bu çocuk sapık mı?

merce46

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
397
89
318
Hatay
Merhaba hanımlar tatilde memlekete gittim orada bir olayyaşadım çok canım sıkıldı bu derdimi sizle paylaşmak istedim kızkardeşimin oğlu benim kızı çok sever sürekli oyunlar oynarlar oğlan 7 kızım 3 yaşında. Onlar oynarken ben bir dialoglarına şahit oldum benim kız diyor ki biz karıkoca olalım oğlan da tamam ama annene söyleme ben bu sözden huylandım... sürekli oyunlarını takipettim benim kızı gıdıklıyo gülüyorlar falan yine aklıma birşeygelmedi ama benimbir işim vardı gelirim birazdan dedim onnlarda banyonun önünde ellerini yıkıyorlardı geldiğimde ikiside banyoya girmiş kızımın tautını indirmiş kızıma çiş yaptırıyormuş klozetin uzağında tam kapının önündeler oğlana kızdım kaçtı gitti kızıma sordum bir yerine dokundu mu diye oda önünü ve arkasını gösterdi. Oğlana sorduğumda inkar etti bu durumu kızkardeşi le paylaştım o da oğluna kızdı ama benim kızım olayların farkında etkisinde mi ne kadar nadıl etkilenir bir pedagog a götürsem mi?

Sapık diyemem ama bu cicuk yaptığı seyin "annelere söylenmemesi gereken bir sey" oldugunu biliyor. Ve nerelerine dokunmasi gerektigini de.

Benim korkacagim sey bunu bu cocuga kim öğretmis? Birisi de bu cocugun bazi yerlerine dokunup "sakın annene söyleme" demiş. Bu cocuk istiamara mı uğruyor? Diye endiselenirdim. Bence kardesinizi de uyarın bu konuda o da dikkat etsin.

Çocuklarda mahremiyet eğitimi çok önemli.
Cinsel kimlikleri oluşmaya başlıyor. Elbette ki sapık değil, o daha 7 yaşında.
Cinselliğin ayıp olduğunu öğrenecek şekilde yetiştiriliyor, o yüzden kaçamak yapmaya çalışıyor ne kadar yanlış.
Çocuklar bile bastırılmaya alıştırılıyor, büyükler ne yapsın?

Çocuğunuza mahrem bölgelerini öğretin.
İsteği dışında asla dokunulmaması gereken bölgeleri olduğunu..

Evet kız kardeşinizin çocuğu da kesinlikle bu konuda eğitilmeli. Bir uzman tarafından. O da mahremiyeti bilmeli. Çocuğu göster oğlum pipini diye büyütmüyorlardır umarım.

çocuğun sapık olmadığı kesin..
yalnız 7 yaş merak duygusu için geç bir yaş bende sanırım çocuğun daha önce bu şekilde istismar edildiğini düşünürdüm..
annesiyle bu konuyu mutlaka konuşun uzman eşliğinde çocuğa cinsel kimlik eğitimi verilsin varsa başka bir durum çıkar zaten ortaya..
sizde kızınızın özel bölgelerini sizin dışınızda kimsenin dokunmaması yada görmemesi gerektiğini anlatın..

O çocuk sapıklık nedir bilecek yaşta değil ki ama bişey den etkilenip kızınıza uygulamaya çalışmış. Kızınizi bir süre gözlemleyin anormallik sezerseniz Dr. Gidin

Sapık diyemem ama bu cicuk yaptığı seyin "annelere söylenmemesi gereken bir sey" oldugunu biliyor. Ve nerelerine dokunmasi gerektigini de.

Benim korkacagim sey bunu bu cocuga kim öğretmis? Birisi de bu cocugun bazi yerlerine dokunup "sakın annene söyleme" demiş. Bu cocuk istiamara mı uğruyor? Diye endiselenirdim. Bence kardesinizi de uyarın bu konuda o da dikkat etsin.
Başlığı dikkatçeksin diye yazdım elbette 7 yaşında bir çocuk sapıkolamazama bu olayda normaldeğil nerden nasıl yaklaşırım diye paylaştım cevabınız için teşekkürederim

Huylandırmak istemem. Ancak bir erkek arkadaşım çocukluk anılarından bahsederken, kendi daha 6 yaşındayken diğer kız çocuklarıyla ne yaptıklarını anlatırdı. Hatta 13-14 yaşında olup saat kullanmayı bilmeyen başka bir misafir çocuğu yüzünden yakalandığından bahsetmişti.

6 yaş belki küçük geliyor size ama inanın artık bir çoğunun her şeyden haberi var. Kızınızı yalnız bırakmayın.

Huylandırmak istemem. Ancak bir erkek arkadaşım çocukluk anılarından bahsederken, kendi daha 6 yaşındayken diğer kız çocuklarıyla ne yaptıklarını anlatırdı. Hatta 13-14 yaşında olup saat kullanmayı bilmeyen başka bir misafir çocuğu yüzünden yakalandığından bahsetmişti.

6 yaş belki küçük geliyor size ama inanın artık bir çoğunun her şeyden haberi var. Kızınızı yalnız bırakmayın.
Şaka gibi yahu? 6 yaşında ben müge benden önce okumayı sökmemeli diye duvarlara kafa atıyordum.
Arkadaşınız yalan söylüyor olmalı aklınca hava atmak için falan, 6 yaşında bir çocuk sevişmek nedir bilmemeli?
6 yaşında ne yapılabilir yahu, ben şok ben iptal.

7 yaşındaki çocuk sapık olmaz .

Bu yaşlar cinsel kimliğin merakının başladığı , kız/erkek ayrımının araştırıldığı dönemler .

Anne/babası tarafından "özel bölgeler" neresidir , kimler göremez , başkasının ki neden görülmemeli ... bunlar anlatılmalı.

Varsa küçük çapta cinsel içerikli soruları yaşına uygun yanıtlanmalı . Sen daha küçüksün ? Aaa ayıp ! O soru nerden çıktı duymayayım bi daha gibi geçiştirilen her soru ; merakını kendi keşifleri ile bulmaya çalışmasına teşvik eder çocuğu .

Biz anne ben nasıl doğdum diye soran 7 yaş çocuğu karşısında , eyvah bu soru nasıl toparlanır , şimdi cevap versem daha fazlasını sorar diye cevabı atlatırsak ; çocuk bir şekilde kafasına takılan sorunun cevabını arayacaktır. Kısacık , net yaşına uygun bir cevap vermek gerek.

Kız kardeşiniz bu konularda dikkatli olsun .

7 yaşında bir çocuk tabiki de sapık olamaz.tam da cinsel olarak kendi kimliğini tanıma yaşları. Hem kendisini hemde karşı cinsi merak ediyor doğal olarak.
Burada iş size ve kizkardesinize düşüyor. Kızınıza o bazı bölgelerine sizden başka hickimse nin dokunmamasi gerektiğini ve baskalarinin da o bolgelerine dokunmanin yanlis oldugunu öğretin. Kizkardesinizde aynı şekilde oğluna öğretsin.
Asla kızmayın bağırmayın başkalarının yanında küçük düşürmeyin. Bu onlara çok daha büyük zarar verir.

Kizin kucuk lutfen daha dikkatli ol..suan cok kotu oldum..
Bir arkadasimin yasadigi bir olayi anlatmisti suan 37 yaslarinda evli cocuk sahibi ama hala unutamiyor maruz kaldiklarini...ustelik genc bir kiz olan kuzeni tarafindan kucucuk yasta yasiyor ve unutamiyor...daha dikkatli olalim ben dedesinden bile sakiniyorum

Erkek olan başkasi tarafindan bu şekilde istismar edilmiş olabilir. Aman dikkat. Ama annesiyle konusmaniz şart.

O çocuk için de illa cinsel istismara uğruyor diyemeyiz bence... Belki televizyondan gördü veya bir yerden duydu. Cinsel kimliklerin oluştuğu bir dönem. Oldukça da zor, anne-babalara çok iş düşüyor.

Mutlaka öğretin kızınıza, mahremiyeti bilsin ve izin vermemeyi öğrensin.

Offf ne denirki. Bende cogu gibi yigeninizin cok güzel olmayan seylere tanik oldgugunu düsünüyorum. Yoksa nereden bilecekki öyle seyleri? Birde kiziniza demis ya annene anlatma diye demekki bir bildigi var yani yaptiginin yanlis oldugunu biliyor. Keske o anda onlarin yanindan ayrilmasaydiniz

Kiziniz kücük daha ne oldugunu tam anlamamistir ama ona bidaha böyle birsey oldugunda size haber vermesini, kimsenin ona dokunamayacagini anlatin.

Kiz kardesinizlede konusun, oglunu egitsin o konuda, okulda veya baska bir yerlerdede baska cocuklara yaparsa basi derde girer. 7 yasinda ki bi cocuk bilir naptigini, kimseye dokunmasi gerektigini anlatin uzun uzun, birde istismarami ugradi diye benimde kafamdan sorular gecmedi degil. Annene söyleme demesi tuhaf.

Back
X