Bu dert beni benden alıyor :(

Benbirlaydii

Cehalet ne güzel sey, herseyi biliyorsun.
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2014
8.631
6.441
248
Kızlar geçen hafta doğum yaptım. 2 yasına gırecek oğlum var. Malesef kardeşini çok kiskaniyor. Sürekli vurmaya çalışıyor. Biz sevdirmeye çalıştıkca sanki daha bi nefret eder oluyor. Çok içine kapanıkta oldu. Önceden bana sarilmadan uyuyamayan oğlum şimdi yanıma bile gelmek istemiyor. Icin cok acıyor. Küçüğü nu hiç almak bile istemiyorum böyle olunca. Onun yanında emziremiyorum hemen gelip saldırmaya çalışıyor. Az önce 1
.5 lt lik su dolu pet şişeyi bebeğin üstüne fırlattı kaynanam önüne gecmeseydi kötü sonuçlar doğabilir di. Sizce ne olacak böyle kızlar? Aynı durumlardan geceniniz oldu mu? Nasıl atlattınız? Desteğe ve tavsiyelere çok ihtiyacım var

bebeğiniz bakımıyla ilgili ona görevler vermeye çalışmanız belki işe yarabilir diycem ama sizin iş biraz daha ciddi sanki Allah yardımcınız olsun

bebeğiniz bakımıyla ilgili ona görevler vermeye çalışmanız belki işe yarabilir diycem ama sizin iş biraz daha ciddi sanki Allah yardımcınız olsun
Denedik cnm onu da ama tam tets tepiyo sanki. Nefret ediyor bebekten. Kardesi seviyon mu dediğimde Hayır diyor sinirlenip bişeyler söylüyor.

Bebeğinizin yaşı uzun olsun. Allah analı babalı büyütsün.
Abiye hediye alıp bak kardeşin sana hediye getirmiş. Senide çok seviyor vs deseniz. Çok zor bi süreç. ALLAH kolaylık versin.
Allah razı olsun cnm. Dediğinizi deneyecem inşallah bi etkisi olur ama çok zor malesef

Benim kızımda içine atıyor sanırım kardeşine zarar vermeye çalışması hiç yavrum. Ama ilk başta tanınan gelmek istemedi bi süre . Şimdi 2,5 aylık oldu miniğim. Ablası alıştı duruma. Kardeşini nasıl sevip öpüyor görmen lazım. Anne meme ver acıkmış diyor. Beni öpüyor seni çok seviyorum anne sen ikimizin annesi ol hep falan demeye başladı. Sakin ol. Büyük oğlunla biraz daha fazla ilgilenmeye çalış hediyeler al sevindir onun sevdiği yemekleri yap. Küçük be olursa olsun uyuyor yiyor . Ama büyük ilgi istiyır

Çocuğun yanında konuşulanlara çok dikkat etsin herkes. Küçük anlamaz diye düşünmeyin. Onu da bebeğin bakımına dahil edebilirsiniz. Eller sevmek içindir vurmak acıtır deyin. Kızma bağırma asla olmasın.

Denedik cnm onu da ama tam tets tepiyo sanki. Nefret ediyor bebekten. Kardesi seviyon mu dediğimde Hayır diyor sinirlenip bişeyler söylüyor.

belli ki daha yeni gelmiş eve bebek. 2 yaşındaki oğlunuz da zaten 2 yaş sendromuna girmiş durumda. baya fırtınaya davetiye çıkarmışsınız hemen kardeş yapmakla. sakın ama sakın kardeşini seviyor musun gibi sorular sormayın. zaten gıcık olmaya müsait iyice çıldırtmayın. şiddet gösterdiğinde kızmak yerine güzelce konuşun. ve bebekten kalan tüm zamanlarda onunla ilgilenin ama gerçekten ilgilenin. oyun oynayın, oyun kurun, kitap okuyun. hatta bir süre eve bebek görmeye gelen misafirlere yakınsa büyüğe de hediye getirmelerini söyleyin ya da siz küçük küçük şeyler alın gelenlerin eline verin ona getirmişler gibi olsun. ve bir süre mümkün mertebe gelenler küçükle çok temas etmesinler (laf aramızda zaten yenidoğanla çok da temas edilmez sağlık açısından).. daha da baş edemezseniz pedagoga götürün.

Maşallah senin kızına cnm. Insallah bizde atlatiriz da benim yavrum da kardeşini sevip sahiplenir cnm

Evet bebeğim henüz 5 günlük. Dediklerini zi dikkate alicam. Ben açıkçası pek ilgilenemiyorum ağrılarından dolayi ama eşim hiç ilgiyi eksik etmiyor ama benim yerimi tutamaz. Dediğiniz gibi en son çare pedagog desteği olacak galiba.

ikisi de bebek aslında henüz,
şimdilik dikkatli olmaktan başka yapabileceğiniz pek bir şey yok gibi,
büyüğün rutinini bozmaya çalışın, yani bebek geldi şu değişti gibi düşünmesin, bebekler rutinlerinin bozulmasından nefret ederler.
küçüğü sevdirmeye de çalışmayın bir süre akışına bırakın,
sonra yavaş yavaş onu bebek bakımına dahil etme, evde kendini önemli hissettirecek görevler verme gibi yöntemleri denersiniz.

2 yaşında sendroma giriyormuş bebekler o nedenle ben ikinci çocuğum kızım 2 yaşına gelmeden doğsun diye erkene aldım hamileliği

Oğlum doğduğunda kızım 16 aylık olacak inşallah

Sizde şu an yemi doğmuş bir bebek olmasaydı da Emin'im oğlunuz bu sendrom nedeniyle cins cins davranışlara girecekti

Bebek doğduğunda oğlunuzdan sakındınız mı hiç elleme dokunma dediniz mi?

Sanırım sürekli konuşmak sürekli anlatmak gerek bıkmadan usanmadan

Mesela onun yanında kardeşini kıskanıyor diye konuşmayın insanları da konuşturmayın isterseniz bir de kardeşini sevsin diye uğraşmayın zamanla düzelir inşallah

Benim oğlumla kızlarım arasında da o kadar yaş var
Bizde epey kıskandık ama şiddet olmadı hiç
Kardeşlerine yapılanlar kendisine de yapılmasını istedi
Bizde hep sen bebek değilsin sana bunları bebekken yaptık diye konuştuk
Kızlara bişey alındığında küçük büyük oğlana da aldık
Gelen kişiler de sağolsunlar hem kızlara hem oğluma hediye getirmişlerdi bu da oğlumu daha çok memnun etmişti
Şimdi kızlarımı gene kıskanıyor minik abi bazen onlar gibi hareket ediyor ama kardeşlerini canından çok seviyor
Atlatırsınız inşallah ama
Bebeğe her bişey alındığında büyüğü de götürün ikisine de alın belki iyi olur

Erken dogum riskin vardi sanirim sag saglim zamaninda kucagina almissin oncelikle masallah Allah anali babali buyutsun:)
Kardes konusuna gelince konunu okuyunca ben bile urktum birseyler firlatmasi bu kadar zarar vermek istemesi normal degil.
Ne yapmaniz gerektigi hakkinda Bi bilgim yok ama sunu soylemek istedim bebege cok dikkat et canim. Abisi bilmeden cok buyuk zararlar verebilir Allah korusun. gozun her zaman uzerinde olsun.
Daha iki yasinda neyin ne oldugunun farkinda degil. Bi anlik boslugunuza gelipde bebege zarar vermesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…