• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu delik nedir böğle???

Cat_Women

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2013
20
0
0
İstanbul
Merhaba hanımlar. Bahçemizde sabah uyandığımızda böğle bir delik gördük. Daha önce hiç böğle bir delik yoktu. Sanırsam gece olmuş. Oturduğumuz yerdeki mahalle biraz şehir dışında kaldığı için çok çiftçiler var. Yani çok Tavuk,İnek,At,Köpek,Güvercin/Kuş besliyorlar. Ayriyetten çok hamam böcekleri var. Böcekler,sinekler,karıncalar. Neyse. Bu delik ne deliğidir sizce? Bana hiç karınca yuvası gibi gelmedi. Koca koca karıncalar içinden bir şeyler çıkarıyorlar galiba. Ama ben Yılan olmasından çok şüpheleniyorum. Allah korusun. Sizce yılan olabilirmi? Deşmek istemiyorum. Eğer karınca yuvası ise günah olur diye. Ama ya yılan ise sizce ne yapmalıyız?? Delikte resimlerdekinden biraz büyük. $Görünt0285.webp$Görünt0286.webp$Görünt0287.webp
Çok korkuyoruzz :( :(

Son düzenleme:
korkulacak birşey değil, büyük örümcekler oluyorya onların yuvasına benzettim.
örümcekse eğer su dökün çıkar.

korkulacak birşey değil, büyük örümcekler oluyorya onların yuvasına benzettim.
örümcekse eğer su dökün çıkar.

Cevabın için teşekkür ederim BayanRuj. Örümceğin toprağa yuva yapabileceği pek inandırıcı gelmedi. Hele böğle bir delik ise. Sonunda dayanamadık ve toprağı çapaladık. Hiç içinden karınca çıkmadı. Demekki karınca yuvası değil idi. Allahtan yılanda çıkmadı. Ama ya yuvasında değildi ise. Gece filan gelirse diye hala endişeliyiz. Lütfen hanımlar sizde bir fikir söğleyin...

Keşke ayakkabını deliğin yanına koyarak foto koysaydın deliğin çapı hakkında fikir verirdi.Bana yılan deliği gibi geldi.Silindirik ve ortası boş bir delik gibi...

Deliğin boyutu ne kadar ne bileyim bozuk para kadar mı 1tl gibi..avuç içi kadar mı... Köstebek olabilir diye düşünüyorum.. iyice kazarsanız belki yuvasını bulursunuz..

Tarla faresı delıgı canım o bızım tarlamızda cok var o delıklerden. Mahsulunuz falan varsa onu calmıstır yemıstır orda karıncalarda kırıntıları tasıyolardır.

Cevabın için teşekkür ederim BayanRuj. Örümceğin toprağa yuva yapabileceği pek inandırıcı gelmedi. Hele böğle bir delik ise. Sonunda dayanamadık ve toprağı çapaladık. Hiç içinden karınca çıkmadı. Demekki karınca yuvası değil idi. Allahtan yılanda çıkmadı. Ama ya yuvasında değildi ise. Gece filan gelirse diye hala endişeliyiz. Lütfen hanımlar sizde bir fikir söğleyin...

deliğin boyutunu anlayamadığım için örümcek dedim bizim bahçede çok olurdu.
ama farede olabilir.

Anakonda olabilir.

Anakonda mı :53::53::53:Anakondaların en büyük yılanlardan olduğunu 9m uzunluğunda 150 kg ya kadar olabileceğini,sulak yerlerde,amazonlarda,amerika civarında yaşadıklarını biliyormuydunuz:1::1::1:..bahçede ne yapsın..
Bana göre tarla faresi bulunduğum yerde her yerde var sincapa benziyorlar,yazın ortaya çıkıyorlar..

Son düzenleme:
Danaburnu büyük bir ihtimalle bizim bahçede de vardı..

"genellikle bitkisel beslenen ve ekinlerin arasında bulunan bir böcek türüdür."

Büyük bir deliğe benzemiyor zannetmem yılan deliği olduğunu. Böcek, örümcek deliği olabilir.
Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim "böğle" değil "böyle", "söğleyin" değil "söyleyin".
Sitede Türkçe'yi doğru kullanma adına kurallar olduğu için belirtiyorum kırmak amaçlı değil:17:

Son düzenleme:
Büyük bir deliğe benzemiyor zannetmem yılan deliği olduğunu. Böcek, örümcek deliği olabilir.
Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim "böğle" değil "böyle", "söğleyin" değil "söyleyin".
Sitede Türkçe'yi doğru kullanma adına kurallar olduğu için belirtiyorum kızmak amaçlı değil:17:

İnanılmaz rahatsız etti benim de gözümü ama ben kimi ne zaman kibarca uyarsam ukalalıkla suçlandım. O yüzden tutuyorum kendimi. :)

Keşke ayakkabını deliğin yanına koyarak foto koysaydın deliğin çapı hakkında fikir verirdi.Bana yılan deliği gibi geldi.Silindirik ve ortası boş bir delik gibi...

Evet 1 liralık büyüklükte bir delik idi. Çapaladık bir şey çıkmadı ama,aniden öğle bir delik görmek garip geldi bana.

deliğin boyutunu anlayamadığım için örümcek dedim bizim bahçede çok olurdu.
ama farede olabilir.

Teminde bir mesajımda yazdığım gibi,deliğin içi 1 TL'lik bir delik boyutunda idi. Ama çukurun açıldığı yer avuç içinin ortası kadar büyüktü....

Son düzenleme:
Back
X