• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu da dert mi demeyin :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

Shurup

Ziyaretçi
Kızlar 1 buçuk yıllık evliyim...Evliliğimin ilk 6 ayı vajinusmus denen hastalıkla uğraşmakla geçti.6 ay sonra ilaç ve doktor yardımıyla yendim çok şükür bu rahatsızlığı.

Eşimle cinsel yönden bir problemimiz kalmadı.Her şey yolunda,çok güzel gidiyordu.Ailesi dışında....Neyse bu başka bi sorun zaten de......

Asıl konu şu.Hamileyim ve 6 ıncı ayıma giriyorum.Özel bir şirkette çalışıyorum.İlk dönemlerim çok rahattı ama artık yavaş yavaş hamilelik rahatsızlıklarım başladı.Sırt ağrılarım,sürekli bi şişkinlik ve gaz hissi,sabah işe gelirken yolda durup durup dinlenmeler,nefes darlığı yaşamam gibi......

İşim rahat,ayrılmak istemiyorum ama vicdanım rahat değil.Sanki bebeğime yeterli olamıyorum gibi geliyor.Sabah çok erken evden çıkıyorum.Kahvaltımı da yapamıyorum çoğu zaman.İşlerim yoğun olduğunda akşam 10 dan önce evde olanıyorum.İş yerinde ne yiyebilirsem işte akşama kadar....Bebeğim vitaminsiz,sağlıksız kalıyor gibi geliyor hep.

Eşimin kazancı çok iyi çok şükür.Ama çok yoğun çalışıyor.Sabah 8 de evden çıkıyor,akşam kimi zaman 11 i buluyor gelmesi.Maddi anlamda bi sıkıntımız yok gibi.Evimiz kira ama.Eşim defalarca işten çık ve şu hamilelik dönemini evde rahat geçir desede,benim içim el vermiyor.

Yani garip bi duygu yaşadığım.Sanki ben evde olursam eşime haksızlık yapmış gibi hissediyorum kendimi.O gece gündüz çalışırken,ben öğlene kadar uyumakla gaddarlık yapmış olacağım gibime geliyor ona.İçim el vermiyor.

Kazandığım para atla deve değil,çok cüzi bi miktar ama yine de eve bi katkımın olduğunu hissetmek güzel bir duygu.

Zorlanıyorum doğru,özellikle sabahları işe gelirken ama çıkarsamda ne yapacağım bilmiyorum.Eşime çok üzülüyorum.Hakkını alıyor tamam bu yoğun çalışmanın ama sabah 8 de çıkıp gece 11 e kadar onu beklemek benim vicdanımı sızlatıyor.offffff

canım bende şuan hamileyim ve çalışıyorum ama yakın zamanda işi birakıcam
ama eğerki bebeğim haksızlık ettiğimi düşünecek olsaydım, gerektiği şekilde beslenmeme işim dolayısıyla dikkat edemicek olsaydım daha erken bırakırdım işi hiç düşünmezdim bile
bu durumda eşini değil kendini ve bebeğini düşün
maddi durumunuz da iyimiş ne diye eşine haksızlık ettiini düşünüyorsunkı
sonuçta o erkek, ve onun görevi evi geçindirmek sen yeri gelir çalışırsın yeri gelir çalışmayabilirsin bu çok normal bence bu konuda yanlış düşünüyorsun
hadi maddi durumunuz kötü olsa mecbur olsan çalışmaya biraz daha katlan derdim ama bu durumda hiç gereği yok hem kendine hem bebeğine eziyet ediyorsun
hamilelikte yan gelip yatmak kadar güzel bişey yok zaten bu yan gelip yatmaları bebek olduktan sonra zor bulucaz o yüzden şimdiden iyi değerlendir derim. Helede ağrıların, nefes darılığı felan başladıysa hiç gerek yok

arkadaşım öncelikle sağlıklı bir hamilelik dilerim sana sağlıkla al kucağına bebğini inş.
sonra da nacizane fikirleririmi söylemek isterim..
birincisi 2 hamilelik geçirdim ilk kızımda çalışmıyordum evimde çok sakin ve sağlıklı beslenerek geçiridiğim 9 ayın sonunda çok sağlıklı sakin ,akıllı bir kız çocuk sahibi oldum 12 yaşında ve hala sorunsuz bir çocuk..
ikinci hamilelğimde çok stresli bir ev ve iş hayatım vardı (mecburdum çalışmaya ) ve sonucta doğduğu günden beri herşeyiyle sorunlu bir kız çocuğum var 8 yaşında şu an ama sorunları hiç değişmiyor hep huysuz hep mutsuz ..çevremden ve kendimden edindiğim bu tecrübeyle yola çıkarak sana diceğim tek şey işine en az 3 yıl ara vermen ..rahat bir hamilelik geçir sakin ol sağlıklı beslen ve gerekirse öğleye kadar yat çünki arıcaksın bu günlerini ..ev hanımı olan herkesi eşine haksızlık yapıyor diye düşünme bence.. sonrada bebeğini en az 3 yaşına kadar heranında yanında ol bu hem senin hem bebğin için çok önemli biişi..
sağlıklı günler ..

Doktorun bu konuda ne diyor?.Belli kan testleri sonucunda ve bebeğin ölçümlerinde vitaminsiz kalıp kalmadığı ortaya çıkacaktır ..
Bence eğerki doktorun müsade ediyorsa çalışmalısın.. Ama yediklerine dikkat edip kendini fazla yormadan. Sonuçta iki canlısın çevrendekilerde bu konuda anlayışlı olmalılar.Eğerki böyle bir ortam yoksa, maddi açıdanda çalışmanı gerektiren bir durum olmadığı için çalışmazsın..

Son düzenleme:
Canım bana kalsa maddi durumunuz da rahat, eşinde sıkıntı yaşamayacığınızı düşünüyorsa ayrıl derim. Tabi çalışma hayatına alışmış, işini seven biriysen sonra işine geri dönme şansın yoksa biraz daha düşün derim. Sağlıklı beslenme konusuna gelince sabah evden çok erken ayrıldığını yazmışsın. O zaman akşamdan bişeyler hazırlayabilirsin cnm. İşyerinde de ara öğünleri ve öğle yemeğini aksatmak yok. Bunlara uyacaksan olur. Yoksa benden izin çıkmazz....

Allah sağlıkla tamamına erdirsin öncelikle.. Benim anlamadığım gece 10 lara kadar yoğun bir şekilde çalışıp cüzi bir miktar aldığınız işin hangi kısmı size rahat geliyor? yengecburcu nun dediği gibi stresli hamilelik geçirenlerin bebekleri de daha huzursuz oluyor.. Eğer eşiniz için ççalışmamanız problem değilse hiç düşünmeyin derim. Hem neden eşinize haksızlık edeceksinizki. O çalışıp evin ihtiyaçlarını karşılarken siz de onun iş yaşamı dışındaki hayatını paylaşıyorsunuz yemek, temizlik eşlik vs.. Hiç öyle düşünmeyin. Bende kızıma hamileyken ayrıldım çok stresli bir işim vardı. Sonra o 3 yaşına gelince tekrar çalışmaya başladım. Unutmayın 3-5 daha azına yeniden iş bulabilirsiniz ama bebişinizden çaldığınız zamanları yeniden yakalayamazsınız. O yüzden maddi anlamda çok zorluk çekmeyecekseniz eşinizi dinleyip iş hayatınıza ara verin derim..

hamileliğini ilk çalışarak geçiren siz değilsiniz sonuçta...
bunun için bebeğinize karşı kendinizi suçlu hissetmeyin ama
madem bir bebek büütüyorsunuz içinizde,ona ne şartta olursa olsun bakmak zorundasınız...
çünkü sizin yediklerinizle besleniyor...
işiniz madem rahat bence çalışmaya devam edin,ama yemek saatlerinizi aksatmadan...
şuan hamilelik psikolojisiyle fazlaca duygusal düşünebiliyor insan...
hiçbirşeyi takmayın,inanın çalışarak bu dönemi geçirmek daha zevkli oluyor...
sevgiler...

böyle düşünme canım bence, sen bebeğinizi taşıyorsun besliyorsun tabiki dinlenceksin, yatcaksın öğlene değil akşama kadar da yatabilirsin, hamilelik süper günler bence keyfini çıkar, hoş ben çıkaramadım 37. haftaya kadar çalıştım doğum izni almaya gittim doğurdum şaka gibi.. onun için yat keyif yap derim ben, hem bebek doğunca hiç dinlenemiyor insan, uykusuz geceler sürekli bi koşuşturma, bu günlerinin değerini bil:)

(ama dersen ki evde sıkılırım, doğum izni almana bi ay kalmış sen bilirsin)

iyi de madem maddi bir sıkıntı yok
en azından hamileyken bari çalışmayın
niye kendinizi bukadar kasıyorsunuz anlamadım
keyfi birşey değil ki...dinlenin evinizde zaten 3 ay kalmış doğuma
canına kastın mı var allah aşkına evinde hamileliğin keyfini çıkar
her koşulda eşin sana bakmak zorunda hiç çalışmayan bayanlarda var
onlarda evde çalışıyorlar bir bayann çalışması zaten çok zor hem ev işi
hem işyeri,hem de eve çok geç geliyormuşşunuz üstelik hamilelik ben sizin yerinizde
olsam bu hamile halimle bir dakka bile durmazdım o işyerinde..

bence 7.ayınızdan sonra işten dogum ıznıne ayrılmanız en mantıklısı.
dogum ıznınız bıttıgınde bebegınız kollarınızdayken
ucretsız ızın alabılır, yada ısı bırakmanız en mantıklısı olur.
haaa ben ısımı sevıyorum dogum ıznımı doguma yakın kullanıp
3,5 ayımı dolu dolu bebegımle yasıycam dıyorsanız.
sabahları kendınıze sandviç tarzı bol vıtamınlı ekmeler hazırlayın
çantanıza mevsım meyvelerınden atın.
ama şunu belırteyım
bı bebege belirli bi yaşa kadar annesının bakmasının yerını hiç bişey tutmaz bence.

suan hamıle degılım
işim, maaşım ve çalışma saatlerım iyi olmasa
hamıle kaldıgımda dogum izninden sonra asla işime dönmezdım.
bebeğime kendım bakardımgamyoncuiremsugamyoncuiremsu

Öncelikle hepinize teşekkür ederim arkadaşlar cevap verdiğiniz için....

bebeğimin sağlıksız olma durumu diye bişey yok aslında canım.Yani doktor böle bişey demedi.Her şey yolunda hamileliğimde çok şükür.Ben öyle düşünüyorum ama.Hani bol meyve sebze yiyecek bi durum olmuyor iş yerinde.Eve gittiğinde de düzenli bir yemek ya da sofra hayal oluyor yani.Hep atıştırma gibi geçiyor öğünlerim.

İnternette okuyorum genelde.Bebeğin zeka gelişiminin %70 i anne karnında ve anne sütünde gelişiyormuş.Geri kalan % 30 da çevre etkeniymiş.Bu yüzden karamsarlığım yani.beslenemiyorumya düzgün,zeka gelişiminden korkuyorum.

Akşam 10 a kadar çalışıp işimin rahat olması da şöyle...Hep masa başındayım.Beyin yorgunluğu var tamam ama fiziksel bi yorgunluk hiç yok.Çıkarsam eğer geri aynı işime dönebilme gibi ve bir daha böyle rahat bir iş bulabilme gibi şansımda yok.

Bu arada ufak bi yanlış anlaşılma oldu sanırım.ev hanımları kocalarına haksızlık yapıyorlar gibi bi düşünce doğdu ortada.Böyle bir şey ifade etmek istemedim.Asla da söylemem böle bişi.Benim annem de ev hanımı sonuçta.Babama haksızlık mı etti yani hayır.

Sadece eşim gerçekten yoğun çalıştığı için onu tek başına bırakmak gibi olacak sanki yaptığım.İnanın bazen eve geliyor,yorgunluktan gözleri kan çanağı.Hani bu yoğunlukta çalıştığı için vicdanım rahat değil dedim.Yoksa sabah gidip akşam 6 da evde olsa böyle düşünmezdim.

bu tarz düşüncelerin bebeğine inşallah sağlıklı sıhhatli kucağına aldığın zaman geçecek inan bana
onunla vakit geçirirken akşam 11 nasıl oldu hiç anlamayacaksın bile.
ama sana kızdım niye mi? sonuçta çalışsan da eline bir elma bir portakal alıp yiyebilirsin buna bahanen yoktur sanırım

eşinle aynı saatlere kadar çalışıyorsunuz nerdeyse,peki eşin de senin gibi eve gelince bir de ev işleri yapıyor mu?karnında bir canlı taşıyıp büyütüyor mu mesaisine ek olarak?eşinle aynı fiziksel güce sahip misin,ki şimdi bir de hamilesin?ayrıca evi geçindirmek extrem bir durum olmadığı müddetçe erkeğin görevidir.Bu kadar iyi niyetli bir bakış açısına nasıl sahip olabildiğini merak etmekle birlikte sorgulamayacağım.
Önceliğin bebeğin olmalı,sen yeterince beslenmezsen,dinlenmezsen,allah korusun bundan kaynaklanan bir sorunla karşılaştığında,bebeğin için annesinden daha fazla kim üzülecek??

hayırlısıyla bebeğini doğurursun inşallah
iş konusuna gelince..aslında doğumuna da pek de fazla bir zaman yok..zaten 3 hafta öncesinden işten çıkman lazım..tabii ki bu süre biraz daha erken olabilir..sen çalışmak istiyorsan 3 hafta öncesinden zaten işten çıkacaksın..o zaman geriye hemen hemen 2 ay kalıyor..2ay daha sabredebilirsin sanırım..arada bir alabiliyorsan rapor al..2-3 günlük...en azından biraz rahat edersin....bebeğin doğunca da zaten iznin olacak..o arada işe devam etmeyeceğini düşünürsün..
kahvaltı gerçekten de çok önemli....ekmek arası bir şeyler yapıp , yani kalvaltılık şeyler koyup yiyebilirsin...bir kaç meyve götürürsün,öğle arasında yersin...yada tuvalete gittiğin zaman 5 dk daha geç işe başlayıp o arada da yiyebilirsin..
aslında bütün bunlardan ziyade ben işyerinin sana biraz rahatlık sağlamasını beklerdim..en azından 2-3 saat erken çıkabilirdin işten....

Anlıyorum sizi Allah kolaylık versin, eğer çalışmaya devam etmek isterseniz, yanınızda yiyecek götürün, birkaç porsiyonluk meyve, yoğurt, kuruyemiş(ceviz fındık bademvs), acıkınca atıştıracağınız bir şeyler. Hem içiniz rahat olur bebek açısından, hemde aslında bırakmak istemediğiniz işinizi bırakmak durumunda kalmazsınız...

Once doktorunuzla gorusun...bakalim ne derecede vitaminsizlik, kansizlik var sizde, ona gorede vitamin yazsin
çalismaniz hiç de bebeginize haksizlik degildir, genelde hamile bayanlar zaten 7 inci aya kadar çalisirlar ve bebek 3 ayini doldurunca tekrar ise donerler.
isinize devam edebilirisiniz ama isyerine mutlaka meyveler, su, portakal suyu, vitamin, goturun
ve kesinlikle yemek saatlerinizi aktarmayin mutlaka saglikli beslenin
bir kaç zaman boyle yaparsaniz, bence kendisiniz hem saglikli hissedeceksiniz, hem bebeginizin guzel beslenmesine sebep olacaksiniz

işten çıkmak sizi gerçekten mutsuz ve huzursuz edecekse başka şeyler yapabilirsiniz.mesela bi gece önceden bir beslenme çantası hazırlayabilirsin kendine.....içine besleyici değeri olan yyiyecekler ve meyveler koyabilirsiniz..iş yerinde mümkün mertebe (işinizin ne olduğunu bilmiyorum) oturarak çalışabilirsiniz..yani kendinizce çözümler bularak 2 ay daha idare edebilirsiniz...:nazar:

zaten bi ay daha çalışıcaksın, sonra izne çıkıyosun öle diil mi son 8 haftada? bence bırakma işi.. biraz yoruluyosun tabi zor muhakkak, en azından gece 10lara kalmana müsaade etmemeleri lazım bence ama işin tipini bilemiorum tabi, ne desem havada kalır..

işe giderken yanına meyve kuruyemiş meyvalı yoğurt filan alsana.. vitamin hapları da olabilir.. sonuçta beslenmene dikkat etmen çok önemli, elinden geleni bu şekilde yaparsın, çok zor olmaz gibi..

İşten çıkmak derken doğum öncesi iznini kastetmiyorsun değil mi?
İşinden vazgeçmeden sağlıklı bir hamilelik geçirebilirsin. Arkadaşların son derece mantıklı önerileri var.
Hamilelik dönemini fiziksel, zihinsel ve ruhsal baskı altında geçiren her kadının çocuğunda problemi olsaydı, benim hayatım kaymıştı. Çok şükür ki son derece sorunsuz bir evlada sahibim.
Konu para değil sadece, işinin olmasının başka bir anlamı var. Hele insanların işsiz kalma riskiyle titirediği bu dönemde.
Allah sağlıkla kavuştursun bebişine..

3 ay kalmıs sabret bebek elbbet doğar yanında meyve tası aralarda dinlen..sen tek calısan hamile deilsin..bi arkadasım gündüzleri okula gelip ordan cıkıncada kendi iş yeri var ona gidiyordu ve diyor ki inan uykuya hasret kaldım çantası meyve ve ilac dolu...yanı haksızlık falan yaptını düşünme bebeğine.hem iş aslanın ağzında..eşine dayanmak maddi olarak bana göre hiç hos deil:ayakların madem yere basıyor sabret biraz daha..elbette sana bunları yazıdran annelik içgüdüleri..ama zor bi devirdeyiz..ve evinde kiraymıs bebeğine daha iyi bir ortam yaratmak istemez miisin?sen onun için calısmaya devam etmelisin bence

Back
X