Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Büyük konuşma büyüdükçe kandırmak zor oluyor. Benimki bu akşam isyan bayrağını çekti. Ispanak yapıyormuşum ona sağlıklı diyormuşum, köfte yapıyormuşum ona sağlıklı diyormuşum, patlıcan varken ona sağlıklı diyormuşum. Artık karar vermem lazımmış ne sağlıklı ne değil, her şeye sağlıklı diye veremezmişim ona.
O yaşta bir muz yeseler saatlerce tok kalıyorlar ya. Gitmeyin üstüne. Kreşe başlayınca da yer zaten.
Ben sevmiyorum ya çocuğum da benim gibi oldu bu son 8 9 ayda derken, geri döndü bebekliğe sanki.
Büyük konuşma büyüdükçe kandırmak zor oluyor. Benimki bu akşam isyan bayrağını çekti. Ispanak yapıyormuşum ona sağlıklı diyormuşum, köfte yapıyormuşum ona sağlıklı diyormuşum, patlıcan varken ona sağlıklı diyormuşum. Artık karar vermem lazımmış ne sağlıklı ne değil, her şeye sağlıklı diye veremezmişim ona.
O yaşta bir muz yeseler saatlerce tok kalıyorlar ya. Gitmeyin üstüne. Kreşe başlayınca da yer zaten.
Tamam o zaman. Ufaklık 2 yaşındaymış. Zaten bu yaşlarda bebelere bi haller oluyor. Yabancılar boşuna "terrible two" (korkunç iki) demiyor. Bu dönemde huyu suyu değişiyor çocuğun bir şeyler oluyor beslenmesi de sorunluysa daha beter bir hâle geliyor. Peki ne yapmak lazım?
Öncelikle çocukla hiçbir zaman inatlasmamak gerek. Yemek yemek istemiyorsa yemez. Zorlama. Bırak aç kalsın. Doktor kontrollerini ihmal etmemeye çalış. Kan değerleri, kilo boy endeksi normalse hiç canını sıkma.
Bu dönemde çocuklar bireyselleşmeye bir şeyleri kendiliğinden yapma isteğindedir. Küçük küçük porsiyonlar halinde yemekleri önüne koy bırak kendi yesin. İşte yemekleri şirin görseller şeklinde hazırlayabilirsin. Öyle çok ugrasmana gerek yok. Zeytinden göz domatesten ağız gibi.
İlk başta ne seviyorsa onlardan koy. Heveslendirmek için beraber kurabiye yapabilirsiniz. İşte damla çikolata koysun, ne bileyim beraber minik pizzalar yapın o süslesin vs.
Bebeklik beslenme alışkanlığı nasıldı bilmiyorum bu yeni annelere gelsin. Kahvaltıda bulamaç vermeyin. Her şeyin tadını ayrı ayrı alsın. Ben direkt blw demiyorum ama ona benzer. Bir yol çiziyorum. Parmak besin önemli. 7. Aydan itibaren parmak besin koyuyorum önüne döke saça da olsa kendi yiyor. Yumurtası, zeytini, peyniri, yoğurdu ayrı ayrı veririm mutlaka. Pürelerini blenderdan geçirmem, çatalla ezerim. Dolayısıyla çok küçük yaştan çiğneme becerisini kazanmış olur. Yemekte çeşitliliğe dikkat ederim farklı farklı tatlar tattirmaya önem veririm. Bu şekilde
Ay aynı benım annem.Yapmayın cocugunuzu da yemekten soğutmayın.Şimdi ne yemek yemeği seviyorum ne yapmayı.. Keşke hap olsa da bitse diyorum. Keşke bu şekide bir önyargım olmasaydı
Bence çocuğu rahat bırak, en fazla dört öğün önüne yemeği koy, yerse yer yemezse yemez zorlama, öğün aralarında atıştırmalık da verme. 6-7 öğün ne demek ya çocuk zaten yemek yemekten tiksinmiştir böyle zorlamaya