bence evliliginizi yipratmayin sabirli olunTeşekkür ederim oncelikle. olaya 3. birkisinin farkli bakisini görmüş oldum. Kendimle kisiligimle ilgili elestirilere acigim. demek abartmisim. olabilir dogrudur. fakat evle ilgili bebekle ilgili sorumluluk almazken ustune bir de uyuttugum bebegi uyandirmasi beni cok sinir etti. ve bende uyutmasini istedim. cok zor degil yanina yatip ninni soylemek. kizim hep aglayarak uyur gulerek uyanir zaten esim de bunu biliyor. bebegimi umursamadigim icin degil uykudan agladigini bildigim ve bende alsam aynisi olacagi icin. aglamak derken o normal aglama degil uykusu oldugundaki aglama ben ayirt edebiliyorum onu. anlatamadim ama neyse. benim de hatam var bunu anladim yorumlardan.
Ben onunla gorusmeye basladigimda ogrenciydim o da ogrenciydi. maddi hicbirseye bakmadim. sadece onu taniyamadim.anlattigi gibi birisi sandim. anlattiklariyla yaptiklari cok farkli. Evlilikte yasadigim hayal kirikligi, onunla mutlu olacagima inandigimdan sozlerine guvendigimdendi. ben onu adam sandim..İnanın o kadar üzüldüm ki, 2-3 sene sonra aile danışmanı olacağım Allah nasip ederse. Bu şiddet olaylarını eğitim aldığım 4 sene içerisinde o kadar işledik, o kadar hocalarımız bağıra bağıra anlattılar ki inanın ne örnekler, ne ölümler gördüm. Bir gün sokakta bir çifti ayırırken "sana ne?" diyerek iteklendiğimde anladım ki bazı kadınlar bile bile lades diyorlar. Sizin durumunuz onlardan biraz farklı. Babanızın durumu ağır anladığım kadarı ile Allah yardımcınız olsun Allah şifa versin. Size peki babanız konusunda ya da hayatınızın herhangi bir zorluğunda yardımı oluyor muydu? Şu an desteğe en çok ihtiyacınız olduğu zaman. Allah kocanıza (diyeceğim mecburen yoksa yasaklanacağım) akıl, merhamet, vicdan, adamlık nasip etsin.
Size nacizane bir tavsiyem olacak "bir kez vurdu ne olacak" diyen tüm kabullenmişlere tezat olarak, kendinizi güçlü hissettiğiniz an bu yükten kurtulun. Boşanın. İnanın şiddetin ilki, sonu olmaz. Bir tokatla, en ufak kıskançlıkla başlayan fiziki ve psikolojik şiddet muhakkak bir gün yine tekrarlanır. Siz evlisiniz, evli bayanlar icraata geçme konusunda daha çekingen kalıyorlar. Size ikinci tavsiyem muhakkak psikolojik destek almanız. O sizi yönlendirmekte daha kolay ve akılcı davranacaktır.
Bir de yazınızda bir şey daha gözüme takıldı. Genelde aileler "gül gibi üniversite mezunu kızımı, lise mezunu adama mı vereceğim?" diyerek derin bir ayrım oluşturmuşlar. Senelerdir böyle evet hala bu konuda gelişmedik hatta bazen kendimiz bile bir insanı tanımadan eğitim düzeyi benden düşük diye kestirip atıyoruz. Aslında hepimiz, maddiyat-eğitim gibi sonradan da kazanılabilecek şeylere bakarak arıyoruz mutluluğu. Toplumumuzda "damat ne iş yapıyor?" kavramı var "damat nasıl bir insan?" sorusunu çok daha az, hatta hiç duymuyoruz. Evleneceğimiz insanın yalvarıyorum maddi kavramlarından çok manevi değerlerine bakıp insanlığını ölçüp evlenelim. Evliyken de üniversite-lise bitirilir dışardan. Ama "adamlık" yoksa kazandırılamıyor malesef ki.
Ben onunla gorusmeye basladigimda ogrenciydim o da ogrenciydi. maddi hicbirseye bakmadim. sadece onu taniyamadim.anlattigi gibi birisi sandim. anlattiklariyla yaptiklari cok farkli. Evlilikte yasadigim hayal kirikligi, onunla mutlu olacagima inandigimdan sozlerine guvendigimdendi. ben onu adam sandim..
Milletin babasi okumaya sehir disina gondermezken babam beni yurtdışına gonderdi hemde tek basima gidecektim. korkup vazgececekken cesaretlendirdi beni git diye. aldigim her kararimin arkasinda durmustur. istedigim gibi gezdim tozdum bisiklete bindim cunku babam guvenirdi bana.ancak is evlilik olunca neden boyle pasif kaliyorum bilmiyorum. esimle bas edemiyorum alip basimi da gidemiyorum.Aile bu özgüven konusunda birazcık etkili olabilir gibi düşünüyorum. Kız cocuklarinin uzerine cok dusuyorlar, cok baskiliyorlar isteyerek veya istemeyerek. Bir erkek kadar rahat gezip, tozabilme, hata yapma lüksüne sahip değiller. Bahsettigim sey hepten ipin ucunu salmak degil tabiki.
asla seni kotu anne ilan etmedim. haddim degil ben de anneyim. ornegi veren sensin. 8 saat bekledi diye ben de sana bekletme dedim v aglatma.Annesi olarak bilerek ac birakiyorum. En hassas noktam olan anneligim soz konusu olunca dayanamiyorum. resmen kötü anne ilan etmediginiz kalmis. uyku egitimi deyince ne anliyorsunuz bilmem ama yatir kaldir yontemi yapiyorum yatirip ninni soyluyorum kulagina aglayinca hemen kucagima aliyorum. 2 yasina kadar da adem gunes den okudugum kadariyla odasını ayirmsyi dusunmuyorum. acliga gelince baslarda biberon aliyordu az da olsa ben gelene kadar yetiyordu son bir haftadir almiyor o da haftada bir gün. Careler dusunuyorum...diger alti gun emziriyorum ne zaman isterse. drslerime devam etmezsem isimden olma riskim var ve cok emek verdim.
Ay hepiniz çocuklarınız pamuklara sarıp büyütüyorsunuz sanki, ben hiç çocuğuma bağırmadım diyen bi anne çıkar mı burdan çıkmaz bebekken bile tahammül edemediğin anlar oluyor ben bunu yaşayan birçok anne biliyorum kendim de dahil yapmayın Allah aşkına ay çocu k ağlamış ne fenaBabanızı üzmemek için çocuğunuzun hayatını mahvedeceksiniz. El kadar bebenin maruz kaldığı ortama bak, yazık.
Önceliğiniz yavrunuz olmalı ya. Çığlık çığlığa ağlamış; sırf bir daha bunu yaşamasın diye bırakmalıydınız o adamı bu sabah.
Neyi kastetdiginizi anlamadim. gizli kapakli isler yok ikimizde de. aldatma, icki kumar virt zirt ne bilim akliniza ne gelirse. esim cok sinirli ve ofke kontrolu yok. ben de susup oturmuyorum inatciyim.
Dun gece ki olay ise sabahtan alışverişe gittik mutlu mesut geldik aksam bebegimi uyuttum. pc yi actim telefonun da interneti actim gun boyu bakamamistim bir video gordum ona bakiyordum esim geldi bu pc niye acik dedi ders calisxam dedim musriflik ediyosun calismiyorsun telefonla ugrasiyorsun kapatsana diye kizmaya basladi. bende bağırma cocugu uyandircaksin derken uyandi zaten. sen uyandirdin sen uyutacaksin dedim gitti aradan on dk gecti baktım cocugu ayaginda salliyo uyumamis bende dedim ki ben onu bir haftadır sallamiyorum uyku egitimi veriyorum sallamadan uyut dedim bu da kendin uyut ben yapamiyorum dedi zaten bakimi ile ilgili sorumluluk almiyor. bende isi inada bindirdim sen uyutacaksin diye. once bebegi calisma odasina getirdi yere koydu uyut dedi kiz agladi ben yinede bakmadim. bu iyice delirdi yatak odasina gidiyo uyutmaya calisiyo 3 dk sabredemiyo aglayinca stres olup bana geliyo uyut diye once guzel guzel soyledi sonra kafama vuruyo sacimi cekiyo ben hep kayitsiz kaldim en son cocugun yaninda cok kotu bagirdi uyut su cocugu diye yavrum korkudan ciglik cigliya aglayinca bende bagirdim komsulara rezil oluyoruz diye delirdi ( komsu dedigi babasigil) yumrugu o zaman yedim yere dustum. sonra kizim oyle bagirdi ki asilarda boyle aglamamisti cok korktu kalktim hemen emzirdim icini ceke ceke yarim saat agladi kuzum. bense aglayamadim bile. beynim uyustu. kızı uyutup bende yaninda uyudum. sabah da hic konusmadim. olay bu
Ay hepiniz çocuklarınız pamuklara sarıp büyütüyorsunuz sanki, ben hiç çocuğuma bağırmadım diyen bi anne çıkar mı burdan çıkmaz bebekken bile tahammül edemediğin anlar oluyor ben bunu yaşayan birçok anne biliyorum kendim de dahil yapmayın Allah aşkına ay çocu k ağlamış ne fena
Aslinda aklima geldi ama beni neyin bekledigini bilmedigim icin. gitsem hastaneye darp raporu icin inanirlar mi bana verirler mi? polis girer mi isin icine acaba. ilerde bosanacak olursam elimde dursun istiyorum ama su an da ortalik karissin istemiyorum.
Milletin babasi okumaya sehir disina gondermezken babam beni yurtdışına gonderdi hemde tek basima gidecektim. korkup vazgececekken cesaretlendirdi beni git diye. aldigim her kararimin arkasinda durmustur. istedigim gibi gezdim tozdum bisiklete bindim cunku babam guvenirdi bana.ancak is evlilik olunca neden boyle pasif kaliyorum bilmiyorum. esimle bas edemiyorum alip basimi da gidemiyorum.
sakın amalı cümlelere itibar etme.Ben onunla gorusmeye basladigimda ogrenciydim o da ogrenciydi. maddi hicbirseye bakmadim. sadece onu taniyamadim.anlattigi gibi birisi sandim. anlattiklariyla yaptiklari cok farkli. Evlilikte yasadigim hayal kirikligi, onunla mutlu olacagima inandigimdan sozlerine guvendigimdendi. ben onu adam sandim..
Ben ona hak vermiyorum sadece anlamaya calisiyorum. yaptiginin hicbir aciklamasi bahanesi olamaz elbette. Sebebi ne olursa olsun yaptiginin adi hayvanlik. okudugum yorumlardan da böyle bir sey cikarmadim. bu olayda cok uzerine gidip inat ettigim icin bende haksizmisim hataliymisim bunu anladım, dayagi hak ettigimi degil. Magdur olmam beni hakli yapmiyor. ikisi farkli seyler sanirim. Velhasili kelam, dilerim bu ilk ve son olur.sakın amalı cümlelere itibar etme.
ne demek yahu, "üstüne çok gittin ondan vurdu"
vuramaz. sen onu çıldırtsan dahi sana neredeyse travma geçirtecek kadar vurmanın hiçbir haklı yanı yok.
eğer hak verirsek, boşanmak isteyen veya kendisini aldatan karısını öldüren erkek bozmalarını "ağır tahrikten" haklı bulan adalete razıyız demektir.
C Corpuss madem kocana hak vereceksin, rica ediyorum o da seni bunalttığında bir osmanlı tokadı vur lütfen kocana. gerçi senin gücün ışık çakmasına yetmez. eşitliği sağlamak için kafasına sandalye ya da merdane ile vur. tıpkı senin gibi öte tarafa gidip gelsin.
eğer kocan da "karım haklı çok üstüne gittim" derse o zaman affet ve devam et. yok eğer ağzını burnunu kırarsa yine affet çünkü kocanı sen tahrik ettin.
özetle kocacın, kocalar hep masum. sen ve diğer kadınlar bir şekilde, bir bahaneyle dayağı hakediyorsunuz.
şiddetin aması olmaz. çok sinirlendiyse evden çıksın, duvarı yumruklasın. kadın kum çuvalı mı da kadınlara vuruyor hayvan herifler?
buna amalı hak veren kadınlar siz de o yumruklardan yersiniz umarım.
neyi anlamaya çalıştığını inan anlamadım.Ben ona hak vermiyorum sadece anlamaya calisiyorum. yaptiginin hicbir aciklamasi bahanesi olamaz elbette. Sebebi ne olursa olsun yaptiginin adi hayvanlik. okudugum yorumlardan da böyle bir sey cikarmadim. bu olayda cok uzerine gidip inat ettigim icin bende haksizmisim hataliymisim bunu anladım, dayagi hak ettigimi degil. Magdur olmam beni hakli yapmiyor. ikisi farkli seyler sanirim. Velhasili kelam, dilerim bu ilk ve son olur.
Anasindan dogduguna nasil pisman ederim, ne yapabilirim peki?neyi anlamaya çalıştığını inan anlamadım.
benim üç bebeğim var. 3.5 yaş, 2 yaş ve 4 aylık. eşim akşam işten pestili çıkmış halde geliyor. hem yorgun hem uykusuz olduğu halde çocuklarla ilgileniyor. çünkü o bir baba. kaçma şansı ya da bahanesi yok. hangi anne off yoruldum deyip çocuğunu bırakıp tv ya da uyku keyfi yapıyor? sanırım hiçbiri. aynı şey baba için de geçerli. o yüzden sıraladığın gerekçeler şiddeti haklı çıkarmıyor.
12 yıllık evlilikte biz de çok büyük kavgalar ettik ama ne küfür ne şiddet olmadı. en fazla eşim evden çıkıp gitti, ben tv kumandası kırdım.
sinirini başka yöntemlerle halledecek pekçok seçenek varken neden sana şiddet olarak döndü? bunun makul hiçbir izahı yok.
o yüzden o adamı affedecek olsan bile anasından doğduğuna pişman olacak kadar süründür, sonra affet.
bebek yüzünden sana vurdu madem. akşamları bebek bakımı ona ait olsun. yeme içme uyutma her şey. sen sadece emzir. onun işlerini yapma. mesela kendine göre yemek temizlik vs yap. mümkün oldukça konuşma. çok lazım olursa evet hayır orada var vb kısa cevaplar ver. evde öyle bir hava estir ki bugün yarın onu terkedeceğini düşünsün. eğer ayrılık korkusunu yaşamazsa erkekler şiddeti tekrarlıyor. sana yalvarsa özür dilese bile yumuşama. belki yine sinirlenecektir, asla karşılık verme yok farzet. hem eşinin özründe ne kadar samimi olduğunu anlarsın.Anasindan dogduguna nasil pisman ederim, ne yapabilirim peki?
allah babanıza sağlık sıhhat şifa versin....eşinizede azıcık insanlık versin en azından baban iyileşene kadar insan taklidi yapsın...sonrasında dayak yediğinize dair darp raporu alın bi köşede dursun ve son olarak eşinize babanızdan dolayı ailenizin üzüleceğinden dolayı onun bu yaptıklarına katlandığınızı belli etmeyinOncelikle sunu belirteyim kimseye anlatamadigim icin rahatlamak icin yaziyorum.
Hani şu meşhur laf var ya beyaz ışığı gördüm diye size yemin ederim gördüm onu. meger gercekten varmis boyle bir sey. dün esimle kavga ettik. hayatimda ilk defa dayak yedim. kafama öyle bir yumruk vurdu ki beynimde simsekler cakti beyaz bir ışık gördüm. Gulebilirsiniz bence de cok komik. kafayi yedim dayagin etkisiyle sanirim. bunu yaşamış olduguma hala inanamiyorum. su an yumruk yediğim bolge hala cok ağrıyor basim zonkluyor resmen. kolum mosmor.
Olur da bir gün tokat atarsa asla affetmem bosanirim derdim. su an ise oylece oturuyorum mal gibi. ona mecbur oldugum için degil. canimi sikacak sacma sapan yorumlari onlemek icin belirteyim babam bugün 5. doz kemoterapisini aldi ve bu hayatta en deger verdigim kisidir bir damla gozyasima dayanamaz o benim. su an ciddi saglik sorunlari var ve sirf ben uzulmsyeyim diye sakliyor benden, annem herseyi kafasina takan babama uzuntusunden cokmus durumda. ben ise su an ucretsiz izindeyim.
Emzirdiim icin parol icebildim sadece ama basim ciddi zonkluyor. cok utanc verici. ben kariyer sahibi bir insanim. Koca denen adamin da benim de egitim durumumuz tr ortalamasinin üstünde. demek ki neymis okumakla da olmuyormus.
Gurursuz gibi hala evde durmak cok zoruma gidiyor ama yapacak bir sey yok sanirim bu da benim imtihanim.
Anasindan dogduguna nasil pisman ederim, ne yapabilirim peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?