Bu Doktoru Şikayet Etsem Ne Olur ?

baloon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2014
716
83
73
Balıkesir
Bugün acile gittim.
Giderken demir hapımı da götürdüm. (çünkü doktorum hapı verirken boğazını tahriş edebilir demişti)
Doktor bu hap boğazını tahriş edebilir demişti, o yüzden böyle öksürüyor olabilir miyim dedim, hapa bakmadı bile, "ne diyorsun ya boğazı niye tahriş etsin" dedi bana.
Orda bi gıcık oldum. Ama şikayet etmek istememin sebebi bu değil.

Surat beş karış, öfleye pöfleye ilaç yazdı bana.
Acil olduğu için e-reçete de yok, eski usül reçete var.
Eczaneye gittim, doktor bana hap yazmış. Ama eczacı böyle bir hap yok, şurup var dedi.
Doktor ilacı yanlış yazdığı içinde reçete geçersiz sayıldı. Ücretini ödedim.

Doktorun o ters tavırlarını görmeseydim şikayet etmezdim belki
Ama daha bakmadan ilacın boğazımı tahriş etmeyeceğini bilecek kadar ilaçlar hakkında bilgili! bir doktorun yazdığı ilacın olup olmadığını bilmiyor olmasını kabul edemem.

Şikayet etsem bir işe yarar mı ki?

İse yarar mı bilmem ama şikayet et. Belki uyarı filan alır

İse yarar mı bilmem ama şikayet et. Belki uyarı filan alır

Yani zaten bana bi getirisi olsun istemiyorum.
Bi uyarı gayet yeterli.
Çünkü havasından geçilmiyor, her şeyi biliyor havasında gezinip, insanları tersliyor. Sonra gidip olmayan ilacı yazıyor.

Bimer'e şikayet ettim, doğru yer mi bilmiyorum gerçi.

Ben sonuç alamadım ama sen yine şikayetini yap takip et

canım alo 184 sağlık bakanlığı şikayet ve istek hattı var. orayı da ara bildir. mümkünse çalıştığı hastaneye tekrar git ve başhekime de durumu anlat. çünkü gerçekten çok çok sakat bir iş yapmış. daha ilacın olup olmadığını bile bilmeyen biri Allah korusun sağlığından edebilirdi. bir de bu aralar sahte doktor skandalları var. reçeteyi kaybetmedin inşllah

Bu tur durumlar için acili pek meşgul etmemek gerek diye biliyorum... Belki tepkisi bu yüzdendir
belki doğru evet ama bu şekilde davranmak insanlığa bile sığmaz. efendi gibi ya baksın ya da randevu alıp kbb gitmesini tavsiye etsin. bir de bende randevu alırken bakıyorum en erken bir haftaya sonraya var insan o sürede zaten iyileşir yada muhtemelen ilerler.

Bu tur durumlar için acili pek meşgul etmemek gerek diye biliyorum... Belki tepkisi bu yüzdendir

3 gecedir ne uyuyorum ne de ailemi uyutuyorum öksürükten.
Kimse keyfi için gitmiyor acile.
Cuma günü idari izin olmasaydı doktora gidicektim zaten.
Ben de meraklı değilim öksürüyorum diye acile gitmeye.
Günlerdir ha geçti ha geçecek diye bekliyorum ama geçmiyor.
Final haftamdayım ama ders çalışacak halim yok. Meburdum ki gittim.
Ben de doktorun görevi gelen hastaya bakmak diye biliyorum.

Size hap olarak yazdı ama o ilacın hapı yok, şurubu mu var? Bundan kesin emin misiniz?

Evet eczacıya özellikle sordum. böyle bir hap mı yok, yoksa şuan sizin eliniz de mi yok dedim? böyle bi hap yok dediler.
İnternetten de araştırdım, yok. Sadece şurup var.

Ben böyle drlar yüzünden gribimi evde 15 günde atlatmayı tercih ediyorum..
Burnum çekmekten kıpkırmızı ve yara oluyor. Yutkunurken canım acıyor ama
en azından moralim bozulmuyor..

Geçmiş olsun..

Ben küçükken astım hastasıydım. Astımım geçti ama öksürüğüm kaldı.
Bir de üstüne üşüttüm mü öksürük beni mahvediyor.
Perşembe gününden beri geçer diye bekliyorum geçmedi. Cuma da zaten tatildi hastaneler.
Ama ben de öğrenciyim, final haftam. Yarın sınavım var diye mecburen gittim zaten. Doktor için önemli olmasa da benim için önemli bir durum.

Ben böyle drlar yüzünden gribimi evde 15 günde atlatmayı tercih ediyorum..
Burnum çekmekten kıpkırmızı ve yara oluyor. Yutkunurken canım acıyor ama
en azından moralim bozulmuyor..

Geçmiş olsun..

Final haftam olmasa ben de öyle yapıyorum ama bu sefer mecburdum, gitmez olaydım
Teşekkür ederim :)

Acil de calismak pek kolay degildir bende acil de gorev yaptim.
Zamanla isler ustune kaldiginda dinlenmeden getirilen hastaya mudahale etmekten o guleryuz kalmiyor malesef..

Ama bu hic bi doktora hastayi tersleme yetkisi vermez. ..
Doktoru sikayet edebilirsiniz ise yarar mi bilemem fakat biraz daha Dikkat li olucaktir. .
Gecmis olsun

Teşekkür ediyorum . İllaki o da bunalmıştır anlarım ama ben ona dahiliye doktorunun söylediği lafı söyledim. O bana sanki kendim teşhis koymuşum gibi çıkıştı :) O kadar çok bilirken de gitti yanlış ilaç yazdı.
Ne kadar zor da olsa o mesleği seçtiyse gereğini yerine getirebilmeli diye düşünüyorum.

Reçete bende. En kısa zamanda gidip başhekime göstericem.
184 de aklıma gelmemişti, orayı da arayayım

Şikayet etseniz ne olur bilmiyorum ama pek bir şey olacağını sanmıyorum.
Bir de bu meselelerle acile değil, doktora gitmenizi tavsiye ediyorum. Acil servisler acil ve bekleyemeyecek vakalar için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…