Bu değersizlik hissi beni kahrediyor 😔

AlerjikRinit

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2021
1.191
1.006
83
40
Selam Arkadaşlar,

Eşimin erkek kardeşi geçen haftasonu kız arkadaşına evlenme teklif etti.
Tanışma- isteme bir yerden başlanacak.
Kayınvalidem ile biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Gidilecek yer de farklı bir şehir.

Ben kendi kendime nasıl yaparız çocuklar falan diye düşünürken;
Eşim bombayı patlattı: Annesi aramış ve eşime isteyeme GELİRMİSİN demiş.
Evet evet tam olarak böyle demiş. Eşimde bana işte arabayla gitmem uçakla giderim beni alırlar dedi.
Planda biz yokuz yani.
Ben ve çocuklarım.
Biz neden plana dahil değiliz diye sorduğumda orda bişey isterler bizimkiler de tamam der ( kaynım 38 yaşında) iş bozulmasın diye sen surat yaparsın gibi bişey söyledi.

Ben 22 yaşında evlendim ve bana iğne bile yapmadılar.
Uzun lafın kısası huzursuzluk çıkaracağımdan korkuyorlar.

Daha 2-3 ay önce kayınvalidem ve kayınpederim tüm mahalleye ve tüm sülaleye rezil olacak şekilde kavga ettiler karakolluk falan oldular, ordada kayınvalidem eşime sakın eşine söyleme demişti.

Ailesinin bana değer vermediğini biliyordum zaten, ama eşimin bu hareketi üzdü yaraladı beni.

Madem beni el görüyorsunuz bundan sonra bende el gibi davranıcam dedim.

Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum, çok üzülüyorum. Ne olur akıl verin bana.

Sizin daha önce onlarla girdiğiniz tartışmalar vs oldu mu? Yani olabilir çünkü daha önce kavga edilmişse, kayınvalidenizle sorunlarınız varsa bir taraftan bir taraf bence de öyle bir organizasyona gelmemeli. Kaynana gelmek zorunda olduğuna göre sizin gitmemeniz daha yerinde olur. Eşiniz de kardeşi için önemli bir günde kendi karısıyla annesi gerilsin kavga etsin vs istemez. Sizi ayrı tutmak istemiştir. Alınacak bir şey yok aksine eğer kv ile sorunlarınız varsa gitmemek sizin için de daha sağlıklı

Şuan aramızda bir problem yok.
İlk evlendiğimiZ zamanlarda olmuştu.

Kayınvalideniz karakoldan sizi arasa değerli mi hissedecektiniz?

Diğer konuda haklısınız adam yerine koymamışlar. Ben de bundan sonra tavrımı ona göre ayarlar ona göre davranır, bir yandan dabu kışta çoluk çocuk başka şehre gitmek zorunda kalmadığım için rahatlardım.

Burada ayrıca seni saydırmayan değer vermeyen eşin haberin olsun.

Tabiki hayır,
Eşimin bilip benim bilmemem zaten mümkün değil ama ısrarla söylememe demesi.

Ben olsam bir dahakine cagirsalarda gitmezdim. Esinizde asil problem sizsiz gitmeyi dusunmemeliydi. Onunda bunu anlamasi icin once sakince acik acik konusun. Olmadi hic arayip sormayin oraya gittiginde. Geldiginde de ilgilenmeyin.
Bende böyle düşünüyorum.
Söyledim zaten bundan sonra el im size dedim.

Kendi değerinizi kendiniz belirlersiniz. Annemde bu duruma çok düşerdi babam sırf huysuzluk çıkarmasın diye çağırmazdı çoğu şeyi. Sizin bu durumda yapmanız gereken sakin kalıp sınırlarınızı belirlemeniz. “Aile olarak birlikte katılmamamız doğru olandır sen nasıl tek başına hareket etmeyi düşünebilirsin ben bunu kabul etmiyorum. Sana kırıldım o yüzden tek katılabilirsin bundan sonrası için hassas davranmanı istiyorum” tarzında konuşabilirsiniz. Çok üzerine de düşmeyin. Çok mu öfkelisiniz ? Çok mu tepki veriyorsunuz olaylara nasıl karşılıyorsunuz ? Benim annem çok söylenirdi babama eleştirirdi laf sokardı o yüzden istemezdi babam.

Eşimle açıkça konuşurum. Benim adam yerine konmadığım, sayılmadığım yere o da gidemez. Giderse de donemez, eve almam bunu net söylerim. Bunun üstüne giderse gider, ama dönerse de kapıda yatar içeri almam. Bu insanlar manyak falan mı, ne kadar saygısız ve kabalar Bu adam evli yahu, dügün dernek işlerine evli adam tek davet edilir mi??

Son düzenleme:
Yok canım düğüne kesin çağırırlar takı takılacak nihayetinde.

Elti adayına,takı maki yapacaklar,belki ev verecekler vs. Konu sahibine yapmamışlar,bu adaletsizlikleri dillenmesin diye istemeye cagirmiyorlar,anlaşılan... Düğünde görecek zaten ne takıldı,edildi. Evli adamın tek gitmemesi lazım. Benim karim var,çocuğum var diyemiyor.Dusuncesiz ailesinden çok adamda hata var. Çekirdek ailesini benimseyememiş.

Adma açıkça söylemiş ona para pul verilecek sen duyma diye götürmüyoruz diye.
Eşinizle kavga etmeyin ancak açıkça söylemeniz gereken şey sen çekirdek aileni koruyamayacak, yanında bizi saydırmayacak şekilde davrandığın için durum bu halde. Tabiki git. Ancak düğün de dahil hiç bir yerde ben artık yokum. Çünkü mesele bir yere gitmek değil aile olarak bile bunca yılda görülmemek. Kimseye değil sana kızıyorum diye sakin sakin söyleyin.
Somra da hiç bir şeye karışmayın.
Kaynayıp dursunlar kendi kendilerine.

En güzel cevap bu olur.

%100

Kaynım onların deyimiyle evde kalmış biri 38 yaşında.
Bu son şansı o yüzden ne isteseler hee diyecekler yüksek ihtimalle.

Bana hiç bişey yapılmadığı için görmemi istemiyorlar bencede.

Bende böyle düsünüyorum..esi gerekeni söylemiyor. Ailesi zaten belli ki sorunlu tipler, kimse görüsmeye merakli degildir..insan zaten sayildigi ve davet edildigi yere gitmeli. Bundan sonra herhangi birseylerine katilmam.

Yanlış anlamayın ama istemeye çoluk çocuk gelmesini ben saçma buluyorum. Hele ki başka şehirden geleceksiniz. Küçücük evde.
Gerçekten gerek var mı? Nisana düğüne gidersiniz zaten.
Bir de aileyle aranız da iyi değilmiş. Tanışma yemeğinde bakacaklar elti olacak kadın kaynanaya tavırlı,kayın babaya tripli. Demeyecekler mi 'bu ailede bir pohluk var heralde,baksana gelinlerine nasıl davraniyorlar' diye. Bu yaşansın istemediği için kardeş tembihlemistie

%100
Ben olsam KVye telefon ederim, ne yapmaya çalıştığınızı görüyorum, kendinizi akıllı sanmayın zaten meraklı değilim sizlere davet etseniz de gelmeyecektim derim. Derim yani hak ediyorlar, akılları sıra uyanıklık peşindeler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…