Dün akşam bu konuyu açmadan önce Bir tatlı yapmıştım. Eşim biraz yeyip bırakmıştı üzüldüğüm için konuyu açtım. Aynı tatlıyı bugün evime ilk kez gelen birine ikram ettim. Kadın ikinciyi istedi süper olmuş eline sağlık bir tane daha alabilir miyim dedi. Verdim ama gözlerim dola dola.. Çünkü akşam eşim yarısını bırakmıştı. Bir çok şey böyle oluyo herkes yer yaptığımı
Bence esinizin tavri tamamen psikolojik.bastan yaptiklariniz kotu oldu diye hala oyle olacak gozuyle yaklasiyor olabilir.ben sizin yerinizde olsam yemek falan yapmam buyursun kendi pisirsin ne istiyosa yenmeyecek yemegi neden yapayim.hani yemegin lezzeti yoktur belki herkes super lezzetli yapamaz ama nimettir sonucta yenir bi sekilde yenmemesi icin cok cok kotu olmasi lazim.sizin elinizde annesinin lezzetini ariyor olmasin?
Bence esinizin tavri tamamen psikolojik.bastan yaptiklariniz kotu oldu diye hala oyle olacak gozuyle yaklasiyor olabilir.ben sizin yerinizde olsam yemek falan yapmam buyursun kendi pisirsin ne istiyosa yenmeyecek yemegi neden yapayim.hani yemegin lezzeti yoktur belki herkes super lezzetli yapamaz ama nimettir sonucta yenir bi sekilde yenmemesi icin cok cok kotu olmasi lazim.sizin elinizde annesinin lezzetini ariyor olmasin?
Onun damak zevkine uymuyordur ama dediğin gibi artık sorun çıkmasın diye söyleyemiyordur. Bence hiiiç beğendirmek için strese girme. Sadece kendini geliştirmeye çalış, yeni yöntemler dene, yeni tarifler bul. Zamanla o da farkı fark eder.
Onun damak zevkine uymuyordur ama dediğin gibi artık sorun çıkmasın diye söyleyemiyordur. Bence hiiiç beğendirmek için strese girme. Sadece kendini geliştirmeye çalış, yeni yöntemler dene, yeni tarifler bul. Zamanla o da farkı fark eder.
Mercimek çorbasının içine 5 bardak kesme şeker döksem ama 7 kere bu sureyi okusam yine beğenirler miiii ?
Ya arkadaş yemek pişirmeyi de nasıl dine bağlıyorsunuz anlamıyorum artık bu konuyu da dini bir şeye bağlayamazlar diye girdim bu da bağlanmış, pes diyorum artık.
Niye bu kadar zorunuza gitti anlayamadım.Daha önce bir yerde okumuştum,paylaştım.İnanırsınız uygularsınız,inanmazsanız uygulamazsınız.İnanmak mecburiyetinde değilsiniz ama en azından saygı duyabilirsiniz.Yeri gelir sure okurum,yeri gelir şarkı mırıldanırım
Niye bu kadar zorunuza gitti anlayamadım.Daha önce bir yerde okumuştum,paylaştım.İnanırsınız uygularsınız,inanmazsanız uygulamazsınız.İnanmak mecburiyetinde değilsiniz ama en azından saygı duyabilirsiniz.Yeri gelir sure okurum,yeri gelir şarkı mırıldanırım
Zoruma gitmesiyle alakası yok. Duanın da bir yeri var. Allah'ın adı habire habire ve gereksiz yere zikredilmez. Yemeğim lezzetli olsun diye de okuyup üflemenin bir alemi yok ki. Elinizin lezzeti varsa güzeldir, yoksa değildir bunun duayla ilgisi yok ki.
Zoruma gitmesiyle alakası yok. Duanın da bir yeri var. Allah'ın adı habire habire ve gereksiz yere zikredilmez. Yemeğim lezzetli olsun diye de okuyup üflemenin bir alemi yok ki. Elinizin lezzeti varsa güzeldir, yoksa değildir bunun duayla ilgisi yok ki.
Aynen öyle canım kendin yap başkası yaptı diye yedir diyerek dene, bide özene rek değilde kendine güvenerek kendini düşünerek yap bide en çok neyi sevoyorsa onları yapmaya çalış onun damak tadına gore yapmayı unutma mesela bi çorbayı kaynanam farklı ben farklı yaparım kocam benimkisini de beğenir yer ama annesinin kinden vazgeçmez bende kaynananın yaptığı gibi yaparımoyle çok beğenir... Hiç yadirgamaz....
Bence en iyi yöntem onun damak zevki yanı kaynana tarifleri onun yaptığı usulden yap bence onun kullandığı baharatlardan kullan, ha bide belliki çok strese girmissin takma bu kadar biraz kendini rahatlat hepsi geçer zamanla stres yapmaya:)