Bu da bana dert oldu

255karya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2015
690
237
53
39
Merhaba arkadaşlar 2 buçuk sene oldu evlenelı. Evlenene kadar doğru düzgün yemek yapmayı bilmezdim. Evlendikten sonra eşimden bu konu da ağır eleştiriler aldım. Kendimi zamanla yetiştirdim. Neyse zamanla ya ben bişeyler öğrendim ya da alındıgımı evde sorun çıktığını anlayınca dilini kesti. Zaman geçince bişey farkettim annesinin ve bazı akrabalarının evinde yediği günü yemıyordu. Pasta börek üste sever yapmıyorsun der. Yapıncada iki çatal alır yemiycem der. Niye yemiyorsun deyince de tokum şişim yok kapasitem bu günü laflar eder biri bişey getirince de hemen alır yer ya da akrabasının evinde ikinci tabağı üste. Öyle üzülüyorum kü anlatamam

Belki alıştığı lezzetten daha farklı yapiyosundur. İlk evlendigim zaman eşimle benimde aramda problem oluyordu bu durum. Ben esime su yemegi yapacam nasıl yapayim diye soruyorum onun tarifine gore yapiyorum sorun kalmiyo aramizda. Boyle dene istersen bide

Demek ki kıvamını lezzetini tutturamıyorsun

canım, yemezse yemesin, sen üzülme, aç kalacak değil ya koca adam. herkes aşçı olcak diye bir kural yok. kendine dert etme, akışına bırak.

Internet caginda yemek yapamiyan kalmadi ki canim benim bende Anne evinde yemek yaptigimi hatirlamam. Simdi bilmedigim bisey varsa aciyorum YouTube yi nasil yapildigina bakiyorum yapiyorum :) esininde seni bu konuda desteklemesi lazim bir yaparsin tatsiz tuzsuz olur ikinciye yapinca cok Guzel olur :) bu hep Boyle ben biseyi 10 kere yapiyorum yinede bazen tuzu eksik oluyor esimde saolsun " askim bugun Tuzla düsmanmisin " diyor gülüyoruz geciyoruz. Sende cok üstüne alinip Kendine stress yapma :)

ne sıkıcı bir durum.. böyle olunca yemek yapmaya yine beğenmeyecek önyargısıyla başlıyorsundur büyük ihtimalle. insanın bilinçaltına kazınır. sordun mu nelerden hoşlanırmış. kimi yağlı sever kimi salçalı vs.. sana bir sebep bildirse sende ona göre kendini düzeltirsin.

esinizin severek yedigi seylerden siz de tatmalisiniz ve ne gibi seyler kullanilmis anlamaya calismalisiniz.Kullandiginiz malzemelere dikkat edin , tereyagi mesela onemlidir.yemegi yada tatliyi hangi yagla yaptiginiz cok onemlidir.Direk tada etki eder.Ve esinizin sevdigi pastayi yada yemegi yapan kisiden tarif de alin.Yani tarif almak kotu birsey degil , karsindakine iltifat gibidir ayni zamanda.tarif isteyip de kotu yanit alacagini sanmiyorum acikcasi.

Sonuç itibariyle iki yıldır benim yemeğimi yiyor. Ama diğerlerini yediği gibi değil

Ben de çok iyi aşçıyım diyemem. Ama internette bazı sitelerde çok ayrıntılı yemek tarifleri var. Ölçüsüne uyduğun vakit ilk denemende bile güzel sonuç çıkar. Bi de eşinle memleket farkı varsa bu direk damak tadını etkiliyor. Eşinin memleketinin meşhur yemeği nedir mesela, bi gün onu yap beğenirse bi hafta över zaten

Sık sık yemek yap,elin gelişor kıvamınıda tutturursun bol bol oku netten tarifler al dene..

Bende 1 sene içinde herşeyi öğrendim.Önemli olan istemek ve pes etmemek..Çok net hatırlıyorum yaptığım yemek yenmediği zaman oturur aglardım şimdide bana bırakmıyorlar diye deli oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…