• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu derdi taşıyamıyorum artık....

Bazı kafalara takılan sorulara cvp vereyim ,ben çocuklarımı bu tablodan dışarda tutacak bi anne değilim,sadece kendi aşkını düşünüyorsun diyen suçlayan arkadaşlarşunu bilinki hiçbir ana yavrusunu ikinci plana atmaz. Bu adam bazı günler açken kapıya yiyecek bırakıpta giden yavrularımı kendi evladı kadar olmasada seven düşünen bi insan,teyzeside sokak ortasında bana saldırdığında teyzesini itip beni oradan kaçıracak kadarda yürekli.Bu sözlerimden toz kondurmuyor anlamını çıkarmayın yine sonuçta içini bilemem ve de leyla mecnunuda oynamıyoruz.kızın ailesi hakkında nasıl hüküm verdiğimi merak eden arkadasım ,cvp sana,kızın ailesine yakın köydeyim ve ortak tanıdıklar var.Bu arada ben Bartının bi köyünde yaşıyorum,sevdiğim o adamda köyde akrabalarına maddi açıdanda muhtaç bi insan geçimini bi fabrikanın servis şoförlüğünü yaparak sağlıyor.Beneleştiriye açık olmasam bu formu açmam ama bazıları herkesi kastedmiyorum yine çarptırılmasın lütfen sırf muhalefet olsun diye ve genel toplumsal kurallara göre yorumlar yapıyor.Gördüğüm şu ki düşene bi tekme vurma tavrı hala mevcut sanırım forum açarak hata ettim.,çünkü ben doğrumuyum yanlışmıyım diye sormuyorum ki bazıları beni günah keçisi ilan etti hatta bu kadar aşıkken bakalım aradan çekilecekmisin deme acımasız cesaretini buldu unutulmamalı kişi ben sonradan araya girip varolan bi nişanı bozmaya çalışmıyorum,Ama yinede hepinize çok teşekkürler vakit ayırıp olumsuz veya olumlu derdimi dinlediniz bu forumdaki amacım buraya kadar olan ilişkimin hatamı olduğunu öğrenmek değil 2 gün sonra yüzük takacak sevdiğimin aşkından yanışımı paylaşmaktı bu nedenle acımı anlayıp paylasanlara sonsuz teşekkürler ama hepinizede sevgilerimi sunuyorum bana hakkınızı helal edin kırdıysamda sizi sağolun mutlu olun

Yani aynı sorular defalarca soruldu
Konu da yazmadığınız gibi yorumlarda da cevaplamadınız
Çocuklarınız bu hikayenin neresinde ? Siz kız ailesinin kararlarını nasıl bilebiliyorsunuz ? diye..
Durdunuz durdunuz yeni mi aklınıza geldi
Zaten önce abi-baba olabilir mi bunu da gözlemledim çocuklarıma çok merhametli ve ben bu aileyi tanıyorum şurdan demek bu kadar mı zordu..

Kimse suçu tamamen siz de bulmadı
Hatta sevgilinizin yeterince sözünü geçiremediğinden bu halde olduğunuzu söyledik
Madem alınıp güceniyosunuz
Ne diyelim yani biricik sevgiliniz ne kadar fedakar, ailesinden sizi korumak için sözleniyo mu diyelim ?
Siz de durup bekleyin bi ümit olur da kaza ile sözü geçer de yüzüğü atarsa döner belki mi ? Nedir yani

Bir anne hayatta her şeyden çok çocuklarını sevmeli ve onların geleceğini düşünmeli.

Tamam dul ve çocuklusunuz diye izin vermemiş olabilir ailesi maalesef böyle önyargılar var ülkemizde.

bir erkek sevmediği biriyle sözlenecek, evlenecek hem de ailesinin ayarlamasıyla ben buna inanmıyorum.

Sizinle beraber olamayan sizi bekler.

Yarın bir gün annesi vefat edince ne olacak ?

Ayrıca o adam evlendiğinde görüşmeye devam edecek misiniz ?

bazı arkadaşlar demiş ya benim oğlum veya kızım olsa çocuklu ve dul birine vermez ,tepkimi koyardım diye
anlamıyorum ,aşk bu ya ,duygulara gem vurulurmu ,birbirine aşık 2 insan var burda ,yazık ediliyor ..

kuzenim 3 çocuklu bir anne idi ,boşandı,6 yıl bekar kaldı ,36 yaşındaydı ,inanın bana 24 yaşında bir gence aşık oldu ,gencin ailesi kızı çok sevdi ,çok güzel bir nişan süreci geçirdiler ,12-10 ve 7 yaşındaki çocuklarını bile aile öylesine sevdi ki kendi torunları gibi ,evlendiler kimseye bakmadan ,herkes yadırgadı ama onlar aşıktı ,şimdi 1 kızları daha oldu 7 aylık ,6 kişilik bir aile oldular ,çok mu zor bunu başarmak ,hoşgörü anlayış göstermek ,nedir yani dul ise çocuklu ise ne olmuş ,yarın sizlerin başına aynısı gelse sizde yakınırsınız kayınvalide adayı beni istemiyor dulum diye dersiniz ..

Pardonda ne intiharı?

Kimse için yaradnın verdiği cana kıyılmaz..Hani çok başka derdiniz olurda bunu düşünmenizi anlarım.Aşk için intihar nedir yaa?

dünyaya gönderiliş maksadınızı düşünürseniz bu saplantılı ruh halinden kurtulursunuz.Allahtan hayırlsını dileyin.Bu durumu düşünecek olan siz değilsiniz.Karşınızdaki kişi.Bende dulum ve çocuğum var.Görüştüğüm insnalarla görüşürken bi defa ailesinin beni red edebileceğini kabullenerek (ne yazık ki toplum öğretileri bu yönde ) görüşüyorum.karşı taraflada bunu paylaşıyorum.Eğer sıkıntılı bir cevap alırsam ilişki ilerlemeden bitiyor gidiyor.Uzatıp nefsine zulmetmenin manası yokki..Memlekette erkek mi tükendi allah aşkına..Bırak en önemlisi yavrun ve sağlığınız.Allah bunlardan etmesin sizi..sağlıkla sevgiyle kalın..

o kızla oturu görüşmüştür illaki kız hiç görmedği bi adamla yüüzk takmaya niyetli değildir.kızı vacgecrsın ben başkasını sevıyorum ailemn zoruyla bak mutlu bır hayatın olmayacak faln desin?

evet biliyorum tek ihtiyacımız zaman,onun şu andaki duygularından samimiyetinden eminim,ama sonrası için korkuyorum,ailesi aynı baskı ve tehditlerle onu nikah masasına kadar götürürse,ve o kız benimkini etkisine alırsa.Çünkü bu kız vasıfsız sıradan bi ev kızı hayattaki tek amacı evlenip yuva kurmak yani benimki veya başkası onun için farketmiyor

şayet, ya kızdan etkilenirse diyebiliyorsanız sevgilinize o kadar da güvenmiyorsunuz demektir. bir insan sevince gözü başkasını görmez ki...

işaretlediğim 2. kısım, kızı tanımıyorsunuz sanırım. dolayısıyla beklentilerini veya donanımını bilemezsiniz. kaldı ki O'nun için de pis bir durum ve belki hiçbir şeyin farkında değil.

son olarak, taraflardan biri (özür dileyerek söylüyorum) kaypak olunca olaylar bu şekle dönüyor maalesef. gerçek sevgi veya bağlılık acziyetle değil kuvvetle yaşanacak duygulardır. ne öyle mıymıymıy.
erkek olsun iki dakika hastalığı ilerlermiş de yok bilmem neymiş, dayısı şöyle demiş böyle demiş geçeceksiniz o işleri.
adam gibi adam bu sıkıntıları size hiç duyurmadan hallederdi ya da duysanız bile size bağlılığının gereğini yerine getirirdi.
yok efendim yüzük alındı, 3 güne nişan takacaklar üzgünüm ama cidden boş geliyor.

benim görüştüğüm biri vardı 2 yıl önce arkadaş aracılığıyla tanışmıştık.
oy ben sana aşık oldum
vay sen şimdiye kadar neredeydin
aman valizini kap gel evimiz hazır iki aya düğün yaparız vs vs

ne mi oldu?
valide sultan ayılmışmış, bayılmışmış, acillik olmuşmuş
aman da sütümü helal etmem demişmiş
bana zaman ver çözücem dedi
20 gün içinde nişanlandı şimdi de evli
sırıtık fotoğraflarını paylaşıyor facebook ta boy boy

"erkek" deyince acaba diyor insan
hiçbiri kadınlar kadar "erkek" değil çünkü

ek olarak, intihar edeceğiz vs ne demek? sizin öyle bir lüksünüz var mı ki?
o iki sabiye ne olacak?
herifin birinin annesi sizi istememiş diye evlatlarınızı sahipsiz mi bırakacaksınız?

sakince düşünün ne olur.
değmez...

şayet, ya kızdan etkilenirse diyebiliyorsanız sevgilinize o kadar da güvenmiyorsunuz demektir. bir insan sevince gözü başkasını görmez ki...

işaretlediğim 2. kısım, kızı tanımıyorsunuz sanırım. dolayısıyla beklentilerini veya donanımını bilemezsiniz. kaldı ki O'nun için de pis bir durum ve belki hiçbir şeyin farkında değil.

son olarak, taraflardan biri (özür dileyerek söylüyorum) kaypak olunca olaylar bu şekle dönüyor maalesef. gerçek sevgi veya bağlılık acziyetle değil kuvvetle yaşanacak duygulardır. ne öyle mıymıymıy.
erkek olsun iki dakika hastalığı ilerlermiş de yok bilmem neymiş, dayısı şöyle demiş böyle demiş geçeceksiniz o işleri.
adam gibi adam bu sıkıntıları size hiç duyurmadan hallederdi ya da duysanız bile size bağlılığının gereğini yerine getirirdi.
yok efendim yüzük alındı, 3 güne nişan takacaklar üzgünüm ama cidden boş geliyor.

benim görüştüğüm biri vardı 2 yıl önce arkadaş aracılığıyla tanışmıştık.
oy ben sana aşık oldum
vay sen şimdiye kadar neredeydin
aman valizini kap gel evimiz hazır iki aya düğün yaparız vs vs

ne mi oldu?
valide sultan ayılmışmış, bayılmışmış, acillik olmuşmuş
aman da sütümü helal etmem demişmiş
bana zaman ver çözücem dedi
20 gün içinde nişanlandı şimdi de evli
sırıtık fotoğraflarını paylaşıyor facebook ta boy boy

"erkek" deyince acaba diyor insan
hiçbiri kadınlar kadar "erkek" değil çünkü

ek olarak, intihar edeceğiz vs ne demek? sizin öyle bir lüksünüz var mı ki?
o iki sabiye ne olacak?
herifin birinin annesi sizi istememiş diye evlatlarınızı sahipsiz mi bırakacaksınız?

sakince düşünün ne olur.
değmez...

ağzına sağlık mı desem
eline sağlıkmı desem
gerçekler ancak bu kadar güzel anlatılırdı
Ha bide şu erkeklil meselesi varya
o konuda %150 haklısın
allaha emanet ol

bu hikaye eğer doğruysa sadece o söz kesilecek kıza acırım. yalancı,kişiliksiz bi adam ve onun kendine benzeyen cahil ailesi. inşallah biraz uyanıktır da bişeyleri anlayıp vazgeçer. işte tam da bu sebeplerden görücü usulüne kesinlikle karşıyım.

Yaşanmış nacizane bir örnek:

Bir tanıdığım vardı(30 yaşına yakın bir erkek), o hafta düğünü olacaktı hiç de heyecanlı değildi. Sanki başkasının düğününe gidiyor gibiyim diyordu. Çevresinden gördüğü "artık evlenme yaşın geldi de geçiyor" baskısıyla kabul etmiş evlenmeyi, öyle söylüyordu.

Evlendi, evlendiği kadın da eski komşumuzun kızıydı. Kızı dövdü hırpaladı, yüzüne bakmadı. Kaynana desen kıskançlığa büründü, oğlu yoldan geliyordu, kadın oğlunu geline yanaştırmıyor kendi yanında yatırıyordu. Üstelik bu evliliği çocuğun ailesi istemişti !

Sonra bu iş yürümedi, kız evi terketti. Boşandılar.

Meğer oğlanın başka bir şehirde yavuklusu varmış, çocuk bile yapmışlar kimsenin haberi yokmuş. Ailesi onunla evlenmesini kabul etmeyeceği için başka biriyle evlenmemeye direnebildiği kadar direnmiş. Sonunda çevreden gelen artık evlen baskısına dayanamamış. Kabak da bizimkinin başına patladı.

Bütün bunlara rağmen o kıza hiç mi el sürmedi? Kardeş kardeş uyudular mı? Tabiki hayır. Kızın hem hayatını çaldılar, hem bekaretini.

Çok güzel yazmışsın. ..
Hem hayatı...
Hem bekareti

Eridik,öldük felan demişsiniz.. Çocuklarınız varken bu kadar güçsüz olamazsınız,bu kadar zayıf davranamazsınız,çocuklarınız herşeyden herkesten önemli olmalı..siz adamın derdine düşmüşsünüz evlenseniz dahi adamın annesinin,dayısının çocuklarınıza sevgi göstereceğini sanıyor musunuz?kusura bakmayın ama kınıyorum sizi ,iki çocuk annesi bir kadının kendini bu kadar bırakmaya hakkı yoktur.. aşktan ölecek değilsiniz ya..

peki sevgilinizin karşısındaki kız bu durumlardan hiç işgillenmiyor mu, sevgilinizin onu sevmediğini istemediğini anlamıyor mu.. bence sevgiliniz kızla konuşsun anlatsın. sonuçta karşıdaki kızda onu sevmeyen istemeyen biriyle evlenip kendini ateşe mutsuz bir hayata atacak kadar cahil değildir.. kız terketsin onu.. yani ailelerböyle bilsin.. böylece daha fazla üstüne de gelemezler

ben nedense çocukların konu sahibinin yanında olduğunu düşünmüyorum:50:

Baştan sona okuduktan sonra yazıyorum.

Sevgine büyük saygı duyuyorum.
Ne büyük bir sevgi ki gözler kör olmuş farkında değiliz.
Inan bana seven erkek ne olursa olsun dik durur.

Madem şoförluk yapıyor maddi olarak kendini ve seni gecindirir.
Sen de öğretmen misin? Hemşire misin? Ama memursun anladigim kadariyla. Maaşlı iki insansıniz. Hayatınızı kurabilir mutlu olabilirsiniz.

Ama Üzgünüm güzel yürekli kadın.
Bu adam sorumluluk sahibi değil.
Ve senin iki yavrunun sorumlulugu o kadar ağır geliyor ki ona...
Birde dul olman bekar biri için kusur zaten.

Ama temel nedeni SORUMLULUK ALMAK İSTEMIYOR ...

Bu adam bu kızla nişan yapacak.
Evlenecek. . Mutlu olacak ..
Yavruları olacak. .

Seni unutacak. Anılar da kalacaksın sadece. Sen acı çekeceksin. O sen kadar değil. ..

Şimdi topla kendini. Bir yol çiz kendine.
Tayin istemekle başla bu sene.
Git ordan. Yeni bir hayat kur çocuklarınla beraber.

İnadına mutlu ol...
İnadına yaşa!

Sen zaten yasaminda zorluklar yasamissin

Yeni bir zorlugu neden katiyorsunki

Ustelik annesi varoldukca zor

Bence cocuklarina yogunlas

Seni hayatinin kadini yapacak ask bekle

güzel kardeşim zaten bir hata yapmışsın başka bir hatanın eşiğindesin.belli ki aşırı duygusalsın.çocuklarını feda edebilecek kadar gözün kör olmuş.şimdi bana herkes kızabilir ama cinselliği yeteri kadar yaşadıktan sonra aşk denilen şey biter zaten.iyi düşün bu adam mükemmel huylara sahip çok dürüst saygılı yalansız çocuklarına babalık edebilecek örnek bir insan mı?niye yaşıtı bekar bir kız bulmuyor.sana doyunca daha genç kızlarla çapkınlığa devam etmeyeceğini garanti edebilirmisin?hadi evlendiniz diyelim o da çocuk isteyecek seninkiler göze batmaya başlayacak nasıl göze alırsın.duygusal boşluktan gözlerin kör olmuş güzel kardeşim.türkiyede yaşıyoruz ailesinin tepkisi çok normal.ailelerin onaylamadığı hiçbir ilişki mutluluk getirmez.silkelen kendine gel kendini işine çocuklarına ver dengini bul onunla evlen.hiçbir ananın ahını alma.çok zor biliyorum ama bağrına taş bas bu adamı terk et.çok değil birkaç ay sonra seni unutur evine yuvasına bakar.sana da başka gözle bakmaya başlar dene ve gör inanmazsan.onun için elde etmesi kolay geçici bir hevessin.bunlar sana şimdi inandırıcı gelmiyordur ama gerçek bu.ailesi de kötü oldukları için değil tùm bunları gördükleri için karşılar.allah hakında hayırlısını versin.öpüyorum

ooo yüzüğü takma aşamasına gelmiş bide hala yüzük takılınca atarım mı diyor? orayı bi geçeceksiniz şimdi hayır diyemiyorsa yüzük takıldıktan sonra asla atamaz ve emin ol bi adamın hayatında ikinci kadın olmak istemezsin.Bu böle devam eder evlenir ben ayrılcamla boşancamla gelir karşına sonrada başka bişeyle sözlenirse iş işten gçer.

Bazı kafalara takılan sorulara cvp vereyim ,ben çocuklarımı bu tablodan dışarda tutacak bi anne değilim,sadece kendi aşkını düşünüyorsun diyen suçlayan arkadaşlarşunu bilinki hiçbir ana yavrusunu ikinci plana atmaz. Bu adam bazı günler açken kapıya yiyecek bırakıpta giden yavrularımı kendi evladı kadar olmasada seven düşünen bi insan,teyzeside sokak ortasında bana saldırdığında teyzesini itip beni oradan kaçıracak kadarda yürekli.Bu sözlerimden toz kondurmuyor anlamını çıkarmayın yine sonuçta içini bilemem ve de leyla mecnunuda oynamıyoruz.kızın ailesi hakkında nasıl hüküm verdiğimi merak eden arkadasım ,cvp sana,kızın ailesine yakın köydeyim ve ortak tanıdıklar var.Bu arada ben Bartının bi köyünde yaşıyorum,sevdiğim o adamda köyde akrabalarına maddi açıdanda muhtaç bi insan geçimini bi fabrikanın servis şoförlüğünü yaparak sağlıyor.Beneleştiriye açık olmasam bu formu açmam ama bazıları herkesi kastedmiyorum yine çarptırılmasın lütfen sırf muhalefet olsun diye ve genel toplumsal kurallara göre yorumlar yapıyor.Gördüğüm şu ki düşene bi tekme vurma tavrı hala mevcut sanırım forum açarak hata ettim.,çünkü ben doğrumuyum yanlışmıyım diye sormuyorum ki bazıları beni günah keçisi ilan etti hatta bu kadar aşıkken bakalım aradan çekilecekmisin deme acımasız cesaretini buldu unutulmamalı kişi ben sonradan araya girip varolan bi nişanı bozmaya çalışmıyorum,Ama yinede hepinize çok teşekkürler vakit ayırıp olumsuz veya olumlu derdimi dinlediniz bu forumdaki amacım buraya kadar olan ilişkimin hatamı olduğunu öğrenmek değil 2 gün sonra yüzük takacak sevdiğimin aşkından yanışımı paylaşmaktı bu nedenle acımı anlayıp paylasanlara sonsuz teşekkürler ama hepinizede sevgilerimi sunuyorum bana hakkınızı helal edin kırdıysamda sizi sağolun mutlu olun

Ben de şunu anlamıyorum.Foruma konu açılıyor.İnsanlar kendi hayat tecrübeleriyle,ya da mantıksal ön sezileriyle kişiyi uyarmaya,acı çekmemesi için telkinlerde bulunuyor.Vay efendim nerden konu açtım günah keçisi oldum,yargılandım bilmem ne deniyor.Bu bir tek senin için değil,çoğu konu açanlar,duymak istediklerini değil de,acı gerçekleri duyunca böyle bir tepki veriyor.Düşene tekme vurmak ne.Sen düşmüşmüsün.Biz sana ileride tekme darbe yememen için duygularına gem vur diyoruz.Leyla Mecnun aşkı yaşamıyorum diyorsun ama intiharı düşünecek kadar seviyorsun.1 yıl önce tanışmışsın.Senin ruhunu okşayacak,güvenini kazanacak harketler de yapmış olabilir.Tamam iyidir.İyi bir insandır.Ama bir de hayatın gerçekleri var.Akrabalarına maddi açıdan muhtaç bir erkeğin,senin ve çocukların için nasıl bir gelecek kurmasını bekliyorsun.Bugün o kapıya yemekler bırakan,seni teyzesine karşı savunan erkek,yarın sorumluluklar artınca bak bakalım nasıl olacak.Bugün yüzüğü takmamak için söz sahibi olmayan,cesareti olmayan erkek,takılan yüzüğü çıkarmak için mi cesaretli olacak.O zaman işler daha zor olmayacak mı?Karşı taraftaki insanlara verilmiş bir söz,yapılan hazırlıklar,bir genç kızın duyguları girmeyecek mi devreye?Köy diyorsun.Yüzük atılınca köy yerinde o kızın durumu,psikolojisi ne olacak.Daha bu sorunlar şu an ortada yokken yüzük takılmadan çözemediğini,yüzük takılıp bu sorunlar peşinden gelince mi çözecek?.Biz doğrularımızı söylüyoruz.Yaşayarak görmek veya yaşamadan restini çekip,yeni bir yol izlemek senin elinde.

Back
X