ne o kaşındıran yelekleri ne de zevkime uymayan tabak çanakları.
Bak bizde bir takım çeyiz var. Kim evlense göstermelik eve gidiyor, sonra geri anneannemin evine.
Biliyorum çok komik ama bazen karşı taraf "eee bi çeyiz bile getirmedin babanın evinden" gibi saçmalayabiliyor. Elalemin ağzına laf vermemek için o bir takım çeyiz 2 teyzemin evine ve benle beraber 8 kızın evine serildi. Geldiler baktılar beğendiler gittiler. Akşam topladık yine anneanneme gitti
İşte çeyiz bu kadar gerekli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?