Bu cümle ne demek?

bu gelinin mantığı zaten tamamen abiniz üzerinden size yaslanmaktı maddi olarak.
kendi maaşını tamamen ailesine harcamak, düğünle ilgili en ufak bir masrafı üstlenmemek, hatta düğünü bir para kapısı olarak görmek bunu kanıtlıyor.

ama siz de çok işin içindesiniz.
bırakın abiniz karar versin.
nişan sürecinden beri kızın ağzından çıkan her cümleyi bize aktardınız.
sizin ruh sağlığınız için söylüyorum; bırakın..

Cok ayip etmis cok cirkin olmus bu lafi... esinin isiyle ilgili konulari bas basaylen endiselerini anlatarak dile getirmeli . Ama benim esim boyle bir olayla karsima gelse endiselerimi soyleyip yinede kendisini her konuda her kosulda basarisizda olsa destekledigimi soylerim ki hep esime boyle yaklastim

Gelininiz haklı bence. Hazır işten çıkacak başka iş yapacak ve kazanıp kazanmayacağı belli değil. Yarın bir gün para sıkıntısı çektiğinde kim koşacak arkasından? Abinizi iş kursun diye destekleyenler, bu işten ekmek çıkmazsa arkasında durabilecek mi??

ilk ağladığında hak verdimde geline ..
bazı insanlar ağlayarak ifade ediyo kendinide ..
o laf hiç olmamış ,bence eşinin arkadaşına güvenmiyor o yüzden böyle bi kelime kullanmış.

ben işin içinde değilim ağzımı açıp da bişey demedim ona ama yaşadıkları sıkıntıyı bana yansıtmasınlar ben niye duyayım bu sözü git evinde istersen birbirini ye ne yaparsan yap ama o benim abim ya benim yanımda hangi hakla bu cümleyi kuruyorsun, burda eleştirilmesi gereken nasıl oluyor da ben oluyorum ona da ayrı şaşırıyorum, şurda yazılanlara bi bak Allah aşkına geline takmış, yine bi vicdan yoksunu bana evde kalmış diyor nasıl bu kadar insanlıktan uzaklaşıyoruz hayret ediyorum

eşler arasına girmeye hakkınız yok o eşi ve sizden daha yakın kardeşinizinde ağır lafları oluyordur arada ama gelinin suçu abinizi toplum içinde rencide etmesi terbiyesizlik yapmış.

Gelininiz eşinin iş durumunu belliki çok kafaya takmış.
HAKLI da bu zamanda hazır işinden olacak istifa ederek.

Doğal olarak acabaları çoğaldı.
Fakat kaç yıllık evli olduklarını ve yaşlarını bilmiyorum ama gelininiz nerede hangi ortamda sinirle ağzından ne çıktığını düşünmeden söyleyen biri gibi,büyümesi lazım.
Abinize gelince öncelikle bu iş konusunda eşi ile istişare edip onu tatmin edip rahatlatması lazım .
SIKINTI BURADA....

Kızlar ben endişesini anlayabiliyorum elbette ama insan eşine bunu söyler mi, hele hele kardeşlerinin yanında olacak bişey mi bu. Daha 2 ay bile olmadı evleneli ne çabuk bu kadar yüz göz oldular
sana ne? kocası değil mi ? sende laf sokmaga yer arıyorsun... haklı her köşede emlakcı var ki bu iş kolay bir iş değil. Cevre edincek vs vs para kazanmak öyle kolay değil... son derece hakli üstelik ortakla iş yapılmaz.
Siz geline laf sokmaga yer arıyorsunuz başka birşey değil

Bu konu abi ve gelinin geleceği ile ilgili. Görümcenin buna karışması hiç doğru değil. Varsa bir problem kendi aralarında halletmeliler.
gelin eşinin iş değiştirmesini istemeyebilir gelecek kaygısı taşıdığı için, işlerin istediği gibi gitmeyebileceği hesabını yaptığı için mevcut işinde devam etmesi gerektiğini düşünebilir. görümce bu olaya karışmamalı.

Gelin hanim oraya iki yatak atip is yaparsin derken pez....nlik yaparsin anca demis. Kendin yaparsin dememis. Ne derse desin. Sonucta ikisinin arasinda. Bugun kuserler yarin barisirlar. Arti ikide bir benim yanimda nasil boyle sey der deyip duruyorsun. Biktim onlari cekmek zorunda miyim falan diyorsun. Sanki kendin bu islere bilincli girmiyormuşsun gibi. Kadin madem mutfakda agliyor. Hadi gittin teselli ettin. Kocasi geldi yanina. Belki adam karisiyla konusup bi ortak nokta bulcaklar. Belki adam karisina sarilcak opcek aglama falan diyecek. Sen ne diye orda yali kazigi gibi çakili duruyorsun? Iceri gecsene. Yalniz biraksana onlari. Anlayissiz. Ondan sonra da benim yanimda nasil boyle derler bla bla kafa ütülüyorsun burda. Sen kendin surekli diplerindesin.

Bu lafi olesine soylememistir herhlde, belki abinin bilmedigin bi vukuati var.. ayrica kendi kocan isi birakip bilmedigi bi isi yapicak olsaydi soylenip saydirirdi herkes sende dahil, gelin istemiyo diye mi kotu oluyo?

Ha soyledigi sey ozellikle herkesin icinde soylenecek sey degil ama..ana konuda hakli yani

aynen tam görümce yani.

bir de bunda ağlanacak ne var demesi de saçma o gelinin yerinde olsam çok laf giydirirdim görümceye

Son düzenleme:
Üslupsuz!.
Zaten uğraştığın, konu açtığın, evde kalmış olmakla buhran yaşadığın şeyleri düşünce hak verdim seviyesizliğine şaşırmadım
Çok ayıp. Konu sahibine ben de hak vermedim tamamen haksiz lakin eski konularını kaldı ki üzüldüğü bir noktayı burada bu şekil de yüzüne vurmak ne kadar doğru. Düşman mıyız biz,buraya konu açarken de acaba önümüze nerede sunulacak diye mi düşünelim. Bunlar hassas noktalar rica ediyorum dikkatli davranalım.

Son düzenleme:
iş konusu çok ciddi. gelininizin kaygılı olması çok normal. herkes esnaflık yapamazzz.

görümcede herşeye karışmamalı. hatta hiç birşeye karışmasa daha iyi olur bence

Ailenin yaninda kavga etmeleri olmamis gercekten ama. Ne yapacaksiniz hayat onlarin hayati gecim onlarin gecimi. Siz yapici olun. Yarin geline laf ederseniz siz kotu olursunuz. Abiniz de zaten bi omur onun kocasi olacak. Siz de evlenip kendi yuvanizi kuracaksiniz. Is konusunda da riskli adimlar atiyorlar. Bende olsam esime izin vermem.

burada gelini çok fazla suçlu bulmayan bir ben miyim
o kullandığı kelime hariç bence çok haklı o kelimeyi de muhtemelen sinirden söyledi.
siz neden her şeye dahil oluyorsunuz aralarına çok giriyormuşsunuz gibi geldi
buna hakkınız yok yapmayın böyle yarın sizin başınıza da gelebilir.. karı koca arasına girilmez.
hem onlar evli.. k. bakmayın da eşi tek başına karar veremez yok öyle bir dünya.

Haklı olabilirsin, ama ben konu sahibinin de hem bu hem diğer konularında da iyi niyetli olduğunu hiç düşünmüyorum. Yoksa ben de burda empati kurmadan ya da kendilerinin hiç problemi yok da burda açılan her konuyu eleştirir yazanları doğru bulmuyorum ama ilk yorumum da gayet normal yazdım başkalarının problemini gelini odak noktası haline getirip kendinden cok onla ilgili yazmasını eleştirdim ancak kendi saldırgan davrandı, duyarlışığın için teşekkür ancak ben yine yeniliyorum iyi niyetle açılan konular şahıslar başka, kendini acındırıp kötü olanlar başka

Sanki sondaki o terbiyesizliği yapmamış olsa geline hak vereceksiniz.
Siz de ılımlı bir görümce değilsiniz yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…