bu da benim hikayem

Canım, ev değiştir, telefonlarını değiştir, bulmasınlar seni mümkünse... Onlardan başka herşeyin var önce bunun farkına var... Sağlıklı sıhhatli 2 evladın, insanlar 1 tanesi için nelerini veriyorlar sahip olmak adına... Huzurlu bir yuvan var, eşin gayet anlayışlı... Lütfen sahip olduklarınla yetin... Bunlara sahip olmak için elinde mumla gezenler var unutma...

anladığım kadarıyla tek üzülme nedeniniz teyzelerinizin size yüz çevirmiş olması...gerekiyorsa onlara butun herseyı anlatın ve eger hala sızınle gorusmezlerse bırakın ne hallerı varsa gorsunler...
yasadıklarınıza çok çok üzüldüm, abi demeyin artık bırakın oda ne hali varsa görsün, cidden çok zor seyler yasamıssınız...sizi suçlu bulmuyorum, aksine dediğim gibi çok üzüldüm ben... geçmişe dair herseyı sılıp evınıze ve cocuklarınıza odaklanın, bence evlat en iyi ilaçtır...allahtan eşinizde iyi bir insan oda sizi saracak ve allahın izniyle zamanla hepsini unutacaksınızdır....allah yardmcınız olsun...

Arkadaşım, kim haklı kim haksız dinlemeden seni üzen teyzenler için ağlamayı bırak bir.

İkincisi o abin denen şerefsizi evine bile alma bir daha, eşin resti çeksin. He kimse de ona bakmak zorunda değil. Çalışıp yiyeceğini kazansın bir zahmet, zaten evinize konmuş.

Çok şükür eşin iyi çıkmış, kıymetini bile ona ve çocuklarına sarıl. Yok teyzem küstü, yok abim böyle diye düşünüp durup kendine deprasyonlara sokup bunu da ailene yansıtma. Sadece seni seven, sana ihtiyacı olan insanları cezalandırmış olursun.

Kendine arkadaşlar edin, hobiler bul ve ailenle mutlu ol. Bunda sonra güzel bir hayat dilerim.

Şimdi sana ters cevaplar veren arkadaşlara da kızma; onların çoğu birer anne, anne olarak çocukların için empati yapıyorlar. Çocukların senin en önceliğin olmalı elbet.

Ay sinirimden elime geçirsem paralarım o abini.Ruh hastası psikopaat!Kardes değil kalleş resmen.Kızım bırak konuşmasınlar.Herkesin kendi canı sonuçta.Kızın varmış.Allah korusun hersey beklenir bu manyktan.Evime bile sokmam.Kim küserse küssün.

İşte öyle Allah görüyor deyip geçmek olmaz. Tepkini göstereceksin sana ve çocuğuna zarar veren kimse hayatından çıkaracaksın abi de olsa teyze de olsa. Çok eziyet görmüşsün tamam ama bu zorluklar seni sindirmesin aksine güçlendirsin.

Keşke doğurmakla ana olunsaydı. Yazıklar olsun.

Yazdıklarınızı okurken içim acıdı,yazdığınız hangi olaya üzüleyim bilemedimÇocuğunu o kadar yıpratmışki kardeşin,kızın parkta oyun oynamak yerine Babasına yaşadığı şiddeti anlatmış,sen öyle sessiz kalmışsınki herşeye,belki babam yardım eder diye düşünmüş çocukcağız,üvey annemisin sen?Aklını başına al!!! Bak yaşadıkların gerçekten çok zor şeyler,kimseyi kınamak istemem asla, taciz,dayak vb. Yaşadıkların Senin psikolojini bozmuş,ben yaşadım bari kızlarım bu kötü olayları yaşamasın deyip abine karşı dik durman gerekirdi,bu kadar olumsuzlukların üstüne ben olsam ne abi,ne teyze bakmam hiçbirinin yüzüne.Sen, kocan ve çocuklarınla güzel bir yaşam sürmeye bak,onlarıda ne evine al ne de sen git!Tablet tv yerine sevgi ver çocuklarına,zaten seviyorum deme yazdıkların yeterli olmadığının göstergesi.İyi bir anne olmaya bakın,iyi bir kızkardeş,iyi bir yeğen olmanız gerekmiyor!!!

yapma diyemiyorsan ,evine almayacaktın baştan..snei hamileyken döven adamı nasıl evine alırsın aklım almıyor.nsaıl haytaından çıkarmazsın.ne güzel eşin iyi bir adammış arkadan kol kant germiş sana ,çocuklarınıza..daha ne istriyorsan kime ihtiyacın var senin? ya çocuğuna birşey olsaydı,ya engelli doğsaydı düşünsene...
dayağı kabuledilebilir birşey görüyorsun inanamıyorum.abin de olsa baban annen de olsa dayak normal değildir.
çocuğa uygulanan daha beter üstelik.
şaka yolluymuş,madem öyle neden kocana poposuna vuruyor dedim ama gerçek değil tabi diyosun..çevir kazı yanmasın şimdi gelen tepkilerden sonra..
dememizi bekiyorsun ki,yazık sana vahhh tühh,o teyzeye de yazıklar olsun,abinin elleri kırılsın falan mı???
yok arkadaşım kocanın gerçekleri bilse o adamı evden si.tir edeceğinib iliyordun,buna rağmen yalan söyleyip devam ettin abinin kalmasına.ne yapması lazımdı adamın evden kovman için???

Evet yalnız siz acı cektiniz. Sadece siz tacize ugradiniz. Herkes size acimali ve hatta pasif agresif cikislarinizdan oturu hak vermeli. Evladiniz eziyet çekerken bile sizin acilariniz on planda olmalı. Dramdan beslenin aciyin kendinize Aferin. Topluca uzulelim bizler de.

Yazdiklarinizin içinde sadece anne vefatini yasamadim ben. Ki annem olumden dondu. Benzer acilari belki daha fazlasını çektim ve hala cekiyorum. Bir oğlum var. Onun canını yakmaya cesaret edecek olanin hayatının ustune cokerim. Hanı ölmek için yalvarır desem psikopatlik eğilimi gostermis olmam herhalde.

Benim acılarım beni bağlar. Bakmakla yükümlü olduğum bir çocuk varsa hiçbir bahane annelige engel olamaz. Size hiç uzulmedim. Senede birkac kez abinizden birkaç porsiyon dayak yiyip oturun yerinize. Lakin eğer cocugunuza aynı muamelenin yapılmasına müsaade edecekseniz bırakın babası baksın. Onu bu konuda bilgilendirin. Abimin kızımı dövmesine izin veriyorum çünkü ben ezik bir anneyim diye belirtin. Kaynanamin oğlumu severken hayvan demesine verdiğim tepkiyi dusundum, bir de sizin yazdiklariniza baktım . Sinirden yazamiyorum gideyim ben.

Konu sahibi, bişey daha eklemek istiyorum... bir erkek kardeşim var, aramızdaki yaş farkı bir ergenlik dönemi kadar neredeyse, elime doğdu... Canımdır, ciğerimdir... Kızım doğana kadar neredeyse evlat gibiydi benim için... Kızım doğduğu gün gripliydi, 15 gün evime almadım kardeşimi yeğenini 15 gün göremedi evladım hasta olmasın diye, bebeğim 2 aylıkken, kardeşimin dudağında uçuk çıktı o uçuk kuruyana kadar evime gelemedi, kayınvalidem kendi çocuklarını dövmüş, benimki içinde ben babaanneyim döverimde severim de diye bir cümle kurdu, nasıl tepki verdiysem artık şakasını bile yapamıyor...

sana tepki gösteren üyelere kızma, kırılma, annelik duygusu çok ama çok ağır basıyor onlarda...

Sana gelince, bunca yıldır yaşadığın sahipsizlikk duygusunu içinde bastıramamış, hep bir sahip çıkanın olsun istiyorsun... Ama artık annesin, sen önce kandi kendine sahip çıkmayı öğreneceksin, sonra evlatlarına...

Abinin çocuğuna şiddet uygulamasına sessiz kalmandır buradaki bayanların tepkileri, yoksa yaşadığın travmaların ağırlığının hepsi farkındadır eminim.

Son paragrafı ayakta alkışlarım. Bravo size.

yalniz kalmissin yazik olmus.cagir abinide gelsin yanina biraz az yapmis biraz daha okusun canina.o abi daha kocanida dover senin merak etme.biri benim cocuguma vuracak ha
ama pek inandirici gelmedi bana

Şimdi çocuğunuz hem size hem babasına güvenmiyor. Umarım ilerde ruh sağlığı bozuk bir insan olmaz. Çocuğunuzunn güven duygusunu yıkmışsınız. İkincisi daha ilk şiddet olayında eşinize diyecektiniz evden gönderecekti. Ben çocuğuma vuranı vururum hayatını karartırım diyemem. Yani bu durumda demezdim ilk olayda kovardım. Buraya yazan kadınların çoğu da şiddet eğilimli çıktı ha. Bir daha o adamla görüşmeyin telde bile

bence tavrini abilerine koy ,dikdur ki,bir gun kocan ne var abilerin dovuyor,benmi dovemiyecem demesin.

Herkes kendi tercihlerinin sonuçlarını yaşar, hamilelikte dayaktan sonra yaşadıklarınız için size üzülmedim de sizin tercihlerinizin sonucunu yaşayan kızınıza üzüldüm sadece.

Babasına dayısından dayak yediğini söylediğinde annesinin yalanladığı küçük kız oluyor hani.

Aynen öyle. Çocuk demeyecek mi babam dayak yediğimi bildiği halde hiçbir şey yapmıyor diye. İleride niye güvensin anne babaya, niye bir şey anlatsın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…