Bu cümle ne demek?

Boyle durumlarda herzaman empati kurun. Mesela sizin esiniz size laf kondursa bi inceden laf soksa siz alinmazsiniz. İliski icinde oluyor cunki boyle seyler. Ama ordan abiniz bunu duyarak hehöyt diye cemkirse kardesime ne diyor diye kendiniz de rahatsiz olursunuz eminim. Degilmi?
Aslinda buyutecek birsey yoktur sizin acinizdan ama disardan bakan biri anlamayabilir sizin iliskiniz icindeki dinamigi.
Dusunsenize birde siz unutmus gitmissiniz abiniz gittikce kinleniyor sevgilinize unutmuyor kafaya takiyor? Eminim kabus olur. Cunki iyi gecinmelerini istersiniz onlarin.
Ama anlayabiliyorum. İnsanin ailesine sevdiklerine boyle laflar soylenince savunma mekanizmasi ortaya cikiyor. Ama bence de hos gorun. Genel anlamda mutlu ise ler. Aslinda abartilacak birseyde yok. Gelin hanim orda esine laf anlatamayinca sinirden aglamis sonra hincini boyle bir cumleyle atmis uzerinden...aslinda sevimli de bir yandan gulup gecebilirsiniz de..
Biraz da benimseyince gelin veya yeni aile uyelerini boyle bakis acisi gelistirirsiniz. Benimsemeye calisin. Aileden biri artik o da sonucta.

Kesinlikle frekanslae tutmadı maalesef bizim iyi geceler :)

İnşallah böyle olmaz benim evliliğim , güzel olur inşallah herşey
Kötüyü düşünüp çağırmayın herşey olacağına varır, bir de çokca kurmayın her insan bir değil iyice tanıyın , tartın ona göre yön verirsiniz.
Gelininize belki hak vereceğiniz şeyler olur tanıdıkca, orta yol bulmak için sık sık dioloğ kuracaksınız belki çok faydası olacak yani güzel yanlarını düşünün az çok anlamaya çalışın , yoksa herkes ön yargıyla yaklaşsa kim halden anlayıp köstek yerine destek olacak?

Gelinin kulağı bütün gün çınlıyordur. Sanırım bekarsınız. Her konunuz sorunlu gelinle ilgili. Biraz unutun abinizi ve eşini. Ben olsam karı koca iş ile ilgili konuşurken başka odaya geçerim. Duymak istemem söylenenleri ki haklıymışım. Bide bu sitede “bu dediği ne anlama geliyor” isimli konu başlıklarında bayağı artış oldu. Siz ne anlama geldiğini anlamadıysanız biz nasıl anlayalım yok anladıysanız buraya açmanın mantığı ne.

abinizde de hata gördüm. Madem o hayat ikisinin hayatı eşinin rızasını almadan başka işe giremez. Gelin terbiyesizlik etmiş ama ağlayan karısını teselli edip ikna etmeye çalışmak yerine ben işe gireceğim bitti die tek taraflı karar almasıda bir çeşit terbiyesizlik bnce.

Hic sevmem boyle baska insanlarin da oldugu ortamlarda eslerin tartismasini birbirine hakaret etmesini irrite olurum yapan kim olursa olsun derdiniz neyse evinizde halledin kardesim gelin boyle insanlarin kendi evliligine saygisi yok bence o yuzden baskalarinin saygi duymasini beklemek sacma herkesn icinde tartisma yapiliyosa herkesinde yorum hakki oluyo tabi oyle bi lafta nerden geldiyse aklina

Buyuk konusmaktan Allah korusun, bu lafi bana soyleyecek insanla birakin evli kalmayi onunla artik ayni yone dahi bakmam.
Gelininizin saygisizligi göklerde, seviyesi yerlerde.
Ve bakiyorumki yapilan yorumlar gayet yumusak, demekki bu igrenc lafi soyleyen gelin kisisi olunca boyle oluyor. Amma eger abiniz bu lafi etmis olsaydi coktan linc edilmisti burada.
Abinize cok acıdım, Allah yardim etsin.

Siz ciddimisiniz ya?
Laf kondursa mi? Yani siz bu igrec hakareti kucuk bir laf kondurmami olarak goruyorsunuz?
Kadin esine bildigin dukkana iki yatak at fahiselik yap demis, esine yahu esine, hemde herkesin icinde.
Ben boyle seviyesizlik, boyle terbiyesizlik girmedim sahsen.
Ama bu size gore sadece laf kondurmak?
Arti sevimlide buluyorsunuz??
Harikasiniz yeminle ! Pess.

Son düzenleme:

Ortami yumusatmaya calisiyorum size ne oluyor
Ama haklisiniz yani boyle seviyesiz cumlelere alistirmamak lazim veya normal gormemek lazim. Hele ki aile buyuklerinin yaninda banada ayip gelir.
Yinede herkesin kendi bilecegi is. Simdi ne diyelim yani? Gorumceye birsey soyleyen olmamis. Es kisisi bu cumleye sesini cikarmiyorsa kendi bilecegi is. Kendi aralarinda boyle konusuyorlar demek ki.
Gelin hanim aglamis diyince sonra boyle sinirlenince gozumde sevimli canlandi ne var bunda. Zaten reklam yapmiyoruz burda evet oyle konusun edin vs diye. Akli olan zaten boyle konusmaz.

Gelinin bence kocasinin yapacagi ise karisma hakki var diye dusunuyorm. Sen kendi esinin ailesinin agzina bakmasini ister miydin? Bence bu konuda gelin hakli. Ama soyledigi laf cok terbiyesizce olmus. Hakliyken haksiz konuma dusmus

Cok buyutmus gereksiz bir soz cumle kurmus ahlaki bukadar ediyor demekki hanim efendinin sevgisink birak kardesinkze saygisi kalmamis onun terbiyesiz ahlaksiz

O işten para bulamazsan yatak attaa baska işle kazan demek istemis ayip olmus gercekten abartmis biraz eşi denesin baksin belki olcak olmazsa ozaman laf yapsin ama bastan denesinler arkasinda dursun yeni evlilik belki rezil olmaktan korkmstr anlamadim bende

Umutsuz ev kızıydın, tam teşekküllü bir görümceydin, hadi o cook istediğin evlilik yoluna girdin, hala abin gelin.. Ya endişe edebilirsin de bunları mütemadiyen buraya açınca rahatlıyor musun?

Herkes geline tü kaka nasıl bir insan türevi şeyler söylerse mutlu mu olacaksın kaldı ki direk senle ilgili bi durum da değil buradakiler sana ne gibi çözümler bulabilir, başkalarını ilgilendiren problemler kişisel dertmiş gibi açılmamalı bence!

ben ev kızı değilim ve hiçbir zaman ev kızı olmadım bu birrrrr, ikincisi evet görümceyim inan böyle bir insanın görümcesi olmayı bende istemezdim bu iki, rahatsızlık veriyorsam size okumayın bu da üççççç

Sende hayatını gelinin üstüne kurup sürekli onla kafanı meşgul etme bu dööörrttttt, iyi görümceler karı koca arasına girip gelinmiş gibi konu da açmaz bu beşşşşş
Senin düşüncelerin varlık amacın ne anlama geliyor acaba bu da altııı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…