Bu dert beni benden alıyor :(

Evet cnm erken doğum riskim vardı çok şükür 38+4 doğum yaptım. Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum ama bu sıra benimde ağrıları m var açıkçası arada tahammülsüz okuyorum buyugü ne bağırdım kaç defa mesela çünkü sezeryrnliyim yanımda uzanmaya çalışırken bilerek karnima vuruyor ayaklarını benimde canım çok yanıyor. Bu arada Rabbim sana da hayirlisiyla bebeğini sağlıcakla kucağına almayi nasip etsin Rabbim.

Canim işte benimki daha tam konuşamiyor . Karşıma alıp güzelce anlatıp ifade ediyorum kardeşin diyorum bebis diyorum yok hiç tinlamiyor.

Canim aynen zaten doğumdan önce de çok sikintiliydi oğlum ama bebek onu iyice etkiledi. Bende oğlum tam 16 aylıkken hamile kaldım gerçekten anlamazlar o dönemde sizinki inşallah sıkıntı siz olur. Iste etraftaki bazı insanlar da etkiliyor haliyle yok bebek pis sen güzelsin vs lafları ediyorlar cildiriyorum resmen.

Canim işte benimki daha tam konuşamiyor . Karşıma alıp güzelce anlatıp ifade ediyorum kardeşin diyorum bebis diyorum yok hiç tinlamiyor.
Allah kolaylık versin canım
Ama daha çok yeni bebeğiniz
Siz biraz toparlanınca zaten daha kolay olur sizin için
Şimdi yorulursunuz ama ileride çok iyi olur sızın için

Haklısınız galiba akışına bırakmak lazım bir süre. Onun rutinini hep korudu m asla ihmal etmedim ama yine de sanirim bo dönemdeki çocuklar bulutlar nem kapiuorlar.

Amin canim cok saol insallah.
Yani lohusa donemindesin bide dikisler agrilar bi yandan iyi bile dayaniyorsun sen yine sabirlisin.
Ben boyle seylerden korkuyorum aman dikkat et etrafimizda o kadar seyler oluyor benim tanidiklarimda da vardi kardesine vurup kafasini bile kiran olmustu.

Ayy cnm gerçekten var böyle şeyler Allah kimseye gostermesin

Öncelikle çok geçmiş olsun , çok yeni doğumunuz siz henüz kendinizi toparlayamamışsınızdır, iki çocuklu yeni hayat düzeninizi de kurarsınız en kısa zamanda umarım.
aralarında dört yaş olan iki çocuk annesi olarak naçizane tavsiyem , büyük yavrunuzla birebir vakit geçirmeye çalışın. Kısa bir market turu , parkta on dakika oynatmak , yan odada sadece ona ayıracağınız bir yarım saat çok işe yarar.
Ona içinde bulunduğunuz durumu anlatın, ikisini de çok sevdiğinizi sık sık dile getirin, bol bol da sıkıştırıp öpün , sevgi gerçekten en güzel ilaç, Çocukları çok çok öpmek büyükler için de çok güzel bir rahatlama şekli.hatta antidepresan etkisi olduğu söyleniyor :)
İlk çocuklar , evlerde el bebek gül bebek oluyorlar malum,
tüm ilgi kendi üzerlerindeyken de, bir gün çıkıp Yeni bir bebek geliyor ve bu defa da bütün ilgi ister istemez küçüğün üzerinde oluyor , bu durumda kim olsa kıskanır . Dengeyi kurabilmek ve düzeni tutturabilmek zaman alacaktır, Allah kolaylık versin
Sağlıkla büyütün yavrularınızı...

Aaa laflara bak sonra neden kardeşler birbirinden nefret ediyor işte insanlar yüzünden vallahi insanlarla kavga etmek hobim oldu artık bir de sen daha uslusun sen daha güzelsin filan derler yahu Ne gerek var

Boru mu eve yeni bir bebek gelmiş anne baba zor alışıyor çocuklar Ne yapsın

Malesef cnm böyle insanlar hep var olacak iştesekte istemesekte

Buyugunuzle sizinde esinizinde tek tek vakit gecirmeniz gerekiyor. Sadece kucuk uyudugunda degil. Kucuk uyudugunda anne baba cocuk saati yapin. Evet aileye biri girdu ama ben yine annemle babamla istedigim gibi vakit gecirebilirim diyebilmeli.

Sen buyudun, cok ayip niye oyle yapiyorsun o daha bebek gibi seylerden de kacinin. Onun kardesi oldu sadece. Kardesi olunca buyumus olmadi. Ekstra sorumluluklar yuklemeyin. Bol bol sarilin. Israt etmeyin. Gerekiyorsa bir sure baba buyukle uyusun. Bazen yaniniza alin sizinle uyusun. Ne zaman neye ihtiyaci varsa bekletmeden karsilamaya calisin.

Hamilelik sürecinde oğlumuzu hazırlamanız gerekirdi.ona hediye alıp bak bebis seni çok seviyor sana almis diyin.biz öyle yaptık ve çok ise yaradı.hatta bebegin ağzından konuşuyoruz abicim seni çok seviyorum sana hediye aldım vs diye.

Ayyy sen doğurdun mu çok sevindim canım gözünüz aydın annesine babasına vatanına hayırlı sağlıklı bi evlat olsun inşallah
Merak etme bu sıkıntıların hepsi kısa zamanda biter gider Allah başka sıkıntı vermesin oğlun henüz çok küçük yavaş yavaş alışacaktır

Kardesim dogdugunda eve geldiklerinde burun deliklerime uzüm sokmustum.annem birden sardi verdi babama al gotur bu bebegi ablasiz bebek olmaz ablasida onun gelmesini istememis galiba dedi.ayy ne uzulmus nasil sarilmistim.
Oglunuzda alisacaktir.
Arkadaslar soylemis kardesin aldi diyerek en sevdigi oyuncaklari alin ve verimli zaman gecirin onunla.

Evet cnm doğurdum hamdolsun hemde zamanında :) güzel dıleklerın için çok sağol. Rabbim sana da hayirlisiyla ve sağlıcakla bebişini kucaklamayi nasip etsin inşallah.
Dediğin gibi inşallah geçici olur bu dönemler zira çok zorlanirim ben.

Inşallah benim oğlum da zamanla alışır. Evet burdaki arkadaşların dediklerini elimden geldiğince uygulayacam inşallah ise yarar :)

Sevmesi için birşey yapmıyormuş gibi görünün en başta. Çocuklar çok akıllı, niyetinizi anlayıp tavır koyuyor olabilir, sizin ayaklanamamış olmanızın sebebi olarak onu görüyor olabilir.. dillendirmeyin pek şu ara kardeş mevzusunu, önce gözü alışsın; sonra içselleşir zamanla inşallah. Alttan alta zemin sunmanız iyi olur bu süreçte ama sizin yönlendirmenizi hissetmesin kısaca...

Sağol canım güzel dileklerin için
Maşallah bir sürü senaryolar vardı çok şükür bebeğin hepsine inat dayandı :)
Anne olmak başlı başına zor zanaat bide
2 tane olursa illaki ekstra zorluklarıda olacaktır
En güzel yanı kocaman bi aile olmak büyüdüklerinde bunun tadını çıkartabilmek azıcık sabır sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…