- 19 Eylül 2013
- 2.166
- 1.823
- 373
- Konu Sahibi Kuzum benim
-
Gecebeslenmesi neden iyi değilmiş ki?Benim oglum 3 ayliktan beri gece asla uyanmaz mama veririm yemez 10 saat uyur geceleri hic uyanmadan. doktor bana normal dedi gece beslenmesi zaten iyi bisey degil uyusun ellemeyin dedi gunduzde 3 saat falan uyurdu bence sorun yok uyusun bebekler uykuda büyür
Başlık hiç olmamış sanırım. Şükredin uyuyan bir bebeginiz var. Uyumasaydı ozaman bu başlık dogru olurdu. İki aylık uyumayan bebegim var zor oluyor. Uyuyunca okadar mutlu neşeli oluhor ki. Uyumayınca uykusuzluktan sürekli aglıyor.Mrb arkadaslar. Yine ben ve yine sorum bebegimle ilgili. 5. Ayini doldurmus minnak bir oglum var. Bazi anneler kizabilir bana ne guzel iste diye ama oglum cok uyuyor. Yada bilmiyorum normali bu mu? Gunduzleri 1 saat uyanik kaliyor sonra huysuzlanmaya basliyor bi sekilde oyalayarak 2 saat tutuyorum ben. Sonra 2- 3 saat kesintisiz uyuyo. Uyaninca hareketleri gayet iyi neseli. Birseyler ogreniyo yavas yavas. Ama tedirgin oluyorum iste. Gece de bazen 6 saat uyudugu oluyo. Bazen babasina cekmis uykucu diyorum ama tedirginde olmuyo deilim. Bebisi olan anneler sizin beneklerinizin uykulari nasil.
Ne dedi doktor. Ben de anlamıyorum bebegim iki aylık bebek dedigin uyur ama uyumuyor. Doktora mı gitsem diyorumŞansli azinliktan birisin,benim kizim hiç uyumazdi hatta dr. götürüp bu kadar küçük bir bebek nasil bu kadar az uyur diye sormuştum.Sizin minik uykucu demek ki maşallah kuzuya
Mrb arkadaslar. Yine ben ve yine sorum bebegimle ilgili. 5. Ayini doldurmus minnak bir oglum var. Bazi anneler kizabilir bana ne guzel iste diye ama oglum cok uyuyor. Yada bilmiyorum normali bu mu? Gunduzleri 1 saat uyanik kaliyor sonra huysuzlanmaya basliyor bi sekilde oyalayarak 2 saat tutuyorum ben. Sonra 2- 3 saat kesintisiz uyuyo. Uyaninca hareketleri gayet iyi neseli. Birseyler ogreniyo yavas yavas. Ama tedirgin oluyorum iste. Gece de bazen 6 saat uyudugu oluyo. Bazen babasina cekmis uykucu diyorum ama tedirginde olmuyo deilim. Bebisi olan anneler sizin beneklerinizin uykulari nasil.
3 saatte 70 - 90 arasi yiyor. Aslinda 5 saatte 250 ml yemesi gerekiyo ama yemiyoCocuguna ne kadar mama veriyorsun? 7 kilo üstü, bir 5 aylik bebek icin cok acikcasi.
Sikayetci deilim sadece tedirginim...Sinirlerim bozuldu uyuyan cocuktan sikayet eden bir anne...
Benim esimde ayni acikcasi bende biraz babaya cektigini dusunuyorum kuzumun.Bence ciddi bir sorun değildir bu ... Benim eşimde bebekken uyurmuş.. Kayınvalidem anlatır hep .. Özlermiş artık sevmek için zorla uyandırirmis .. Eşim hala aynı çok uyuyor :)
Bu dediginiz şeyi ben iki aydır kitaplara baka baka uyku eğitimi adi altında uygulamaya koymaya çalışıyorum bacım daha ne istiyon senelimde bu listeyle geziyorum ben...
Refluye yol aciyormus gece beslenmesini ne kadar erken kesersek o kadar iyi olurmus zaten bebek karar verirmis buna bazi bebekler gece beslenmek istemez sadece emme icgudusunden uyanirmis bazilari acikirmis ama eger gece degil gunduz yemesi gerektigini ogrenirse hem guzelce uyurmus hemde reflu yada diger mide sorunlariyla karsilasmazmisGecebeslenmesi neden iyi değilmiş ki?
Ayni düşünmek diye buna derim benNerdeyse ayni seyleri yazmisiz.
Benim bebeğim gecede on kere kalkıyor emmek için..hem beni tüketiyor,hem kendi uykusu bölünüyor..ben de keseyim dedim gece emmelerini ama başaramadımRefluye yol aciyormus gece beslenmesini ne kadar erken kesersek o kadar iyi olurmus zaten bebek karar verirmis buna bazi bebekler gece beslenmek istemez sadece emme icgudusunden uyanirmis bazilari acikirmis ama eger gece degil gunduz yemesi gerektigini ogrenirse hem guzelce uyurmus hemde reflu yada diger mide sorunlariyla karsilasmazmis
Benim kizim 18 aylik olana kadar gecede 3 kere kalkardi 1-4 ve 6 da once 1 mamasini kestim uyandi yine aliskanlik olmus tabi cocukta 1 hafta ugrastim vermedim mama emzik verdim su verdim agladi falan ama uyudu sonra 6 mamasini kestim ayni sekilde oda kendi kendine 4 ü kesti bi dahada uyanmadi gece sizinki kac aylik nasil bir bebek bilmiyorum ama belki isinize yarar cunku emme icgudulerinden uyaniyorlar mesela parmak emen bebekler az uyaniyor cunku o icgudu geldiginde parmagini agzina sokuyor hoop tekrar uyku ama digerleri biseyler emmek istiyor ondan bu uyanmalari bebeginiz uyansada beslenmeyecegini ogrenirse uyanmaz diye dusunuyorum tabi ayina ve huyuna gore degisirBenim bebeğim gecede on kere kalkıyor emmek için..hem beni tüketiyor,hem kendi uykusu bölünüyor..ben de keseyim dedim gece emmelerini ama başaramadımnasıl başarılır onu da bilmiyorum açıkçası..teşekkür ederim:)
Doktor ne desin adam bu soruyu duymaya o kadar alismiski kisaca bazi bebekler öyledir dedi kestirdi atti.Benim kizim şuan 13 aylik ve hala ayni gece 3-4 kez uyanmazsa rahat etme misal dün gece saat 4 te uyumasi icin dua edip ayagimda salladim durdum sabah 6da anca tekrar uyuduNe dedi doktor. Ben de anlamıyorum bebegim iki aylık bebek dedigin uyur ama uyumuyor. Doktora mı gitsem diyorum
Sikayetci deilim sadece tedirginim...
Tsklr anlayisiniz icin :)... Burdaki cvplarla artik daha rahatim simdi olurunu birakmaya calisiyorum artik :)Yanlis algılamisim o zaman kusura bakmao zaman tedirgin olma bu yasta ben bile o kadar yatarim yani. Ben de uyumamasindan yakindim hep 7 8 ay sabaha kadar hic uyumadim. Bu da bir sorundu bana göre. Bence sen keyfini cikar kisa zaman sonra yurur konusur o zaman da biraz yatsin istersin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?