Bu da oldu..beyaz ışığı gördüm

Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın. Benim ablamda annemin tedavi gördüğü aşamada eşinden boşandı. annemde 5. kemosunu alıyordu ve ailesine aşırı bağımlı hassas bir kadın. tedavi sürecini etkileyecek korkusunu çok fazla yaşadık. fakat bu konuyu annem birinci ağızlardan değil benden duydu. uslubum tavrım duruşum netti. yıkılmış bozulmuş sersem gibi üzüntüden kahretmiş gibi değl( içimdeki hissler bambaşkaydı oysa yiğenim vardı içim paramparçaydı ve eski enişte ailecek sevilen biriydi evlat gibi) gayet ablamın yanında gibi ölse dahamı mutlu olucaz anne biz yanıcaz,biz ailesi olarak onu mutlu etmekle mukellefiz.dik dur.tek o değil.aşıcaz bunlarıda. vb daha nice nice cümlelerle annemi hazırladım.kabullendi.bu benim yaşadığım bişeydi ama sizdeki durum bambaşka bir bebek var ve dayak var. eleştirilerini olumsuz gördüklerini şiddet uygulayarak anlatmaya çalışan bir insanla aynı evde yaşamak resmen intihar olur. babanızı annenizi düşündüğünüz kadar bebeğinizide kendinizide düşünmelisiniz. hadi kendinizden geçtiniz babanız anneniz için ama bebeginize karşı sorumluluğunuz ne olacak. darp raporu alınn
 
Uzun bir süre akciğer kanseri olan babasından , evliliğinin bittiğini saklayan bir arkadaşım vardı ..Şiddet değil , aldatma sonucu boşanmıştı . Gerçi çocuk yoktu , bu biraz daha işini kolaylaştırdı .
Hani zor ama olası diye verdim örneği ...

Bunun dışında asıl olan ; gidip babana / annene sarılman .. mutlu ve güçlü gözükmen . Kurtulduğuna sevinir bir halde .

Aileler boşanmaya üzülmez ... boşandığı zaman mağdur kalan , ağlayan , depresyona giren çocuklarına üzülür .

Güçlü olursan ve asıl o adam yanında mutsuz olduğunu anlatırsan ...işin daha kolay .
 
hanımefendi üşenmedim eski konularınıza şöyle bir baktım, bence siz önce kendinizi kandırmayı bir bırakıp gerçekle yüzleşin insanın kendine yapacağı en büyük iyiliktir bu, sizin buraya açtığınız tüm konular kocanızla alakalı çok büyük sıkıntılar ve o zaman babanızın hasta olduğunu bilmiyormuşsunuz bile, eşiniz maaş kartınızı elinizden almış, size çocuk gibi harçlık vermiş bir adım atmamışsınız, çalışmasına rağmen tüm ev işlerini üstünüze yıkıp yapmadığınızda kadınlığınıza laf etmiş ses etmemişsiniz, sizin rızanız olmadan kafasına göre taşınmış onu da kabullenmişsiniz, şimdide malum sonuç şiddet başlamış, ona da babam diyorsunuz, ama bence sizin cesaretiniz ve tek başına bir şeyleri yapabileceğinize inancınız yok, olsa daha elinizden tüm maaşınızı aldıktan sonra ev işleri için hamile halinizle sizin kadınlığınıza laf ettiğinde çoktan bu adama kapıyı göstermeniz gerekirdi, yanlış anlama evlilikte ayrı gayrı olmasına karşıyım ama çocuk gibi bir adamın üniversite mezunu üstelikte akademisyen bir kadına para yönetmesini bilmez muamelesi yapmasına da karşıyım, size şiddetin her türünü reva gören adamdan şikayetçi olmaz yaptığının bedelini ödetmezseniz adam bunu da hakkı olarak görür ve şiddetin oranını arttır, sizde daha ciddi yaralanmalar olur ve Allah korusun o duyurmak istemediğiniz şeyi aileniz ya polisten ya hastaneden duyar bunu da unutmayın, çünkü sizin evliliğinizde şiddetin her türlüsü var psikolojik, fiziksel ve ekonomik, kocanızın durumu da basit bir iki terapi ile de düzelecek bir şey gibi durmuyor, ben işim gereği sizin gibi niceleri ile karşılaşıyorum ve inanın bana şiddet gören her kadının kendince ciddi bir mazereti var ve eşleri de bunu bilerek onların acizliklerinden yararlanıyor ve maalesef ki tecrübelerim aynı olayı yaşama ihtimalinizin çok yüksek olduğunuzu söylüyor çünkü eşiniz acizliğinizin çok ciddi farkında ayrıca darp raporu aldığınızda eşiniz hakkında soruşturma açılır ve uzaklaştırma kararı alabilirsiniz, eşinizde muhtemelen pişman olduğu için değil bir sinirle rapor alıp onu zor durumda bırakmamanız için alttan almış bence, bunu da bilin, ayrıca rapor almak için altı ay falan sürenizde yok, şiddet izleri silinmeden hemen almanız sizin lehinize altı ay sizin şikayet süreniz, ama ne kadar geç şikayet ederseniz bu olayı ispat etmeniz o kadar zorlaşır bence bu dediklerimi biraz düşünün
 
Bende o beyaz ışığı görüp oh öldüm hele şükür bu adamdan kurtuldum demis bir insanim. hemde defalarca ayni siddete maruz kaldim. eski eşim olacak geri yüzünden görmediğim işkence kalmadı. Ama rabbim cok büyük bir kapiyi kapar binlerce kapi açar. Simdi cok mutluyum ve iyiki ölmemişim diyorum. Huzurlu mutlu ve sevgi dolu bir yuvam var. Size tavsiyem yaşamış biri olarak polise gidin ve yardim isteyin bana cok yardim ettiler sagolsunlar.
 
Yeni lohusa kadına bunu yapan ılerde neler yapmaz yol yakınken maddı ımkanında varken kurtul oradan bastan herseyı aılene soylemek zorunda degılsın ama adam kesınlıkle sağlıklı degıl sana ve bebegıne yazık
 
Çok üzüldüm durumunuza çok zor. Rabbim yar ve yardımcınız olsun hem sizin hem babanızın. Ama eşinize karşı çok temkinli olun burnu surcsun öyle bir yapın ki bin pişman olsun. Ikincisı olmasın yaptığının büyük bir hata olduğunu anlasın. Kadiniz en zor şeyler bizim başımıza geliyor en ağır imtihanlardan geçen hep biz oluyoruz. Aynı şey başıma gelse diye düşünüyorum aynı şartlar altında sizin şu an içinde bulunduğunuz gibi davranır dim büyük ihtimalle
 
Bu kadın yarın birgün eşinin şiddeti yüzünden ölürse sorumlularından biri de sensin.Sakin unutma.
Şuan evden çıksa darp raporu alsa ölmez mi?Hem şiddet gör napalım katlan demiyorum ki:)Siz çok yanlış anlamışsınız.Sadece şuanda hastalıkla savaşan bir ebeveyni var.Ve bebeğini alıp ben şiddet gördüm geldim diyemez yani.Hastalık sürecini yakından bilen biriyim.Sakinleşip başka bir yol bulmasını önerdim sadece.Kendisine saygısı olan hiçkimse zaten buna katlanmaz.Konu sahibi de çaresiz bir kadın değil.Maddi özgürlüğü var.Eğitimli ayrıca.Offff niye bu kadar açıklama yaptıysam:))Yorumunuz çok saçma çünki anlayamamışsınız
 

Darp raporu alır almaz beni ilgilendirmiyor ama o evden çıkması lâzım.O evde durması can güvenliğini tehlikeye atıyor.Zaten ailesi ile farklı şehirde.Söyleyemeyeceği bir durumsa bir süre saklasın o zaman.Sakince oturup düşünüp ne gibi bir kadar verebilir?
 
Sadece bu konu bile boşanma sebebi ama sizin boşanacağınızı hiç düşünmüyorum. Önceki konularınıza bakınca iyice emin oldum. Çalışan karısının maaş kartını alıp kadını harçlığa bağlayan, kadının maaşını giderlere harcayıp kendininkini birikim yapan, karnı burnunda karısına hiç yardım etmeyip üstüne hizmet bekleyen bir çay bile koyamayan, taşınmak istemediğiniz halde zorla sizi ailesinin yanına taşındıran bir kocanız var. Hep şikayet etmişsiniz, düzelen bir şey olmamış, durum gittikçe daha kötü olmuş. Dayağa varmış sonuç. Bunun arkası da gelecek emin olun.
 
Canım bak darp raporu alsın tabii ki.Boşanma olursa işine yarar.Ama sen demişsin ki ölürse sorumlu olursun.Yani ben 26 yaşında kuzenimi kaybettim herşeyi yaptık.Uzaklaştırma kararı çıkardık.Darp raporu alıp ama geliyordu.Hepimizin evini bastı.Polisi aradık birkaç saat nezarette yatıp çıktı her seferinde.Ne yaptıysak kurtaramadık.2 tane öksüz kaldı.Kadın teröründe tek sorumlu kanun yapıcı bence.Çünki ölmeden polis hiçbirşey yapmıyor.Biz sadece sığınma evine göndermedik.Keşke onuda yapsaydık.Ben diyorum ki babasına hissettirmeden halletmeli.Bu hastalık üzüntüye sıkıntıya gelmez.Her baba üzülür kızı şiddet gördüğünde anlatabilidim mi bilmiyorum
 


Yediğin darbelerden hala kendinde değilsin bence .İmtihan kader vs. diyerek bu yapılanı kabullenmeyin
 
Geçmiş olsun tatlım. Eşin için ne diyeyim bilemedim... Baban için geçmişler olsun sağlığına tez zamanda kavuşur inşaAllah. O beyaz ışık dediğin şeyi küçükken kardeşimle dövüşürken ben de yaşamıştım başıma aldığım yumruk darbesiyle film kopuyor sanki fena bir şey paaat diye ses bile duymustum o an.
 

Devletin umrunda değil zaten kadın cinayetleri.Onda hemfikiriz.
Benim tepki gösterdiğim sizin ona evde durmasına neden olabilecek şekilde bir şeyler yazmanızdı.Yanlış anladiysam kusura bakmayın.
 
Devletin umrunda değil zaten kadın cinayetleri.Onda hemfikiriz.
Benim tepki gösterdiğim sizin ona evde durmasına neden olabilecek şekilde bir şeyler yazmanızdı.Yanlış anladiysam kusura bakmayın.
Hayır evde durması değil sadece ailesiyle şuan paylaşmamasını söylemiştim.İyi ifade edememiş olabilirim
 
Devletin kadın cinayetleri konusunda bazı ihmalleri olduğu kabul edilebilir ancak burada biz kadınlara da büyük görevler düşüyor, şiddeti normalleştiren birazda bizleriz ve şiddet sadece fiziki olmaz, psikolojik ve ekonomik olarak da olur ve kadınlar buna çoğu zaman bu örnekte olduğu gibi normalleştirir, erkeklerde bunu kendilerine hak olarak görür ve daha fazlasına cesaret etme gücü bulur kendinde,
Bizde kız çocuklarının yetiştirilmesinde ailelerin büyük yanlışları oluyor buradaki arkadaşların bazıları da aynı yaklaşımı sergiliyor, işte aman yuvan bozulmasın, bekara karı boşamak kolay, aman millet duymasın, bırakın duysun arkadaşlar erkek yaptığından utanmıyor siz bunun söylemekten mi utanacaksınız, yuva ise ikisinde yuvası erkek düşünmeyince kadın neden düşünsün, burada biz kadınlarımızı doğru eğiteceğiz, kendisine en ufak bir şiddet emaresinde sesini yükseltmesini hakkını savunmasını bilecek, istisnalar hariç kimse birden ağır şiddete bir anda maruz kalmıyor, ama biz sesimizi çıkarmadıkça bunun dozu git gide artıyor, devletinde imkanları kısıtlı her şiddet mağduruna bir polis tahsis edemez , ya da bir kişiyi ömür boyu ceza evinde tutamaz ceza kanunlarında bunların miktarları belli , burada kadınların şiddetin boyutu bu kadar artmadan ilk psikolojik, fiziksel, duygusal ve ekonomik şiddet teşebbüsünde sesini çıkarması ve eşi hareketlerinde bir düzelmeye gitmiyorsa derhal ayrılması onun çevresinden uzaklaşması gerekir bıçak kemiğe dayandığında değil.
 
İnanın o kadar üzüldüm ki, 2-3 sene sonra aile danışmanı olacağım Allah nasip ederse. Bu şiddet olaylarını eğitim aldığım 4 sene içerisinde o kadar işledik, o kadar hocalarımız bağıra bağıra anlattılar ki inanın ne örnekler, ne ölümler gördüm. Bir gün sokakta bir çifti ayırırken "sana ne?" diyerek iteklendiğimde anladım ki bazı kadınlar bile bile lades diyorlar. Sizin durumunuz onlardan biraz farklı. Babanızın durumu ağır anladığım kadarı ile Allah yardımcınız olsun Allah şifa versin. Size peki babanız konusunda ya da hayatınızın herhangi bir zorluğunda yardımı oluyor muydu? Şu an desteğe en çok ihtiyacınız olduğu zaman. Allah kocanıza (diyeceğim mecburen yoksa yasaklanacağım) akıl, merhamet, vicdan, adamlık nasip etsin.
Size nacizane bir tavsiyem olacak "bir kez vurdu ne olacak" diyen tüm kabullenmişlere tezat olarak, kendinizi güçlü hissettiğiniz an bu yükten kurtulun. Boşanın. İnanın şiddetin ilki, sonu olmaz. Bir tokatla, en ufak kıskançlıkla başlayan fiziki ve psikolojik şiddet muhakkak bir gün yine tekrarlanır. Siz evlisiniz, evli bayanlar icraata geçme konusunda daha çekingen kalıyorlar. Size ikinci tavsiyem muhakkak psikolojik destek almanız. O sizi yönlendirmekte daha kolay ve akılcı davranacaktır.

Bir de yazınızda bir şey daha gözüme takıldı. Genelde aileler "gül gibi üniversite mezunu kızımı, lise mezunu adama mı vereceğim?" diyerek derin bir ayrım oluşturmuşlar. Senelerdir böyle evet hala bu konuda gelişmedik hatta bazen kendimiz bile bir insanı tanımadan eğitim düzeyi benden düşük diye kestirip atıyoruz. Aslında hepimiz, maddiyat-eğitim gibi sonradan da kazanılabilecek şeylere bakarak arıyoruz mutluluğu. Toplumumuzda "damat ne iş yapıyor?" kavramı var "damat nasıl bir insan?" sorusunu çok daha az, hatta hiç duymuyoruz. Evleneceğimiz insanın yalvarıyorum maddi kavramlarından çok manevi değerlerine bakıp insanlığını ölçüp evlenelim. Evliyken de üniversite-lise bitirilir dışardan. Ama "adamlık" yoksa kazandırılamıyor malesef ki.
 
evliligin konusunda ne yaparsin kiswr misin sevisir misin bilmem ama bebegini 8 saat Ac birakma. uyku egitimi diye aglatma. inatci ve huysuz bir bebegin olur. zaten evde huzurun yok bari bebege inat etme.
Annesi olarak bilerek ac birakiyorum. En hassas noktam olan anneligim soz konusu olunca dayanamiyorum. resmen kötü anne ilan etmediginiz kalmis. uyku egitimi deyince ne anliyorsunuz bilmem ama yatir kaldir yontemi yapiyorum yatirip ninni soyluyorum kulagina aglayinca hemen kucagima aliyorum. 2 yasina kadar da adem gunes den okudugum kadariyla odasını ayirmsyi dusunmuyorum. acliga gelince baslarda biberon aliyordu az da olsa ben gelene kadar yetiyordu son bir haftadir almiyor o da haftada bir gün. Careler dusunuyorum...diger alti gun emziriyorum ne zaman isterse. drslerime devam etmezsem isimden olma riskim var ve cok emek verdim.
 
Bosan diyemem bazen insan caresiz kalir bilirim caresizligi ama yanina birakma yaptigini,ayni yatakta yatma ,ayni odada bulunma unutma yani yaptigini intikamini er yada gec al
 
bir kere mi vurdu bu noktaya nasil geldiniz lihusalik bunaltmis siz de onu bunaltmis olabilir misiniz yanlis anlasilmasin dayagin savunmasini yapmiyorum sadece dayagi meyilli bir insan midir onu anlamaya calisiyorum
Dayaga meyilli birisi degil ama cok sinirlidir. bir kez vurdu. cok sinirliydi. evet cok uzerine gittim onun elbette ki durduk yerde gelip vurmadi ama ne olursa olsun yapmamasi gerekirdi savunmasi olamaz. o da bunun farkinda ve su an kendini affettirmeye calisiyor. simdiye kadar
inanır mısın seni çok iyi anlıyorummm
Inanir misin mesajin o kadar icten geldi ki. teşekkür ederim
 
Teşekkür ederim oncelikle. olaya 3. birkisinin farkli bakisini görmüş oldum. Kendimle kisiligimle ilgili elestirilere acigim. demek abartmisim. olabilir dogrudur. fakat evle ilgili bebekle ilgili sorumluluk almazken ustune bir de uyuttugum bebegi uyandirmasi beni cok sinir etti. ve bende uyutmasini istedim. cok zor degil yanina yatip ninni soylemek. kizim hep aglayarak uyur gulerek uyanir zaten esim de bunu biliyor. bebegimi umursamadigim icin degil uykudan agladigini bildigim ve bende alsam aynisi olacagi icin. aglamak derken o normal aglama degil uykusu oldugundaki aglama ben ayirt edebiliyorum onu. anlatamadim ama neyse. benim de hatam var bunu anladim yorumlardan.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…