Bu defa karar vererek başladım hedef 58!!! buyrun bayanlar birlikte başaralım.

Fitbirbusra

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2012
2.760
304
363
herkese merhaba kızlar bende bir dukan yolcusuyum :) çok kararlı başladım :) bugün 4. günüm aslında siteye göre atak evresinde son günüm ama ben 5 gün yapmak istiyorum. sitedede yaptığım test bana 4 günde 1.5 kg demişti çnkü lahanasından tutunda diyetisyen ile beslenmeye ardından şok diyetler gazetelerde boy boy çıkan SAĞLIKLI!!! olduğu iddia edilen diyetlere kdar pek çok şey denedim. hatta bir dönem yine dukanı da denedim. ancak o zaman keşke daha bilgili bilinçli yapsaydım ve keşke annemle!!! yapmasaydım :) sitelerden bulduğum bir kaç bilgiyle 10 ün atak yapma kararı aldık kitabında sadece başlangıcını okumuştum anlayacağınız kör cahildim :) anacığımla başladık o sıkıldı ben sıkıldım tabi SİMLA yı keşfetmemiş bir dukancı en fazla ne yiyebilir ki? yoğurdun içine katılan yulaf kepeği kadar berbat bir lezzet daha yok bu dnyada diyerek bıraktım dyeti 7. günde. o 7 günde 5kg vermiş olmamda şüpheye düşürmüştü bizi zaten nereden bilelim ödem ve yağ kaybı olduğunu bilmiyordukki. neyse sonra bir çok şey denemeler falan derken hop ben hiç olmadığım kiloya 73 e geldim ablam bir diyetisyen yardımı ile 25 kg zayıfladı tabi aynı şehirde bulunmadığım ve ankarada diyetisyenlerin fiyatları 200 den başladığı için öğrenci başıma neredeee diyetisyene gitmek derken bir diyetiyen buldum ucuz yollu. ucuz etin yahnisi olmaz derler ya o hesap hatta buradada bir topic açmıştım güya sağlıklı zayıflıyordum evet belkide bana kahvaltı alışkanlığı kazandırdığı için teşekkür etmem gerekit ama 3 ay içinde bir insan deli gibi spor yapmasına rağmen nasıl olurda 3 kg bile veremez?? bana uygun listeler yazamadık ve bende bıraktım. burada 9.takımdan 2 arkadaşım dukan yapıyordu birlikte başlamışlardı ve sonuçalrını gözümle görüp listelerine baktığımda vay canına yediklerine bak diyordum. bi an karar verdim artık bende dukan yapıcam diye ama kararsız kaldığım tek nokta vardı MEYVE! meyvesiz duramazdım. ama duruyorum hatta aklıma bile gelmiyor şuanda :) daha yolun başındayım 4. gündeyim :) şuanda dukana başlamadan ki kiloma göre 1700 gr. vermiş durumdayım:) 68.6 kg. hedefim 55 ama kemik yapım ciddi manada iri sporcuyum ve kas yapısıda oldukça belirgin o yüzden dukan testinde bana uygun görülen 58 kg de güçlendirmeye geçmeyi planlıyorum. sporumuda yapmaya devam ediyorum bir güzelde besleniyorum hatta fazla fazla besleniyorum. :) 3 4 aydan sonra bu rakamı görmek beni çok ama çok mutlu ediyor :) işte benim hikayem böyle. bu arada boy 157 yaş 22 :) yaza mezuniyete hazırlanıyorum. ve mezuniyet elbisem 36 beden olmalı :) buyrun birlikte ister dukanlayalım isterseniz paylaşımda bulunalım. her diyeti uygulayana kapımız açık :) ne kadar paylaşım o kadar motivasyon :)

yolun açık olsun yaza çok var verirsin elbette kaldıki yaşın 22 metebolizman canavar gibi çalışır.

dukanın sadece atak evresini yapmış biri olarak sana leziz bir omlet tarifi verebilirim şayet istersen

ben başaracagına inanıyorum hatta mezuniyetin en güzellerinden biri bile olacagını biliyorum

elbette isterim canım :) metabolik hızım zaten çok hızlı çünkü sporcuyum evet yaza hedefimi gerçekleştirmek istiyorum ancak birde şu varki maçlarım başlayacak mart sonu gibi ve ben 1 ay içinde şu bacaklarımı inceltmek maça güzel sütun bacaklarla çıkmak istiyorum :)

Merhaba bugün seyir evremin ilk günü :) atak evresini 5 gün yaptım toplam giden 2.2 kg hiçte fena değil yani :)

sabah dukan ekmeği ile tost yaptım içine

2dilim füme
1 pınar light ucgen peynir
2dilim cemensiz pastırma

yanında domates salatalık yedim kalan gün için planım ;

Öğlen
karnabahar graten
ayran

Akşam
Dukan mantı

afiyet olsun canım:)
hatırlarsan bende başlamıştım 4.günüm olacaktı bugun bırakmasaydım ancak 2gün yapabildim 3.günü bıraktım malesef...çünkü vücudum kaldıramadı sanırım cok halsiz düştüm hava değişiminde de olabilir bilemiyorum ama sonuç devam edemedim..2günde 2kilo verdim 58den 56ya indim 2gündür düzenli yiyorum 56.8olmuşum 800gramını tekrar almışım canım cok sıkkın ne hangi diyeti uygulasam bilemiyorum

canım halsizlik olabileceği kitptada yazıyor bloglardada. eğer geri alıyorsan kilo atağı 2 gün yapmış ol şimdi bıraktığın için hazırlık açısından 1 günlük atak yap ve seyire geç. bence daha etkili daha rahat olacaktır senin için. verdiğini geri almazsın bari hemde sebzeleride tüketeceğinden bünyende halsiz düşmez.. hatta yarın atak yap :) ertesi gün birlikte sebze yapalım :) benimde yarın saf protein günüm :)

tamam canım birlikte yapalım peki tavuk et balık bunlardan yemesem olmaz mı ton balıgı olabilir belki yiyebilirim onlar yerine yumurta yesem olur mu? atakran sonra protein + sebze mi yoksa sadece sebzemi cok soru sordum kusuruma bakma lütfen

olurmu canım benim ne güzel diyet arkadaşım oluyorsun tabiki sor söylerim ben sana :)
***tavuk yemeye çalış
***yumurtanın sarısından günde 2 taneye kadar izin var ama beyazını sınırsız yiyebilirisn.
***ton balığının yağını aşırı süzdürüp öyle tüketebilirsin yada pakette satılan light ton balıkları var içerisinde yağ yokmuş onları yiyebilirisin. marketlerde poşetgibi çıtçıtlı ambalajlarda satılıyormuş. bende kk daki bir arkadaştan öğrendim :)
*** ataktan sonra bir gün sebze + protein birgün saf protein tüketiyorsun canım.
***dukandiyetitariflerim bu adreste hem atak hemde sebze tüketeceğin günlere özel bulabileceğin bir sürü tarif var yavan yavan et yemek sıkıyor bir müddet sorna ama bunları tüketebilirsin :) ben çok memnunum :) hatta az önce kek yaptım ama fırın yerine mikrodalgada denedim yandı tekrar yapıceem şimdi birde mantı yapıcam akşam yemeği için :)

bende bugünki menümü yazayım :) sebze günümün ilkinde neler yedim neler :)

sabah:
dukan ekmeğim ( 1 yk kepek hakkımla)
2 dilim hindi füme
3 dilim çemensiz pastırma
1 tane light üçgen peynir
3 dilim salatalık
2 dilim domates
1 bardak yeşil çay

öğlen:
1 tabak karnabahar graten ( kıymalı )
ıce tea light

akşam:
dukan mantı ( yarım porsiyon)

ara:
dukan kakaolu kek yarım porsiyon :) ( şimdi yaptım 3 dakikada hazılandı )

bugün sınırlı izinlilerimi tükettim sanırım :) ama ilk sebze günüm diye böyle oldu artık 65 altını görene kadar sınırlı izinliler yok :) yarın+ görebilirim diye tartılmayacaktım ama merak ettiğimden dolayı tartılmak istiyorum :)

spor:
1 saat yürüyüş
50 mekik ( birazdan çekicem )​
su:
2 litre

tamam canım coook tesekkurederim yalnız ben spor yapmıyorum hatta spora yazıldım ücretini bile ödedim malesef gitmedim vaktim olmadıgı icin cocuk baktıgım için + okul vardı bu süre icinde aldım kiloları yaza kadar veririm umarım bu kiloları

canım evde yapabileceğim bir 20 25 dk lık sporda seni çokgüzel şekle sokar. internetten leslie sensone videoları tavsiyemdir. kolay hareketlerle şekillendiriyor. annem 56 yaşında o bile yapıyor. rahatlıkla 20 dk nı ayırarak yapabilirsin :)

merhabaa.. kimsecikler uğramamış.. ama tam gaz devam ediyorum ben diyetime :) bugün dershanedeydim ve hiç kaçamak yapmadım :) arkadaşlarım çikolata ikram edip durdular hayır dedim :) mutluyum :)

menüm:

bütün gün:
karnabahar prenses
kıymalı dukan poğaça

akşam:
karnabahar graten
yoğurt

su:
1.5 litre

spor:
maalesef bugün yok

bu arada regl oldum o yüzden +400 gördüm ama olsun gider bunalrda elbette diyeti bırakmayacağımki çok daha fazla eksi göreyim :) yarında + görüp 69 bile çıkabilirim ama dert etmeyeceğim. çnkü sebebini biliyorum ve dönemim geçince tartının bir anda hoooop aşağıları göstereceğini biliyorum :)

tebrik ederim canım kaçamaksız devam edebildiğin ve sürdürdüğün için, benim beslenme şeklim cok farklı ben senin kadar uyamadım cok üzgünüm biliyorsun 2gün yapabilmiştim sırf tavuk yedim 58den 56ya düştüm 2gün normal yedim tartı 57.5 gösterdi ve son 2gündür sabah 2dilim bugday ekmeği ve peynir +sade nescafe içiyorum akşamda 2dilim ya da 1dilim bugday ekmeği ve annemin yaptıgı yemekten yarım tabak yiyorum gün içerisinde ve yemeklerden yarım saat ve öncesinde su içiyorum günde 12bardak tüketiyorum suyu ve çok hafif hissediyorum kendimi şişkinliğim yok yarın sabah tartılacam buraya da bildirim yapacagım

biraz önce tartıldım aslında tam olarak bugun 3.günüm kendi diyetimin

bugun itibariyle 57.5 ten 56.9 a inmişim toplamda 600gr vermişim 2günde:))

beden ölçülerimide 1hafta sonra ölçeceğim yazdıgım bu beden ölçülerim 58 kilo oldugum zamandı

bel: 73

göbek bölgesi: 84

basen: 97

büşracım bu arada benim adım dilek canım ben ender saraç ın bir diyet listesini uygulamak istiyorum diyet listesini yazıyorum senin fikrini de almak istiyorum

Son düzenleme:
Sizlerle paylaşacağımız haftada 7 kilo verdiren diyet listesini şeker, kalp ve böbrek hastaları için uygun değildir.

Sabah kahvaltısı ; 1 dilim kepek ekmeği, kibrit kutusu büyüklüğünde peynir, bitki çayı yada yeşil çay (şekersiz) sabah kahvaltınız 1 hafta boyunca aynı şekildedir.

1. gün ; öğle yemeğinde 2 adet lop yumurta, söğüş olarak domates ve salatalık, akşam yemeğinde 5 adet ızgara köfte ( ekmek içi konmadan hazırlanmış), yeşil salata limonlu

2. gün ; öğle yemeğinde 1 adet simit, 1 bardak tuzsuz ayran, akşam yemeğinde yarım porsiyon haşlanmış tavuk, yeşil salata

3. gün ; öğle yemeğinde 200 gram yağsız yoğurt, 1 dilim kepek ekmeği, yeşil salata, akşam yemeğinde 2 büyük dilim ızgara et, yeşil salata

4. gün ; öğle yemeğinde 200 gram haşlanmış patates ile hazırlanmış patates salatası, akşam yemeğinde 5 adet kuzu pirzola, yeşil salata

5. gün ; öğle yemeğinde 2 adet yumurta ile hazırlanmış olan menemen, yeşil salata, akşam yemeğinde 1,5 porsiyon haşlanarak hazırlanmış olan yağsız makarna, 1 kase yağsız yoğurt

6. gün ; öğle yemeğinde 2 adet haşlanmış sosis, yeşil salata, akşam yemeğinde 2 adet biber dolma pirinç ile yapılmış, 2 çorba kaşığı yağsız yoğurt

7. gün ; öğle yemeğinde 100 gram beyaz peynir, 1 dilim kepek ekmeği, adet domates ve salatalık söğüş, akşam yemeğinde şiş ızgara, yeşil salata

Bir haftada 7 kilo verdiren diyet programı, çok ağır bir diyet programıdır. Uzman doktorlara danışmadan kesinlikle uygulamayınız. Ayrıca nasıl diyet yapmanız gerektiğini izlenecek yolları sitemizden okuyarak, daha sağlıklı zayıflama yöntemlerini uygulayabilirsiniz.

Günaydın dilek :) canım listeye baktım işin açığı pek inandırıcı gelmedi ki zaten heder haftada 1 kilo olmalı fazlası çok zararlı ben sana diyetisyenimin verdiği listeyi yazayim bugün bilgisayardan girip ona uygun şekilde devam edersen haftalık hedefini tutturursun diye tahmin ediyorum. Bir anda 7 kilo vermek çok sağlıklısız kaldı ki ya sudan yada kastan gider kilolar. Kendi yaptığın diyette uygun aslında ama ara öğünler ekle meyve olarak 2 tane bence çok daha iyi olur.

tamam canım diyetisyeninin sana yazdıgı diyeti yazmanı bekliycem, aslında evet kendi yaptıgım diyette uygun günde 2öğün dediğin gibi ara öğün olarakta meyve eklesem daha iyi olabilir ve en önemlisi spor bu aralar cok üşengeçlik var üzerimde yani oturdugum yerde kalmıyorum evde en azından hareketliyim ancak sporda yapsam daha iyi olacak

kesinlikle spor şart canım bnm. yani hem fiziki açıdan güzellik olarak hemde sağlıklı bir bedene kavuşmak açısından çok gerekli. ayrıca spor yaparak sıkı bir şekilde kilo verdiğin için 3 kg versende insanlşar sanki 5 kg vermişsin gibi gözüktüğünü söylüyorlar. o yüzden kaldır bakalım o totoyu yerden :)

büşracım merhaba

dün sabah kibrit kutusundan biraz büyük beyaz peynir ve 2dilim buğday ekmeği yedim yarım saat öncesinde de 1bardak su ve nescafe içmiştim.. arada 1kase nesfitt yedim ve bir kaşık sütlaç yedim, akşam da 1tabak kıymalı makarna ve sebze haşlaması sarımsaklı yoğurt yedim biraz, bir türk kahvesi bir parça çikolata ile günü kapadım.. ve tabiki 12 bardak su içtim

bu sabah tartım 56.4 ü gösterdi 500gr gitmiş umarım böyle devam eder ve bugun evde spora başlıcam 30dk yapsam da yeter

bu sabah 1bardak ılık su ve nescafe içtim kahvaltımda kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir 1 haşlanmış yumurta ve 2dilim tam buğday ekmeği arada yine 1kase nesfit yemeyi düşünüyorum akşam yazarım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…