- 24 Mayıs 2021
- 1.191
- 1.006
- 83
- 40
- Konu Sahibi AlerjikRinit
-
Çocuklarım biri 11 biri 7 yaşında küçük değiller.E sorsunlar.
'sehir dışında,çocuklar küçük otobüste zorlanmasin dedik/okul vardı gelemediler. İnşallah Nişana geldiginde tanisirsiniz. Çok selamları var' derler :)
yani çocuklarınız kaç yaşında bilmiyroum ama iki küçük çocuğun aileler arasında olan tanışmada, istemede gerçekten yeri yok.
bir de sizin için de eziyet olacaktı. Bunun nişanı var,düğünü var... Boşver bak keyfine evde .
bir de 'bana yapılmadı,onlara da yapılmasın' diyen gelinleri hiç anlayamiyorum. Benim yakın arkadasim da öyle, 'bana bir şey yapmadılar, kardeşinin eşine yaparlarsa olay cikartirim' diyip duruyor.
yani sen ayrisin o ayrı. Senin zamanındaki ekonomileri farklı şimdiki farklı . Senin eşinin damat adayı olduğunda ekonomisi,birikmişi farklıydı şimdiki çocuğun ekonomisi,birikmişi farklı. Tabii ki ona yapılan ve sana yapılan farkli olabilri. Eğer gerçekten hiç bir şey yapmadılarsa ve bu konuda beklentin çoksa nişan atsaydin, 'ben daha iyisine layikim,uğraşamam sizinle' deseydin. Türkiye'de çoğu kadın bu sebeple Nisan atıyor. Ama siz esinizle devam etmeyi seçmissiniz. Ee, bu sizin karariniz.
benim arkadaşım da hiç bir şey istemedi, erkegin yapması beklenen çoğu şeyi kendi ailesi yaptı, her şeyde ucuza kacildi. O zaman göre göre evlendi. Şimdi yeni gelecek gelin aşko kusko olursa,onu bunu isterse erkek tarafı da alir muhtemelen. arkadasjm buna takik. Ona da diyorum, ailenin suçu mu senin her şeyin ucuzuna kaçman?
sen öyle evlenmişsin,evleneyim yeter diye görmezlikten gelmişsin. Kız gelmeyecek.
herkes nabza göre şerbet verir.
hem sizin olayda kardeş artik 38 yasindaymis. belki de 'evlenecegim,mahcup olmayayım' diye birikim yapti. Aile de oğlunun birikimine güvenip 'onu da yaparız,bunu da yaparız' diyecekler.
Neden şimdiden kendini dolduruyorsun ki?
Gitmeseniz de size alınmayan bir şeyi ona alırlarsa Çongar’a Çakar’ın derim.Selam Arkadaşlar,
Eşimin erkek kardeşi geçen haftasonu kız arkadaşına evlenme teklif etti.
Tanışma- isteme bir yerden başlanacak.
Kayınvalidem ile biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Gidilecek yer de farklı bir şehir.
Ben kendi kendime nasıl yaparız çocuklar falan diye düşünürken;
Eşim bombayı patlattı: Annesi aramış ve eşime isteyeme GELİRMİSİN demiş.
Evet evet tam olarak böyle demiş. Eşimde bana işte arabayla gitmem uçakla giderim beni alırlar dedi.
Planda biz yokuz yani.
Ben ve çocuklarım.
Biz neden plana dahil değiliz diye sorduğumda orda bişey isterler bizimkiler de tamam der ( kaynım 38 yaşında) iş bozulmasın diye sen surat yaparsın gibi bişey söyledi.
Ben 22 yaşında evlendim ve bana iğne bile yapmadılar.
Uzun lafın kısası huzursuzluk çıkaracağımdan korkuyorlar.
Daha 2-3 ay önce kayınvalidem ve kayınpederim tüm mahalleye ve tüm sülaleye rezil olacak şekilde kavga ettiler karakolluk falan oldular, ordada kayınvalidem eşime sakın eşine söyleme demişti.
Ailesinin bana değer vermediğini biliyordum zaten, ama eşimin bu hareketi üzdü yaraladı beni.
Madem beni el görüyorsunuz bundan sonra bende el gibi davranıcam dedim.
Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum, çok üzülüyorum. Ne olur akıl verin bana.
Ne diyim???Gitmeseniz de size alınmayan bir şeyi ona alırlarsa Çongar’a Çakar’ın derim.
Tlf düzeltme yapmış Cıngar çıkarın yazmaya çalıştımNe diyim???
Hiç bir şeylerine karışıp yorum bile yapma. Bırak ne yapıyorlarsa yapsınlar. Eşinle konuş ama biraz kendini geri çek.%100 katılıyorum.
Ve nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.
Adamlar bundan korktukları için beni istemiyorlar nasıl çıkarıcam.Tlf düzeltme yapmış Cıngar çıkarın yazmaya çalıştım
Ağlamana değmez canım boşver ben olsam düğüne de gitmezdim nişana daİnan ne diyeceğimi bilmiyorum.
Sinirden ağlamaktan gözlerim şişti değer mi değmez farkındayım. Ama cidden haketmiyorum.
Dayak yiyip karakolluk olduğunda kendimi paraladım ne yapabilirim onun için diye ama onun tek derdi benim duymamamdı.
Beni bırakın kendilerini bile hiç birşeye layık görmeyen insanlar.Zamanın da size neden hiçbirşey yapmadılar?
Şuan bende öyle düşünüyorum,Ağlamana değmez canım boşver ben olsam düğüne de gitmezdim nişana da
Kesinlikle katılıyorumBen olsam bir dahakine cagirsalarda gitmezdim. Esinizde asil problem sizsiz gitmeyi dusunmemeliydi. Onunda bunu anlamasi icin once sakince acik acik konusun. Olmadi hic arayip sormayin oraya gittiginde. Geldiginde de ilgilenmeyin.
Gelen misafirler gelin nerde demeyecek mi?yada bunun eşi nerde acaba görüşmüyorlar mı,sorunlu biri mi diye düşüneceklerini akıl etmiyorlar mı?Bende böyle düşünüyorum.
Söyledim zaten bundan sonra el im size dedim.
Rh bu saatten sonrasını da kvler düşünsün gelin nerede dediklerindeŞuan bende öyle düşünüyorum,
Madem surat yapmamdan laf söylememden korkuluyor ordada yaparım dimi ama.
Eşim olacak hayvanıda engelledim.
Ne nişana ne düğüne adım atmam evlerinin önünden geçmem ohh mis gibi neden o eşimide dünya kaç bucakmış öğretirdim aynısını kendi ailemle yapardım önemli olaylara adını bile anmazdım düğündü cenazeydi kendi başıma giderdim bana saygı duymayana ben de aynısını yaşatırdımŞuan aramızda bir problem yok.
İlk evlendiğimiZ zamanlarda olmuştu.
Vallahi kızında kaynım kadar yaşı var.Gelen misafirler gelin nerde demeyecek mi?yada bunun eşi nerde acaba görüşmüyorlar mı,sorunlu biri mi diye düşüneceklerini akıl etmiyorlar mı?
Eşiniz ve ailesi koca bir geri bir zekaya sahip.
Artık kendileri düşünecek.Bence çok ayıp.
Ne demek ya.
Problemli gerçi aile karakolluk olmak nedir.
Bence uzak kalman en iyisi.
Karşı tarafs nasıl açıklanabilir bu durum .
Yani gelin ve ailesi demeyecek mi sanki diğer gelin çocuklar niye gelmiyot ben olsam derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?